по темата съвсем добронамерено

- имам приятелка с Венера в овен, еми непоносима е.

сериозно. Имам чувството, че ще умре, ако някой около нея е щастлив. Следствието - никой нищо важно не и споделя, защото настроението и моментално се скапва (не може да понесе факта, че на всеки се случват хубави неща и всеки е ценен, направо губи самоуважение

).
Това, което съм наблюдавала за екзалтиращата Венера (аз и голяма част от хората около мен я имат) - има контрол, но е фин, с всеки говориш, обвързваш, "омайваш" точно по рибешки, и успяваш да създадеш "общество". И грам, ама грам не ми пука, че всеки си има качества, и в някой неща е по-добър от мен. Рибите признават индивидуалността на всеки. Което е важно, за да съществува общество, в смисъл обществото не е маса - в него хората са личности.
Венера в съвпад с Луна е малко по-различно положение. 
Аз съм забелязала, че съм наистина близка (духовна връзка чувствам) почти само с жени с водни и земни Венери.
Всичко друго може да ни е зле по сиснастрия, но Венерите ако правят добри аспекти винаги намираме пътя една към друга. При мъжете - същата история, особено с мъже с Венера в Скорпион и Риби. Имам усещането, че самото им присъствие ме прави щастлива.

:blink: