Тая работа с точките не е за оценка на транзитни влияния. Тя е за оценка на силата, добротворността/зловредността на планетата в натала. Тоест не можеш от транзит на Сатурн/Юпитер през дом да ги зачеркнеш априори.
Според мен по-продуктивно е да се търси именно по този начин тяхното влияние - за какво в натала отговаря захлупената планета, и дали тези теми в натала на родения се развиват според есенциалния статус на планетата или според нейното домово разположение. Тоест за целта не трябва да вземаме такива гринични планети, като на Стела или такива, скофтени есенциално, като моя Юпитер - той си е "зловреден" и по другите показатели, не само заради позицията си по дом.
Ако взема Сатурн може би е по-продуктивно, защото е в Рак и в съвпад с Кету, в напрегнати аспекти със светилата, тоест малефичен си е и тъй, и тъй, па нека и да е в 12-ти. Тогава, заради това, че е в 12-ти ли, не е бил толкова злосторен към мен, нито по темите на 7-ми, нито по 8-ми, нито по 9-ти дом? Не съм имала неудачливи любови, имам удовлетворяващо партньорство, вдъхновено и успешно висше образование "по любов", близки срещи със смъртта, смърт на много близки хора, но с вътрешна психическа устойчивост и отново - без травматизъм повече от нормалното.
Въпросът е, ако е екзалтиран и добре есенциално, НО в осми/дванадесети дом, какво щеше да се случва с тези теми.