Гая :blink: аз наистина не съм такъв експерт и моето мнение никак не е миродавно, просто чета, чета , уча някакви работи и тук споделям вижданията си
Както предположих при теб нептун е У 8- от там идва начина по който се чувстваш подтиснатостта, връщането назад..ти сега си и във сатурнов възврат - това е период на трансформация, а пък сатурн в момента е и ретрограден- т.е всичко се навързва.
Транзита на нептун през 7ми съчетан с транзита на плутон през 5ти е интересно нещо... по причини свързани с любовта и романтичните ти виждания, ще се случват събития в личните ти отношения (приятели, колеги, любовници), които ще резултират в 8ми дом и управителя на 5дом...хм..какви пречки за създаване на брак? трябва да се погледнат много други неща, де, но си мисля....че си в период да претърпиш трансформация и в личен и любовен план...дори по- скоро бих помислила, че може да се обвържеш- в смисъл перода е такъв- да не забравяме,че тр. Плутон е върху Нептуна ти и може да те накара да се разделиш с някои илюзии или да преосмислиш начин на поведение и виждания.
Но само по транзити не може да се каже.
А при мен- да Луна съвпад Венера имам, че и съвпад с още 3 планети, тразита на Плутон от много време ми гази този стелиум...така, че за транзити на Плутон през планети мога много да говоря- много опит наведнъж!

Гая транзитите са сложно нещо...има много други неща, които е добре да се научат първо в астрологията преди да се стигне до тълкуването на транзитите. Например домове управители къде са как се проявяват и т.н
аз заради това не задълбавам все още толкова на тема транзити.
Марая- малко се отклонихме от темата за аспекти на Плутон към Луна, сори.
:blink: