Здравей Гост

За чудесата в нашия живот

• 133 Отговора
  • 16573 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: За чудесата в нашия живот
« Отговор #20 -: Февруари 28, 2012, 03:19:46 pm »
Ето и картата....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #21 -: Февруари 28, 2012, 03:21:46 pm »
Първа бременност, нали? Докторът е пропуснал да те успокои, че обикновено при първа бременност няма проблем с различния резус фактор, защото, пак обикновено, едва при раждането кръв от бебето попада в кръвоносната система на майката и води до образуване на антитела. Проблем би могъл да възникне при следваща бременност, когато антителата попаднат чрез плацентата в тъканите на плода.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #22 -: Февруари 28, 2012, 03:23:54 pm »
Първа бременност, нали? Докторът е пропуснал да те успокои, че обикновено при първа бременност няма проблем с различния резус фактор, защото пак обикновено, едва при раждането кръв от бебето попада в кръвоносната система на майката и води до образуване на антитела. Проблем би могъл да възникне при следваща бременност, когато антителата попаднат чрез плацентата в тъканите на плода.

Не Мирабела, трета бременност беше  ;) и първо родено дете
А за наличие на антитела правехме тест на всеки 2 месеца...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Февруари 28, 2012, 03:26:47 pm »
Ето и картата....

Еееее, Юпитер в 5-ти дом.  :clap:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2012, 03:28:11 pm »
Ето и картата....

Еееее, Юпитер в 5-ти дом.  :clap:
Да там си е много му се  ядосвам, че е в Козирог, ама...пак върши работа  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #25 -: Февруари 28, 2012, 03:32:47 pm »
Първо родено е ключовата дума. Не искам да разочаровам никого, но... се боя, че тук няма медицинско чудо. :blink: Грешно се изразих в първия си пост - трябваше да попитам дали е първо раждане, а не бременност. Извинявам се, за което, защото може да е прозвучало като любопитство, а не беше. Беше медицински въпрос, зададен от лаик по лаишки начин.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #26 -: Февруари 28, 2012, 03:38:09 pm »
Първо родено е ключовата дума. Не искам да разочаровам никого, но... се боя, че тук няма медицинско чудо. :blink: Грешно се изразих в първия си пост - трябваше да попитам дали е първо раждане, а не бременност. Извинявам се, за което, защото може да е прозвучало като любопитство, а не беше. Беше медицински въпрос, зададен от лаик по лаишки начин.

За мен това си е чудо, още повече че беше и цветна бременност....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

sunrain

• 6710
« Отговор #27 -: Февруари 28, 2012, 04:08:38 pm »
Грешно се изразих в първия си пост - трябваше да попитам дали е първо раждане, а не бременност.

Дори да е неуспешна пак се слага имуноглобулин, защото се допуска вероятен контакт с кръвта при съответната медицинска процедура. Тоест достатъчно е бременност да има налице. Вече дали е чудо - то си е и до лично усещане, понякога.

То българите сме си осмото чудо, по принцип и по много причини. ;D   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Февруари 28, 2012, 04:25:37 pm »
Mисля, че Чудо трябва да се очакава при втора бременност.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #29 -: Февруари 28, 2012, 05:09:42 pm »
Много интересна тема, особено това:
Някъде бях чела, че хора, които имат Юпитер във водни домове или знаци, могат да се свързват със своя ангел-хранител или казано иначе, когато си пожелаят закрила за нещо- чисто и искрено и от цялата си душа, то ще се случи. това особено много касае въпроси, които имат отношение към емоционалната подкрепа.

Аз и моят Юпитер в Рак много се зарадвахме!  :rolleyes: Ще помисля за някоя история с чудо...
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #30 -: Февруари 28, 2012, 05:40:22 pm »
Грешно се изразих в първия си пост - трябваше да попитам дали е първо раждане, а не бременност.

Дори да е неуспешна пак се слага имуноглобулин, защото се допуска вероятен контакт с кръвта при съответната медицинска процедура. Тоест достатъчно е бременност да има налице. Вече дали е чудо - то си е и до лично усещане, понякога.

То българите сме си осмото чудо, по принцип и по много причини. ;D

За да изясним спора по въпроса пускам малко инфо
Рискът резус фактор

Ако майката и бебето имат различни резус фактори, може да се стигне до усложнения по време на бременността. С помощта на модерни методи на лечение и честа профилактика медицината днес се опитва да избегне този проблем.
Бебетата получават в утробата на майката всичко, от което се нуждаят и заедно с това са защитени по най-добрия начин от всякакви неприятности. Но понякога майчината имунна система може да се окаже опасна за зародиша. Например, когато при непоносимост към резус-фактора организмът на майката се опитва да се защити и започва да убива червените кръвни телца на бебето чрез създаването на антитела. Медицината днес се развива с бързи темпове, чийто резултат е навременното лечение на тази непоносимост и раждането на едно здраво бебе.
Резус-факторът е характерен белег на кръвната група, който се намира върху повърхността на кръвните телца и се предава генетично. По-голямата част от хората имат този белег, който е резус фактор положителен(Rh).
Непоносимост към резус фактор се получава, когато майката е с отрицателен резус фактор и ражда бебе с положителен резус фактор, наследен от бащата. При първа бременност такова стечение на обстоятелствата не е проблем. Все пак при всяка бременност малко детска кръв достига до кръвообръщението на майката, например чрез плацентата или при раждането. В този случай организмът на майката създава антитела срещу Rh-позитивните кръвни клетки на бебето, тъй като той ги идентифицира като чужди и иска да ги унищожи.
Достатъчно е малко количество кръв да стигне до майката, за да се образуват стабилни антитела. Тези антитела достигат чрез плацентата кръвообръщението на бебето и унищожават червените кръвни телца, които са отговорни за преноса на кислород в кръвта. В резултат на това се стига до анемия, което означава, че в кръвта има много малко кислород и сърцето на бебето трябва да бие по-често, за да снабдява достатъчно организма. В случаи, които не се лекуват, натоварването на сърцето може да доведе до натрупване на вода в тялото на фетуса и то да умре още преди раждането. При лека анемия бебетата развиват веднага след раждането по-силна форма на жълтеница, която се лекува чрез ултравиолетови лъчи.
До преди няколко десетилетия непоносимостта към резус фактор по време на бременност е било опасно усложнение. Но днес, благодарение на редовна профилактика и по-добро лечение засегнатите бременни са много малко. По принцип при бременни с Rh-отрицателен се прави още в началото на бременността тест за антитела.
Ако се открият такива, бременността протича под по-често наблюдение.
С помоща на видеозон може да се изчисли скоростта, с която кръвта се движи в кръвоносните съдове на детското мозъче. По този начин се разбира, дали е налице анемия и в какъв стадий е тя. Ако в този случай се установи силно малокръвие, се прави пункция на пъпната връв, за да се види точната кръвна картина на бебето.
При силно малокръвие е възможно в матката да се направят преливания на кръв в пъпната връв, докато стойностите на кръвта се подобрят.
Рискът от непоносимост към резус фактор може да се предотврати. За тази цел имунната система на майката бива "излъгана", като през 28-та седмица и през първите 72 часа след раждането се инжектират антитела. Имунната система разбира, че има антитела срещу чужди кръвни клетки и не започва въобще да работи. Така се цели
при втора бременност предотвратяването на производството на антитела от майчиния организъм. В почти всички случаи с честата профилактика бременността преминава без усложнения.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

abroad

• 2187
« Отговор #31 -: Февруари 28, 2012, 05:53:40 pm »
на теория не беше ли луна= нужда?

зависи от нуждите ;D

да се допълня, каква е причината Юпитер да екзалтира точно в Рак?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #32 -: Февруари 28, 2012, 05:58:02 pm »
хихихи :08:
не беше ли благодарение на птоломей и оста рак- козирог
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Февруари 28, 2012, 06:01:48 pm »
на теория не беше ли луна= нужда?

зависи от нуждите ;D

да се допълня, каква е причината Юпитер да екзалтира точно в Рак?

Ехееее, тука удря рамо по нужда, а в Стрелеца - на далечните мечти. :rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #34 -: Февруари 28, 2012, 06:20:57 pm »
противно на схващането в индийската астрология, струва ми се, че троновите планети са далеч по на място от екзалтираните, особено що се отнася до светилата, при които няма "раздвояване" :thinking: :thinking:

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Февруари 28, 2012, 06:33:32 pm »
Maй не е тук мястото, но в момента Стела имаш тригон на тр. Сатурн към планетите във 2 дом.
От към финанси и изобщо ресурси, по-добър ли е периодът в сравнение с периода на куинконса? Вярно е, че сключва квадратура с нат. Юпитер, но все пак трябва да има някаква разлика.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Февруари 28, 2012, 06:44:39 pm »
Maй не е тук мястото, но в момента Стела имаш тригон на тр. Сатурн към планетите във 2 дом.
От към финанси и изобщо ресурси, по-добър ли е периодът в сравнение с периода на куинконса? Вярно е, че сключва квадратура с нат. Юпитер, но все пак трябва да има някаква разлика.

Да, имам стабилни доходи от традиционните източници.
Така по-точно бих могла да охарактеризирам периода.  :blink:
В периода на кунсконса / сатурн в Дева/, бях напуснала държавната си работа и отидох в частна консултанска фирма за по-ниска заплата, заради другите възможности, които в перспектива мислех, че ще ми се предоставят, но не бях доволна от дохода си и от стреса там. А и фондацията тогава я нямаше. Сега съм със старата работа и с фондацията, която създадох. Намерихме един "вечно зелен" проект. Такъв, на който му подновяваме договорите всяка година, без да кандидатстваме отначало. Преди това ни оценяват изпълнението. Той ще върви до края на 2014 година. Междувременно търся друг такъв донор. Мисля в перспектива, защото като дойде квадратурата със светилата - лошо.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 06:54:59 pm от Stella »

« Отговор #37 -: Февруари 28, 2012, 11:46:38 pm »
И аз открих доста интересни аспекти в момент когато пожелах да реализирам едно голямо желание. Транзитен Сатyрн съвпад АЦ, транзитен Уран 30* от нат. Сатyрн, транз. Уран опозиция нат. Плутон, ЮлВ съвпад с нат. Уран.  Уран ми управлява 6 дом и в него се намира Сатyрн. А Сатyрн е управител на 5 дом. След по-малко от месец от как реших да реализирам желанието си и то се осъществи, но бях преминала през редица препятствия и неприятности. Но беше като една заслужена награда, сладка победа, чудо което не се случва всеки ден.

*

Asol

• 4140
« Отговор #38 -: Февруари 29, 2012, 09:22:12 am »
Кристоф Ламбер е приел и играе в "Чужденецът" режисьорския дебют на Ники Илиев. Самият Ники Илиев казва, че е писал имейл на Кристоф Ламбер и така е станала работата.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #39 -: Февруари 29, 2012, 08:37:22 pm »
Темата определено е много хубава и вдъхновяваща.  ;)

Когато транз Юпитер ми беше в Риби - съвпад с Венера, гледах филм (Съдба на куртизанка - Dangerous Beauty), който много ме впечатли, и въпреки, че актьорът играещ главният герой, не ми хареса първоначално, в последствие, заради филма, го харесах/пожелах. След няколко месеца, преди края на годината срещна подобен тип мъж (светли очи, студено излъчване, изразени скули) - с подобен тип житейска история (обвързан, с жена, с която имат не толкова отношения градящи се на чувства, а на взаимна изгода, общи житейски цели и общо имущество). Голяма комедия и точно като във филма, трябваше да го накарам "да ме оцени", заради интелекта ми, защото бе с доста голямо самочувствие и някак по принцип не взима жените на сериозно... на мен това  ми костваше емоционалните терзания, които изживя и героинята във филма....Но се измъкнах от този житейски сценарий.

Сега съм си харесала МНОГО един музикант (за който писах в темата за красивите мъже), но го харесах не заради роля, която играе, а ми дойде естествено. Признавам си, че до сега съм имала такива забежки по звезди. Дори ми беше учудващо, че най-накрая и аз съм харесала някоя звезда.... Ще видя този път ще ми се появи ли в живота подобен мъж при Юпитер в Телец.

Интересното е, че първият "мъж-желание" бе със Слънце в Скорпион, реалният мъж бе със Слънце в Риби, транзитен Юпитер - Риби.

Сегашния "мъж-желание" е със Слънце в Дева, транзитен Юпитер в Телец. 
When One Door Closes Another Door Opens