Мисля, че силната индивидуалност и педантизъм се изразяват чрез този аспект. Налице са и предпоставки самообладание...,но и емоционални проблеми...трудна изява и поемане на отговорности. Разбира се, че всичко зависи от знака в който се случва съвпада...и коя от двете планети има по-силно присъствие... :blink:
Марая,за съвпад Слънце/Нептун ли става въпрос?
Естествено, че за Слънце/Сатурн...става дума. Отговорност , самообладание...са думи свързани със Сатурн.
ЗА съвпада Слънце/Нептун мога да кажа...,че е един от най-трудните аспекти...
Способност за психометрия, ясновидство, яснослушане, притежава дарбата да слуша музиката на небесните сфери. Този аспект прави човека добър мистик, медиум, основател на религии. Дали човекът ще е наследник на боговете зависи още от:
Положението на аспекта - в кой дом и знак става съвпада - трябва да е там, където Слънцето и Нептун са господари на домовете.
От другите аспекти към съединението на Слънцето и Нептун, най-главното е общото ниво на цялата космограма. Важно е да има добре развит интелект и интелигентност, т.е. добри аспекти на Слънцето и Нептун с Меркурий, Сатурн и Уран, които ще контролират впечатленията на душата, особено Сатурн, тъй като често е трудно да се отличи настоящото вдъхновение от лъжливата проекция на собственото безсъзнателно желание. Благодарение на своето отношение към астралното тяло Нептун е тясно свързан с Марс (инстинкта) и дава резки желания и копнежи, които при транзит на Слънцето в съвпад с наталния Нептун водят до някакво честолюбие и стремеж към отдаване на голямо значение на своята личност. В лошия случай това са жертви на собствените престави, които водят в заблуждение и другите хора.
http://www.anesway.info/out/ank_psys.htmМного зависи от знака в който попада..,както и стихията в която се намира...
Липса на Увереност в собствените сили...,нереалистични и неразбираеми ,трудни осъзнавания. Ако съвпада е в 12-ти дом дава възможност да се докоснем до Космическата банка, ако е в 4-ти да търсим причините в кармата...
Много важно е да знаем, къде попада диспозитора и субдиспозитора на Нептун и Слънце и какви аспекти е оформила небесната картина със съвпада...
Например..представи си съвпада в Дева. /майка ми го има/...Меркурий - управител на Дева е във Дева и е в партилен съвпад със Слънце...тук е и Нептун на 5*.
Майка ми според модерната астрология трябва да е ясновидка...

А тя не е....