Здравей Гост

Транзитни възли в Скорпион-Телец

• 48 Отговора
  • 6521 Прегледи
*

Bella

• *
  • 105
Re: Транзитни възли в Скорпион-Телец
« Отговор #20 -: Юли 31, 2012, 01:34:01 pm »
Дивна, ето че твоето мнение е направо трети вид и е добре, че го сподели.
А ти виждаш ли на хоризонта твоята коренна промяна и имаш ли вече идея за нея?

« Отговор #21 -: Юли 31, 2012, 01:35:44 pm »
Не съм преживяла урановата опозиция, но съм на прага й.  :blink:
Този период се оприличава като изживяване на "втори пубертет". Това е прехода от младостта към възраста. Или така известната средна точка на живота. Период, в който си задаваме множество въпроси върху това какво сме направили и какво не сме направили до момента. Това е момента, в който започваме да ценим времето. Имаме желание да променим живота си, да направим това, което не сме успяли до момента и понеже знаем вече абстрактното понятие за време, просто бързаме, за да не изпуснем момента. Ставаме по егоистични, дори егоцентрични, защото вече сме разбрали кои сме и какво желаем и че имаме право на нашето си щастие. Спираме да мислиме за другите какво си мислят те за нас и започваме да градим и живеем нашия си живот. Осъзнаваме, че нямаме време за губене и това ни провокира да действаме. Имаме нови изисквания към обкръжаващата ни среда. В този период от живота се наблюдава много често разтрогване на брака (ако има такъв) или създаване на семейство, раждане на дете (последната възможност при жените), коренна промяна в професионалния живот ...

теоритично,може би,на практика не точно
много хора не успяват да я преживеят ,повратна точка си е, и възможен изход,освобождение от материята и с висок процент на инцидентност ,пък  хората ,не обичащи промени и изненади не се справят с урановата енергия,виж тези с ъглов уран по рождение са си така още с първата глътка въздух и не стават нито по-егоистични или егоцентрични,няма първи-втори-пети пубертет,те са си в постоянен,а  на ураново опозе за тези с нат.ьглов уран- най много да си намерят майстора ,да привлекат хора или ситуации, надминаващи ги далеч по шантавост и абсурдност и те да изпитат какво е шок и ужас, какъвто са били до тогава  самите те за околните,принципа на огледалото :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

• 2478
« Отговор #23 -: Юли 31, 2012, 03:07:22 pm »

Като цяло се чувства около 5* преди точния съвпад. Апликиращият аспект е с най-силен заряд, затова астрологично е прието опозицията да се зачита от 40 години до към 44 г. Точната опозиция се проявява около 42-43 годишна възраст. При сепарация нещата утихват.
Лично при мен започна, да.  :blink:
Имам доста наблюдения за тази възраст и съпътстващите промени при хората. При всеки е строго индивидуално, според какви други тежки транзити са докоснати наталните планети или важни точки. Всеки проявява урановата енергия по индивидуален начин. Промени  има, но те са желани, когато разбира се индивида осъзнае, че живее собствения си живот и не се съобразява с мнението на заобикалящите. Ако продължава да живее нечий чужд живот (какво ще си помислят другите за моите действия), то тогава урановата опозиция се чувства много тежко. Затова и има хора, след като са я преминали се чувстват безкрайно неудоволетворени от живота си, респективно те биват нещастни.
Урановата опозиция е възможност, която ни позволява да променим това, което не ни харесва. Ако животът ни до момента е безупречен и няма какво да променяме, ако всичко сме постигнали и всичко е ОК ... , то тогава може само да надграждаме нови неща.
Не бива да се забравя в кои домове и в кои знаци става опозицията. Ето например всички, които сме с Уран във Везни, който ще бъде опозиран от тр. Уран в Овен ще я почувстваме много по-мощно урановата опозиция. Това са кардинални знаци и съответно сме големи щастливци.  ;)  Тук няма място за сравнение при уранова опозиция по знаковата ос Дева/Нептун например, защото проявата на Уран в Овен е различна. Още в стъпването му в 1* на знака забелязвам много разтрогвания на брачни договори, както и раждания на деца. Особено пък откакто и тр. Сатурн е във Везни имам чувството, че това стана като закон.  ;D
Но пак напомням, че всичко е строго индивидуално. Погледни как е аспектирана картата ти от останалите тежки транзити, маркирай също урановата опозиция по коя домова ос е, какви натални аспекти получава нат. Уран и на кой дом е управител, за да добиеш по-ясна представа за урановата опозиция която ти предстои и да се подготвиш да я приемеш като нещо  нормално - просто един етап от живота ти, който ще премине и след който ще бъдеш по-различна от преди.  :blink: Възползвай се на макс, защото това е аспект, който се дава само веднъж в живота.
Успех!  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #24 -: Август 19, 2012, 06:32:15 pm »
Според астро ком-а,някъде на 27-28ми август влизат в скорпион-телец.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #25 -: Август 19, 2012, 08:35:12 pm »

Като цяло се чувства около 5* преди точния съвпад. Апликиращият аспект е с най-силен заряд, затова астрологично е прието опозицията да се зачита от 40 години до към 44 г. Точната опозиция се проявява около 42-43 годишна възраст. При сепарация нещата утихват.
Лично при мен започна, да.  :blink:
Имам доста наблюдения за тази възраст и съпътстващите промени при хората. При всеки е строго индивидуално, според какви други тежки транзити са докоснати наталните планети или важни точки. Всеки проявява урановата енергия по индивидуален начин. Промени  има, но те са желани, когато разбира се индивида осъзнае, че живее собствения си живот и не се съобразява с мнението на заобикалящите. Ако продължава да живее нечий чужд живот (какво ще си помислят другите за моите действия), то тогава урановата опозиция се чувства много тежко. Затова и има хора, след като са я преминали се чувстват безкрайно неудоволетворени от живота си, респективно те биват нещастни.
Урановата опозиция е възможност, която ни позволява да променим това, което не ни харесва. Ако животът ни до момента е безупречен и няма какво да променяме, ако всичко сме постигнали и всичко е ОК ... , то тогава може само да надграждаме нови неща.
Не бива да се забравя в кои домове и в кои знаци става опозицията. Ето например всички, които сме с Уран във Везни, който ще бъде опозиран от тр. Уран в Овен ще я почувстваме много по-мощно урановата опозиция. Това са кардинални знаци и съответно сме големи щастливци.  ;)  Тук няма място за сравнение при уранова опозиция по знаковата ос Дева/Нептун например, защото проявата на Уран в Овен е различна. Още в стъпването му в 1* на знака забелязвам много разтрогвания на брачни договори, както и раждания на деца. Особено пък откакто и тр. Сатурн е във Везни имам чувството, че това стана като закон.  ;D
Но пак напомням, че всичко е строго индивидуално. Погледни как е аспектирана картата ти от останалите тежки транзити, маркирай също урановата опозиция по коя домова ос е, какви натални аспекти получава нат. Уран и на кой дом е управител, за да добиеш по-ясна представа за урановата опозиция която ти предстои и да се подготвиш да я приемеш като нещо  нормално - просто един етап от живота ти, който ще премине и след който ще бъдеш по-различна от преди.  :blink: Възползвай се на макс, защото това е аспект, който се дава само веднъж в живота.
Успех!  :blink:
Дивна,много добре си обяснила Урановата опозиция ,много ти благодаря,аз също съм с Уран във Везни и времето ще покаже как ще се прояви ...но при мои познати които вече са я преживяли при всеки е различно ....
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Август 19, 2012, 10:52:52 pm »
Най-трудно е, когато засяга лични планети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #27 -: Август 20, 2012, 06:58:54 am »
Най-трудно е, когато засяга лични планети.
А в какво се изразява трудното? :unsure:
При мен ще засегне в началото луна,марс и сатурн,после венера......само, че южния възел.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Август 20, 2012, 10:20:27 am »
Според астро ком-а,някъде на 27-28ми август влизат в скорпион-телец.

Най-добрата новина....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #29 -: Август 20, 2012, 02:12:17 pm »
Уф, не знам какво да очаквам вече, да се радвам ли, да рева ли.  :unsure: Те се връщат към наталната си позиция при мен и изобщо тази година толкова астологични събития, които са редки и важни, а в реалността... застой. Но избирам да се надявам.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Август 20, 2012, 02:50:08 pm »
Уф, не знам какво да очаквам вече, да се радвам ли, да рева ли.  :unsure: Те се връщат към наталната си позиция при мен и изобщо тази година толкова астологични събития, които са редки и важни, а в реалността... застой. Но избирам да се надявам.  :blink:

Основната думичка е КЛЮЧОВ период... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #31 -: Август 20, 2012, 02:55:42 pm »
Е, ключов, ключов, ама... Да видим. Какво точно ще отключи.  :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Август 20, 2012, 03:02:36 pm »
Е, ключов, ключов, ама... Да видим. Какво точно ще отключи.  :unsure:

Какви дирекции , прогресии има Марс , Плутон и Венера?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #33 -: Август 20, 2012, 03:19:46 pm »
Откъм дирекции съм гола вода.  ;D Венера си върви с прогресивната в комплект, на 25-26 Везни са, тр Сатурн (а и Марс сега мина оттам) се разхожда по двечките, а те са опозе на натален Хирон в 3ти, ама лечител от мъжки пол - нъц.  ;D Дир Марс е на 9 Лъв, в 7ми натален, тригон на натален Нептун в 11ти, и на пр новолуние съответно. (този е разменен аспект, тр Нептун е тригон на нат Марс и Слънце/Уран, съответно в 6ти и 9ти) Дир Плутон е на два градуса от МЦто, но се разделят, за съжаление, секстил на нат Венера в 8ми. Качвам карта за по-лесно, че така едва ли е много прегледно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Август 20, 2012, 03:33:21 pm »
Откъм дирекции съм гола вода.  ;D Венера си върви с прогресивната в комплект, на 25-26 Везни са, тр Сатурн (а и Марс сега мина оттам) се разхожда по двечките, а те са опозе на натален Хирон в 3ти, ама лечител от мъжки пол - нъц.  ;D Дир Марс е на 9 Лъв, в 7ми натален, тригон на натален Нептун в 11ти, и на пр новолуние съответно. (този е разменен аспект, тр Нептун е тригон на нат Марс и Слънце/Уран, съответно в 6ти и 9ти) Дир Плутон е на два градуса от МЦто, но се разделят, за съжаление, секстил на нат Венера в 8ми. Качвам карта за по-лесно, че така едва ли е много прегледно.

В наталната ти карта Управителя на СЛВ - Плутон има нонагон със самия възел.М/у Марс и възела има знаков тригон.
Прави впечатление , че Венера- упр. на ЮЛВ е в тригон с него...Или управителите на нодалната ос са аспектирани и имат задача и потенциал за развитие. Ето защо от основно значение е да съумееш да използваш периодите на аспекти от и към възлите по темите на Венера, Плутон и Марс.
Мисля, че КЛЮЧОВИЯ период ще бъде свързан с амбиции по отношение на социалната свера , които неминуемо ще рефлектират в/у финансите и дома ти... ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #35 -: Август 20, 2012, 04:03:50 pm »
Много ти благодаря за интерпретацията, започвам да следя сега за аспекти към възлите, то имаше лунации напоследък, които ги аспектираха. Сега ще видя по транзити какво предстои. И много хубаво би било да има промени във финансите, положителни, но да не си остана само с амбициите.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Август 20, 2012, 04:14:20 pm »
Много ти благодаря за интерпретацията, започвам да следя сега за аспекти към възлите, то имаше лунации напоследък, които ги аспектираха. Сега ще видя по транзити какво предстои. И много хубаво би било да има промени във финансите, положителни, но да не си остана само с амбициите. :blink:

Не бих казала...Все пак Сатурн ще аспектира Слънце и Уран..ще активизира АСЦ и ДСЦ..., а това от своя страна ще доведе до активност... :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #37 -: Август 20, 2012, 04:18:10 pm »
От твоите уста в Божиите уши!  :blink:

« Отговор #38 -: Септември 06, 2012, 11:00:45 am »
Здравейте и от мен.. Боя се да не пропусна шанса си поради моето ОГРОМНО НЕВЕЖЕСТВО! Родена съм на 21.11.1985 , 10:15 в Плевен. Предполагам има или Съвпад или опозиция на лунни възли с транзитните, но понеже съм тоталният лаик, нямам представа дали това играе решаваща роля в моя живот сега. Интуицията ми подсказва че ИМА! Помогнете ми, моля!!!

« Отговор #39 -: Септември 06, 2012, 11:33:30 am »
Анна,прикачвам натала ти.Предстои ти тр.сев.възел опозиция натален. :blink: