Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 19911 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #120 -: Март 22, 2012, 09:29:27 am »
Няма такова понятие...като ранено Слънце. Слънцето ранява , от него започва живота.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #121 -: Март 22, 2012, 09:33:16 am »

Работя с много деца. Най-малкото в момента ми е на 3 годинки (русначе). Сприра да говори изведнъж. Родителите са в паника. Нямат никаква идея, че емиграцията е можела така да се отрази на детето им. А казват, че колкото е по-малко детето, толкова е по-лесно да се интегрира.

Горкото, то сигурно е в стрес, че не чува родния си език наоколо.

Тъжно е, дори и да му говориш на матерния език (говоря му само на руски). Нямах опит с толкова малки дечица. Иначе всяка година имам поне два приемни класа с деца чужденци. Трудно им е и много стресово особено през първите 6 месеца. Най-лесно преодоляват езиковата бариера испаноговорящите, а най-трудно китайчета и русначета.

Имаш ли някакво обяснение за испанците? Дали не е свързано с техния по-горещ темперамент като народ?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #122 -: Март 22, 2012, 09:55:06 am »
Моето дете е на 4. Ходи на градина от 3. Не съм се отделяла от него за повече от 4-5 дена. Свекървата ни помага, но живеем в различни градове. Убедена съм, че аз съм най-доброто нещо за детето си
Няма такова нещо еди-коя си зодия родител е много гадна-нали тука има астролози, не хора, които четат линда гудман. Около мен има много добри и много лоши родители от всякакви зодии. Наистина водолеите започват малко по-късно да се осъзнават като такива, за мъжете съм съгласна, че са особняци отвсякъде, но познавам няколко жени - майки водолейки и са много готини.
Много жени, особено по-големи (над 30), носят травми от бащите си-или нереализирани, или патриархални-искали момче, не момиче.

*

Divna

• 2478
« Отговор #123 -: Март 22, 2012, 11:12:53 am »

Работя с много деца. Най-малкото в момента ми е на 3 годинки (русначе). Сприра да говори изведнъж. Родителите са в паника. Нямат никаква идея, че емиграцията е можела така да се отрази на детето им. А казват, че колкото е по-малко детето, толкова е по-лесно да се интегрира.

Горкото, то сигурно е в стрес, че не чува родния си език наоколо.

Тъжно е, дори и да му говориш на матерния език (говоря му само на руски). Нямах опит с толкова малки дечица. Иначе всяка година имам поне два приемни класа с деца чужденци. Трудно им е и много стресово особено през първите 6 месеца. Най-лесно преодоляват езиковата бариера испаноговорящите, а най-трудно китайчета и русначета.

Имаш ли някакво обяснение за испанците? Дали не е свързано с техния по-горещ темперамент като народ?

Говорният им апарат е лесно приспособим. Близък е до този на англофоните и франкофоните. Все пак испаноговорящите използват латиница.
Децата под 12 годишна възраст могат да започнат да говорят чужд език, и с течение на времето да го говорят без никакъв акцент. Всичко е от говорния апарат. След 12 годишна възраст ако се започне да се учи чужд език остава винаги някакъв акцент. Дъщеря ми до 12 години увладя 4 езика (български, руски, английски и френски). В момента разговаря без акцент на 4рите езика. На 15 години започна испански, на 17 китайски, но акцентът е осезаем, въпреки че ежедневно може да бъде коригирана. Няма как, в някой неща природата ни ограничава.

*

Papy

• 4343
« Отговор #124 -: Март 22, 2012, 02:17:27 pm »

Ти знаеш ли дали тези жени имат Слънце в 12-ти дом или знак Лъв там? Познавам едно такова момиче със Слънце или Лъв в 12-ти дом.
Познавам всякакви хора, и стига с тоз 12 дом-майка ми е със слънце в 12, свекърва ми е с луна в 12, сина ми е с марс в 12- каквото и да търсиш в 12-имам такъв познат/близък

*

Uran

• 6041
« Отговор #125 -: Март 22, 2012, 02:44:28 pm »
Моето дете е на 4. Ходи на градина от 3. Не съм се отделяла от него за повече от 4-5 дена. Свекървата ни помага, но живеем в различни градове. Убедена съм, че аз съм най-доброто нещо за детето си
Няма такова нещо еди-коя си зодия родител е много гадна-нали тука има астролози, не хора, които четат линда гудман. Около мен има много добри и много лоши родители от всякакви зодии. Наистина водолеите започват малко по-късно да се осъзнават като такива, за мъжете съм съгласна, че са особняци отвсякъде, но познавам няколко жени - майки водолейки и са много готини.
Много жени, особено по-големи (над 30), носят травми от бащите си-или нереализирани, или патриархални-искали момче, не момиче.
Имам достатъчно и от водолея, и от лъва. Сама съм си гледала и гледам децата си. Смятам, че има какво да им дам в лично качество и го правя (не говоря за обикновено обгрижване на чисто битово ниво, което също правя).
Вярно е, че сравнително късно реших да бъда майка, но за сметка на това- с цялата отговорност. :blink:
п.п.Има слънчеви риби, които не са никакви родители и такива, които са задушаващо отдадени. Същото мога да кажа за деви, телци, козирози.
Обобщенията са грешни по дефолт.

*

Stella

• 7765
« Отговор #126 -: Март 22, 2012, 02:52:04 pm »

Ами то тука по дифолт се заклеймяваха и Рибите, щото отделни техни представители направили дете на друга жена. Сетне Близнаците, щото отделни техни представители родили дете от въпросния мъж Риба. Сетне Близнаците бяха реабилитирани, по общоизвестни на съ-форумците причини. Сега е дойде ред на Водолеите. Някои хора четат астрологията "така, както Дяволът чете евангелието".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #127 -: Март 22, 2012, 03:22:47 pm »
Такива обобщения за хората само по слънчевият им знак, са простени само на тези, които не се занимават с астрология, според мен  :lol:

Все пак  да добавя във връзка с темата, като доказателство, че не е добре да се правят такива обобщения по слънцето-  моята майка е със слънце във водолей и е най-чудесната майка на света!
« Последна редакция: Март 22, 2012, 03:49:29 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Grace

• 2257
« Отговор #128 -: Март 22, 2012, 03:27:48 pm »
Цитат
Няма такова нещо еди-коя си зодия родител е много гадна-нали тука има астролози, не хора, които четат линда гудман

само да вметна - аз чета Линда Гудман. Всичко от нея. И съм и много голям фен. Мисля, че е една гениална астроложка.  :blink:   

*

Stella

• 7765
« Отговор #129 -: Март 22, 2012, 04:03:18 pm »
Цитат
Няма такова нещо еди-коя си зодия родител е много гадна-нали тука има астролози, не хора, които четат линда гудман

само да вметна - аз чета Линда Гудман. Всичко от нея. И съм и много голям фен. Мисля, че е една гениална астроложка.  :blink:

Хаха, това за линда гудман беше метафорично /описанието на слънчевите знаци/

*

Grace

• 2257
« Отговор #130 -: Март 22, 2012, 04:11:36 pm »
не знам дали и Папи го е използвала метафорично   :blink: но моето си е в прав текст

*

Марая

• 28287
« Отговор #131 -: Март 22, 2012, 04:19:23 pm »

Ами то тука по дифолт се заклеймяваха и Рибите, щото отделни техни представители направили дете на друга жена. Сетне Близнаците, щото отделни техни представители родили дете от въпросния мъж Риба. Сетне Близнаците бяха реабилитирани, по общоизвестни на съ-форумците причини. Сега е дойде ред на Водолеите. Някои хора четат астрологията "така, както Дяволът чете евангелието".

Ако астролог се ставаше само с четене... ;D то всички щяха да са астролози. ;D Особено тези при които меркурий не е в знака на своето заточение или падение.... :rolf:.

Заклеймява е дума , която свързваш със себе си...

Обобщенията са важни , видно от астрологичните книжки... ;D...оставени са ни от древните.

Повод за темата е мъж рак с майка водолейка... ;D При това новолунна като теб....Между другото виж как си се проектирала в този пост... ;D...Хубаво нещо са архивите....
За пореден път се убеждавам , че злопаметни могат да бъдат въздушните...особено при нехармоничен аспект на светилата с тежките планети...и най-вече Нептун.

Нападаш да, вадиш стари работи от нафталина. Злопаметността е типична за Телеца, което говори за потискана агресия, която само чака удобен момент, за да се изяви. Обсебваща и задушаваща дали си, не мога да кажа, защото тези качества се проявяват най-вече в интимния кръг- там хората навлизат по-близо в личното си пространство. Тук не сме си близки и спрямо нас няма как да проявиш обсебване. но този, който ти го е казал, сигурно е имал нещо предвид, защо не го питаш кое го е навело на тази мисъл?

Като ти гледам хороскопа нямаш данни за обсебваща личност. Може нещо в синастрията с човека да има и той/тя да те възприема като такава.

Обаче сигурно командориш с този съвпад на Марс и Сатурн в асцендента.
И това е видно от пръв поглед, защото асцендента дава първото впечатление за човека.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6011.0.html

;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #132 -: Март 22, 2012, 05:32:47 pm »
не знам дали и Папи го е използвала метафорично   :blink: но моето си е в прав текст

Меафорично-и аз съм я чела, забавно пише...
И да-само с четене не става...иска си практика
А иначе-не знам защо, но м/у раци и водолеи има някаква огромна бездна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #133 -: Март 22, 2012, 05:48:46 pm »

Меафорично-и аз съм я чела, забавно пише...
И да-само с четене не става...иска си практика
А иначе-не знам защо, но м/у раци и водолеи има някаква огромна бездна.

Мдаа...Замисли ме...и май това е една от ключовите думи за куинконса /несъвпад/...150*

*

Papy

• 4343
« Отговор #134 -: Март 22, 2012, 05:51:59 pm »
Аз практически наблюдавам кункоса като един от най-трудните аспекти... Квадратурата - щеш не щеш-нещо трябва да направиш, опозицията си е направо хубав  :blink: аспект, обаче кункоса...ей това животно докато го пребориш...и в себе си и с другите...

*

Uran

• 6041
« Отговор #135 -: Март 22, 2012, 05:53:04 pm »
 Емоционалността на рака идва в повече понякога на хладната водолейска същност.
Директността му пък от своя страна наранява лунните чада.

п.п. Папи, и за мен 150 гр си е труден аспект. Мори ме в моята карта, мори ме и в чуждите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Март 22, 2012, 06:03:46 pm »
Аз практически наблюдавам кункоса като един от най-трудните аспекти... Квадратурата - щеш не щеш-нещо трябва да направиш, опозицията си е направо хубав  :blink: аспект, обаче кункоса...ей това животно докато го пребориш...и в себе си и с другите...

Така е...съвсем си права! Аспектите са начина по който протича енергията. Просто като ток..като електрическо напрежение. В определени ситуации определени планети са в пъти по-градивни при напрегнати аспекти. Един тригон на венера към луна...може да предположи лентяйство и мързел...По същия начин и трин м/у Юпитер и Венера..За някои астролози аспекта куинконс е мажорен аспект. Аз също го приемам за такъв..,но той е скрит , не е явен. Неговото действие много ми прилича на Хирон. Шегаджийски аспект...непредсказуем, тъкмо виждаш оазиса в пустинята...и се оказва мираж... ;D
За мен куинконса е аспект на връщането към стара ситуация  с  нов фокус...Сякаш нещо е недоизпипано както трябва и следва да се върнем отново към него , но с един по-друг и различен поглед...,да го разрешим и да продължим...Прилича ми стръв , на кукичка с примамка...,лапаш бонбончето и когато си мислиш колко е вкусно...,хоп вече си пробол меката тъкан...кръв , болки...усещане за нещо познато...Когато куинконса е образувам от така наречените малефици /и особено когато не сме трансформирали енергиите им/ , това е изключително труден и тежък период...В случай , че куинконса има участие на неутрални планети..,то тогава бихме могли да разчитаме на някакъв късмет , защото смисъла на куинконса е освобождаване....Ако в аспекта участват и бенефици и малефици ситуацията е интересна , с оглед на интегрираната енергия в картата , както и силата на планетите в нея...
Много е важно също така и наталното излъчване м/у планетите които участват в куинконса/визирам транзитен аспект/...

*

Марая

• 28287
« Отговор #137 -: Март 22, 2012, 06:08:09 pm »
Емоционалността на рака идва в повече понякога на хладната водолейска същност.
Директността му пък от своя страна наранява лунните чада.

п.п. Папи, и за мен 150 гр си е труден аспект. Мори ме в моята карта, мори ме и в чуждите.

Всяка същност е хладна. Ада е в егоизма. Аз харесвам здравословния егоизъм...,когато е в повече от допустимото ми пречи.
Не бих казала, че раците са най-емоционалното нещо в зодиака...
Имам наблюдение в/у новолунна рачеса/каквато имаш и ти/...Но все пак става дума за жени...При мъжете нещата стоят другояче според мен.
Водолей е ински знак..,рак е янски...Разменени роли.Или липса на интегрирани анима и анимус. Просто си разсъждавам.... :rolleyes:

*

Papy

• 4343
« Отговор #138 -: Март 22, 2012, 06:12:14 pm »
Как така водолей е ин, рак е ян???

*

Марая

• 28287
« Отговор #139 -: Март 22, 2012, 06:18:59 pm »
Как така водолей е ин, рак е ян???

Обратното... ;D Така е като бързаме...или мисълта изпреварва...
Ин е водата...и земята... ;) И точно тук...е проблема на енергиите... ;)