Здравей Гост

За кардиналните оси в астрологията и малефиците

• 11 Отговора
  • 1868 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Имате ли планети от така наречените малефици като управители на АСЦ-ДСЦ , МЦ-ИЦ

Намирате ли присъствието им на видно място в картата...?Пречките  с които се сблъсквате имат ли аналогия с планетата управител на някоя от осите?

Как се изразяват в картата Ви управителите на кардиналните оси? :rolleyes:
« Последна редакция: Април 10, 2012, 03:43:40 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: За кардиналните оси в астрологията
« Отговор #1 -: Април 10, 2012, 03:50:00 pm »
Марайче, в синхрон сме. Снощи се видях с мой приятел, Слънце - Везни, съвпад с ДЦ, асц Овен, Луна - Рак в съвпад с ИЦ, Марс - Козирог в съвпад с МЦ.

Всички кардинални знаци са "засегнати". При него малефикът Марс е абсолютен бенефактор - страхотна кариера в чужбина. И най-важното - в много добра среда е, има си БГ общност около себе си, но от успелите, и абсолютно запазен като морал и ценностна система.

Работи в среда, доминирана от високообразовани бели мъже и се чувства добре. Не желае брак, сериозна връзка в близките 2-3 години, но това е нормално за неговата среда.

Беше си любимец още от гимназията на всички жени, и вчера се убедих за пореден път, че чарът на Венера, плюс уюта на Луната се ненадминати в мъжки хороскоп.  :P ;D   
When One Door Closes Another Door Opens

Re: За кардиналните оси в астрологията и малефиците
« Отговор #2 -: Април 10, 2012, 05:47:10 pm »
Марс - управител на МЦ - 12 дом - още не съм на ясно с какво искам да се занимавам..
Сатурн - управител на ДЦ - 7 дом
Венера (ако броим и нея към мелефиците) - управител на ИЦ - 8 дом
:)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3 -: Април 10, 2012, 08:25:47 pm »
О, да.
Сатурн Упр на Асц.
Марс (и Плутон) Упр на МЦ.

За Сатурн много съм писала. От една страна чисто физически той ми дава сила и устойчивост, а е изпробвано в много критични ситуации. Дава ми и издръжливост, както и се отразява на "забавянето на времето", даже сега изглеждам по-млада, отколкото когато бях на 25. Транзитите му ги усещам много силно. Носил ми е страхотни периоди и в кариера, и в личен живот, но сега... нещо не ми харесва този път в квадрат с Луната. В 8ми дом ме побърка до медицинска диагноза.  :-\

Марс и Плутон като Упр на МЦто до ден днешен за мен са пълна загадка. Имах кариера, която обичах, но тя се провали. Оттам нататък влязох в един потресаващо дълъг период на безработица, продължаващ и сега. Професии свързани с традиционните (според някои) скорпионови афинитети не са ми точно на сърце. Тъй че, не знам какво да мисля за тези двамата.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4 -: Април 11, 2012, 01:25:08 pm »
Роня, на мен венера ми е управител на МЦ и кариерата ми няма нищо общо с венерините работи. тя е в 9-ти дом, с който пак няма кой знае каква връзка. по-скоро знакът на МЦ и планетите в 10-ти дом дават ориентир за кариерата и професията.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Април 11, 2012, 01:41:47 pm »
Наталната карта се разглежда като цялостен механизъм, поне аз така правя.   :blink:

Друг е въпросът, че някои хора не са реализирали заложеното им.

А кой отрича разглеждането като цялостен механизъм?

И не мислиш ли, че за да има цяло...има детайли.

Марс е управител на Овен...Представи си карта в която на МЦ е знака Овен. Самата планета обаче попада /например/ в козирог. И е в квадратура на МЦ..,но в тригон със светилата...Кой от детайлите, ще вкараш в цялото... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #6 -: Април 11, 2012, 01:52:04 pm »
Ako фигурираш детайлите един по един ще можеш и да я видиш изцяло като работеща система. :-[

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Април 11, 2012, 02:01:00 pm »
При мен Марс е управител на ДСЦ. Пречи при връзките, щото пък и там е Луната.
Чела съм, че и Венера я броят за проблемна, а пък тя ми е упр. на АСЦ.

При малкия е още по-застъпено - има Сатурн на АЦ, Марс на МЦ, не знам за добро или лошо, поне са във фиксирани знаци.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #8 -: Април 11, 2012, 02:28:59 pm »
.
« Последна редакция: Октомври 11, 2012, 08:25:01 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Април 11, 2012, 02:46:52 pm »
При мен Марсът е в тригон с Луната и съвпада със СЛВ, имам да отработвам карма. Проблемът е, че Луната е Овнешка. Венерата ми е в 7ми, на трон по знак и дом. Ама не помага. Нали Марс е в квадрат с Уран... Може този тежък аспект, а пир теб опозиция, да мъти водата. Но пък опозициите се отработват, а квадратите - или ги преглъщаш, или риеш и на гърба си качваш... аз имам и проблем с авторитетите - Слънце опозиция на Сатурн. И с този Марс, нещата съвсем се овапцват.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Април 11, 2012, 02:58:07 pm »
То и аз тази сатурнова опозиция я задействам постоянно  ;D

А Шопенхауер

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Април 11, 2012, 03:32:31 pm »
Роня, на мен венера ми е управител на МЦ и кариерата ми няма нищо общо с венерините работи. тя е в 9-ти дом, с който пак няма кой знае каква връзка. по-скоро знакът на МЦ и планетите в 10-ти дом дават ориентир за кариерата и професията.

Да, де, за знака Скорпион на МЦто говорех, но като твоята Венера и този знак не мисля, че има общо с кариерата ми или аз нещо съм се объркала генерално.  :mellow: И в 10ти само СЛВ имам, което прави нещата още по-сложни, липсва ми ориентир, освен че е много важно да кариерствам, което пък се срива по независещи от мен причини. Такива ми ти работи.