Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28646 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #120 -: Февруари 28, 2012, 08:52:37 am »
все повече като ми го описваш излиза напред пълният му 12 дом
и към теб ли е така галантен ;D ако го разпиляхме, как се чувства той тези дни, като му раздвижваме енергията, мислейки и говорейки за него
Зле ;D Не може да спи, а трябва да ства рано.
Галантен е по ненатрапчив начин и без поза.

*

Stella

• 7765
« Отговор #121 -: Февруари 28, 2012, 09:01:14 am »
все повече като ми го описваш излиза напред пълният му 12 дом
и към теб ли е така галантен ;D ако го разпиляхме, как се чувства той тези дни, като му раздвижваме енергията, мислейки и говорейки за него
Галантен е по ненатрапчив начин и без поза.

Мечта за всяка жена. Аз с моя Марс във Везни направо съм паднала.
Краката ми омекват при вида на галантни мъже с изискани обноски.
Направо не мога да си го обясня откъде идва тази галантност у един Овен.  ;)
Направи ми впечатление, че казваш жена-инвалид. И към другите жени ли е така?
Галантността му към инвалидите може да се обясни със Слънце в 12-ти дом.
Галантността му към женския род въобще, трудно може да се обясни, освен
ако не счита, че целия женски род е в "неравностойно положение" или казано иначе "слабия пол" :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #122 -: Февруари 28, 2012, 09:12:53 am »
овена като водач на стадото пречупен през 12 си се вписва,там са му и двете светила
хем борец,хем закрилник на по-слабите,а жените се водим като по-слабият пол,
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #123 -: Февруари 28, 2012, 09:14:19 am »

и аз ;D но бях свидетел на един такъв със Слънце в 8ми дом дълго време
но мисля, че беше просто добро възпитание

« Отговор #124 -: Февруари 28, 2012, 09:17:00 am »

как ще спи като тр.Уран му е виснал над Слънцето в 12
от колко време не може

« Отговор #125 -: Февруари 28, 2012, 09:20:54 am »

ами има обяснение

- Овена е интерсептиран знак в 12,държи двете светила и диспозитора им Марс и той в съвпадък със Слънцето,та всичко минава през У12 Нептун или Юпитер

*

Uran

• 6041
« Отговор #126 -: Февруари 28, 2012, 09:23:52 am »
От месеци та и аз покрай него.
Относно галантността без маниерничене (че то по-ме дразни от грубостта) не бих могла да кажа от къде идва. Не е от възпитание точно. Синът ми също има вродена такава глантност, а констелациите са по-скоро в обратна посока.
Относно възпитанието: Имам двама братовчеди възпитавани по един и същи начин (братя са), но поведението им е диаметрално противоположно. Скорпион-галантен и телец-груб. Иди, че вярвай на всичко по букварите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #127 -: Февруари 28, 2012, 09:30:42 am »
Аз мисля, че стелиумът в Овен е добре аспектиран, което помага на Слънце и Марс да изяват по възможно най-добрия и градивен начин силата си.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #128 -: Февруари 28, 2012, 09:33:28 am »
а ако не се оженят,цял живот ще са скачени с непроявената си страна в лицето на брат си :mellow:

*

Uran

• 6041
« Отговор #129 -: Февруари 28, 2012, 09:36:09 am »
Телецът се "ожени" (живее на сем. начала) наистина за много добра жена от друг етнос и вече с дете от друг брак. Виждам, че много го обича. ;) :blink: Не мога да не я обичам и аз.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #130 -: Февруари 28, 2012, 10:13:20 am »
В същото време моя позната с Овен на К8, без планети в 8-ми дом, но Марс при нея е в падение и квадрат с Плутон, получила обаждане от данъчно лице да си поправи данъчната декларация в нейна полза. Т.е. да я попълни наново.
На мен това ми се случи две последователни години. Върнаха ми поне една/трета от общата сума надплатен данък. Прилична финансова инжекция точно преди летните отпуски. Като гледам е било при транзит на Сатурн през втори (Лъв ;)), опозиция на осмодомния Юпитер и на Юпитер през шести.

И въобще при мен е по-скоро правило да съм надплатила комуналните си сметки - ток, вода, парно, до степен, че после по половин сезон "имат да ми дават". Като се замисля, не знам това добре ли е или е зле, щото те парите така или иначе са ми излезли от джоба преди това, но обикновено ми е приятно баш в зимните месеци да не дължа нищо за парно ;).

А, а наследства не чакам, така че поне от тая гледна точка Юпитер ще си г оиграя по друг начин.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #131 -: Февруари 28, 2012, 11:04:20 am »
В същото време моя позната с Овен на К8, без планети в 8-ми дом, но Марс при нея е в падение и квадрат с Плутон, получила обаждане от данъчно лице да си поправи данъчната декларация в нейна полза. Т.е. да я попълни наново.
На мен това ми се случи две последователни години. Върнаха ми поне една/трета от общата сума надплатен данък. Прилична финансова инжекция точно преди летните отпуски. Като гледам е било при транзит на Сатурн през втори (Лъв ;)), опозиция на осмодомния Юпитер и на Юпитер през шести.

И въобще при мен е по-скоро правило да съм надплатила комуналните си сметки - ток, вода, парно, до степен, че после по половин сезон "имат да ми дават". Като се замисля, не знам това добре ли е или е зле, щото те парите така или иначе са ми излезли от джоба преди това, но обикновено ми е приятно баш в зимните месеци да не дължа нищо за парно ;).

А, а наследства не чакам, така че поне от тая гледна точка Юпитер ще си г оиграя по друг начин.

Че кой чака наследства с Юпитер на К8? Ние всичките с Юпитер там сме "корназ". Не ни е страх нито от данъчните, нито от банки, нито от смъртта. Шегувам се разбира се. Слава богу с банки и данъчни проблеми не съм имала /и на мене са ми връщали данък/. Но, всеки иска да има покрив над главата си. лично аз искам да имам само толкова, колкото е нужно, за да живея. Нито повече, нито по-малко.

Знаеш ли какво забелязвам. При мене тези проблеми излизаха без да ги търся на всеки 12 години. Забелязах обострена цикличност, свързана с транзита на Юпитер над светилата във Водолей във втори дом. Светилата управляват 8-ми. Аз си го свързвам със синастрията с майка ми. Докато транзитира над светилата във Водолей, Юпитер прави опозиция на Лъвския стелиум на моята майка, който попада в интерсептирания ми Лъв в 8-ми дом.
Нейният стелиум се състои от Слънце, в съвпад с Плутон/Сатурн и Венера. И всичкте тези планети са в опозиция на моите светила - господари на 8-ми.

*

Divna

• 2478
« Отговор #132 -: Февруари 28, 2012, 12:55:15 pm »
Чудя се до колко хората с планети в 8-ми дом магат да са обективни и безпристрастни по въпросите на дома:)
Та това си е дом на дълбоки страсти:)

Ще обърна внимание на нещо друго, което на зряла възраст е доста важно.

Имаме ли планета в 8-ми дом, по някое време излизат на преден план въпроси за наследство, и се оказва, че ни създават проблем.
Ще дам пример с едно семейство.  Това са почтени хора, обичат се, пък са стигнали до напрежение заради имот. Майката е на 78г, с не много сигурна домификация, но с едно на ум,  Сатурн е в 8-ми дом. Предполага се, че по въпросите на дома ще е здравомислеща, но ще и създадат и негативни емоции.
...
С две думи – кармичен си е 8-ми дом, „затворен“  и „изолиран“, най-вече защото ни поставя в капан на лично отношение и някой е ощетен.

А от страни нещата изглеждат толкова лесни и логични.

Аз съм със Сатурн (R) в 8ми дом.

Първи случай:
Разведох се след 18 годишен брак. Бях с две подрастващи деца на хиляди километри от родина, семейство и приятели, в страна, в която бях едва от няколко месеца. Бащата на децата ми не пожела да остане близо до тях, за да им помага (морално и финансово). Отиде си, за да не бъде принуден да плаща издръжка за тях. И понеже бракът ни е сключен в БГ, тежеста на закона в чужбина не го докосна. Той го изхитри много умело - избягвайки от страната, за да не поема отговорност към децата си. Така след разводът ни всичко (цялото ни общо имущество в БГ) остана на него. Аз имах честта да продължа да се грижа съвсем сама за децата ни тук.

Втори случай:
С вторият си партньор бяхме 3 години заедно - след раздялата, повече от 20 големи платна с художествена стойност (мои) останаха в домът му. Не желае да ми ги върне.
В момента се боря за тях (законово).

Сатурн в 8ми дом ме научи да не чакам и да не се надявам на финансови облаги от страна на партньора. Осмият дом се пада втори на партньора и Сатурн там ми показва, че мога да бъда "финансово ограбена" от него, отколкото обещетена. Научи ме да бъда предпазлива и да нямам никакви очаквания.
От родителите си имам неголямо наследство, което по закон деля със сестра си. Разбрали сме се, че моята част ще оставя на нея. Не ме е молила. Просто това си е мое решение. 

*

AH

• 2201
« Отговор #133 -: Февруари 28, 2012, 01:14:40 pm »
С вторият си партньор бяхме 3 години заедно - след раздялата, повече от 20 големи платна с художествена стойност (мои) останаха в домът му. Не желае да ми ги върне.

предполага се, че ще е лоша карма, ако не се бориш за собствеността си

Сатурн също си има доста кармично значение и докато с таткото на децата може би си уреждала стар кармичен дълг, то с другия мъж нещата са различни. Даже не е важен резултатът от борбата - важното е да проявим грижата и отговорността.

*

Divna

• 2478
« Отговор #134 -: Февруари 28, 2012, 01:18:46 pm »

предполага се, че ще е лоша карма, ако не се бориш за собствеността си

Сатурн също си има доста кармично значение и докато с таткото на децата може би си уреждала стар кармичен дълг, то с другия мъж нещата са различни. Даже не е важен резултатът от борбата - важното е да проявим грижата и отговорността.

Правя го Ан, боря се, та дори и да нямам сили вече да се занимавам с това.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #135 -: Февруари 28, 2012, 01:19:50 pm »
Че кой чака наследства с Юпитер на К8? Ние всичките с Юпитер там сме "корназ".

А, мойто не е от корназлък, просто физически няма какво да наследявам  ;D. Баща ми имаше много лежерно отношение към собствеността и така и не тръгна да си узаконява и реституира разните там гори, земи и имоти от неговия род. След смъртта му се нароиха някакви знайни и незнайни негови пети братовчеди от всички краища на Балканите, които тръгнаха да "си търсят горите", но ние с майка ми и сестра ми декларирахме писмено, че не участваме в тая работа.

И в неговия род има такава "имотна" карма. Баща му (дядо ми) е починал след побой за някакъв имот - от другата страна са били по-малкият му брат и майка му. Не помня дядо си - баща ми е бил едва тригодишен тогава, но помня много добре брата на дядо ми - беше с откъсната от бракониерски риболов ръка, и с жена му нямаха деца. Жена му беше нарочена за вещерката на селото и разбира се, любимото ми занимание през лятото беше да седя при нея и да слушам историите й ;D. Научи ме да познавам гъбите, билките и времето  :blink:. Радваха ми се и ме обгрижваха като своя внучка, макар че не си проговориха с баба ми и баща ми докато бяха живи. Те от своя страна никога не ми направиха забележка за прекараните в компанията им дни. И нощи.

От страната на майка ми работата е подобна - по-скоро безимотен род, земите и къщите останаха на чичо ми. Майка ми не е предявявала претенции. Жилището, в което израснахме, и в което и сега живее, си го е купила сама, и нито аз, нито сестра ми имаме някакви мераци към него. В момента, за щастие, има друг партньор в живота си, и решенията какво ще правят със себе си и собствеността си, са си само техни, нищо не ни дължат :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #136 -: Февруари 28, 2012, 01:20:31 pm »

Аз пък се чудя колко хора без планети в 8ми дом изобщо успяват да се докоснат до този вид "страсти", и от там - възможността да бъдат осъзнати и обективизирани на всякакво ниво? ;D

така е - както каза Стреличка, другите разчитат я на управител, я на мунданност- напр.Скорпион. А може и на 8-ми Слънчев дом - там са следствията.
Пренебрегваме често слънчевата домификация, пък тя в доста случаи дава добри обяснения.

Значи си имаш планети в 8-ми дом:) - ясно защо така реагира на някакъв цитат за Гоклен и ме накара да се чувствам без вина виновна:) - знае ли човек какво ще докосне у вас съвсем без да си иска:)

*

AH

• 2201
« Отговор #137 -: Февруари 28, 2012, 01:24:30 pm »
След смъртта му се нароиха някакви знайни и незнайни негови пети братовчеди от всички краища на Балканите, които тръгнаха да "си търсят горите", но ние с майка ми и сестра ми декларирахме писмено, че не участваме в тая работа.

вие с Юпитер сте си ларж по тия въпроси, пък той си намира начин да ви компенсира:)

освен ако и ти не му вярваш на компансациите:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #138 -: Февруари 28, 2012, 01:26:58 pm »

И в неговия род има такава "имотна" карма. Баща му (дядо ми) е починал след побой за някакъв имот - от другата страна са били по-малкият му брат и майка му.

А-у, пази Боже! И аз съм на принципа, че никой на никого нищо не дължи. По-добре безимотен род, отколкото да се изтребят хората помежду си.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #139 -: Февруари 28, 2012, 01:27:31 pm »
И аз имам юпитер в 8-ми, в тригон със сатурн /12-ти/. Имам си наследство от мама- хубава плодородна земя, която сме дали под наем на кооперации  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг