Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28573 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2012, 12:41:30 pm »

Аз като имам Юпитер в 3-ти дом къде срещам щастието?

В партньорствата. Броиш 9 от 7 = 3 дом
Дивна  защо 9 ?
И аз като има Юпи в 5 дом  къде срещам щастието ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Asol

• 4140
« Отговор #41 -: Февруари 27, 2012, 12:48:26 pm »
Стела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.

*

Divna

• 2478
« Отговор #42 -: Февруари 27, 2012, 01:07:16 pm »

Дивна  защо 9 ?

Защото мунданно Юпитер управлява 9 дом.
В радиксът на Хело, Юпитер е в 3 дом. Започваме да броим 3, 2, 1, 12, 11, 10 (обратно на часовниковата стрелка)... и стигайки до 9 (щастието) виждаме, че щастието си тя среща в партньорствата (7ми дом).

Ти би трябвало да срещат щастието в чужбина, с чужденци, на дълъг път... да си щастлива когато получаваш знания (на университетската скамейка).

*

elfidka

• 3129
« Отговор #43 -: Февруари 27, 2012, 01:14:49 pm »
Меси много Дивна  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #44 -: Февруари 27, 2012, 01:36:57 pm »
Падащи домове /кадентни/ - трети, шести, девети, дванадесети - са домовете които  разпределят енергията.
Тези домове нямат възможност за действие. Обикновено се смятат за ментални домове.
В шести дом ние се срещаме с мунданната дева. Тук основен играч е Меркурий...Дома се свързва с подчинение , здраве , болести...досада. С две думи слугинаж...
В дванадесети дом намираме скритите врагове , затворените пространства , дълбоко скритите тайни...Мунданна риба с управител Нептун 12-ти дом е изолиран и затворен за външния свят..,а често и за  самите нас.
В осми дом намираме 1-во следващ дом или дом , един от  който концентрира енергията на картата...
2-ро ...Тук става дума за реализацията на материята...Или иде реч за стабилитет и насока. Мунданен скорпион с управител Плутон това е дома на трансформацията и овладяната енергия...и в никакъв случай не може да бъде "затворен" или "изолиран"....

Забелязала съм , че хората при които се срещат стелиуми или имат натоварени кадентни домове са хора при които липсва реализация както в личен така и в професионален план. Изключение прави само 12-ти дом...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Февруари 27, 2012, 03:44:22 pm »

Аз като имам Юпитер в 3-ти дом къде срещам щастието?

За мен в известна степен важи това, което бях чела в една книга, че Юпитер в 3-ти дом може да има като цел на живота събирането и разпространяването на знания. Имам предвид знания, които ме радват.

Ще го срещнеш на път, по време на пътуване, в транспорта, в близката среда - братя, сестри, съседи. Ако нямаш братя и сестри, ще имаш късмет със съученици и в доброто ранно образование. Може да се чувстваш щастлива, когато учиш, на семинари, в библиотеката, в командировка или в интернет /всякакви средства за комуникация/
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Февруари 27, 2012, 03:45:54 pm »

Дивна  защо 9 ?

В радиксът на Хело, Юпитер е в 3 дом. Започваме да броим 3, 2, 1, 12, 11, 10 (обратно на часовниковата стрелка)... и стигайки до 9 (щастието) виждаме, че щастието си тя среща в партньорствата (7ми дом).

Ти би трябвало да срещат щастието в чужбина, с чужденци, на дълъг път... да си щастлива когато получаваш знания (на университетската скамейка).

Това е нелогично. Защото в нейния радикс друга планета управлява 9-ти дом, понеже и друг знак стои на куспидата. Юпитер като планета е "великият благодетел", а не като мунданен управител на дом.

По тази логика да вземем да броим и от 12-ти дом, защото Рибите са там класическия знак с управител - Юпитер?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Февруари 27, 2012, 04:06:39 pm »
Стела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.

Аз споделям своите наблюдения, защото съм преживяла тези транзити. Т.е. живяла съм и съм наблюдавала достатъчно дълго. За разлика от тебе, защото ти не споделяш нищо.

Мога да дам примери и с чужди карти, НО:
1/ не съм искала разрешение да ги поставям тука;
2/ няма да бъда толкова убедителна.

*

Divna

• 2478
« Отговор #48 -: Февруари 27, 2012, 04:06:40 pm »

Дивна  защо 9 ?

Това е нелогично. Защото в нейния радикс друга планета управлява 9-ти дом, понеже и друг знак стои на куспидата. Юпитер като планета е "великият благодетел", а не като мунданен управител на дом.

По тази логика да вземем да броим и от 12-ти дом, защото Рибите са там класическия знак с управител - Юпитер?

Твое право е да изчисляваш както на теб ти харесва и допада. При мен този метод работи.

ПП: Юпитер=щастие и там, където попада ни показва кое ни прави щастливи.
При мен Юпитер е във втори дом, като върна 9 дома назад се оказва, че съм най-щастлива по въпросите свързани с 6ти дом. И слава на Бога, че е така, защото с този малефик Марс (У6) в квадратура с Луна и в съвпад със СЛВ на ИЦ трябва да не съм могла да имам деца, да имам поне една гинекологична операция или най-малкото гинекологични проблеми през целият ми съзнателен живот, да не се чувствам добре у дома, на работа и т.н. Нищо подобно. Юпитер си върши работата за мен както си трябва.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #49 -: Февруари 27, 2012, 04:08:28 pm »

Дивна  защо 9 ?

Никого не съм тръгнала да убеждавам.  :blink: Това ми се иска да разбереш.

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Февруари 27, 2012, 04:10:12 pm »

Дивна  защо 9 ?

Твое право е да изчисляваш както на теб ти харесва и допада. При мен този метод работи.

ПП: Юпитер=щастие и там, където попада ни показва кое ни прави щастливи.
При мен Юпитер е във втори дом, като върна 9 дома назад се оказва, че съм най-щастлива по въпросите свързани с 6ти дом. И слава на Бога, че е така, защото с този малефик Марс (У6) в квадратура с Луна и в съвпад със СЛВ на ИЦ трябва да не съм могла да имам деца, да имам поне една гинекологична операция или най-малкото гинекологични проблеми през целият ми съзнателен живот, да не се чувствам добре у дома, на работа и т.н. Нищо подобно. Юпитер си върши работата за мен както си трябва.  :blink:

къде отиде пък сега при "гинекологичните проблеми" ? - от Юпитер във втори върна девет дома назад , стигна до шести...та накрая направи извод за детеродните си способности.  :thinking: :rakeattack:

*

Divna

• 2478
« Отговор #51 -: Февруари 27, 2012, 04:12:29 pm »
Марс в родителски аспект (квадратура по гокленови зони) с Луна.  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Февруари 27, 2012, 04:14:45 pm »
Марс в родителски аспект (квадратура по гокленови зони) с Луна.  ;)

Еее, това са отделни аспекти, нямащи нищо общо с Юпитер, но...всеки вижда това, което иска да види. Аз мисля, че ти бях гледала картата и съм ти казвала, че Луната ти съвсем не е толкова слабо поставена, колкото си мислиш. /извън разглеждания "юпитер девет дома назад"/. Сега не е пред мен, за да я отворя.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Февруари 27, 2012, 04:31:13 pm »

Аз споделям своите наблюдения, защото съм преживяла тези транзити. Т.е. живяла съм и съм наблюдавала достатъчно дълго.
Мога да дам примери и с чужди карти, НО:

Не е необходимо да даваш за пример конкретни карти и да ги обсъждаш във форума. Въпросът е по-скоро дали имаш подобни наблюдения в количествено измерение не само върху своята, а и върху други натални карти.
Иначе от това, което аз съм наблюдавала есенциалната природа на транзитите няма определящо значение.

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Февруари 27, 2012, 04:36:49 pm »
Сега ми кажете аз каква карма имам, че край мен само хора с такива домове- съпруг, майка, дъщеря, сестра..

*

Divna

• 2478
« Отговор #55 -: Февруари 27, 2012, 04:37:15 pm »
Стела за Марс стана въпрос, изхождайки от това, че ми е У6 дом, а Юпитер ме прави щастлива по въпросите по 6ти дом. Но това е за моята карта.
Иначе за Луна съм съгласна. Тя е ключова в радикса, имайки предвид местонахождението й (в гокленова зона, в съвпад с АЦ) и аспектите (участва в тао с нодалната ос). В падение е по знак, но пък във воден дом и активен (действен) мунданно. Намира се върху мидпойнта наречен шпагат (Сатурн/Уран) и все едно си е в съвпад с Хирон.

Твоят Юпитер в кой дом го броиш? Питам защото е на К8 в радикса, но пък е ретрограден (връща се към 7ми).

ПП: Да поясни, че този метод (с Юпитер) се използва от космобиолозите.

*

Papy

• 4343
« Отговор #56 -: Февруари 27, 2012, 04:53:02 pm »
Оставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещо
А в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?

*

Divna

• 2478
« Отговор #57 -: Февруари 27, 2012, 05:24:05 pm »
Оставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещо
А в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?

Къде видя нападение?  :-\ ;D  ;D

Стана въпрос за Юпитер, защото е планетата на "щастието". Иначе в астрологията всичко е възможно. Когато имаме толкова много обекти за проучване, като планети, астероиди, фиктивни точки, домове ... може да си правим различни интерпретации.  :blink: На който както му е удобно, целта е да има резултат от казаното. Като тръгваш да "търсиш" документ за титлата астролог и като се явиш на изпит никой не те пита кой метод или коя техника използваш или пък коя програма. Важно е да си познал събитието и то възможно с най-голяма точност и подробност. Не описваш как си стигнал до тези заключения. Никой не го интересува. Важни са крайните резултати.  :blink:  За клиентите също.

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Февруари 27, 2012, 05:41:33 pm »

ПП: Да поясни, че този метод (с Юпитер) се използва от космобиолозите.
Ей за това питам-използват ли подобни и за другите планети, които ти си забелязала да работят в практиката

*

Divna

• 2478
« Отговор #59 -: Февруари 27, 2012, 05:54:19 pm »
В Космобиологията Юпитер е важна планета, отнасяща се до здравето (лечение), затова си има специални мидпойнти, в които участва Юпитер и които са от същественно значение.  Космобиолозите използват мунданните управители, а не управителите на куспидите. Броят домове и производните им. С една дума умеят добре да се забавляват, търсейки крайните резултати.  ;)
Използват много методи свързани с планетите. За щастието са ми показвали този "трик".  :blink:
Лично аз не съм пробвала с други планети.