Здравей Гост

Чувството за хумор

• 70 Отговора
  • 10289 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Чуството за хумор
« Отговор #40 -: Март 29, 2012, 04:27:19 pm »
Тия стрелци бе  ;D

« Отговор #41 -: Март 29, 2012, 05:33:25 pm »
Това е много интересно, рая, меркурий ти е добре аспектиран. Други с меркурий в рак без чуство за хумор?

П.П. В кой дом е твоя?

Аз, аз да се присъединя, и моят Мерк е в Рак, в съвпад с Хирон и Слънце прави опозиция със Сатурн,Уран и Нептун, квадрат с Плутон. Имам много особено чувство за хумор. До момента съм срещала 2-3 човека,който могат да ме разсмеят искрено, рядко го правя искрено,да ми идва от вътре. Но пък другите ме имат за забавна,защото повечето хора ми се смеят на шегите  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #42 -: Март 30, 2012, 11:27:53 pm »
Прави ми впечатление, че квадрат меркурий и сатурн или опозиция често дава начин на изразяване и хумор, който другите не разбират...
Кои конфигурации дават добро чуство за хумор според вас?

Меркурий - Сатурн дава и самоирония и черен хумор.
Също и Меркурий в Козирог.
Аз имам квадрат меркурий - Сатурн.Имам нестандартно чувство за хумор/ирония,сарказъм и подобни гадости/ и съм много доволна когато намеря някого,който ме разбира и е с подобни усещания за смешното в живота....ежедневието и всякакви ситуации в които попадаме.Уди Алън ми е фаворит в това отношение

« Отговор #43 -: Март 30, 2012, 11:38:31 pm »
Сега проверих. И Уди Алън е с квадрат като твоя, и то точен - http://www.astro.com/astro-databank/Allen,_Woody. При него Меркурий е и в съвпад с Юпитер. Намирам хумора му за доста свеж, не е клиширан.

« Отговор #44 -: Март 30, 2012, 11:51:47 pm »
Сега проверих. И Уди Алън е с квадрат като твоя, и то точен - http://www.astro.com/astro-databank/Allen,_Woody. При него Меркурий е и в съвпад с Юпитер. Намирам хумора му за доста свеж, не е клиширан.
Значи симпатиите ми към него не са случайни :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #45 -: Март 14, 2013, 05:53:03 pm »
Да побутна темата на Pappy, че е важна ;D 

"Няма по-голяма свобода от тази да умееш да се смееш на себе си! Само тогава имаш право да се смееш на другите!"

Меркурий ми е У3 в 12-ти (Овенски)

Най-голямото ми спасение e, че мога да се смея, даже като ми се плаче.
Често избухвам в смях в ситуации, дето на никой не му е смешно, а то реално си е за смях

Хора без чувство за хумор са ми трудно поносими
Подкрепям те.
Аз също обожавам хора с чувство за хумор,защото и аз съм така.
У3 ти ми е меркурий в овен в 9ти дом,опозиция с уран.
Майтапите винаги ми идват изневиделица,като светкавица. ;DИ ги изтърсвам изведнъж,и голям смях пада.

Даже наскоро съчиних една мъдра мисъл:
"Хората лишени от чувство за хумор,са инвалиди за цял живот" :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Март 14, 2013, 07:41:23 pm »
И аз обичам хумора, да има шеги и закачки (когато са на място).

Нерядко се случва да съм иронична, но умея да иронизирам себе си и често го правя, макар че погледнато отстрани на някой може да му се стори нещо различно от хумора.

Имам остър език и критичен подход, но съм и доста самокритична.

Често се случва критиката ми да се възприема много остро, но повечето хора не разбират, че в не по-малка степен съм взискателна към себе си.

Например, като кажа в офиса, че съм качила два размера и се чувствам като бъчва, колежките се чувстват засегнати, без да ги критикувам тях. Веднага репликират "Ти ако си бъчва, ние какви сме?". Разбира се, това се казва в рамките на добрия тон. В интерес на истината, това не ми се случва за пръв път - често жените възприемат моята самокритика като критика, отправена към тях. Не разбирам защо, може би защото хората обичат да се сравняват с другите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #47 -: Март 14, 2013, 10:10:00 pm »
моето чувство за хумор е на настроения(Мерк в Рак), имам Юпитер в 1-ви дом ранен......смятам, че той обикновено се изявява, но обикновено като го прави за околните е смешно, но за човека към когото е шегата е кофти......освен това често не се усещам като правя така.......
иначе повечето от хумора ми е мръснишки.....или поне на там избива...
меркурий има тригон със сатурн, квадрат Луна и евентуално плутон, но там орбиса е голям.....може би имам и секстил с Венера(иска ми се  ;D), но и там орбиса май е голям.....
иначе Уран и Юпитер смятам, че дават много добро чувство за хумор..........

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 14, 2013, 10:33:12 pm »
Лили и аз съм като теб, много обичам иронията и самоиронията, имам Меркурий опозиция Плутон (телец - скорпион), особено черният и циничният хумор.

И аз съм с опозиция Меркурий/Плутон, освен това Плутон попада в мидпойнта Слънце/Меркурий.

Моят хумор може да бъде различен - и черен, и свеж, и ироничен, и фин, и пиперлив...
Дебелашки и просташки шеги не обичам, иначе си падам по леко пиперливи, умерено цинични, стига да не са обидни и унизителни. Не понасям и лигави шеги.

Най ми е тъп американският и японският хумор. Гледала съм техни скечове и винаги се чудя къде трябва да се смея.

Ако трябва да разгледаме хумора астрологично, на първо място го свързвам с Меркурий, Луна и Юпитер.
Слънчевият хумор е ведър, зареждащ, в основата му стои радостта от живота.

Индийците свързват с чувството за хумор и Венера, ако е силно поставена в хороскопа (по сидерал).

Сатурн и Плутон дават саркастичен, жлъчен, хаплив хумор.
Юпитер - забавен, весел, директен, но понякога дебелашки, нетактичен, циркаджийски.

Уранианското чувство за хумор може да бъде ексцентрично, понякога трудно го разбират.

Сатурнианци най-трудно се шегуват със себе си, много са чувствителни към критика, но някои от тях могат да се отличават с много фин и интелигентен хумор. Изключително рядко обаче успяват да прескочат бариерата на егото си - може и да харесват хумора и шегите, но да не са за тяхна сметка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 14, 2013, 10:46:27 pm »
В офиса наблюдавам двете колежки - едната е с много свежо чувство за хумор, артистична, забавна, веселячка, но и много чувствителна, емпатична, на другата чувството за хумор май е ампутирано или може би просто си придава тежест за пред другите.

Колежката с готино чувство за хумор е слънчева Риба с Нептун в първи дом, Луна в Близнаци на ДС, съвпад Венера/Меркурий във Водолей/3 дом в тригон с Марс в Близнаци.

Другата, която почти не вдява като се шегувам, е със Слънце/Марс в Лъв в квадрат със Сатурн, Луна в Стрелец, Венера във Везни и Меркурий в Дева. Консерва до мозъка на костите или поне така изглежда. Хуморът й куца за сметка на самочувствието. Дори когато се смее на шегите, изглежда някак изнасилено, сякаш не се радва спонтанно. Допускам, че някога може да е била веселячка, но с годините е започнала да "тежи" и да си придава "важност", за да респектира хората.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #50 -: Март 15, 2013, 09:03:41 am »
Например, като кажа в офиса, че съм качила два размера и се чувствам като бъчва, колежките се чувстват засегнати, без да ги критикувам тях. Веднага репликират "Ти ако си бъчва, ние какви сме?". Разбира се, това се казва в рамките на добрия тон. В интерес на истината, това не ми се случва за пръв път - често жените възприемат моята самокритика като критика, отправена към тях. Не разбирам защо, може би защото хората обичат да се сравняват с другите.

Комплексирани лелки. /Още по-голям кеф е като пред очите им изяждаш четвърто парче въглехидрат, че и изпитваш кеф, а и очите ти показват колко си доволна от живота по принцип./

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Март 15, 2013, 09:13:59 am »
Не бих казала, а и чак толкова слаба не съм. Ям като пиле и напълнявам от обездвижване. Няма кой да ме ръчне да тръгна на спорт.  :-[

В офиса аз съм човекът, който не яде, всички ми се чудят дали не съм се научила да фотосинтезирам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #52 -: Март 15, 2013, 09:20:21 am »
Не бих казала, а и чак толкова слаба не съм. Ям като пиле и напълнявам от обездвижване. Няма кой да ме ръчне да тръгна на спорт.  :-[

В офиса аз съм човекът, който не яде, всички ми се чудят дали не съм се научила да фотосинтезирам.  ;D

Не знам къде живееш във Варна, ама ако е близо до голям парк и особено до морето ставай да тичаш рано. Няма да има много хора, ще дишаш йодни пари  ;D, безплатно е и ще се чувстваш страхотно, ще ти избиват и всички дяволи по най-добрия начин, няма начин след това да не си и ти най-доволна от живота. Трудно е, ама ако го направиш 21 поредни пъти и ще стане част от теб, после няма да можеш без това. И най-важното, никакви оправдания пред себе си, че не можеш, мързи те, спи ти се и така...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 15, 2013, 09:26:54 am »
Да, точно там живеех, на две крачки от Морската градина и градските плажове, но все не намирах време да тичам и да се разхождам, нито съм по ранното ставане. Сега съм в другия край на града и "спортувам", гонейки градския транспорт.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #54 -: Март 15, 2013, 09:32:05 am »
Не знам, ама не можеш да пренебрегваш до безкрайност овенското в теб за сметка асцедента, мистиките и червения меркурий.  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 15, 2013, 09:42:53 am »
Не го пренебрегвам, просто по друг начин се изразява. Овенско-скорпионското при мен се изразява в самостоятелното справяне в живота, без никаква подкрепа от близките или отвън. И мога да твърдя, че в тия условия се справям доста по-успешно от повечето омъжени/обвързани жени, които имат партньор зад гърба си и мрънкат, че им е тежък животът, защото просто не знаят какво е сървайвър.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #56 -: Март 15, 2013, 10:21:13 am »
Лили и аз съм като теб, много обичам иронията и самоиронията, имам Меркурий опозиция Плутон (телец - скорпион), особено черният и циничният хумор.
Сатурнианци най-трудно се шегуват със себе си, много са чувствителни към критика, но някои от тях могат да се отличават с много фин и интелигентен хумор. Изключително рядко обаче успяват да прескочат бариерата на егото си - може и да харесват хумора и шегите, но да не са за тяхна сметка.
Вярно е! Заради съвпада ми Слънце/Сатурн се имам и за малко сатурнианка и в гимназията бях много дребнава. Тогава стоях на един чин с момиче Близнак (ценя чувството им за хумор много), която доста ме взимаше на подбив и лека полека започнах да умея да се надсмивам и забавлявам над себе си. Мерк в скорпион, без аспекти със съвпад с  Кету, както други споменаха, аз също имам мръснишки хумор. Черния хумор ми е любим, но Слънце секстил с Юпитер и 3 планети в стрелец го украсяват.  ;D А по темата с лъжата, мога доста добре, но вече се опитвам да се водя по съвпада с кету, за който прочетох, че не трябва да лъжа и манипулирам в този живот, най-кратко казано. :))))

*

Нова

• 3491
« Отговор #57 -: Март 15, 2013, 11:04:30 am »

Такива незадоволени и аз много ги обичам  ;D по държавните институции е пълно с тях.
Колкото по-весел си, толкова повече им разваляш тяхното настроение  ;D

"От морето дойдох и очите ми още са пълни със смокини и сол и седефени риби из тях..."
[/quote]

:clap:
 Аплодисменти за цитата. Иначе аз визирам и младите "лелки", те са по-зле. Нямах предвид възрастов диапазон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 15, 2013, 11:41:03 am »
Лили аз ако съм на твоя място и морето ми е близо, щях редовно да закъснявам за работа  :blink:
"От морето дойдох и очите ми още са пълни със смокини и сол и седефени риби из тях..."

Това море ми е безразлично някак, може би защото е близо, на една ръка разстояние и затова не го ценя.
Предпочитам гористи и планински местности, някъде на завет, да е свежо и зелено.
Или някоя китна селска къщурка с красива градина - ох, баня... ох, кеф!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #59 -: Април 09, 2013, 06:23:19 pm »
Побутвам темата по повод един човек с ампутирано чувство за хумор - стелиум във Водолей с Мерк в анаретен градус, ретро Венера и Юпитер. От другата страна на Меркурий е Слънцето. Меркурий има квадрат с Марс и Луна и тригон с Плутон. Може би на първо място обаче е квадратът на Мерка с Уран. Този човек е способен да те изкара най-големия глупак на Земята, но е без чувство за хумор.

Аз пък съм с опозиция на Меркурий с Юпитер. Смятам се за човек с приятно чувство за хумор. Едва обаче от няколко години насам започнах да се смея и на насочен към мен хумор. Имам Луна ва К7 и приемах всичко доста лично. Надявам се, че съм го овладяла вече....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер