Здравей Гост

Меркурий

• 117 Отговора
  • 14341 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Меркурий
« Отговор #20 -: Март 01, 2012, 07:37:35 pm »
По въпроса за убедителното убеждаване - силна Венера, Юпитер, Плутон - за да дадат усещане за "изкушенията и желанията" на отстрещната страда, за да предложат подходящите стимули за промяна на нагласата и едва тогава може да се включи и Меркурий, за да допълни и подбере подходящата информация.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Grace

• 2257
« Отговор #21 -: Март 01, 2012, 07:44:49 pm »
Цитат
Наранен Меркурий дава преднамерени лъжи.

би ли дефинирала по-точно наранен Меркурий? защото не съм много съгласна с горното твърдение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 01, 2012, 07:45:36 pm »
Близнаците са си осведомителна агенция. Те са типичните конферансиета. Но това няма нищо общо със задкулисните интриги, на които са способни други представители на зодиакалния кръг.

Задкулисни интриги като приоритет на други мутабелни знаци (ако са силно акцентирани) съм виждала, най-малко при Близнаците.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #23 -: Март 01, 2012, 07:46:10 pm »
Ако Меркурий е ума??????? ми аз тогава с Мерк във Водолей/11д, само с два минорни аспекта.....какво разлетял се е навсякъде   или да ходя да си го търся в някой следващ живот???? :34:

Меркурий управлява енциклопедичния ум. Юпитер - абстрактното мислене.
С огромно уважение    ама все пак какво е ум?
възпиятие/нервни импулси/паметови способности/свъзване на нещата/реакция? :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Март 01, 2012, 07:48:58 pm »
Близнаците са си осведомителна агенция. Те са типичните конферансиета. Но това няма нищо общо със задкулисните интриги, на които са способни други представители на зодиакалния кръг.

Задкулисни интриги като приоритет на други мутабелни знаци (ако са силно акцентирани) съм виждала, най-малко при Близнаците.

Ааа, Нептун е забранен още в първия пост по темата. Можеш да го замениш с Юпитер от куртоазия ;D.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #25 -: Март 01, 2012, 07:51:28 pm »
какъв меркурий- меркУР се казва ;D ;D ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Март 01, 2012, 07:51:32 pm »
Ааа, Нептун е забранен още в първия пост по темата. Можеш да го замениш с Юпитер от куртоазия ;D.

Мчи по Юпитер са най-раздутите лъжи! ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Март 01, 2012, 07:51:53 pm »
По въпроса за убедителното убеждаване - силна Венера, Юпитер, Плутон - за да дадат усещане за "изкушенията и желанията" на отстрещната страда, за да предложат подходящите стимули за промяна на нагласата и едва тогава може да се включи и Меркурий, за да допълни и подбере подходящата информация.

А, това е друг тип убеждаване. Венера разчита на чар и изискани маниери.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 01, 2012, 07:52:21 pm »

Аааа, това е заемка от немската школа.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Март 01, 2012, 07:52:52 pm »

МеркУрът хахаха! :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Март 01, 2012, 07:53:19 pm »

Аааа, това е заемка от немската школа.  ;D

не е от там, а от друга тема, която се закри.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #31 -: Март 01, 2012, 07:54:05 pm »
Аз съм PR, в Близнаци са ми 5 и 6 дом, Меркурий е във Везни на К9 в съвпад с Плутон. Написаното за професията е  невярно. Но на мен много повече ми допада литературното писане, това би била професията ми, ако можеше на този етап. Явно по 5-ти дом. Също мисля, че в PR други планети и знаци са по-важни, тъй като писането не е единственото, а от едно ниво нататък дори не е и определящото умение. Говоренето пък съвсем. Далеч по-важно е умението да слушаш и да си държиш устата затворена. И да боравиш с власт. Съгласна съм за Плутон тук.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 01, 2012, 07:54:55 pm »
не е от там, а от друга тема, която се закри.

Да де, знам, но думата е взета от немски.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Март 01, 2012, 07:56:55 pm »
Ако Меркурий е ума??????? ми аз тогава с Мерк във Водолей/11д, само с два минорни аспекта.....какво разлетял се е навсякъде   или да ходя да си го търся в някой следващ живот???? :34:

Меркурий управлява енциклопедичния ум. Юпитер - абстрактното мислене.
възпиятие/нервни импулси/паметови способности/свъзване на нещата/реакция? :blink:

Ох, сега няма да си обясняваме символиката на планетите от А до Я.
Предполага се, че поне основите са усвоени, за да се влиза във форум
и да се коментират собствени наблюдения. Ако мислиш, че друга планета се асоциира с енциклопедичната памет - кажи! готова съм да ти изслушам аргументите.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #34 -: Март 01, 2012, 07:57:48 pm »
А, това е друг тип убеждаване. Венера разчита на чар и изискани маниери.

Нямам предвид изброените като метод.
За убедително манипулиране ни е нужно да нацелим и задвижим страховете, надеждите и желанията на публиката. Не се манипулират умове и мнения, манипулират се ирационални нагласи, настроения и "усещания". За да ги напипаш въпросните "умствените" планети - МеркУр и Сатурн не ти вършат работа. Трябват ти влажните. Забравих и Луна, но тя се "адресира" само при най-популистките, на чисто инстинктивно ниво "манипулации". 

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Март 01, 2012, 07:59:19 pm »
Аз съм PR, в Близнаци са ми 5 и 6 дом, Меркурий е във Везни на К9 в съвпад с Плутон.

Много Пиар-и имат Меркурий във везни, защото са дипломатични.
Братовчедка ми е преуспял журналист и пи-ар и има Меркурий в Близнаци и
собствена новинарска агенция. Продава новини на Нова телевизия. Не е от скандализиращите
журналисти. Старае се да бъде обективна и да търси всички гледни точки.
Не е зодия Близнаци. Не си спомням зодията сега, но асцендентът е Стрелец.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #36 -: Март 01, 2012, 08:03:10 pm »
Така е. И аз не съм Близнаци, затова написах в кои домове са ми Близнаците. Моят асцендент е Козирог. За съжаление, дипломатичността на Меркурий във Везни е леко наранена от слънчевия знак, но... затова пък компенсирам с креативност.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #37 -: Март 01, 2012, 08:15:54 pm »
Ценното при Близнаците и хората с изявен Меркурий е, че са много гъвкави, адаптивни и приспособими. Те могат да бъдат това на което казваме " лек характер". Но да няма заблуди - никога, ама никога не загърбват собствения си интерес, много са пресметливи и рационални. Нали знаете мита за Меркурий - да не го преразказвам...краде, лъже и мами още от люлката.. ;D също така единствения, който е можел да влиза в царството на Хадес ... и т.н.... ;D   
а относно манипулацията - има голяма разлика между тази по Плутон и тази по Меркурий. А това, което Анабел написа за водните, също е много вярно -
Цитат
Водните зодии са манипулатори на емоционално равнище, тях чувствата ги водят и хранят. Но има едно нещо, което им признавам на водните зодии, и което въздушните не притежават - ИНТУИЦИЯТА и свръх - усещанията.
- ненадминати емоционални изнудвачи могат да бъдат.

« Отговор #38 -: Март 01, 2012, 08:38:46 pm »

Меркурий се свързва с интелектуалния импулс, нервната система и мозъка. Уран управлява централната нервна система, но неговото действие е внезапно и неочаквано. Свързва се с интелекта, философията, изобретателността но е и ексцентричен. Нептун пък се свързва с интуицията и нервните клетки, но интуитивен, не значи умен.

Ти кое смяташ, че се свързва с ума ?!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #39 -: Март 01, 2012, 09:14:54 pm »

Близначка съм и винаги съм страняла от задкулисните игрички, затова и предпочитам да си работя сама у дома  :blink: Не понасям и да говоря зад гърба на някого, като малка ме изправиха на съд група какички, понеже съм била казала за някоя си, че е грозна. Нямам спомен за това, но знам и коя ме е наклепала, та от тогава никой не може да ме хване да говоря срещу някого. Манипулациите не искам да ги овладея, колкото и да ме обучаваше един мъж зодия дева, за него си останах тъпа в това отношение  :blink: Освен това, когато не манипулирам, а си казвам директно какво целя, хем обърквам заради директността си хората, хем постигам целите си  ;D
The only distance is that which we create!