Понеже не обичам голословни приказки и постоянно се преекспонира , а и често се приема лично...говорим за синастрията , като за нещо в пъти по-важно от натала...ще кажа няколко аспекти от синастрията с баща ми... :blink:
Негово слънце тригон с мой Юпитер.
Негов Меркурий отново тригон с моя Юпитер.
Негов Сатурн тригон мое Слънце и Меркурий.
Негов Юпитер съвпад мой Сатурн.
Или , ако погледнем реално...бихме казали , че връзката ни трябва да е била повече от перфектна... :blink:
В натала той имаше Каре на Марс и Юпитер...и на венера-сатурн....
Ти така си "виждала" баща си,защото аспекта Слънце /Уран е в твоята карта-бунтувала си се срещу него ,защото не си можела да понесеш мисълта ,че трябва да се асоциираш с някаква авторитетна фигура(в случая с баща си),че той иска да прекърши духа ти и така да изгубиш своята индивидуалност.И понеже квадратурата е Стрелец/Дева -имаш склонност да преувеличаваш недостатъците на Слънцето(бащата) и да си прекалено критична;1-10 домове-изразходвала си прекалено много енергия в посока непокорство и неприемане на неговата (бащината) фигура. :blink:
Затова казах,че всеки човек по различен начин усеща,изразява енергиите на съответните планети,аспектите и е важно къде се разиграва "драмата".При теб "драмата" е много лична,силна и субективна защото идва от 1 дом . 
В темата има примери и за "ненаранени" Слънца...

..с подобни впечатления. Не мисля, че това е причината...
Аспекта е начин на изразяване на енергията..принципа на планетите един и същ.
Като естествен сигнификатор на авторитета и властта се приема слънцето. Но това според мен е доста повърхностно. Мисля, че управителя на 10-ти и 4-ти биха казали повече...

Провокация за тази тема е едно мъжко рачешко слънце , чиято майка е слънчев водолей...

Той е на същото мнение като мен...за родителя водолей...