Здравей Гост

Насрочване на ден за операция

• 32 Отговора
  • 8336 Прегледи
Re: Насрочване на ден за операция
« Отговор #20 -: Юни 22, 2012, 09:44:31 am »
А четох че при хора след ваксина може да се прави операция седем дни след ваксинация, та едва ли при кученце ще е проблем на 6-тия ден от ваксината, а и ми се струва че датата е много добра.

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Юни 22, 2012, 10:23:42 am »
Ами, не искам да те подведа, довери се на интуицията си и лекаря. 26-ти няма кой знае какви лоши аспекти, но не виждам и подкрепящи м/у светилата
Малко ме притеснява тр слънце квадрат нат луна и тр луна апл квадрат асц, но орбисът е широк. Иначе има апл тригон тр плутон към марс-орбис 4-дано да стигне

То и по натал сякаш си я има заложена операцията-слънце у8 квадрат плутон в 1-ви и марс в 8-ми. Добре че слънцето е в собствена декада в овен

Дано да мине всичко добре!

« Отговор #22 -: Юни 22, 2012, 10:41:03 am »
Мерси отново Папи, ще се замисля и ще почета още, ще погледам картата и ще реша. Сега срещнах в една статия, че дори не се гледали орбиси, а по знаци, т.е. ако слънцето е в рак а луната в козирог, независимо от градуса са в опозиция в елективната астрологя.

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Юни 22, 2012, 10:44:18 am »
Възможно е, не ми стигат знанията и не искам да те подведа

« Отговор #24 -: Юни 22, 2012, 07:14:59 pm »
Съжалявам, че не мога да помогна - не ми достигат знания по елективна астрология.
27-ми го отхвърлихте заради квадратурата на светилата и последващия съвпад Луна/Сатурн - възможно продължително и тежко възстановяване, така ли? Следващата свободна дата е 5-ти юли, но пък май е един ден след деня на новолунието. Нали трябвало да се избягват трите дни около пълнолунието. Тогава 6-ти юли, когато Луната ще е във Водолей (фиксиран знак) и в тригон със Сатурн. Само да не е след като Луната подмине тригона, че ще бъде вече без курс, а това знам, че не е желателно. А Луна в Риби е неподходяща май, не само защото Рибите са мутабелен знак, но и защото би трябвало да управляват лапичките (стъпалата). Но ако операцията на по-високо разположена част от крайника, тази част би трябвало да се управлява от Водолей, така че Луна там би била неподходяща.
А ако насрочваме и конкретен час, гледаме Марс, Сатурн, Уран, Плутон и Нептун да бъдат далеч от ъглите и да не бъдат в напрегнат аспект с Луната. Предполагам, че се избягват мутабелни оси. Предавам се - за 6-ти юли не мога да уцеля подходящ градус на АС, така че Луната да е още в курс.
« Последна редакция: Юни 23, 2012, 07:31:16 am от Mirabella »

« Отговор #25 -: Юни 22, 2012, 11:34:06 pm »
Мерси Мирабела, че се включи, 5-ти го избрах аз измежду 2-ри, 3-ти, 4-ти 5-ти юли и 27 юни. 5-ти най-много ми допадна, но преди да съм прочела за новолунието, четох само някъде за ден преди и след пълнолуние. Сега си мисля да попитам и да насроча дата 26-ти, само ме смущава ретроградна венера в близнаци(крайници), и Папи спомена транзитно слънце към натална луна в квадрат. Всички останали аспекти са отминали, т.е. мисля го за добър знак, но все пак ретро венера в близнаци смятам, че си е кофти, но пък в началото на ретроградната фаза излезе на яве деформацията на лапичката, и си мисля за 27-ми, щом венера  тръгва директно, дали няма да е това денят, въпреки някои лоши аспекти. В крайна сметка операцията има възможност да е планирана но в ограничен период(датите които описах по-горре), в който няма напълно подходящ ден, и трябва да избера по-малката злина. Общо взето до утре на обяд трябва да реша, защото ме е и срам да звъня на лекаря да сменям дати постоянно, той и без това сигурно ме е взел за кукувица с мойте сметки:) Да ти кажа Мирабела, почти бях убедена за 5-ти, но си права, новолунието си е свързано със скритите неща, и може да се окаже проблем бавенето на операция. Затова до утре ще умувам между 26-ти и 27-ми юни.

« Отговор #26 -: Юни 23, 2012, 07:31:48 am »
Извинявай, Гери, моя грешка. Писала съм новолуние вместо пълнолуние.

« Отговор #27 -: Юни 26, 2012, 09:08:53 am »
Здравейте Папи и Мирабела, след много четене и умуване избрах датата 26-ти за моята кукличка. Реших, че след като деформацията е проличала на ретроградна венера, редно е да се коригира в ретроградна фаза (учителят ми е казвал, че много неща стари и недовършени, отлагани във времето е добре да се завършват в ретроградна фаза на планета-коя зависи от естеството на започнатото). После видях, че е в тригон с луната, която пък е в съвпад с марс(операции). Избрах час 10.30, за да избягам от луна без курс някъде около 13.00 часа. Въпреки квадратурата със слънце, видях че луната е в тригон с точката на щастието - в книгата на Марион Марч прочетох, че ако една планета има квадратура към друго светило, е добре да се намести и подсили с хубав аспект към асцендента. И така, с асцендент дева(знак към когото естествено отнасяме домашните животни), чийто управител е в секстил с луничката в съвпад с марс, реших пак да звъня на лекаря и да насроча час(забравих да вмъкна, че наложих картата върху наталната и картата стана чудесна откъм светила и управители на скорпион, близнаци, риби, коззирог,водолей, стрелец). Обаче, лекарят се оказа с вече насрочена операция за 10.30. Аз го помолих да избере час след 14.00(за да избегна луна без курс) и той избра 16.00 за започване на операцията. И новата карта, също ми хареса. Голямо съвпадение.... или съдба не знам, асцендента стана скорпион(знам, че хирургът се гледа по седми, но сам той реши часа) и съответно той се оказа свързан с операцията. У1-ви дом марс в съвпад с луна, втори управител на 1-ви дом, в секстил с асцендента в знака козирог, отговарящ за костите в секстил с нептун(отговарящ за анестезията и долната част на лапичката). Хирургът, макар и ретроградна венера, е в тригон с луната и марс, в съвпад с юпитер(втори управител на 1-ви дом и също така бедрата) и секстил със своя диспозитор меркурий в знака на слънцето - лъв, а и не само, знам че лъв и пети дом отговарят по-точно за домашните любимци, като любимци, а 6-ти по скоро за дом. животни като добитък например, животни за работа. Слънцето, макар и в квадрат с луна се подсилва от голям тригон с асцендента и нептун. Сатурн е изолиран в 12-ти дом, където би трябвало да кротува (в смисъл не е в ъглов дом,а меркурий тъкмо е сменил знак и квадратурата се обезсилва. Така наложената карта върху натала, ми вдъхва голяма надежда. Юпитер е в съвпад с венера от натала в 5-ти дом, точката на шастието попада в първи дом от натала, слънцето е в съвпад с рождената точка фортуна, в секстил с меркурий, което смятам смекчава квадратурата му с луна.Общо взето светилата се подкрепят. Нещата откъм астрология се подредиха, сега ще се моля за душичката ми, всичко да е ОК, и ще ви пиша как е минало.

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Юни 26, 2012, 10:38:40 am »
gereme, някои неща, които пишеш, например това за домашните любимци по 5-ти и лъв аз не ги знам. Изглежда ти си проверила всичко

Успех-дано всичко мине ок!

« Отговор #29 -: Юни 26, 2012, 01:12:44 pm »
Ами аз сега съм малко в шах, погледнах в един сайт за луна без курс, и се оказа че не съм смятала добре и в 16.00 часа луната е без курс......ще се побъркам, дали да не я отложа тази операция, не знам.

« Отговор #30 -: Юни 26, 2012, 08:06:24 pm »
Не прочетох много внимателно постовете, но от личен опит искам да кажа че е важен и луния ден също и кой ден в седмицата е. Винаги ще има напрегнати аспекти, въпроса е да се избере по малкото зло.

« Отговор #31 -: Юни 26, 2012, 09:35:26 pm »
Здравейте със закъснение, под напрежение много мислих, и заради луна без курс си казах че не е добре да вземам прибързани решения, след като разбрах, че грешно съм смятала ми се искаше да отменя операцията, но бях видяла какви гадни квадратурки започват със знака везни на 27-ми, и си казах, че няма да отменям операцията. Пуснах си астероиди( все пак хипотетично всички те са свързани с девата, и видях точен тригон на луната със седна, и имаше тригон с фортуна, и се успокоих. Операцията мина гладко, сега малката заспа, доста скимтя, но нормално, операцията е сериозна, има разрез и на бедрото, от което взеха масна тъкан. Ако броим правенето на рентгенова снимка, операцията започна в 15.55, ако гледам упойка, значи е започнала в 16.19.Утре ще гледам аспектите, но за сега слава богу всичко е наред. Само да кажа, че на кучето преди мен, т.е. на стопанката не им провървя, като я видях да излиза разплакана направо ми се сви сърчицето, но пък куче оперирано преди нея пак краче си беше живо и здраво, даже искаше да ходи, но то беше оперирано в 10.30 както на мен ми се искаше първоначално да бъде моят час, но беше зает. Нашият лекар оперира юначето което бързаше да ходи и моята кукла, а както ви казах и за двата часа които смятах, той беше добре подкрепен от планетки и фортуна. А стана беля с друго кученце с друг хирург, не пожелах да попитам от какво е оперирано. Така че смятам за днес луна без курс се прояви в негативна фаза 1 от 3, явно хората които са наблюдавали едно време добре са казали че не е на добре, но има и изключения. В моя случей се изряза кост, която така или инъче ще расте, въпросът беше да освободи главната носеща и ставата, и нямаше инциденти. А и към наталната карта си пана добре:) Благодаря на всички които се включиха по картата, надявам се и аз да мога да помогна ако се наложи:)

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Юни 26, 2012, 09:41:59 pm »
Радвам се, че всичко е наред  :blink:
Казват, че стопанин и куче развиват близка емоционална връзка и може би ти и твоята интуиция сте направили най-доброто за кученцето :)