Здравей Гост

Неподвижните звезди

• 47 Отговора
  • 8286 Прегледи
Неподвижните звезди
« -: Май 07, 2012, 09:50:47 pm »
Разглеждах в астроком-а и забелязах опцията за включване на някои неподвижни звезди. Останах с впечатление, че те се разглеждат единствено, ако са в съвпад с планета. А ако са разположени на ос? Има ли значение в кой дом са? Работили ли сте с неподвижни звезди и доколко дават информация? Или преповтарят теми от картата? Кои звезди разглеждате и с какво се свързва всяка от тях?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Неподвижните звезди
« Отговор #1 -: Май 07, 2012, 09:55:48 pm »
Разглеждах в астроком-а и забелязах опцията за включване на някои неподвижни звезди. Останах с впечатление, че те се разглеждат единствено, ако са в съвпад с планета. А ако са разположени на ос? Има ли значение в кой дом са? Работили ли сте с неподвижни звезди и доколко дават информация? Или преповтарят теми от картата? Кои звезди разглеждате и с какво се свързва всяка от тях?

Има много теми в сайта...Ето ти една... ;D Другите ги потърси сама... :P

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4264.0

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #2 -: Май 08, 2012, 09:22:34 am »
Нещо по въпроса от Избрани обзорни теми

Смятам, че неподвижните звезди имат значение ако са в съвпад с лични планети или с АС примерно с уговорката, че предвид природата на неподвижната звезда виждаме потвърждение, водещо към подобно нещо и в останалата част от картата. Според мен са фактор само в такъв случай.

*

911

• *
  • 137
« Отговор #3 -: Май 08, 2012, 10:44:39 am »
Само едно въпросче  :blink:Търсих много,но никъде не открих...Как бихте тълкували съвпад на Вега с МЦ и Нептун?
Не ги разбирам много тези неподвижни звезди .. да не кажа хич ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Май 08, 2012, 10:46:48 am »
Само едно въпросче  :blink:Търсих много,но никъде не открих...Как бихте тълкували съвпад на Вега с МЦ и Нептун?
Не ги разбирам много тези неподвижни звезди .. да не кажа хич ;D

Вега 1 14гр.57мин.козирог- неочакван успех ,непланиран възход,магий,мистически идеали ,пророческа информация, но само при безкорисност. планети: уран,нептун,слънце.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4264.0.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

911

• *
  • 137
« Отговор #5 -: Май 08, 2012, 10:50:21 am »
значи този съвпад с МЦ изглежда е благоприятен  ;D Благодаря  :blink:
Явно трябва да очаквам неочакваното :)

« Отговор #6 -: Май 08, 2012, 02:00:02 pm »
Искам да попитам има ли някаква допустима орбиса за съвпад с Неподвижните звезди и ако да,каква е?

И аз същото щях да попитам, но мисля, че е макс 1-2 градуса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Май 08, 2012, 02:55:31 pm »
Зависи от величината на звездите. :blink:

Максимум 3* мин. 0,5*

« Отговор #8 -: Май 09, 2012, 03:10:46 am »
Значи ярките звезди имат по-голяма орбиса ?

Намерих интересно инфо тук - http://www.astrologycom.com/fixedstars.html , но орбиса от 6 градуса за Алгол ми се струва доста...Моята Луна примерно е на 2 градуса от Алгол. Може ли да се приеме за съвпад, имайки предвид, че яркоста й е 2.1 ?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #9 -: Май 09, 2012, 12:48:31 pm »
Значи ярките звезди имат по-голяма орбиса ?

Намерих интересно инфо тук - http://www.astrologycom.com/fixedstars.html , но орбиса от 6 градуса за Алгол ми се струва доста...Моята Луна примерно е на 2 градуса от Алгол. Може ли да се приеме за съвпад, имайки предвид, че яркоста й е 2.1 ?

По принцип би трябвало да действа. При мен Алгол е в съвпад със СЛВ на К7 и действа, партньорите ми са силни личности, духовни, с "власт". Конфликтни са, идивидуалисти и ако живеехме в средновековието, доста от тях вече щяха да са "обезглавени".
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #10 -: Май 09, 2012, 03:46:42 pm »
Знам, че Алгол е може би най-зловредната звезда тъй като се асоциира с насилие, убийства и смърт, особено ако е в съвпад със Слънцето или Луната :lol:...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #11 -: Май 09, 2012, 09:06:23 pm »
Знам, че Алгол е може би най-зловредната звезда тъй като се асоциира с насилие, убийства и смърт, особено ако е в съвпад със Слънцето или Луната :lol:...

Не точно, в САЩ намерих една огромна книга в местната библиотека, в която се твърдеше, че Алгол е изключително духовна звезда. Свързва се и с огромната подсъзнателна женска сила, която съвременното общество се опитва да отрече (Медуза Горгона, която вкаменява и хипнотизира с погледа си, творение на ирационални сили, все неща, които действат срещу мъже). Иначе арабите не са водели битки, когато тя изгрява или е била във важна позиция.

Имам приятелка с Алгол върху Луната, от добро семейство е, и пише много интересни стихове и текстове, Луната отговаря за писателите и всякакви творци създаващи някакъв тип нова реалност, мечтатели на определено ниво, илюзиите. До колкото си спомням и Стивън Кинг имаше тази звезда доста силно поставена в хороскопа му и неща, които е писал са му се случвали в последствие в реалния живот.

Може да имаш много силно подсъзнание.

« Последна редакция: Май 10, 2012, 08:49:49 pm от Anabell »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #12 -: Май 09, 2012, 09:35:04 pm »
Олеле, аз един единствен съвпад имам и той ме нарочва за черна магьосница и рядко мрачна твар някаква. отивам да убия два-три прилепа и да изстискам на жабата соковете.  :mellow:

« Отговор #13 -: Май 10, 2012, 05:49:55 pm »
Медуза Горгона е едно от първите творения на Леонардо Да Винчи, който е бил доста извисена личност, та се замислих и аз дали Алгол не е нарочно обявена за Сатанинска звезда. Самият Да Винчи също е имал съвпад на Венера с Алгол в 6-ти дом.

Стивън Кинг има съвпад на СЛВ с Алгол. А и още куп известни и странни личности имат съвпад с Алгол. Пабло Пикасо, Джон Кенеди (съвпад с Юпитер), Джони Деп, принцеса Даяна (съвпад с Венера), Джон Ленън, Никола Тесла (съвпад с Уран), Жана Д'арк (съвпад със Сатурн), Алберт Айнщайн, Алистър Кроули, Йосиф Сталин, Мата Хари (съвпад с Плутон), Мик Джагър (съвпад с Луна), Салвадори Дали (съвпад с Марс).

Кенеди и Ленън са били убити, принцеса Даяна е умряла в инцидент, Тесла, Айнщайн, Сталин и Кроули от болест, Жана Д'арк и Мата Хари са били екзекутирани. Не знам дали това се дължи на съвпада с Алгол, но все пак се надявам, че не :o !

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Май 10, 2012, 08:52:00 pm »
Ми аз съм работила с принц, управляващ държава в Европа, - СЛВ в съвпад с Алгол в мой 7 дом (бизнес партньорите), и Алгол е царска звезда.  ;) Така, че при мен е довел до уникална житейска ситуация.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Юни 19, 2012, 11:56:56 am »
Ми аз съм работила с принц, управляващ държава в Европа, - СЛВ в съвпад с Алгол в мой 7 дом (бизнес партньорите), и Алгол е царска звезда.  ;) Така, че при мен е довел до уникална житейска ситуация.  ;)
като каква, ако не е строго секретно?
и дали само тази звезда е довела уникалната житейска ситуация?мой познат има луна в телец 23гр.30' в 3д.- алгол в случая в съвпад ли е и как би повлияла?

Не, не мисля!
Ами то и аз съм работила с президента на европейска страна, бях в най-близкия му екип, с редица европейски комисари, даже като бях в Азия работих 6 месеца и с диктатора на една от страните там. Е, не съм имала отношения с принцове и крале, ама кой знае ;D НО АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО отричам, че това се дължи на Алгол! За протокола, Алгол при мен е в съвпад с Вертекс на К8. Алгол е с характера на Марс/Сатурн, но въпреки това по-скоро бих гледала позицията на Регулус за контакти с високопоставени хора.

Аз за всички прекрасни неща които ми се случват в чужбина, благодаря само и единствено на Юпитер ;)

Анабел, страхотен шанс си имала! Дано пак в бъдеще да имаш такива възможности!

Акрукс, за съвпад Алгол-Луна, моята програма ми дава следната интерпретация: психическа нестабилност, вътрешно неудовлетворение, голяма сила на чувствата, обидчивост, тъмна страна, понякога неосъзната от индивида.

:72: :clap:
Точно така...

А за чужбина се гледа к9 , упр. на к9 и планетите в него...За работа аспектите към к9 и МЦ..,както и управителите....

Алгол, Регулус, Бетелгейзе...Фолмахау....са просто нюанс... ;D ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #16 -: Юни 19, 2012, 10:53:06 pm »
имаме две участнички с изявен Алгол, които са имали шанс да работят с личности упражняващи "солидна" власт - за мен като астролог това е някакво доказателство.  :blink:

« Отговор #17 -: Юни 19, 2012, 10:56:46 pm »
Моят Алгол не е никак изявен - попада в 5 дом, няма аспект към никоя планета. Но влиятелните хора по-скоро по Марс-Сатурн ги срещам.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Юни 19, 2012, 11:09:46 pm »
Добре, де и в моята карта Луната е в 9 дом в лъв :) и справяла съм се в чужбина.

Между другото, скоро си направих една гривна със знака на Юпитерко, за да му благодаря ;D Четох че може да се носи знака на планета която е наранена в натала или на такава, чието влияние е трудно да усетим, за да подсилим действието им. Аз си избрах Юпитер ;)

о това звучи добре, на мен ми донесоха от манастир една гривничка, която не трябва да свалям 3 месеца, и на нея - кръст и кръг - явно все към Сатурн и Слънце ще клоня. Бих си направила с Венера гривничка.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #19 -: Юни 19, 2012, 11:29:27 pm »

И аз си мислех скоро и Венера да ми изработят, че и тя е важна в картата ми, управлява ми Слънцето и АЦ, само не зная дали може да се носят заедно знаците на две планети. Тъкмо транзитен Юпитер ще минава през натална Венера цели три пъти през следващите 12 месеца, може би ще е добре да комбинирам и подсиля енергиите им.

е това ще е забавно със сигурност. След 12 години пак.  ;) ;D