Здравей Гост

Слънце в съвпад с тежка планета

• 36 Отговора
  • 4533 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Слънце в съвпад с тежка планета
« -: Април 07, 2012, 01:16:02 pm »
Бих искала да поговорим за съвпада на Слънчо с тежките планети...Хайде, може и Юпитер и Сатурн да включим в темата...

Какви са впечатленията Ви за такъв съвпад? Познавате ли хора с такъв съвпад? Въобще всичко за съвпада... :blink:

Приятно писане... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Слънце в съвпад с тежка планета
« Отговор #1 -: Април 07, 2012, 01:28:03 pm »

Имам наблюдения в/у Слънце съвпад Сатурн...и Слънце съвпад Нептун.
Първото е в картата на мъж..,второто в картата на жена. Жената е майка ми....

Мисля, че силната индивидуалност и педантизъм се изразяват чрез този аспект. Налице са и предпоставки самообладание...,но и емоционални проблеми...трудна изява и поемане на отговорности. Разбира се, че всичко зависи от знака в който се случва съвпада...и коя от двете планети има по-силно присъствие... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Април 07, 2012, 04:18:46 pm »
Мисля, че силната индивидуалност и педантизъм се изразяват чрез този аспект. Налице са и предпоставки самообладание...,но и емоционални проблеми...трудна изява и поемане на отговорности. Разбира се, че всичко зависи от знака в който се случва съвпада...и коя от двете планети има по-силно присъствие... :blink:
Марая,за съвпад Слънце/Нептун ли става въпрос?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 07, 2012, 04:19:25 pm »
По-скоро за Слънце/Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 07, 2012, 04:43:00 pm »
Марая,за съвпад Слънце/Нептун ли става въпрос?

Естествено, че за Слънце/Сатурн...става дума. Отговорност , самообладание...са думи свързани със Сатурн.

ЗА съвпада Слънце/Нептун мога да кажа...,че е един от най-трудните аспекти...

Способност за психометрия, ясновидство, яснослушане, притежава дарбата да слуша музиката на небесните сфери. Този аспект прави човека добър мистик, медиум, основател на религии. Дали човекът ще е наследник на боговете зависи още от:
Положението на аспекта - в кой дом и знак става съвпада - трябва да е там, където Слънцето и Нептун са господари на домовете.
От другите аспекти към съединението на Слънцето и Нептун, най-главното е общото ниво на цялата космограма. Важно е да има добре развит интелект и интелигентност, т.е. добри аспекти на Слънцето и Нептун с Меркурий, Сатурн и Уран, които ще контролират впечатленията на душата, особено Сатурн, тъй като често е трудно да се отличи настоящото вдъхновение от лъжливата проекция на собственото безсъзнателно желание. Благодарение на своето отношение към астралното тяло Нептун е тясно свързан с Марс (инстинкта) и дава резки желания и копнежи, които при транзит на Слънцето в съвпад с наталния Нептун водят до някакво честолюбие и стремеж към отдаване на голямо значение на своята личност. В лошия случай това са жертви на собствените престави, които водят в заблуждение и другите хора.

http://www.anesway.info/out/ank_psys.htm

Много зависи от знака в който попада..,както и стихията в която се намира...

Липса на Увереност в собствените сили...,нереалистични и неразбираеми ,трудни осъзнавания. Ако съвпада е в 12-ти дом дава възможност да се докоснем до Космическата банка, ако е в 4-ти да търсим причините в кармата...

Много важно е да знаем, къде попада диспозитора и субдиспозитора на Нептун и Слънце и какви аспекти е оформила небесната картина със съвпада...

Например..представи си съвпада в Дева. /майка ми го има/...Меркурий - управител на Дева е във Дева и е в партилен съвпад със Слънце...тук е и Нептун на 5*.
Майка ми според модерната астрология трябва да е ясновидка... ;D А тя не  е.... 

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #5 -: Април 07, 2012, 05:16:04 pm »
 Аз си имам съвпад на Слънце с Плутон, че и Сатурн прави квадратура с тях и целия този разкош е в 12 дом - Везни .
Като цяло, трудно ми е да анализирам енергиите по 12 дом в моята карта  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 07, 2012, 05:20:16 pm »
Аз си имам съвпад на Слънце с Плутон, че и Сатурн прави квадратура с тях и целия този разкош е в 12 дом - Везни .
Като цяло, трудно ми е да анализирам енергиите по 12 дом в моята карта  :unsure:

Защо? :rolleyes:

В кой знак е съвпада?

Къде се губиш в последно време...:wub:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #7 -: Април 07, 2012, 05:24:43 pm »
Не се губя, чета си и се развивам  ;)
Дразня се от водевилите във форума и съм насочила енергията си в друга посока.
В последно време повече ровя в старите теми на форума и намирам доста ценни неща  :93:

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Април 07, 2012, 05:28:43 pm »
Не се губя, чета си и се развивам  ;)
Дразня се от водевилите във форума и съм насочила енергията си в друга посока.
В последно време повече ровя в старите теми на форума и намирам доста ценни неща  :93:

Мдаа...,който каквото търси...това намира! ;)

Кажи сега за 12-ти...,кое ти липсва, за да го разбереш? :rolleyes:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #9 -: Април 07, 2012, 05:37:28 pm »
 Истината е, че колкото повече чета ми става все по-трудно да хвана края на началото  ;D
 А и все ми свети лапичката, че в този съвпад имат пръст много неща, не само аспектите които имат двете планети а и разположението на останалите по домовете и знаците. То и за това не се обаждам много, затвърждава се мнението ми, че в една карта няма начин да гледаш аспект сам по себе си. Просто трябва да познаваш енергията на всички планети и домове и тогава може да има разбиране на отделните детайли.

п.п. Опа, в този ред на мисли, е редно да не коментирам за влиянието на този съвпад.  :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Април 07, 2012, 05:45:46 pm »
Истината е, че колкото повече чета ми става все по-трудно да хвана края на началото  ;D
 А и все ми свети лапичката, че в този съвпад имат пръст много неща, не само аспектите които имат двете планети а и разположението на останалите по домовете и знаците. То и за това не се обаждам много, затвърждава се мнението ми, че в една карта няма начин да гледаш аспект сам по себе си. Просто трябва да познаваш енергията на всички планети и домове и тогава може да има разбиране на отделните детайли.

п.п. Опа, в този ред на мисли, е редно да не коментирам за влиянието на този съвпад.  :unsure:

Ако Плутон е в дева...виж Мерка какво прави..,ако е във везни...виж венера...ако е в скорпи....ооо...тук вече е напечено...
При всички случай обаче тук става дума за личност...

« Отговор #11 -: Април 07, 2012, 05:51:30 pm »
Благодаря,и аз се чудя защо ли се зачудих  :rakeattack: Разсеяна съм :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 07, 2012, 06:02:38 pm »

;D...Транзит на Нептун...да нямаш?! -няма лошо..... ;D Понякога е нужно

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #13 -: Април 07, 2012, 06:06:02 pm »
И Плутон и Слънце са във Везни, Мерка е в първи дом до АС, заедно с Уран /пак Везни/  ;D
Абе разкош  :wub:

« Отговор #14 -: Април 07, 2012, 06:25:58 pm »

;D...Транзит на Нептун...да нямаш?! -няма лошо..... ;D Понякога е нужно
Имам :) Квадратира ми нодалната ос,направо съм като омагьосана :D

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Април 07, 2012, 06:28:48 pm »
И Плутон и Слънце са във Везни, Мерка е в първи дом до АС, заедно с Уран /пак Везни/  ;D
Абе разкош  :wub:

Ми...какво искаш...-призвание психолог! ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #16 -: Април 07, 2012, 06:30:29 pm »
Уран върху Слънце в Скорпион, бунтарка. Наобратно и по възможност с доза скандал, за да "има за какво да говорят". Мисля втория ми брак (съвпада е в 9ти дом) да е с по-млад партньор, във връзка с горното.  ;D Много неочаквани обрати, някои много неприятни, други - много приятни. И пътувания, разбира се. Не усещам съвпада като тежък, дава ми лекотата на битието.

Синът ми е със същия съвпад в 10ти дом в Риби, на МЦто. Нестандартен в мисленето определено, обича да с ехвърля като майка си, обича изненадите, изявява се като лидер (тук аз помагам на Марса му с мои си техники за повече увереност), иска да вижда че има последователи, музиката си е по дифолт, но на тази възраст все още гради изявата си и нещата са малко размити все още. Но съвпадът за мен, като човек, който знае за какво да гледа, се проявява.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #17 -: Април 07, 2012, 06:42:14 pm »
Но първо трябва да изследвам до дъно себе си  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Април 07, 2012, 06:45:10 pm »
Уран върху Слънце в Скорпион, бунтарка. Наобратно и по възможност с доза скандал, за да "има за какво да говорят". Мисля втория ми брак (съвпада е в 9ти дом) да е с по-млад партньор, във връзка с горното.  ;D Много неочаквани обрати, някои много неприятни, други - много приятни. И пътувания, разбира се. Не усещам съвпада като тежък, дава ми лекотата на битието.

Синът ми е със същия съвпад в 10ти дом в Риби, на МЦто. Нестандартен в мисленето определено, обича да с ехвърля като майка си, обича изненадите, изявява се като лидер (тук аз помагам на Марса му с мои си техники за повече увереност), иска да вижда че има последователи, музиката си е по дифолт, но на тази възраст все още гради изявата си и нещата са малко размити все още. Но съвпадът за мен, като човек, който знае за какво да гледа, се проявява.

Уран екзалтира в Скорпион...така, че е по-специален... :blink:

Какъв е аспекта с Плутон и Марс? :rolleyes: 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Април 07, 2012, 06:46:39 pm »
Да, доста се е натаралянкал моят, безспорен факт.  ;D Тригон с Марс, Плутон е близо, в 8ми, нямат аспект.