Здравей Гост

Моногамия

• 75 Отговора
  • 9970 Прегледи
Re: Моногамия
« Отговор #20 -: Юни 19, 2012, 10:44:57 pm »
Ценностната система е останала като нарицателно за нещо общоприето ,свързано единствено с добродетели.

Ти си съвременен млад човек ,който едва ли робува на остарели идеологеми ,затова казах ,че в съвременно измерение ценностната система е твърде индивидуална и не зависи от по-горното.

Пример :
При мен К2 е Козирог ,Сатурн в Овен съвпад с Венера в 5-ти дом- за мен скромността не е добродетел /ценност,макар че от векове е обявена за такава . ;)

Наблюдавам и при теб не е . ;)
Ето това имах предвид с ценности ,ценностни системи.

Пешън, спорът възникна от това, че ти не правиш разлика между общоприети ценности и ценностна система.
Ценностната система може да се базира и на черти като агресия, злоба, дори глупост. Има цели маргинализирани групи като ромите, за които колкото повече се биеш, караш, крадеш и тормозиш околните, толкова си по-успял. При тях това се цени. Върху това е изградена ценностната им система.
Но ценностите по принцип или общоприетите ценности могат да бъдат единствено положителни понятия.

Моите идеологеми са си добре, но ти или научи значението на определени думи и словосъчетания или не ги използвай.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #21 -: Юни 19, 2012, 11:10:13 pm »
Кой определя кое е общоприето?  ;)

Самата думата съдържа в себе си отговора -прието е общо от общността,но колко общностно го проявява тази общност и колко са общностите ?

А ти в частност как го проявяваш в тази общност?

Не си служа с думи ,словосъчетания ,които са ми непонятни.
Сатурн на К2 ми се кара. ;D

Но уважавам "единственото" и "неповторимото" в теб -искрата. ;D

Виждам, че имаш сериозни пропуски в образованието и в базисната култура. Това ме кара да се двоумя дали да спра до тук или да продължавам да ти обяснявам неща, които се учат по всяка хуманитарна специалност в университетите. Общоприетите ценности са изведени понятия от моралните норми. Моралните норми през вековете в Централна Европа и в САЩ стъпват най-вече на десетте Божи заповеди.
Пример:
"Не кради" и "не лъжи" съответстват на общоприетите ценности честност и почтеност. Още в основите на правото, преди векове хората са стигнали до извода, че обществото се регулира от социални правила, а стадото - от инстинкти. Правилата се научават в процеса на участие на индивида в социума, те не са заложени по рождение. Моралните норми регулират отношенията между хората, като произтичат от възгледите им за добро и зло, похвално и срамно, права и задължения, деяние и възмездие. Върху тези основи на правото се опира законодателната система в целия свят. И може да се твърди, че се е опирала дори преди Христа.
Смятам, че това донякъде дава отговор на първия ти въпрос. Макар че очевидно имаш позиви да се върнеш към първобитния строй, определяйки свои собствени ценности, изолирани и дори противоречащи на обществените. Това, което ти ми описваш се нарича анормия. То води до разрушаване на обществото.

На твое място бих се ангажирала с дейности, които съответстват на умствения и интелектуалния ми капацитет.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #22 -: Юни 19, 2012, 11:13:58 pm »
ВСИЧКИ жени са моногамни - другото е някаква вторична реакция на живота (защитна, пост-травматичен стрес или чисто разочарование).

Мъжете, които познавам с Венера в Козирог са моногамни. Имам дори приятел с Марс съвпад с Плутон - скорпион 1 дом, Луна в Стрелец (а стрелците си обичат "разширенията"), сексуален е, но абсолютно моногамен - Венера в Козирог.

Освен това съм забелязала, че мъжете с Венера в Козирог имат изключително интелигентни майки.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #23 -: Юни 19, 2012, 11:17:55 pm »
Защо мислиш, че всички жени са моногамни? Ако мислиш като мъж, работиш като мъж...защо и по отношение на връзките да не се отнасяш като мъж?
Жената може би има нужда от повече емоция, но това не е задължително да я прави моногамна.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Юни 19, 2012, 11:21:07 pm »
Защо мислиш, че всички жени са моногамни? Ако мислиш като мъж, работиш като мъж...защо и по отношение на връзките да не се отнасяш като мъж?
Жената може би има нужда от повече емоция, но това не е задължително да я прави моногамна.

е в темата за полигамията се опровергах сама, но аз лично не познавам полигамна жена.  ;) Но сигурно има 5-10%.

« Отговор #25 -: Юни 19, 2012, 11:23:54 pm »
Моето впечатление е, че доста жени са полигамни, просто страдат от българския синдром да го играят "честни" и всеки следващ им е втори. Не мисля, че жената изобщо трябва да обсъжда предишния си сексуален живот с партньора, но е и излишно да го лъже. Просто си мълчи - нищо преди настоящия партньор вече не съществува и толкова:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #26 -: Юни 19, 2012, 11:27:44 pm »
аз разбирам полигамна - като няколко партньора едновременно. Иначе всяка съвременна жена е имала поне 2 (НЕ ВЯРВАМ на друго твърдение).  ;)

Имах предвид, че жената предпочита да има 1 сериозен партньор.  :blink:

« Отговор #27 -: Юни 19, 2012, 11:30:18 pm »
Тук разминаването се получава, защото моето разбиране е малко по-широко. Полигамията според мен може да означава не точно паралелна връзка, а поддържане на контакт с двама партньори - с единия може да си всеки ден, с другия може да се виждаш веднъж на пет месеца, но пак не е моногамия:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #28 -: Юни 19, 2012, 11:32:42 pm »
аз тогава с моята Венера в Риби - не съм моногамна, обичам доста мъже, нищо, че с никой от тях нямам сексуална връзка. И изобщо не мога да си представя да обичам само 1 мъж. Но от връзка до любов - цяла бездна разстояние.  ;)

« Отговор #29 -: Юни 19, 2012, 11:35:51 pm »
Анабел, аз пък това с овнешкия си стелиум не мога да го разбера. При мен или има всичко, или няма нищо. Пълна противоположност съм - мога да си представя да съм с различни мъже, но вярвам, че в този живот ще обичам само един мъж. Но твоята Венера е екзалтирала, моята е в заточение. Хм..учудвам се колко точна може да бъде астрологията:)
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 11:42:08 pm от The_One »

« Отговор #30 -: Юни 19, 2012, 11:41:36 pm »

"Koйто се надценява ,става залежала стока"  :blink:

Ценоразпис
стока
ценностна система ;)

Беше ми забавно и полезно да си "преразгледам" ценностната система ,благодарение на предоставената от теб ценна информация за ценностите.Приятна вечер. :blink:

Разбирам, че усилено дърпаш разговора към пазарската тематика, но на мен тя не ми е по вкуса. Нито съм в състояние да възприема като стока себе си или друго човешко същество - въпрос на манталитет. Щом си си поставила цена, остава само да отвориш тръжната процедура.
Очевидно и речниковитият ти запас от 60 думи битова лексика започна да се изчерпва. Само не разбирам защо счете за необходимо да си направиш харакири с последния си пост, но щом ти носи удовлетворение да дълбаеш в дъното - продължавай.

« Отговор #31 -: Юни 19, 2012, 11:47:23 pm »

Виждам, че имаш сериозни пропуски в образованието и в базисната култура. Това ме кара да се двоумя дали да спра до тук или да продължавам да ти обяснявам неща, които се учат по всяка хуманитарна специалност в университетите. Общоприетите ценности са изведени понятия от моралните норми. Моралните норми през вековете в Централна Европа и в САЩ стъпват най-вече на десетте Божи заповеди.
Пример:
"Не кради" и "не лъжи" съответстват на общоприетите ценности честност и почтеност. Още в основите на правото, преди векове хората са стигнали до извода, че обществото се регулира от социални правила, а стадото - от инстинкти. Правилата се научават в процеса на участие на индивида в социума, те не са заложени по рождение. Моралните норми регулират отношенията между хората, като произтичат от възгледите им за добро и зло, похвално и срамно, права и задължения, деяние и възмездие. Върху тези основи на правото се опира законодателната система в целия свят. И може да се твърди, че се е опирала дори преди Христа.
Смятам, че това донякъде дава отговор на първия ти въпрос. Макар че очевидно имаш позиви да се върнеш към първобитния строй, определяйки свои собствени ценности, изолирани и дори противоречащи на обществените. Това, което ти ми описваш се нарича анормия. То води до разрушаване на обществото.

На твое място бих се ангажирала с дейности, които съответстват на умствения и интелектуалния ми капацитет.

Изглежда passion-desire доста добре се вписва в препоръките ти чрез наклона си към първобитния строй -:))))

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Юни 19, 2012, 11:48:55 pm »
Деца, к'во да ги пра'иш  :blink:

« Отговор #33 -: Юни 19, 2012, 11:51:48 pm »

Забелязала съм, че ако един човек обяснява колко е почтен, колко е добродетелен, колко е моногамен, обикновено е точно обратното. Наблюдавали ли сте как доста манекенки споделят, че не обичат секса - Диляна Попова, Виолета Здравкова. Тези двете случайно съм ги засичала по тв и то не веднъж да разправят как не харесват секса. Много се впечатлих, щото уж са хубави жени, а едва ли не се изкараха асексуални, без никакви плътски желания. Пък цяла София им знае офертите за вечер.

как да не го забележи човек -:)))) Показваш легендарно творчество при демонстрацията на този признак. На живо сигурно е доста по-добро изпълнението ти -:)))))

« Отговор #34 -: Юни 19, 2012, 11:55:35 pm »
И понеже не съм съгласувала правилно и вместо "ти" съм написала "ми", сега трябва да се покая или какво? Значи някой може цяла вечер да пише съвършени глупости, да не е в час нито със световната история, нито с философията, нито с каквато и да било наука, а единствено със стокообмена, но накрая трябва да порицаем онзи, който от бързане е допуснал формална грешка?! Поздравления. Успя да откриеш правописна грешка в един от 619-те ми поста. Изпълни мисията на живота си.

А за второто си сбъркал. Аз обяснявам колко съм нарцистична, егоистична и особено злопаметна. Но виж, тези с n на брой бракове и челяд са най-моногамни, най-почтени и най-праведни. Творчеството ми наистина е легендарно, благодаря.

П.П. Да не ти платиха и на теб някои лични разноски, та толкова активно се включваш в защитата?  ;D

« Отговор #35 -: Юни 20, 2012, 12:12:26 am »
И понеже не съм съгласувала правилно и вместо "ти" съм написала "ми", сега трябва да се покая или какво? Значи някой може цяла вечер да пише съвършени глупости, да не е в час нито със световната история, нито с философията, нито с каквато и да било наука, а единствено със стокообмена, но накрая трябва да порицаем онзи, който от бързане е допуснал формална грешка?! Поздравления. Успя да откриеш правописна грешка в един от 619-те ми поста. Изпълни мисията на живота си.

А за второто си сбъркал. Аз обяснявам колко съм нарцистична, егоистична и особено злопаметна. Но виж, тези с n на брой бракове и челяд са най-моногамни, най-почтени и най-праведни. Творчеството ми наистина е легендарно, благодаря.

П.П. Да не ти платиха и на теб някои лични разноски, та толкова активно се включваш в защитата?  ;D

Ако си запозната с някои особености на човешката психика, щеше да знаеш кога и как се правят речеви грешки -:)))) Очевидно си доста посредствено образована в тази насока. Използвай си другите дадености, ако ги имаш всъщност. И те са доста съмнителни -:)))))

*

Anabell

• 2022
« Отговор #36 -: Юни 20, 2012, 12:13:52 am »
Анабел, аз пък това с овнешкия си стелиум не мога да го разбера. При мен или има всичко, или няма нищо. Пълна противоположност съм - мога да си представя да съм с различни мъже, но вярвам, че в този живот ще обичам само един мъж. Но твоята Венера е екзалтирала, моята е в заточение. Хм..учудвам се колко точна може да бъде астрологията:)

:rolf: :clap: така е, ама Рибите са опасни, по-добри ловци на души, от рибите няма. Могат да се опитват скорпионите да ни настигнат, но финеса на рибите и вдъхновението...  ;) :P
А и в една връзка Венера в Риби може да приеме всичко, стига то да е истинска част от партньора и.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #37 -: Юни 20, 2012, 12:17:27 am »
Обаче море, как се намеси, изобщо извън астрологията - случайно да имаш Луна във въздушен знак? Ние с огнените Луни не обръщаме внимание на такива детайли.

« Отговор #38 -: Юни 20, 2012, 12:18:58 am »

Ако си запозната с някои особености на човешката психика, щеше да знаеш кога и как се правят речеви грешки -:)))) Очевидно си доста посредствено образована в тази насока. Използвай си другите дадености, ако ги имаш всъщност. И те са доста съмнителни -:)))))

Не, аз не съм психолог или психиатър и макар че имам широки интереси, не съм детайлно запозната с особеностите на човешката психика. Дано поне фелациото си струва усилията, които полагаш, за да ми го "върнеш":)))
Картинката е по детски умилителна. Давай, покажи й, че си мъж. Обезоръжи ме с поредната си мъдрост.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #39 -: Юни 20, 2012, 12:21:55 am »
определено и мен и теб си ни е харесал да ни дава акъл...  ;) :blink: явно и двете нали сме с изгряващ Сатурн и просто ни разпознава на момента като девойки, които да бъдат "наставлявани". Но това показва, че ни харесва и се грижи за бъдещето ни развитие.  ;D