Здравей Гост

Какво Ви липсва?

• 265 Отговора
  • 24826 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Какво Ви липсва?
« Отговор #200 -: Април 07, 2012, 09:33:29 am »
Аз имам абсолютно същите наблюдения. Манипулирам аз, с цел, с идея, в полза на мен лично. Рибите в живота ми никога не са го докарвали дотам. И Слава Богу.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Април 07, 2012, 11:16:59 am »
рибите са майстори в измъкването и като не им хареса нещо се "прибират" в техния си свят. но целта на това никога не е манипулация.

Виждала съм и манипулативни Риби, но за това си има показатели в радикса.
Иначе съм напълно съгласна с написаното, мнозина от тях могат виртуозно да се измъкнат от неудобна ситуация.
Тук говорим за акцентиран знак Риби и силно поставен Нептун, не само за Слънце в тоя знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #202 -: Април 07, 2012, 11:21:30 am »
Това е начинът за утвърждаване при водните Марсове и/или в аспект с Нептун да "майсторят" по подмолен начин ,особено в мъжка карта,когато искат да покажат мъжествеността си...

Наблюдавала съм такова поведение и при мъж с Марс в Близнаци в опозиция с Нептун, но при него и Луната беше близнашка. Големи сръчковци, особено когато се налага да лавират и да се измъкват от неудобни/неизгодни ситуации.

А всички "обвиняват" Плутон за най-великия манипулатор ;D-само водните пространства са толкова невинно мамещи  и навсякъде могат да "влезнат" -тихо,сбито и на пръсти :P.Не напразно Венерка се е родила от морската пяна. :P
Плутон когато манипулира го прави явно със сила,власт ,страст(страдание),докато Нептун -няма да издавам тайната  ;D.

точно.  :blink: Рибите са такива фини манипулатори и така те оплитат, че изобщо не разбираш на кой свят са те отнесли. при това са извор на житейска мъдрост, слушаш ги и усещаш как влизат в душата ти  ;D
прави ми впечатление, има едни по-специфични Риби - със силно застъпен огненен елемент, особено Овен. те са и много спортен тип.

Да оставим Рибите настрана, транзитен Нептун може да ни направи бетер Рибки, независимо към коя зодия принадлежим. А да не говорим за натален аспект на Нептун с лични планети. Между другото Нептун може да изплете мрежа от илюзии и поне анестезира срещу болката.
как тогава виждаш квадрата на Нептун към МЦ ?  :blink:  май голяма мъгла се задава...

Ами тя мъглата ще е най-вече в дома, където Нептун транзитира. А по въпросите на МЦ, ще трябва да се положат повече усилия, за да не ни отклонява Нептун, който може да ни се яви под формата на някаква мечта, заблуда, вредна привичка или връзка с нептунова личност. Този квадрат ще те научи да разделяш делата на 7-ми дом от тези на МЦ, защото при квадратурата е невъзможно да ги съвместиш, пречат си.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #203 -: Април 07, 2012, 11:55:07 am »
Липсват ми много неща - хармония, любов, сигурност, решителност, смелост, най-добър приятел, истинска интимност и доверие в някого... Проблемът е как да свикна с нещата, които не ми липсват и се налага да живея с тях - липсата на самочувствие, увереност и оптимизъм, постоянни депресии, и чувството, че не принадлежа на никого и никъде, а така ми се иска да съм част от нещо стабилно,сплотено и цяло.

Как да свикнеш? Няма да свикнеш никога, ако съдя от прочетеното, а и не е полезно. Липсват ти толкова много неща, тъй като си умна и осъзната, постовете ти ми направиха голямо впечатление и в други теми. Това не означава, че всичко, което смяташ, че ти липсва... наистина ти липсва. Така се чувстваш, защото като всеки умен човек си в непрекъснато търсене, /само/анализиране, желание за развитие и т.н., а тази спирала няма край щом веднъж си тръгнал по нея. Интелектът поставя под съмнение /включително себе си/, глупостта е нахална и непоклатима, тя в депресии не изпада, нито е толкова силна, че да мине през подобен катарзис. Колкото до другите липси, за които говориш - самочувствие, увереност и т.н., имам някакво усещане, че се смяташ за голямо изключение, което е не точно погрешно, но много вредно. :blink: Тези чувства се тренират, те се подхранват и обикновено са просто една маска за пред себе си и след това за пред другите. Не се впечатлявай от това какво казват другите за себе си и от факта, че то най-често е величаещо собствената им особи, думите са последното, на което може да вярваш. :blink: Вътрешно всеки е наясно със собствените си недостатъци и непрекъснато се бори с тях, в най-лошия случай се старае да ги прикрие само външно, козметично. Така ми се прииска да ти пиша и много се надявам, че ще ме прочетеш, въпреки че от астрология почти нищо не разбирам, че да давам съвети в тази насока. Искам само да ти кажа, че чувството на самота и вечното търсене на корени и външни опори разни е заложено в човешката природа. Имаш невероятните сила и предимство, че си осъзнала и признала липсите и недостатъците си /най-най трудната част/ и сега ти остава единствено да се развиваш - все нагоре. През такива етапи в живота са преминали или преминават много повече хора, отколкото са склонни да си го признаят. Всъщност - почти всички. :blink: Изгради си външна самоувереност, дори фалшива в началото и ако не се самозабравиш, ще постигнеш и вътрешна. Не се правя на гуру, просто аз имах не леки детство и пубертет, но се оказа, че вътрешното страдание е най-мощният двигател по пътя към успеха /всеки го разбира по различен начин/ и себеутвърждаването. Дори, лично на мен, по някакъв мазохистичен начин ми харесва да страдам и изпадам в кризи понякога, защото само така чувствам, че живея. Парадоксално, но факт.

Поздрави...

Момичета, искам да ви питам нещо. Прави ми впечатление, че повечето от вас са наясно едва ли не с целите астрологични карти на близки, познати и което ми е най-странно - на бивши и настоящи гаджета и любовници. Като се запознаете с някого веднага му искате личните данни или какво? :blink: Да не говорим, че досега всеки, когото съм попитала за точен час на раждане, се оказва, че изобщо не знае или пък знае само някакъв ориентировъчен час. Изобщо, трудна работа ми изглежда постигането на цялата тази информация от по-широк кръг от хора...
There's a little witch in every woman...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #204 -: Април 07, 2012, 01:31:49 pm »
Добрите манипулатори не се усещат като такива,затова именно са добри. ;)

Точно!  :08:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #205 -: Април 07, 2012, 01:54:04 pm »
Ама, аз на това му викам другояче. ;D

И как?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #206 -: Април 07, 2012, 02:42:54 pm »

Момичета, искам да ви питам нещо. Прави ми впечатление, че повечето от вас са наясно едва ли не с целите астрологични карти на близки, познати и което ми е най-странно - на бивши и настоящи гаджета и любовници. Като се запознаете с някого веднага му искате личните данни или какво? :blink: Да не говорим, че досега всеки, когото съм попитала за точен час на раждане, се оказва, че изобщо не знае или пък знае само някакъв ориентировъчен час. Изобщо, трудна работа ми изглежда постигането на цялата тази информация от по-широк кръг от хора...

Айде, това заслужава отделна тема  :blink: ;). Около мен всички знаят, че се занимавам с астрология, и всички винаги питам за часа на раждане (ВСИЧКИ без изключение) и правя карти, защото ми е интересно. С връстниците нямам проблем. Момичетата и в последствие искат съвети (което не ме натоварва, когато мога помагам, когато не мога си признавам), момчетата рядко.

С по-възрастните ми познати е по-сложна ситуацията, но аз си питам ненатрапчиво и почвам веднага да им разказвам нещо за зодията, за да разберат, че любопитството ми не е ЛИЧЕН интерес, а е предизвикано от научна гледна точка  ;) ;D

От време на време пускам информация във Фейсбук - Меркурий ретрограден, пълнолуние и т.н., с обяснения, за да си знаят хората и забелязвам, че винаги има заинтересовани, питат си и т.н.  :P ;)

Аз съм нещо като астролога на "компанията"  :blink:.  :P

Питатат ме най-вече за дати за сватби, за хороскопите на новородените бебета и ако нещо им е тъжно не им е период, питат какво показват звездите.  :blink:
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #207 -: Април 07, 2012, 03:31:07 pm »
Момичета, искам да ви питам нещо. Прави ми впечатление, че повечето от вас са наясно едва ли не с целите астрологични карти на близки, познати и което ми е най-странно - на бивши и настоящи гаджета и любовници. Като се запознаете с някого веднага му искате личните данни или какво? :blink:

Не, не ги искам.
Обикновено ако случайно разберат, че се занимавам с астрология, сами си ги дават, от любопитство.
Но в едни реални отношения си съставям мнението за човека не от картата, а от отношението, което получавам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #208 -: Април 07, 2012, 03:36:41 pm »

...а от отношението, което получавам.

А от отношението към трета страна?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Април 07, 2012, 03:40:26 pm »

...а от отношението, което получавам.

А от отношението към трета страна?

Зависи от третата страна. Ако е към мой близък, не мога да не се повлияя, чак толкова извисена не съм.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #210 -: Април 07, 2012, 03:45:42 pm »

Зависи от третата страна. Ако е към мой близък, не мога да не се повлияя, чак толкова извисена не съм.  :blink:

Значи аз пък съвсем не съм извисена, наблюдавам първоначално главно отношението към трети, по-естествени и познати за индивида, страни
После гледам към мен как се държи, защото обикновено човекът отсреща ми реагира на настроението, пък то може да е много различно

*

Lillie

• 30532
« Отговор #211 -: Април 07, 2012, 03:49:06 pm »
За теб не знам  :blink:, но аз на всеослушание заявявам, че не съм.
Предпочитам да нямам претенции за духовност и извисеност, за да не си противореча сама в момент на слабост, все пак всички сме хора и никой не е чак толкова съвършен, когато става въпрос за взаимоотношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #212 -: Април 07, 2012, 03:55:53 pm »
То никой не е съвършен в нищо, точно-хора сме  :blink:
Нали и частиците могат да се движат със скорост, по-висока от тази на светлината, което е в разрез с теорията на Айнщайн

*

Марая

• 28287
« Отговор #213 -: Април 07, 2012, 04:02:10 pm »
За теб не знам  :blink:, но аз на всеослушание заявявам, че не съм.
Предпочитам да нямам претенции за духовност и извисеност, за да не си противореча сама в момент на слабост, все пак всички сме хора и никой не е чак толкова съвършен, когато става въпрос за взаимоотношения.

Прекалено светец и богу не е драг!

"Духовност, която не е проверявана чрез огорчение и не се е сблъскала с дилемата на противоречивия опит, не би могла да стане нито честна, нито силна, нито истинска." Ден Миндао

"Повелителят Буда напомня, че не трябва да вярваме в нещо, само защото така ни е казано; че не бива да робуваме на преданията, само защото идват от древността; нито на слуховете, като такива; нито на писанията на мъдреците, само защото са ги писали мъдреци; нито на хрумванията, за които предполагаме, че са вдъхновени от Дева (т.е. които ни се струват духовни откровения); нито на умозаключенията, изградени върху несигурни постулати; нито на това, което ни изглежда необходимо по аналогия; нито на произтичащото единство от авторитета на нашите наставници или учители. Ние обаче трябва да вярваме в дадено писание, учение или твърдение, ако то се подкрепя от нашия собствен разум и съзнание. "Затова - казва Той в заключение, - аз ви уча да вярвате не защото нещо ви е казано, a защото се доверявате на собственото си съзнание, и тогава да действате съответно и активно". Е. Блаватска Тайната Доктрина

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #214 -: Април 07, 2012, 04:14:48 pm »
"Затова - казва Той в заключение, - аз ви уча да вярвате не защото нещо ви е казано, a защото се доверявате на собственото си съзнание, и тогава да действате съответно и активно".

Много мъдри думи, но за съжаление и те потъват в пустотата на кухите постулати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #215 -: Април 07, 2012, 04:23:27 pm »
Хора я се осъзнайте,  :rolf: :confuse3:не я почвайте темата за духовността! Най-духовните напуснаха форума, сега ако пак се започне, не знам докъде ще я докараме.

Иначе цитатът на Лили от поста на Марая, считам че казва всичко.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #216 -: Април 07, 2012, 04:30:56 pm »
Хора я се осъзнайте,  :rolf: :confuse3:не я почвайте темата за духовността! Най-духовните напуснаха форума, сега ако пак се започне, не знам докъде ще я докараме.

Иначе цитатът на Лили от поста на Марая, считам че казва всичко.  ;)

Остави ни да си поговорим...,ние нали сме"черна енергия , която се събира в една кофа"- според  "духовните? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #217 -: Април 07, 2012, 04:31:56 pm »
Остави ни да си поговорим...,ние нали сме"черна енергия , която се събира в една кофа"- според  "духовните? ;D

Торните бръмбари, които ги водят до ла*ното.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #218 -: Април 07, 2012, 04:32:51 pm »
ами говорете си. Аз изобщо не се включвам в надпреварата към ла*ното.  ;D ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #219 -: Април 07, 2012, 04:33:51 pm »
И във всяко л-но се намира зрънце истина.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си