Здравей Гост

Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта

• 82 Отговора
  • 14574 Прегледи
*

Orfei

• *
  • 107
Re: Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта
« Отговор #80 -: Май 17, 2013, 12:51:12 pm »
Може и да няма интерсептация, трябва да се направи по - точна карта и ще се види кои знаци са интерсептирани и в кои домове се случва. Аз имам подобни партньорски опитности на задйестваните теми везни- овен, както лично преживени, така и в астрологичните интерпретации и да ти кажа почти винаги е много вълнуващо общуването като е силно включена темата везни- овен. Когато тежестта падне върху Овена - се набляга на " пожарите " на страстта, но в конкретното измерение мъжката Венера чисто психологически се оказва понякога "в женска" роля от гледна точка на класическата психология, защото по принцип се приема,че жената е призвана да изглажда нещата- тоест , където и да е Венера се опитва да създаде споделеност и да обедини, а опозицията е нейният "специалитет". В случая партньорът може се опитва да действа хармонизиращо за теб. Моите приятелки със стелиум в Овен са действени, бунтарски и творчески настроени жени, със силно собствено мнение, които могат да сложат в малкото си джобче и много мъже  ;D А интересно, че при някои от тези личности в пубертета се е наблюдавал срив на женското начало, антагонистични настроения към себе си и опити да играят " контра" на типично женски занимания, а дори да се конкурират в по- други направления с мъже.
А многото квадрати, които спомена не винаги са за "оплюване"- могат да вдигат качеството на връзката, освен и тръпката. Съвпадът, който спомена за мъжко слънце, женски марс- сам по себе си е  по- скоро положителен от гледна точка на теорията, че мъжките планети образуват най- хармонични съвпади с други мъжки.
Но да се върнем към темата на Венера/ Луна в мъжките измерения. Наистина това създава напрежение- човек  разбира, че не всичко от онова, което харесва със сетива/ ум/ чувствено се харесва и на душата - тя може да остава "стегната". Този аспект може да придаде известен колорит, както и да бъде интегриран в конструктивни дейности. Пък и напрежението между женски планети не винаги дава толкова директен овъншностен ефект дори и в отношенията с другия пол, понякога неразбирането или провокацията остава за човека.
Например, ако говоря от името на моята везнишка Луна- тя харесва партньорки, които са общителни и  излъчват вдъхновяваща красота и не харесва хора, които застават на позиция" няма начин да се свържем на каквото и да е ниво" , а венерата в рак харесва да види чувствителната нотка, дълбочинното битие у човека, сантимент и  романтика у партньорската настройка и не харесва бруталното, циничното и не толерира партньорското поведение,което потъпква някоя ценност за венера в рак.
Все пак и този аспект не бива да се разглежда изолирано от доминантата или доминантите на личността
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #81 -: Май 17, 2013, 01:49:46 pm »
Прав си пак  :blink: , каквито и да са ни били отношенията, от този човек съм научила много за себе си и за поведението си и за нуждите си по един или друг начин. Цял живот играя контра на типично женски занимания. И този човек в тази насока да, подействал ми е хармонизиращо, защото покрай него разбрах, че няма нужда да съм постоянно на такава контра, че в крайна сметка ми се иска от време на време да правя по-"женски" неща. Не всички и не постоянно, но сега вече не ми е проблем да ги правя, когато имам нужда от тях, без да се съпротивлявам и без да съм задно колело. За везнишките качества - не знам дали го има при твоята Луна - съм забелязала, че е много важно всичко да ИЗГЛЕЖДА по мед и масло, всички да са доволни и щастливи, мир да има, понякога това води до компромиси и нагаждане, което може да не е това, което всъщност иска човек, но моментно успокоява ситуацията. Има и голямо желание да се хареса на хората. Това са мои наблюдения, може и да не са точно така, а и все пак наистина това е погледнато много изолирано от всички останали фактори.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #82 -: Май 17, 2013, 06:10:16 pm »
Радвам се, че си така благодарна за провокациите в отношенията си. От думите ти могат да почерпят глътка надежда всички скептици на опозициите и квадратурите в отношенията. Ето, колко поучителни могат да бъдат и стимулиращи растежа. Това е страхотно, което си разбрала за себе си - доста зряло - при депресиите на овенчетата "проговаря" Сатурна :)
Ако трябва да кръстим везнишкото начало с име, ще е " Любо мир" :). Точно така, както посочваш, се проявяват личности с лични планети или асцендента във везни, а особено много венера, която вършее на 100 процента в този знак. Луната също действа подобно - дипломация, стермеж да се види и другата гледна точка, което подклажда спора, воденето на "Дело", с което се търси хармонията, компромисността, колебливостта понякога, търсенето на най - доброто решение. Пък и аз имам рецепция с венера и мажорен аспект към венера, което прелива енергиите им една към друга и ги усещам и двете повлияни.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни