Да се включа и аз. 12ти дом винаги ми е бил интересен, не само защото присъства в натала ми (Нептун и Уран в Козирог в 12ти дом на по малко от половин градус разстояние (И двете планети са Ретро)), но и защото съм го наблюдавала доста в синастриите.
Това, което е написано като първи пост в тази тема, за Уран в 12ти дом, до някъде мога да се съглася. Чела съм доста и различни неща за тези 2 планети в 12ти дом, особено за Нептун понеже той си е у дома си там и се изявява доста силно...
Някъде бях чела, че Нептун е много състрадателен към хорското нещастие, към насилието към хора/животни, към войни, смърт, опасност за живота на друг човек и т.н... абсолютно мога да го потвърдя, та аз ако видя някой да пресича на червено или опасно място като цяло, и го гледам докато не пресече, за да се уверя, че е стигнал жив и здрав, и това се случва постоянно.Наскоро даже дръпнах една жена от пътя, защото щяха да я блъснат, а друга ми беше благодарила, че аз съм спряла и не съм минала по пътя, защото тя не била вияла минаващата кола(проява на Сатрун в 1ви, 5 пъти се поглежда на ляво и 5 на дясно и тогава се пресича). За най-различни неща съм адски състрадателна, боли ме когато гледам някой друг да го боли, плача от радост, когато видя друг щастлив и т.н.. Проявите му са много и чести, чак по някой път се дразня.... Също казват, че Нептун в този дом дава тласък към употребата на наркотици и алкохол. Твърдо не, при мен не действа. Нито пия, нито наркотици употребявам, но предполагам, че там надделява моят Сатурн в 1ви, който не позволява да се рискува каквото и да било и да се правят глупости. По скоро в 12ти, Нептун винаги намира начин да избяга от реалността, с помощта на Сатурн в 1ви, аз го правя по доста по безопасен начин. Също друга черта на Нептун в 12ти е болката, която изпитва индивида, когато види хора изолирани от обществото. Никога не съм позволявала на никого да се отнася лошо с някой друг пред мен, докато е било в моите сили, винаги съм била зад гърбът на такива хора, познати или не. Изправям се като шит пред тях и им давам закрила от гаднярите (мерка е изгорен ретро рак, пиша като идиот, но се надявам да ме разбирате, не ми идват по правилни думи

). Хората с Нептун в 12ти се чувстват често изолирани, самотни, имащи нужда от подкрепа и от рамо до тях, но заради страхът им от мистериозни заплахи трудно се доверяват. Все пак 12ти дом е Мистерия както и самият Нептун. Друга проява е самообвиняването, вината и т.н. И на мен много пъти ми се случва да търся вината в себе си повече пъти, от колкото в другият. Редовно след караница звъня и се извинявам, и се обвинявам, а повечето пъти даже не съм причината, според мен това пак е негова проява. Най-важното от всичко, което съм научила за Нептун в 12ти, е че той има невероятни способности да усети хората, намеренията им, тайните им мисли. Всичко това му идва от вътре, често казвам нещо за някого и на първо сигнално хората не ми вярват, но още по-често ми се случва след няма и 2 месеца, да ми кажат, че всичко съм познала, най-странното е, че го говоря за хора, които даже не съм срещала.. Някак си ги усещам... Може би това до голяма степен ми помага и в астрологията да познавам доста неща, определено не съм и сигурно няма и да бъда виден астролог (не ми е мечта или цел), но познавам с голяма точност нещата и много хора са ме питали как съм ги усетила до такива детайли. Нямам отговор на този въпрос, но обвинявам гореспоменатият

Надявам се някой да сподели, до колко се чувства така, ако има Нептун в 12ти.