Венера в осми дом е най-потайната Венера. Нейните прояви в този дом са често непредсказуеми и объркващи...Печалбите тук са предимно от брачния партньор 8ми е втори от 7-ми.
По 8 дом е и потенциалът за създаване на дълготрайни партньорства, на дълбока връзка с партньора. Може би затова хората с Венера или Луна тук срещат трудности, когато са изправени пред необходимостта от физическа раздяла, и трудно късат "нишката", след като на физическо ниво връзката вече е спряла да съществува, а това ги прави много раними.
фиксираните знаци създават дълготрайни връзки, не е само 8 дом. Веднага давам пример за жена със силен 8 дом, но асц Везни - множество връзки, винаги финансово обезпечени, за 2 седмици успя да уговори съпруга си, да и предложи брак. ;)Това е кардиналната стихия.

Бракът се осъществи, засега нещата са стабилни, но аз очаквам поне още един брак. просто момчето няма достатъчно енергия, да и осъществи всичките амбиции, но я вкара в "горната" класа.

Тя е много по-качествена от него - красива, изящна, интелигентна, с чувство за хумор, по-образована от него... просто той не и е на нивото и не е като нея.
За родените с акцентиран 2 дом също можеш да прочетеш такива изказвания, както и за Венера/Сатурн, но на практика други може да са факторите, обуславящи такъв избор.
Моят 2 дом е акцентиран, партньорите ми са били финансово стабилни, някой доста заможни, но и интелектуално са били на ниво. Няма как един умен мъж да няма добър живот (дори и скромен, ако и жената до него не е глупава).
Държа партньорът ми да е социално активен, дали ще дава работа на 60 човека, или ще участва в някакви
конструктивни мероприятия, или ще изведе 5-6 деца на световно ниво, като математици, спортисти, или ще образова 3000 инженера, ще води Бг групи на европейските "пленери" не ме интересува в детайл, но трябва да прави нещо значимо и истинско. Ако е стоматолог с истински амбиции - да развива научна дейност, да направи клиника, в последствие споразумения, обмен с университети, това би ме впечатлило. И ще го подкрепя. Това е Козирожкият начин на мислене, Сатурн и 10 дом - най-високата точка на небосклона. Парите ама грам не ме вълнуват, мотивират или вдъхновяват. (Тук не говоря да отсъстват, но един умен мъж, винаги ще Ви осигури добър живот, ако иска и ако не му пречите).
И парите не вдъхновяват и Телците и Девите. Земята е дълбока и създава диамантите и скъпоценните камъни, след усилен труд и високо налягане.