Здравей Гост

Да се харесваш на всички

• 63 Отговора
  • 7258 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Да се харесваш на всички
« Отговор #20 -: Април 07, 2012, 10:00:57 pm »
А чиста истина няма.

Така е. Както и няма човек, който винаги и във всяка ситуация казва истината и не се влияе от лични пристрастия и интереси. Винаги съм се питала какво се крие зад маската на безпогрешност, обикновено такива пози разпалват въображението ми.  :blink:

Цитат
Ако все пак някой никога и за нищо не показва никакво отношение извън личните си интереси е друго, но пък тези хора го правят съвсем съзнателно и не се интересуват дали някой ги харесва или не, просто е по-лесно да си мъртва душа и да си живееш безопасно.

Да покажеш/заявиш отношение е вид приобщаване към ситуацията или проблема. Значи тук стигаме до въпроса доколко се идентифицира човек с нещо или някой си, за да заяви на всеослушание своята позиция.

Липсата на изразена позиция също може да е позиция, не на всички им стиска да са категорични. На някои просто не им е нужно да са такива, умеят да постигат целите си с други средства.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Април 07, 2012, 10:07:57 pm »
Винаги съм се питала какво се крие зад маската на безпогрешност, обикновено такива пози разпалват въображението ми.  :blink:
Кои са тия безпогрешните? Тая вечер все говорите за хора, които не съм срещала...
Цитат
Да покажеш/заявиш отношение е вид приобщаване към ситуацията или проблема. Значи тук стигаме до въпроса доколко се идентифицира човек с нещо или някой си, за да заяви на всеослушание...
Не е задължително да се идентифицираш...може да си Дон Кихот

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 07, 2012, 10:09:51 pm »
Кои са тия безпогрешните? Тая вечер все говорите за хора, които не съм срещала...

Безпогрешни хора няма, има само маска на безпогрешност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Април 07, 2012, 10:11:32 pm »
Маска маска...до време.После лъсват...налъмите  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 07, 2012, 10:12:27 pm »
После лъсват...налъмите  ;D

Голите задници  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Април 07, 2012, 10:14:27 pm »
Имам Луна в Козирог и вече на няколко места прочетох, че таково разположение предполага наличие на чувство за малоценност и непрекъснато желание за себедоказване. Ами така е, за съжаление. :D Без да изпадам в подробности.

Щом си го осъзнала, даже и публично го казваш-браво! На прав път си и помни, че понякога човек е най-големия си враг

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Април 07, 2012, 10:15:15 pm »
Абе, кой се харесва на всички!? това е "кауза пердута". Да предположим, че можем да се харесаме на всички, означава да приемем, че всички имат еднакви вкусове.  :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Април 07, 2012, 10:16:57 pm »

Имам Луна в Козирог и вече на няколко места прочетох, че таково разположение предполага наличие на чувство за малоценност и непрекъснато желание за себедоказване. Ами така е, за съжаление. :D Без да изпадам в подробности.

Чувството за малоценност може да бъде много градивно. А и има разлика между чувство и комплекс за малоценност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Април 07, 2012, 10:19:39 pm »
Да предположим, че можем да се харесаме на всички, означава да приемем, че всички имат еднакви вкусове.  :72:

Не, стела, не означава, може да сме неизчерпаемо различни  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Април 07, 2012, 10:23:01 pm »
Абе, кой се харесва на всички!? това е "кауза пердута".

Като се замисля, "да се харесаш на всички" наистина е невъзможна комбинация от думи.  ;D

По-скоро да угодиш на всички в рамките на конкретна група или целева категория, когато са разнопосочни интересите - на принципа "и вълкът да е сит, и агнето да е цяло". А това е цяло изкуство, в което трябва да си виртуоз... или, да кажем, добър стратег.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Април 07, 2012, 10:26:17 pm »
Това за вълка и агнето повече ми звучи като описание на медиатор, който урежда извънсъдебни споразумения. Това го умея.

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Април 07, 2012, 10:26:45 pm »
Според мен нито е нужно, нито е полезно, накрая никой не те обича достатъчно и "предателствата" са чест спътник. А стратегията е предимно военно понятие, където има враг и победа/загуба.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Април 07, 2012, 10:28:52 pm »
Това за вълка и агнето повече ми звучи като описание на медиатор, който урежда извънсъдебни споразумения. Това го умея.

Но когато се стигне до съдебно уреждане, се налага да заявиш ясна и недвусмислена позиция, ако искаш делото да спечели.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Април 07, 2012, 10:32:01 pm »
Лили, тайни и мистерии се крият зад безпогрешността. :blink: Съвсем сериозно, зад привидното съвършенство обикновено се крие вътрешна нечистоплътност, неувереност или  студенина, понякога и трите. Дори и да има съвършено съвършенство едва ли хората бихме го оценили, тъй като в него има нещо нечовешко и далечно. Сатаната от "Майстора и Маргарита" твърдеше по едно време, че има нещо съмнително в мъжете, които избягват хубавото вино и обществото на прелестни жени. Тоест на големите чистници рядко им е чиста работата. :blink:

Значи тук стигаме до въпроса доколко се идентифицира човек с нещо или някой си, за да заяви на всеослушание своята позиция.

Мхм, съвсем си е така. Ако човек намери с кого или какво да се идентифицира в дадената ситуация и е горд с това... няма как да не изкаже на всеослушание своята позиция, дори и да звучи ужасно. Когато става въпрос да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание лично, всички се подаваме на изкушението рано или късно. Всичко е мноого лично. :blink:

Щом си го осъзнала, даже и публично го казваш-браво! На прав път си и помни, че понякога човек е най-големия си враг

Papy, това че си го признавам пак е вид суета, виж как ми обърна внимание и ме похвали. А аз съм все жадна, жадна за похвали. :blink: И другото е така, пък и в крайна сметка човек не може да надскочи собствения си ръст.

Чувството за малоценност може да бъде много градивно. А и има разлика между чувство и комплекс за малоценност.

Днес написах нещо точно в този дух в една друга тема. Много често пречките, проблемите и отрицателните влияния изобщо са подтик към развитие. :blink:
There's a little witch in every woman...

« Отговор #34 -: Април 07, 2012, 10:38:31 pm »
Идеята е да не се стига до съд. Не ме бива за адвокат.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #35 -: Април 07, 2012, 10:39:18 pm »
Преди развода, а след това и неочакваната загуба на любимата работа и ненамирането на подобна - държах да се харесвам на всички. За оцеляването ми на мен и детето ми на никого не му е пукало за мен, бях сама, трябваше да се справя сама, така че след този процес на себедоказване, започнах да се ценя и спрях да държа да ме харесват. Предполагам, че предишното ми болезнено желание да се харесам на всички е от сатурн в рак в 10 дом - той ме е комплексирал години наред, защото след възврата му се промених :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Април 07, 2012, 10:39:49 pm »
Не ме бива за адвокат.

И мен, това също е талант, не всекиму е дадено.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Април 07, 2012, 11:54:42 pm »

Според вас кое в хороскопа определя силното желание човек да бъде приет и харесан от всички?

луната везни

И луна в Лъв, например в труден аспект с колективна планета.
:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Април 07, 2012, 11:58:57 pm »
И може би съвпад Луна/Венера в знак на Венера или Луна, макар че рачешките констелации могат да бъдат и доста саможиви/затворени, за тях е по-важно да бъдат ценени в тесния семеен кръг, сред най-близки хора.

Ако съвпадът е в Лъв - стремеж да му се възхищават, да го поощряват.
Във Везни - стремеж към печелене на симпатии и популярост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #39 -: Април 08, 2012, 12:11:59 am »
Само при мъже съм го наблюдавала това, и то такива дето имат много свободно време... (тук не говоря за защитни реакции, когато трябва да влезнеш в колектива). Мъже Слънчев Рак - при тях това съм го наблюдавала много сериозно и до някаква степен мъже Слънчеви Риби.

Една жена със силна въздушна стихия ще е в добри отношения с всички, но не за да им се хареса, а просто са си така.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens