Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28518 Прегледи
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #200 -: Февруари 29, 2012, 09:18:30 am »
мотивация не липсва,но макрото е по силно от микрото в случая
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #201 -: Февруари 29, 2012, 09:19:37 am »
Ан, много е лесно да кажеш мотивирай го. Истината е, че работни места НЯМА и не случайно излизат тези скандали с бонусите точно сега.

*

AH

• 2201
« Отговор #202 -: Февруари 29, 2012, 09:33:47 am »
Ан, много е лесно да кажеш мотивирай го. Истината е, че работни места НЯМА и не случайно излизат тези скандали с бонусите точно сега.

да, неслучайно

в мунданен план по-лесно се вижда коя е естествената и градивната реакция - сега имаме куп опозиции и квадратури и доста по-малко "спокойни" аспекти

негативната енергия, обърната навътре, е по-страшна, от същата, ако я обърнем на вън

това, което се вижда от хороскопа на Стреличка, по отношение на деца, е по-скоро потребност от позитивиъм и действия, от колкото търпение и чакане. Освен секстила имаме и тригон между тр. и натален Сатурн. Тя си и действа де- тоя разговор го доказва.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #203 -: Февруари 29, 2012, 09:41:40 am »
Аз бих искала да ви попитам нещо: Вие само Джаганата Хора ли ползвате? И защо Шадбала и Бхава бала според различните програми дават различни резултати - и в графите "6 сили на планетите", и в графа тотал шад бала/ бхава бала, и в графа % от изискуемото, и в графа подредба по рейтинг? Да не говорим, че различните програми - дават различни балове изискуемо за различните планети, единствената прилика е, че всички най-много искат от меркУра :-\

По силата на шести и седми дом се преценява дали ще работиш за някой или си "пригоден" за собствен бизнес.

Ако 7ми е по-силен - ще бъдеш с0бствен бизнес, ако 6ти - ще служиш, тъй ли?

Още нещо се сетих. В Джйотиш има една техника, която сравнява силата на единадесети и на дванадесети дом. В общи линии, ако рейтингът на 11-ти дом ти е по-висок от 12-ти, в това прераждане ще получаваш повече, отколкото ще изразходваш. Не само в материален смисъл. Тоест, ще ти се изсипват подаръци от съдбата, ще получаваш даром неща, за които другите се борят със зъби и нокти. Обратно, ако 12-ти е с по-висок рейтинг, всичко, което изкараш или получиш, изтича през пръстите ти, и те преследва усещане за недоимък и невървеж. Което може и да е чисто субективно усещане на натива, независимо от фактическото му материално благополучие.

При мен са в почти блажено равновесие, с лек превес на 11-ти дом. Няма да стана Рокфелер в тоя живот, но и просяк не съм.

При мен 12ти е водещ пред всички, тъй, че явно даване ми е пътят в тоз живот ;D Отказвам да се боря със зъби и нокти. :P
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #204 -: Февруари 29, 2012, 09:43:53 am »
  Стреличка, 6-ти дом натоварен ли е - рабтата кофти, бозук...И ти имаш тежка съдба и аз - щото и при мен е натоварен и е Скорпи...Абе, Марая някъде напред писа нещо вярно, че хора с 6-домни планети и стелиуми имат много потенциал, но нямат реализация...поне аз съм така. Гледам картата на брат ми е той е така, страх ме е за сина ми - щото и при него е така....

Какво значи "няма реализация?" Дъщеря ми е с Луна, Сатурн, Уран в 6-ти, почти в съвпад с десцендента. Работяга е детето. Не е проблема в шестодомните планети, а как е аспектиран господарят на МЦ и дали има планети там. МЦ отговаря за реализацията. Ако У10 е в падение или в заточение ?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #205 -: Февруари 29, 2012, 09:47:30 am »
  Стреличка, 6-ти дом натоварен ли е - рабтата кофти, бозук...И ти имаш тежка съдба и аз - щото и при мен е натоварен и е Скорпи...Абе, Марая някъде напред писа нещо вярно, че хора с 6-домни планети и стелиуми имат много потенциал, но нямат реализация...поне аз съм така. Гледам картата на брат ми е той е така, страх ме е за сина ми - щото и при него е така....

Какво значи "няма реализация?" Дъщеря ми е с Луна, Сатурн, Уран в 6-ти, почти в съвпад с десцендента. Работяга е детето. Не е проблема в шестодомните планети, а как е аспектиран господарят на МЦ и дали има планети там. МЦ отговаря за реализацията. Ако У10 е в падение или в заточение ?

Съгласна съм със Стела тук, ако не са 6тодомните край мене, аз, такива като мене сме/съм жива умряла...

Силен 6ти дом си е ентусиазъм, постоянство и енергия за работене, а не като мене - кометка, присвяткваща с 500% сили на високосна...
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #206 -: Февруари 29, 2012, 09:48:54 am »

Скандалите с бонусите доказват само едно- Който държи кацата с меда не може да не бръкне вътре и да после да не си оближе пръстите. понеже не останаха предприятия за разграбване и приватизиране, започнаха да си разпределят "бонуси" по високите етажи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #207 -: Февруари 29, 2012, 10:04:25 am »

Съгласна съм със Стела тук, ако не са 6тодомните край мене, аз, такива като мене сме/съм жива умряла...

Силен 6ти дом си е ентусиазъм, постоянство и енергия за работене, а не като мене - кометка, присвяткваща с 500% сили на високосна...

:91:

Да ти кажа честно и аз като тебе съм кометка - нито една планетка в 6-ти дом, а и Меркурий е в заточение в Риби с широк съвпад с Венера. Аз "долна манджа не ям" и не си напрагям много-много силите, иначе се разболявам. Работата трябва да е разнообразна - Близнаци на К6, за да не ме отегчава. Трябва да е естетична - Меркурий в съвпад с Венера и да ми доставя удоволствие /пак по съвпада с венера/. Рутината ме убива. За рутинните неща си търся помощник - моето детенце Девичка с 3 планети в 6-ти дом ми е един такъв незаменим помощник.

Иначе екзалтирания Марс в 10-ти дом в квадрат с Юпитер ми взема здравето. Но там бачкам само за стратегическите цели - никакво помайване в рутинни задължения. И разбира се, това, че Марс е във Везни пак си казва думата. Добре, че Венера У10 е силна в Риби. Намирам си компенсация или си насочвам енергията там, където ми е силата, за да не я прахосвам напразно. Човек с годините се научава къде му се получават нещата и къде не си струва да "впряга магарето". Иначе за какво ни дават сигнали звездите, ако не умеем да ги разчитаме.

« Отговор #208 -: Февруари 29, 2012, 10:26:49 am »
бе никой не твърди ,че натоварен 6 дом не са работни,това сме пчеличките,който правят мед
лошото е че в момента меда никой не го купува и тази градивна енергия стой,неоползотворена
щото само търтей,който  си го крадат меда,а не да го плащат  :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #209 -: Февруари 29, 2012, 10:44:52 am »
   Работяги даааа, но не и реализирани - със сума ти таланти и потенциали, а на края си остават само на ниво работяги. Аз за себе си съм го приела отдавна, но за сина ми не съм съгласна...Ма 6-му дом е пълен - Меркурий, Слънце, Плутон, Венера, че и СЛВ му е там, У10 е Уран в 9-ти Козирог, съвпад с Нептун, а Сатурна му в Риби-11, 6-12 дом където са Скорпион и Телец са интерсептирани....
   Всъщност, си мисля, за планетите в 12-ти дом. Ако символичните дирекции означават докъде сме стигнали с развитието си като характери и личности или като души, то тези които имат планети в 12-ти дом, при преминаването им по симв.дирекция в 1-ви символизира всичко, което е по първи в съответния знак...Тогава намирам логика, за Слънцата в 12-ти дом, които са силно изявени артисти, художници и други хора на културата и науката. Схванахте ли ми мислата  :-\, по същата аналогия и за другите лични и тежки планети....В подкрепа на това твърдение, в момента по симв.дирекция Сатурна ми е в първи - нямам никакъв проблем с килограмите, ям квото си искам, като гледам явно така ще е сигурно до към 60 годишна. А всъщност генетически при нас след 40 години, жените стават като матрони.  :rolleyes: Дано теорията ми е права....

*

AH

• 2201
« Отговор #210 -: Февруари 29, 2012, 11:12:28 am »
Още нещо се сетих. В Джйотиш има една техника, която сравнява силата на единадесети и на дванадесети дом. В общи линии, ако рейтингът на 11-ти дом ти е по-висок от 12-ти, в това прераждане ще получаваш повече, отколкото ще изразходваш. Не само в материален смисъл. Тоест, ще ти се изсипват подаръци от съдбата, ще получаваш даром неща, за които другите се борят със зъби и нокти. Обратно, ако 12-ти е с по-висок рейтинг, всичко, което изкараш или получиш, изтича през пръстите ти, и те преследва усещане за недоимък и невървеж. Което може и да е чисто субективно усещане на натива, независимо от фактическото му материално благополучие.

Търсих нещо като обяснение.
Намерих при Матернус
5-ти дом- заслуги от миналия живот. Опизиционният 11-ти – плодовете от тия заслуги
6-ти дом – труд; Опозиционният – „пленничество“ на тоя труд.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #211 -: Февруари 29, 2012, 11:48:00 am »
Аз не съм сигурна доколко е адекватна тази техника и дали се прилага широко в джьотиш или е някаква астроекзотика дори и за там. Може би Лилли е срещала някакво по-логично обяснение по въпроса.

Иначе и в елинистическите домове го има тоя отглас. Пети дом - добър случай/късмет/съдба. Шести дом - обратното. Това са добрите или лоши "случайности", на които се натъкваме в живота си като последица (не винаги предвидена) от наш съзнатален избор или действие в този живот. 11-ти дом е по-висшата форма - добър демон/дух/голямо щастие. 12-ти - лош демон... Тук божествената подкрепа или наказание е персонализирана - чрез голям благодател или голям враг или изглежда сякаш награда или наказание от минало прераждане - внезапни печалби по 11-ти, "кармични" провали и загуби по 12-ти.
По 12-ти в джьотиш са въобще разходите, загубите, а в елинизма - това, което си отива от нас (падащ от 1-ви дом), отнето ни е, инвалидизира ни (може да е физически недъг или болест) или ни изоставя.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #212 -: Февруари 29, 2012, 11:58:49 am »
по повод планетарното присъствие в кой да е дом

важно си е, и в повечето случаи е удобство, да имаме повече врати у дома

а планетите в дом са като врати - дали ще ги ползваме да влезем или излезем си е наша работа

но при 10 планети и 12 дома  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #213 -: Февруари 29, 2012, 12:04:50 pm »
Стелиумите пак са най-прецакани ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #214 -: Февруари 29, 2012, 01:40:43 pm »
Тук някъде във free services http://www.cyberastro.com/ трябва да е било. Но наистина не помня къде точно...

според този тука сайт ще живея до 60г. ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #215 -: Февруари 29, 2012, 01:42:05 pm »
Пък аз long, long, short ;D=

*

Stella

• 7765
« Отговор #216 -: Февруари 29, 2012, 02:00:19 pm »
бе никой не твърди ,че натоварен 6 дом не са работни,това сме пчеличките,който правят мед
лошото е че в момента меда никой не го купува и тази градивна енергия стой,неоползотворена
щото само търтей,който  си го крадат меда,а не да го плащат  :'(

А може би и ма известни изключения. Познавам човеци с Юпитер на К6. Без работа ще стоят, ама няма да работят кво да е. А и винаги си търсят помощници, които да им свършат работата, а те стоят диван чапраз като в турски сериал. Такива ги юркам, без съжаление. Юпитер има навика да се възмущава, ама на мене не ми пука, лентяи не ми трябват. :angry:

Вие какви наблюдения имате над Юпитер в 6-ти дом? А може би зависи как е аспектиран.
При единият от моите познати Юпитер в 6-ти дом сключва опозиция с Уран и секстил с Марс.

« Отговор #217 -: Февруари 29, 2012, 02:05:51 pm »
 ;D аууу аз съм с такъв Юпитер - признавам си без бой, лентяйка съм...има една приказка, накарай мързеливия на работа, на ум да те научи...Винаги търся начини, ако има да съкратя работата, вместо да правя хамалогии...

*

AH

• 2201
« Отговор #218 -: Февруари 29, 2012, 04:20:50 pm »
Стелиумите пак са най-прецакани ;D

Не е много сигурно ;D
Съвпадите и стелиумите си имат за управител Марс- дава им сила за изява, интеграция и налагане;
 -кулминатор – Слънце – контрол над собствените реакции;
  -Венера – заточител – гъвкавост, така необходима за координация на различни енергии;
 -Сатурн – декадент – стелиум и без това трудно се дисциплинира, но пък избере ли си цел, я следва упорито.

В Тетрабиблос Птоломей претупва другите аспекти и обръща внимание само на съвпади и стелиуми:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #219 -: Февруари 29, 2012, 06:27:31 pm »
;D аууу аз съм с такъв Юпитер - признавам си без бой, лентяйка съм...има една приказка, накарай мързеливия на работа, на ум да те научи...Винаги търся начини, ако има да съкратя работата, вместо да правя хамалогии...

Ама и лесно си намирате помощници, не може да ви се отрече - Юпитер ви ги праща.  ;D