Лили, тайни и мистерии се крият зад безпогрешността. :blink: Съвсем сериозно, зад привидното съвършенство обикновено се крие вътрешна нечистоплътност, неувереност или студенина, понякога и трите. Дори и да има съвършено съвършенство едва ли хората бихме го оценили, тъй като в него има нещо нечовешко и далечно. Сатаната от "Майстора и Маргарита" твърдеше по едно време, че има нещо съмнително в мъжете, които избягват хубавото вино и обществото на прелестни жени. Тоест на големите чистници рядко им е чиста работата. :blink:
Значи тук стигаме до въпроса доколко се идентифицира човек с нещо или някой си, за да заяви на всеослушание своята позиция.
Мхм, съвсем си е така. Ако човек намери с кого или какво да се идентифицира в дадената ситуация и е горд с това... няма как да не изкаже на всеослушание своята позиция, дори и да звучи ужасно. Когато става въпрос да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание лично, всички се подаваме на изкушението рано или късно. Всичко е мноого лично. :blink:
Имам Луна в Козирог и вече на няколко места прочетох, че таково разположение предполага наличие на чувство за малоценност и непрекъснато желание за себедоказване. Ами така е, за съжаление.
Без да изпадам в подробности.
Щом си го осъзнала, даже и публично го казваш-браво! На прав път си и помни, че понякога човек е най-големия си враг
Papy, това че си го признавам пак е вид суета, виж как ми обърна внимание и ме похвали. А аз съм все жадна, жадна за похвали. :blink: И другото е така, пък и в крайна сметка човек не може да надскочи собствения си ръст.
Имам Луна в Козирог и вече на няколко места прочетох, че таково разположение предполага наличие на чувство за малоценност и непрекъснато желание за себедоказване. Ами така е, за съжаление.
Без да изпадам в подробности.
Чувството за малоценност може да бъде много градивно. А и има разлика между чувство и комплекс за малоценност.
Днес написах нещо точно в този дух в една друга тема. Много често пречките, проблемите и отрицателните влияния изобщо са подтик към развитие. :blink: