Твърде свободната лична интерпретация превръща астрологията в популярна психология и налучкване. А тя е точна наука. Бих се съгласила с теб, ако имаш предвид, че даден аспект не може да се гледа изолирано, защото планетите, които участват в него, си имат и други аспекти, поставени са различно и от там проявлението им добива собствен нюанс при всеки човек.
Благодаря ти, че си описала как усещаш минорния аспект на Юпитер и Плутон, но за е фокусирано влиянието му към финансите, то значи някоя от планетите засяга втори и/или осми дом, или е в мажорен аспект с управителите на тези домове. Щом свързваш аспекта и с работата, значи 10 дом също участва. Ако имаше Плутон в 7 дом например, то влиянието щеше да бъде в съвсем друга сфера. Това е пример как изолирано един аспект не означава нищо и не може да се гледа на парче. Ако искаш сподели как са поставени Плутон и Юпитер при теб.
От скоро наблюдавам минорните аспекти. Имам доста полуквадрати, но не съм убедена дали работят те или просто предполагаемото им влияние се припокрива с това на квадратите и по-тежките аспекти в картата. Имах конкретен повод, за да разгледам аспекта на Плутон и Венера. Смятам, че работи - за мен любовта наистина е болка. Ако я няма, значи няма любов. Имам починал приятел, но не беше особена драма. Преди това едно момче, което доста харесвах, когато бях малка се самоуби. Най-силната ми връзка е била с мъж, при който всички лични планети имаха аспекти с Плутон. На моменти имам едни обсебващи желания, но добре че Сатурн ги удържа.