Здравей Гост

Чувствате ли се добре ?

• 72 Отговора
  • 9205 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Чувствате ли се добре ?
« Отговор #40 -: Май 19, 2012, 07:33:56 am »
Така дядото на баба губи пръстите на едната си ръка - една от сабите ги прерязва, но той успява да запази самообладание, за да не се издаде, че е жив. Други въпроси?

Искал е да живее човекът.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #41 -: Май 19, 2012, 08:23:47 am »
Марая :blink:

А след Б.Б кой ще дойде?..ако ти прогнозираш, че ще си ходи?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #42 -: Май 19, 2012, 08:31:01 am »

Ми вей го. Тук има хора, които са ме виждали. Ако някой не е съгласен с това, което съм написала - нека каже. Омръзна ми от хора, които се опитват да ме накарат да се чувствам виновна заради всичко, което съм и всичко, което имам. Бъдете и вие, имайте и вие.

Поздравявам те, че познаваш историята на семейството си в най- малки детайли. В семействата на всеки от нас ще се намерят и хора, които са имали повечко пари, и са били по- образовани, и са били и кметове на села и паланки, че и са участвали в някой друг бунт срещу турците (ако не в самата война) по време на 500 годишното робство.

Ние всички имаме. Но и ние всички СМЕ наясно,че в България аристократи няма.

А това да помниш историята на рода си е добре и да си обичаш семейството също.
Мисля, че всички сме така.

« Отговор #43 -: Май 19, 2012, 08:43:04 am »

Съмнявам се, че ще си ходи. Според мен ще се кандидатира за президент в следващите избори

Марая, кой ще е лидер на БСП след конгреса? Имаш ли прогноза?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #44 -: Май 19, 2012, 09:25:13 am »

Съмнявам се, че ще си ходи. Според мен ще се кандидатира за президент в следващите избори

Да ти кажа и аз. Аз му прогнозирам 2ри мандат. След 2рия- кандидат-президент евентуално..

*

Grace

• 2257
« Отговор #45 -: Май 19, 2012, 09:38:14 am »
Извинявам се, че съм красива, че предците ми са били авторитетни и успели хора и че имам произход, от който не се срамувам.

И моите имат, ама не го вея

Я си дай снимката да те видя, всичко може да е бошлаф работа :)

Ми вей го. Тук има хора, които са ме виждали. Ако някой не е съгласен с това, което съм написала - нека каже. Омръзна ми от хора, които се опитват да ме накарат да се чувствам виновна заради всичко, което съм и всичко, което имам. Бъдете и вие, имайте и вие.
Навсякъде по света хората си знаят корените и се гордеят с тях. На някой дядо му може да е открил първия магазин в Тексас, но този някой знае цялата история на дядо си и я разказва с гордост. Само у нас е срамно да кажеш чистосърдечно нещо хубаво за себе си. Трябва да сме смачкани, невзрачни и да ни е гадно. И това се приема за нормално състояние. Всичко извън него буди почуда и омраза у другите. Наистина не харесвам българите. И пак ще повторя - горда съм, че не съм чистокръвна българка. Ако бях сигурно и аз щях да съм смачкана.

The One, в такива самоуверени, образовани и интелигентни хора като теб ми е надеждата, че нещо в България може да се промени. И на мен ми е писнало посредствеността да се приема за нормално състояние, само защото битува сред мнозинството. Дерзай :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #46 -: Май 19, 2012, 10:02:56 am »
Истина е, че сме смачкани, особено жените. На запад като се явиш на интервю за работа се чудиш какви по-големи суперлативи да измислиш за себе си; наскоро една приятелка кандидатства за позиция и на интервюто въобще не се представила добре, а иначе е много добър специалист, добре, че са го разбрали, въпреки нейното мънкане и я взеха.

Но го има и другото-на думи доста често мъжете са голяма работа, добре, че бил той, че оправил живота на още 20 човека около него, пък в действителност брат му, който си мълчи в другия край на масата, взима всички решения и ръководи бизнеса

Самочуствието е хубаво нещо, когато е с покритие. Иначе е смешно, даже тъжно, защото грандоманията е пак начин да избиеш комплекси.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #47 -: Май 19, 2012, 10:29:51 am »
мда..

Аз като бях на посещение в чужбина в една къща на аристократична фамилия с родословие още от рицарите къстоносци, та после сватби с представители на раличните европейски кралски дворове и т.н- графове ли бяха тези какви ли..така и не разбрах, но стопанката на къщата говореше за фамилията си в стила на "the One"
Това ми стана забавно в коментара й. И наистина мисля, че отношението й в случая е малко грандоманско..Защото да си потомък на рицари и графове е едно, но да си потомък на образовани българи с пари а.к.а "буржоазията"/ трето българско царство- какво е особеното? :rolleyes:

НО! Поздравявам момичето, че помни историята на рода си- аз не я знам моята родова история в такива детайли, а може би всеки от нас трябва да я научи, за да..ни се повдигне малко самочувствието- имено както отбелязва Грейс. ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Май 19, 2012, 10:34:18 am »
И още нещо-родословието на the_one бледнее пред това на жената с картата от съседната тема за преработката. Както видяхте и хороскопът й не е лош откъм потенциал, но...това нищо не гарантира

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #49 -: Май 19, 2012, 10:50:52 am »
Извинявам се, че съм красива, че предците ми са били авторитетни и успели хора и че имам произход, от който не се срамувам.

не виждам що се извиняваш ;D красива според мен не си, дори имаш много неприятно излъчване. ако предците ти са били такива, какви са преките ти роднини? щото ако не ти е известно всеки род, както и всяка нация има период на възход и после следва падение, това си е нормалното развитие на нещата.
а относно евреите като си толкова умна би трябвало да знаеш защо приемат за евреи само тези, чийто майки са евреи. обяснението е съвсем елементарно.

И още нещо-родословието на the_one бледнее пред това на жената с картата от съседната тема за преработката. Както видяхте и хороскопът й не е лош откъм потенциал, но...това нищо не гарантира

мда, защото кел файда че дядо ти бил еди какъв си - ако ти стоиш вкъщи, гледаш турски сериали и псуваш Б.Б, полза от това, че на входната ти врата стои табелка с известна фамилия няма. човек е това, което сам е постигнал в живота си. това, че произхожда от някого може да е от полза в определени случаи, но не е гаранция за стойността му като личност.

*

Grace

• 2257
« Отговор #50 -: Май 19, 2012, 10:54:42 am »

именно. аз изобщо нямам предвид родословието тук, а и честно казано, не ме интересува особено. Харесвам хора със самочувствие, които обаче имат покритие, както правилно отбеляза Papy. А в случая, The_One е точно такава.  :blink:   и нямам предвид външността, това не е водещ критерий за мен, стига човек да има самоуважение, изразено в един добре поддържан външен вид.

*

Papy

• 4343
« Отговор #51 -: Май 19, 2012, 11:15:22 am »
Не мога да коментирам the_one, не я познавам, пък и тогава не бих
Аз лично се възхищавам единствено на хора, постигнали баланс, не на богати, не на много умни, не на много красиви
Само на хармонични-то си им личи и в най-малките действия
И като цяло-думите са едно, действията друго, 2-то ми дава много повече информация

Както казваха в ония филм:"едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто-да го направиш"

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #52 -: Май 19, 2012, 12:23:31 pm »
Не мога да коментирам the_one, не я познавам, пък и тогава не бих
Аз лично се възхищавам единствено на хора, постигнали баланс, не на богати, не на много умни, не на много красиви
Само на хармонични-то си им личи и в най-малките действия
И като цяло-думите са едно, действията друго, 2-то ми дава много повече информация

Както казваха в ония филм:"едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто-да го направиш"

:08:

Излючително много уважавам тези, които имат хъс и не се спират, защото "Движението е живот" във всичките му форми и прояви.
Само едно не разбрах. Който не иска да е българин, какво прави още тука и защо нищо не е направил по този въпрос до сега- не само с местоживеенето ами и с гражданството.
И какво е това "животно" или друго някакво, дето вирее по-добре и по-качествено на чуждо място и в чужда среда .........
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Grace

• 2257
« Отговор #53 -: Май 19, 2012, 12:34:45 pm »
да кажем, че има и космополитни хора, които не се страхуват да напуснат  " селото, дето са родени, щото им е родно и мило " ; факт е, че в страните отвъд Шенгенската ни граница, качеството на живот е по-добро. Но не знам защо всеки, който се осмели да каже, че тук не му харесва и нещо трябва да се промени, веднага го изпращат да сменя гражданството и местоживеенето.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #54 -: Май 19, 2012, 01:02:33 pm »
Между тук не ми харесва и не искам да съм такъв/онакъв, поне според мен има огромна разлика.
Когата не ми харесва където съм имам няколко възможности-1.Отивам другаде, защото не искам да се занимавам с мястото, където съм и не ме интересува; 2-Критикувам и действам,може само да критикувам, но поне ме е грижа и искам да променя или да се промени нещо....
Когато не искам да съм такъв, какво правя.........непрекъснато разправям колко съм велик и то на място,което не ми харесва и пред такива, като които не искам да съм.
Това с каква цел-искам да отворя очите на тия около мен, щото ме интересуват все пак или ми е по-лесно около мен да няма кой знае какво ниво..........че да си подържам мнението за себе си.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #55 -: Май 19, 2012, 01:05:16 pm »
И какво му е космополитното да плюеш другите, като не ти харерсват без да правиш нещо това да се промени.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #56 -: Май 19, 2012, 01:19:46 pm »

Смятам , че отново ще има коалиционно правителство...и вероятно с негово участие... :blink: Но властта няма да е съсредоточена в него.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Май 19, 2012, 01:25:12 pm »

Процесите са скорострелни...,след 5г. я камилата я камиларя.... ;D

За конгреса...Имам прогноза...Георги Първанов! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #58 -: Май 19, 2012, 01:26:14 pm »
И какво му е космополитното да плюеш другите, като не ти харерсват без да правиш нещо това да се промени.

не смятам да навлизам в лични защити или нападки. за мен темата има много по-широк смисъл от това да коментирам този или онзи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Май 19, 2012, 01:32:09 pm »

не смятам да навлизам в лични защити или нападки. за мен темата има много по-широк смисъл от това да коментирам този или онзи.

Точно!
Исках да разбера...,дали това усещане не е свързано с предстоящото затъмнение и предстоящия точен квадрат на Уран-Плутон.... :blink: