Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22392 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Оста на притежанията
« Отговор #80 -: Март 09, 2012, 07:48:14 pm »
Stella, Lillie, благодаря, не ми е правило впечатление, но аз и не съм се задълбавала толкова в тези класификации. От старите астролози само Лилли съм чела заради хорарните. Имам близки лични наблюдения по стечение на обстоятелствата върху два така наречени "мутабелни" знака и не виждам много общо между тях. Но това са все пак само няколко човека.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Re: Натална Луна в аспект към Уран
« Отговор #81 -: Август 31, 2012, 02:05:06 pm »
ББ се изрусява, създава нов образ, и публиката естествено я приема като архетип на Венера. Слънцето и е във Везни, но при една слаба Венера, ББ нямаше да бъде харесвана и идеализирана (Венера в риби дава идеалите, там е в екзалтация).  ;)

Още един пример - Мерилин Монро, по същия начин като Бриджит Бардо се изрусява и си създава цялостно нов имидж, дори си сменя имената (от Норма Джийн).

Венера в наталната й карта е "слаба" - в знак на заточение (Овен), но стои най-високо, кулминира около МС. Луна във Водолей и близнашко Слънце.

Права си Лили, и двете са символи (може би трябва все пак да погледнем Нептун по-внимателно), но има разлика.

Силната Венера дава реално проявление (нещо, което нито една машина за внушение като Холивуд не може да създаде). Венера дава красота и богатство и разкош, удобства и щастие.

Бриджит Бардо е наистина красива, няма пластични операции и има изключително пропорционално тяло и може би едни от най-правилните крака, които съм виждала през живота си (има нейни клипчета в youtube, как танцува балет преди да е руса и известна). Освен това Бриджит Бардо е богата (семейството и е богато и е част от Парижкия буржоазен елит).

Мерилин е очарователна (силен Нептун), но има смъкнато дупе, непропорционално тяло, изнасивана е като дете, майка и е с психични отклонения, има пластични операции. Бриджит Бардо цял живот е живяла в разкош, собствени къщи (и в Париж и в Сен Тропе).

Мерилин е Била бедна в голяма част от живота си и умира млада. Една силна Венера не би дала такъв живот. Холивуд може да създаде всякакви образи, но ако по натал не ти е писано....няма как да стане. Ако Венера не ти е силна есенциално...

На мен за 3 път в последните 2 месеца при тригон или съвпад на транзитна Луна с екзалтиращата ми Венера някакви хора и то различни ми подарят билети за концерти. И винаги силната ми Венера ми е носила подаръци, за които не съм положила никакви усилия (красиви уникални шалове, бижута, екскурзии на красиви места, билети за концерти). Баща ми с неговата екзалтираща Венера е по същия начин. Само, че на него му подариха хубав фотоапарат от чужбина.

Юпитер ми е в падение и ми донесе откраднати бижута и лаптоп (с всичката ми информация) 3 месеца преди да замина да уча в чужбина. Голяма криза.  ;) Някой от бижутата бяха семейни и много ценни като спомен от пра-баби...
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Август 31, 2012, 03:44:37 pm »
На мен за 3 път в последните 2 месеца при тригон или съвпад на транзитна Луна с екзалтиращата ми Венера някакви хора и то различни ми подарят билети за концерти. И винаги силната ми Венера ми е носила подаръци, за които не съм положила никакви усилия (красиви уникални шалове, бижута, екскурзии на красиви места, билети за концерти). Баща ми с неговата екзалтираща Венера е по същия начин. Само, че на него му подариха хубав фотоапарат от чужбина.

Юпитер ми е в падение и ми донесе откраднати бижута и лаптоп (с всичката ми информация) 3 месеца преди да замина да уча в чужбина. Голяма криза.  ;) Някой от бижутата бяха семейни и много ценни като спомен от пра-баби...

Същото проявление съм виждала и при Венера във 2 дом, дори ако е в знак на заточение. Но понякога един тригон може да бъде достатъчен, за да се изсипе рогът на изобилието, особено ако други фактори в картата говорят за афинитет към получаване на облаги.  ;)

В картите на доста жени с Венера във 2 дом съм наблюдавала такава изява - предимно в посока към получаване, в което няма нищо лошо, де, щом това ги кара да се чувстват щастливи. Между другото, понякога излишно се преекспонира позицията на Венера или Луна в 8 дом - в повечето карти на държанки съм срещала Венера във втори дом и нищо в осми.

Относно Юпитер - при мен не е есенциално силен, по-скоро "никакъв" (ex cond го отчита програмата), мажорно неаспектиран и се намира в 7 дом, управлява втори. Мога да кажа, че буквално ме разсипва от даване, но почти никога през целия си живот не съм получавала подаръци и джобни пари. В моя случай ресурсите "изтичат" от мен към другите, а не от другите към мен, а уж Луна в 8 дом била "алчна" за парите на другите.  ;D Никога през целия си живот не съм вземала от никой пари назаем (дори ако се нуждая), нито кредити съм теглила, нямам и намерение.

Братовчедка ми е със стелиум във 2 дом, в който участват Венера и Юпитер в Риби (изгряващ Стрелец, Слънце и Меркурий във Водолей/2 дом) - това е човекът, безпардонно прибрал цялото наследство и покъщнина, останали от баба и дядо, без въобще да се допита какво мислят и останалите наследници. Нейната майка е със съвпад на Луна и Венера в Дева (Венера в падение) във 2 дом - същата история, но поне откъм скромност го докарва.  ;)

Майка ми - Венера в Овен във 2 дом, в тригон с Юпитер и Плутон в 7ми - облаги по линия на съпрузите, харесваше заможни мъже, изпадаше в диви истерии, ако не получава подаръци и няма "достатъчно" дрехи. Резултат - гардеробът все още пращи и се пука по шевовете, успях да раздам едва половината от всичко.  :blink:

Имам и други примери, но и тези са достатъчни. Понякога не е важен знакът на Венера, а нейната домова позиция и аспектите, които получава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #83 -: Август 31, 2012, 04:37:17 pm »
Интересен анализ, но мисля, че много се отдалечихме от темата. Една силна Венера дава задължително физическа красота, или хармония, някакви проявления ВИДИМИ и е силен пазител.

По отношение на 2 и 8 дом - и двата са фиксирани, домове на желанията, трупащи, но често 8 дом, вместо да трупа духовна енергия, трупа чужди материални богатства. По 2 дом ТРЯБВА да се трупа материя, това е мисията на тази душа в този живот и това е "правилно", ако мога така да се изразя.

Мога веднага да ти сложа наталите на поне 20 мои познати (ако не бяха лична информация), омъжени за професори, главни архитекти, (вкл съм учила със съпругата на главния архитект и на твоя град - Луна в съвпад със Слънце в 8 дом), мъже с власт и ресурси, и всички имат поне 2 планети в 7 или 8 дом или и двата дома силно аспектирани.

Ти разказваш за твоя братовчедка взела наследството (с венера и Юпитер във 2 дом), но го е взела сама, сигурна съм. Дори съпругът и да е участвал (което ме съмнява или друг партньор), тя е свършила повечето работа. Втори дом трупа, но такава е кармата му. 8 дом, трябва да се развива духовно, да трупа духовни желания, а не да търси съпруг или партьор, който да трупа за него и то материални блага.

Това е възможно най-лошия начин да се отработи Скорпиона и 8 дом. Скорпионът и 8 дом, са разрушителни за материята, те трябва да рушат, за да може да се създаде нещо ново. И явно днес Скорпионът не си върши както трябва работата и трупа като Телец, защото цивилизацията ни доста е зациклила.

*

Asol

• 4140
« Отговор #84 -: Август 31, 2012, 04:53:46 pm »
Момичета, важното е да получавате хубави неща, независимо дали ви ги подаряват или с труд се постигат. Спечеленото е възможно повече да се оцени.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Август 31, 2012, 05:01:56 pm »
Интересен анализ, но мисля, че много се отдалечихме от темата. Една силна Венера дава задължително физическа красота, или хармония, някакви проявления ВИДИМИ и е силен пазител.

По отношение на 2 и 8 дом - и двата са фиксирани, домове на желанията, трупащи, но често 8 дом, вместо да трупа духовна енергия, трупа чужди материални богатства. По 2 дом ТРЯБВА да се трупа материя, това е мисията на тази душа в този живот и това е "правилно", ако мога така да се изразя.

Изобщо не е задължително да дава физическа красота....Виждала съм карти на грозни хора със силно изявена Венера.
Разбира се , че красотата е субективен фактор... :blink:

Венера не ТРУПА...,ТЯ ЦЕНИ!
Венера във втори дава охолен живот...,човек е сконен да пилее средства за луксозни стоки и удоволствия. Тя дава шанс на родения да печели пари независимо от професионалния живот , качества и умения.
Венера в осми дом е най-потайната Венера. Нейните прояви в този дом са често непредсказуеми и объркващи...Печалбите тук са предимно от брачния партньор 8ми е втори от 7-ми.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5984.0.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #86 -: Август 31, 2012, 05:04:12 pm »
Избутвам темата , за да не спамим Луна-Уран... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #87 -: Август 31, 2012, 05:07:46 pm »
Венера в падение и заточение също може да е силно изявена...

Афродита може да има и жестоко лице... ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Август 31, 2012, 06:07:36 pm »

И в двата случая... :blink: И когато е във Везни и когато е в Козирог...,както и в Телец и Скорпион...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Август 31, 2012, 06:09:40 pm »

Ти разказваш за твоя братовчедка взела наследството (с венера и Юпитер във 2 дом), но го е взела сама, сигурна съм. Дори съпругът и да е участвал (което ме съмнява или друг партньор), тя е свършила повечето работа. Втори дом трупа, но такава е кармата му. 8 дом, трябва да се развива духовно, да трупа духовни желания, а не да търси съпруг или партьор, който да трупа за него и то материални блага.

Това не е анализ, това са реални примери от живота.

Както и доста примери мога да дам с есенциално силна Венера, при това в благоприятна домова позиция или, да речем, в съпад със Слънце, която не дава физическа хармония и красота.

Какво имаш предвид някой да е свършил повечето работа, за да се сдобие с нещо?
Всъщност да, може да се каже, но в случая работата е била свършена от нейната майка, а не от нея самата или от брачния партньор. Забравих да спомена, че има майка, която носи доста товар на гърба си (Слънце и АС в Лъв и Плутон в първи дом). Тоест в случая слабата есенциално Венера (Дева) върши мръсната работа, а силната есенциално Венера (Риби) прибира облагите - едната гледа възрастна близка, изпаднала в умопомрачение след инсулт, сменя й памперсите (Дева), а другата идва да сади рози в градинката на наследствената къща (Риби).  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Август 31, 2012, 06:13:28 pm »
Ако може последните няколко мнения от другата тема да се прехвърлят тук, би било добре.
Мога да копирам моите, но пък постовете на Анабел ще останат оттатък.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #91 -: Август 31, 2012, 06:19:34 pm »

И в двата случая... :blink: И когато е във Везни и когато е в Козирог...,както и в Телец и Скорпион...

! точно

Това не е анализ, това са реални примери от живота.

Както и доста примери мога да дам с есенциално силна Венера, при това в благоприятна домова позиция или, да речем, в съпад със Слънце, която не дава физическа хармония и красота.

Какво имаш предвид някой да е свършил повечето работа, за да се сдобие с нещо?
Всъщност да, може да се каже, но в случая работата е била свършена от нейната майка, а не от нея самата или от брачния партньор. Забравих да спомена, че има майка, която носи доста товар на гърба си (Слънце и АС в Лъв и Плутон в първи дом). Тоест в случая слабата есенциално Венера (Дева) върши мръсната работа, а силната есенциално Венера (Риби) прибира облагите - едната гледа възрастна близка, изпаднала в умопомрачение след инсулт, сменя й памперсите (Дева), а другата идва да сади рози в градинката на наследствената къща (Риби).  ;)

Интересна ситуация, но не е по темата Луна-Уран, а и е частен случай. Венера в съвпад със Слънце също е частен случай - изгорена и не се тълкува като есенциално силна. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Август 31, 2012, 06:43:30 pm »
Ако може последните няколко мнения от другата тема да се прехвърлят тук, би било добре.
Мога да копирам моите, но пък постовете на Анабел ще останат оттатък.

Ей сега... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Август 31, 2012, 07:02:07 pm »
Всъщност цялата дискусия в съседната тема тръгна след примера с Бриджит Бардо и сравняването й с Мерилин Монро като два "изградени" филмови образа, превърнати в секс символи. И при двете Венера е в издигната позиция в хороскопа, при това есенциално слаба - в падение и заточение. Това конкретно беше по въпроса за силните "слаби" Венери, който и друг път сме коментирали. :)

ПП. Добавям наталните карти на двете актриси, за да не се губи нишката на дискусията.
« Последна редакция: Август 31, 2012, 07:08:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #94 -: Август 31, 2012, 07:26:20 pm »
Мисля че чувството за притежание при мен е силно акцентирано, но по скоро към партньора, въпреки че съм огнен знак-стрелец с въздушен асцендент- везни. Много силно се привързвам към партньора и чувствата са ми много дълбоки и емоционални, което мисля че не е много типично за стрелците. Имам доста планети във втори дом- венера(скорпион),а слънце, меркурий, уран , сатурн в (стрелец). Луната ми е в 8-ми дом в телец, но в опозиция по градуси от сатурн и слънце. Силната емоция си я обяснявам с плутон в скорпион в първи дом. Не съм вещоман  и материалист стига ми основните нужди да са ми задоволени :blink:
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Август 31, 2012, 07:41:05 pm »
Не съм вещоман  и материалист стига ми основните нужди да са ми задоволени :blink:

Това е основната мотивация по Луна - задоволяване на инстинктивните и емоционални нужди, вкл. за комфорт и сигурност, ако говорим за оста Телец/Скорпион или Рак/Козирог.  :blink:

На по-първично и неосъзнато ниво на проявление тези нужди при осмодомните Луни (и моята е такава) могат да се задоволяват чрез другите (в каквато и да било форма), на по-високо ниво нативът може да жертва своите собстени потребности за добруването на друг човек - обикновено някой по-близък или партньор, с който живее в своеобразна симбиоза. И тук не говорим за сляпо следване на инстинкт да обгрижваме чужди потребности, а за отдаденост. Затова такива хора често биват използвани и употребявани от другите, ако не успеят да поставят ясни граници между "мое" и "чуждо" в търсене на синергия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Август 31, 2012, 08:04:09 pm »
Венера в осми дом е най-потайната Венера. Нейните прояви в този дом са често непредсказуеми и объркващи...Печалбите тук са предимно от брачния партньор 8ми е втори от 7-ми.

По 8 дом е и потенциалът за създаване на дълготрайни партньорства, на дълбока връзка с партньора. Може би затова хората с Венера или Луна тук срещат трудности, когато са изправени пред необходимостта от физическа раздяла, и трудно късат "нишката", след като на физическо ниво връзката вече е спряла да съществува, а това ги прави много раними.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #97 -: Август 31, 2012, 08:19:19 pm »
ПП.
Цитат
Добавям наталните карти на двете актриси, за да не се губи нишката на дискусията.

и при двете Венера е силно повлияна от Нептун - изключително обаяние и харизма

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #98 -: Август 31, 2012, 08:53:14 pm »

По 8 дом е и потенциалът за създаване на дълготрайни партньорства, на дълбока връзка с партньора. Може би затова хората с Венера или Луна тук срещат трудности, когато са изправени пред необходимостта от физическа раздяла, и трудно късат "нишката", след като на физическо ниво връзката вече е спряла да съществува, а това ги прави много раними.

Аз съм с такова разположение на планетите и венера и слънцето ми се намират тук и си много права за това което казваш трудно късаме връзки и взаимоотношения,но тук не бяха ли и парите на другите чела съм че хора с планети тук обикновено се женят по сметка .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Август 31, 2012, 09:39:20 pm »
За родените с акцентиран 2 дом също можеш да прочетеш такива изказвания, както и за Венера/Сатурн, но на практика други може да са факторите, обуславящи такъв избор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.