Като цяло за по-хубава работа трябват полезни контакти и връзки, но за радост все още се намират изключения. В частния сектор ако попаднеш на здравомислещ работодател, може да те избере според необходимите му качества, а не връзки. В държавния сектор е почти изключено.
В началото на миналата година започнах работа в адвокатска кантора, без да имам юридическо образование, съвсем друг профил съм. При това без връзки, по обява от джобс.бг. Просто бях това, което търсеха към него момент. Разбира се, не беше от най-престижните кантори, а и впоследствие нещата тръгнаха надолу. Намерих си друга работа, пак по обява в джобса (още докато бях в кантората), по едно време работех на двете места - по 4 часа в кантората и по 4 часа след това в другия офис, плюс свободна практика. А Варна по принцип е много връзкарски град, тук току-така хубава работа не се намира, трябва наистина да те сполети шанс, благоприятно стечение на обстоятелства. И да имаш сериозно предимство пред останалите кандидати, макар че това не всеки работодател е способен да оцени.
Елфи, не се отказвай, продължавай да опитваш! Все отнякъде ще излезе и твоето късметче. :blink: