Здравей Гост

Голямата любов

• 264 Отговора
  • 46679 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Голямата любов
« Отговор #180 -: Февруари 05, 2013, 01:51:04 am »
Току що изгледах версията на Ана Каренина от 2012 год.

http://www.imdb.com/title/tt1781769/

Много ми хареса,не съм чела романа,не знаех историята.

Но такава любов е по плутон венера,това е любов по плутон венера.
Казвам го защото ,някой преди време бе питал тук,"какво толкова наблягате на плутон венера,не разбирам".Ако гледа филма или по-добре да прочете романа,ще разбере :blink:

Ако нат. Венера няма връзка с нат. Плутон, не може да се очаква любов с Плутонов интензитет. Нужен е натален аспект на Венера с Плутон. Тогава личността е податлива към тези вибрации. Твърдите аспекти на Венера - Плутон дават по-силен интензитет на преживяването.
Всъщност, това важи за всичките нюанси на любовта, не само за Плутонианската.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #181 -: Февруари 05, 2013, 10:50:38 am »

От моите лични наблюдения за голямата любов се гледат първо как е аспектирана наталната Венера и от тук вече за събитийност се гледат същите тези планети кога при техни прогресии, транзити и дирекции отново я аспектират.

Наталната ми Венера в точна опозиция с Юпитер. Как би тълкувала Т-квадрат на тр. Юпитер, нат. Юпитер и нат. Венера? По прогресия скоро пак квадрат на тр. Юпитер и пр. Венера.

*

Nukta

• 29
« Отговор #182 -: Февруари 05, 2013, 02:03:21 pm »
и аз да се включа в темата за голямата любов. Още я преживявам, а траеше само един месец. Оттогава мина година и два месеца. Ще кажа само, че такова нещо не ми се беше случвало. Като се случи, когато се запознахме бях с друг човек, и той също е, все още. Изверявахме взаимно. Той остана с нея, аз също с тогавашния, но се разделихме и просто живеехме 8 месаца заедно. След това имах още една връзка, която мога да я постна като пример за нещо, което е скучно и е тип "мутра си хваща чалга певица", като аз съм "мутрата". Та сега ще ив постна аспектите и после картите да видите картинката.
Негови:           Мои:
Moon    Conjunction    Mars
Chiron    Conjunction    Jupiter    
Neptune    Conjunction    Neptune
Neptune    Conjunction    Uranus       
Neptune    Conjunction    Saturn    
Mars     Conjunction    Jupiter    
Neptune    Conjunction    Moon    
Saturn    Conjunction    MC    
Pluto            Conjunction    Sun    
Pluto            Conjunction    Pluto    

Venus    Opposite            Mercury    
Node            Opposite            MC
Lilith            Opposite            Sun    
Node            Opposite            Pluto    
Mercury    Opposite            Sun    
Sun            Opposite            MC       

Lilith            Square           AS 
MC            Square            Venus    
Jupiter    Square            MC    
Venus    Square            Moon    
Uranus    Square            Venus    
Mars            Square            Venus    
Neptune    Square            Mars    
Moon    Square            Uranus    
Moon    Square            Saturn    
Jupiter    Square            Pluto    
Venus    Square            Neptune    
AS            Square            MC    
Moon    Square            Neptune    

Mars     Trine              Mercury    
AS            Trine                    Sun    
Sun            Trine                    AS    
Node            Trine                    AS    
Node            Trine                    Venus    
Mercury    Trine                    Uranus    
Mercury    Trine                    Saturn    
Jupiter    Trine                    Mercury    
Saturn    Trine                    Mars    

MC            Sextile            Mercury    
Saturn    Sextile            AS    
Moon    Sextile            Jupiter    

Sun            Inconjunction/Quincunx    Sun    
Chiron    Inconjunction    Neptune    
Venus    Inconjunction    Pluto         
Mars            Inconjunction    Pluto    
Jupiter    Inconjunction    Venus    
Mars            Inconjunction    Moon    
Chiron    Inconjunction    Moon    

AS            SemiSquare    Neptune    
Jupiter    SemiSquare    Mars    
Saturn    SemiSquare    Moon    

Moon    SesquiQuadrate    MC    
Chiron    SesquiQuadrate    Sun    
Mercury    SesquiQuadrate    Venus    
Sun            SesquiQuadrate    Neptune    
Sun            SesquiQuadrate    Moon    

Mars      Quintile            Mars    

Node      BiQuintile            Mercury    
Lilith            BiQuintile            Venus    

Uranus    SemiSextile    MC    
Saturn    SemiSextile    Sun
Mercury    SemiSextile    Mars

Как се чувствам?
Разбирам го. Не му се сърдя. Искам да знам ,че е добре. Благодарна съм му. Никога не съм чувствала никого толкова близък. С никого не съм си водила толкова хубави и пълноцении разговори. На никого жестовете не са ми изглеждали толкова истински. Уважавам го и уважавам избора му. Въпреки че, никога не му казах да избира. Аз сама си тръхнах и не се борих за него, защото не осъзнавах какво чувствам. Сега е много късно. Знам и чувствам, че той не ми се сърди и двамата знаем, че това беше най-правилният изход от ситуацията. За нас това беше най-прекрасният месец. Не казвам, че аз бях жената, а той мъжа. Казвам, че бяхме половини на едно цяло. н еможехме един без друг. Не знам какво да напиша още, за да мога да се опитам да ви обясня, що за усещене беше. Странното е, че още се чувстваме. Не поддържаме контакт.
Не знам кога точно се запознахме, може 2. ноември, но аз го видях преди това, и си казах "Леле, тоя къф гей е!" а то кво стана...

неговите са външните, моите са вътрешните :blink:
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 02:37:30 pm от Nukta »

*

Nukta

• 29
« Отговор #183 -: Февруари 05, 2013, 05:38:40 pm »
Това също е много интересно. за всеки голяма любов означава различно нещо. И предполагам дори дефиницята за голямата любов в представите на един човек се променя през живота.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #184 -: Февруари 05, 2013, 09:32:40 pm »
Това също е много интересно. за всеки голяма любов означава различно нещо. И предполагам дори дефиницята за голямата любов в представите на един човек се променя през живота.

Дааа, и това е вярно.
Въобще,зависи един човек какво иска.Като е на 20 г иска едно,като е на 30 друго,на 40 ,на 50....и не само годините.Променя се ценностната система,възгледите за живота.
Зависи си и от самия човек.Някои хора искат любов с душата си,други само чрез секса,за трети е важно просто приятелство...и т.н.
Абе много може да се пише и разсъждава по тази тема :blink:
Ето например ,аз не се чувствам комфортно в живота ,ако не живея в любов.Искам да имам партньор с когото да споделям всичко.И приятелство и секс и уважение.Да общуваме,да обсъждаме ,да говорим,да се смеем,да искаме да сме заедно.За мен в любовта няма игри,няма гордост и лицемерие....но...има едно голямо НО.
Блажен е този ,който може да го ижзивее,на който "му са даде" да го изживее.
На всеки ни се дава нещо,преживяваме нещо,но започват съмненията "това ли е",не е ли това....
Някои хора не  са на нашите вибрации, "не могат да ни познаят",ние сме ги познали,но те нас не..така става разминаването.И това е част от прераждането според мен.
С други нещата стават,дали за кратко или за дълго е друг въпрос.Има кратки,но интензивни връзки,а други дълги и протяжни,но скучни.Но ето пак стигаме,до това какво желаят двамата.Скучната и дълга връзка,неминуемо води до крах,раздяла.....
Нещо се разфилософствах :blink:
« Последна редакция: Февруари 05, 2013, 11:21:40 pm от Milkyway »

*

Asol

• 4140
« Отговор #185 -: Февруари 05, 2013, 10:07:35 pm »
Любовта е ... своеобразен нарцисизъм, търсене на себе си в другите. Когато някой те поставя на пиедестал и съответно те отразява по този начин като чаровен, добър, красив, умен, си способен да дадеш най-доброто от себе си, но когато не е споделено може да пострада самооценката.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #186 -: Февруари 05, 2013, 10:13:22 pm »
Наталната ми Венера в точна опозиция с Юпитер. Как би тълкувала Т-квадрат на тр. Юпитер, нат. Юпитер и нат. Венера? По прогресия скоро пак квадрат на тр. Юпитер и пр. Венера.
и мен ме чака това Тау, когато тр Юпитер премине в рак
неща голяма любов, искам големите пари!!!
с моята везняшка природа достатъчно съм се наобичала досега, хайде малко другите да се повлюбят и усетят тръпката на тази емоция  ;D
а голямата любов не свързвам със силата на чувството, като интензитет, а като времетраене- голяма е за мен, когато продължава с години, тук явно е намесен вече Сатурн, което е логично- Сатурн У5 е свръзката между опозицията на Венера и Юпитер, като с Венера У2 прави тригон, а с Юпитер У7 секстил

Да не търся при мен какво прави Сатурн, явно същото :) Но Венера ми е У3 и У11, а Юпитер е У6, Сатурн ми е У7 И У6. Подозирам аз от известно време, че ще ми се падне някой колега, ама да видим. Поне пари ще има, надявам се, де. За съжаление смятам, че ще ми тресне здравето :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #187 -: Февруари 05, 2013, 10:17:18 pm »
По-горе написаха, че дефиницията за "голямата любов" се променя с възрастта.

А аз си задавам въпроса какво определяме като голяма любов... Имам чувството, че с възрастта представата за голямата любов става все по-размита и някак избледнява. Когато бях на 20, голямата любов беше влюбване от пръв поглед, ускорен пулс и омекнали крайници след всяка случайна среща. Когато станах на 25, голямата любов беше страст, интензивност, драма, тръпка... Към 30 голямата любов започна да придобива по-дълбоки измерения, но пък тогава започнах да усещам, че все повече се разминавам с нея... На 35 голямата любов вече е имагинерно понятие, вероятно такава просто не съществува, това е филмът в моята глава и тоя филм вече сме го гледали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #188 -: Февруари 05, 2013, 10:19:56 pm »
Нукта, пусни астрокомска синастрия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Февруари 05, 2013, 10:21:56 pm »
Но интересното е, че от снощния сън с райските двери се измъкнах с някакъв момък, той ме върна на "другия бряг", а бях готова да остана там...  :thinking:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #190 -: Февруари 05, 2013, 10:24:06 pm »
Но интересното е, че от снощния сън с райските двери се измъкнах с някакъв момък, той ме върна на "другия бряг", а бях готова да остана там...  :thinking:

Не ти е време.
Същото казах преди минута в "Съновник". :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #191 -: Февруари 05, 2013, 11:02:47 pm »
Любовта е ... своеобразен нарцисизъм, търсене на себе си в другите. Когато някой те поставя на пиедестал и съответно те отразява по този начин като чаровен, добър, красив, умен, си способен да дадеш най-доброто от себе си, но когато не е споделено може да пострада самооценката.

любовта просто е най-лесният достъпен и добре смилаем източник на енергия
далеч по-трудно е да я набавяш посредством природа, например, а при нарцисизмът си си самодостатъчен - и без огледало, да речем, че има достътъчно водоеми, в които да се огледаш
ако си устроен само да приемаш - може би е меродавно

*и тук под източник на енергия да не се възприема в чист вид вампиризъм, много моля

*

Papy

• 4343
« Отговор #192 -: Февруари 05, 2013, 11:06:10 pm »
Значи ли, че тези, които не се влюбват, или трудно, са нарциси?
Или-съдба-не срещат половинката?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #193 -: Февруари 05, 2013, 11:09:12 pm »

Понякога просто не го срещаш или все се разминавате.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #194 -: Февруари 05, 2013, 11:15:26 pm »
Значи ли, че тези, които не се влюбват, или трудно, са нарциси?

може и да значи, може и да не значи
"съдба" - добър въпрос, някога заради това започнах да чета астрология, но не съм я дочела, за да се изкажа адекватно

*

Papy

• 4343
« Отговор #195 -: Февруари 05, 2013, 11:19:51 pm »
Според мен какъвто и да си-и най-пропадналият, и най-самовлюбеният, някъде има човек за теб. Може да не е идеален, но има.
Дори и масовите убиции понякога са по двойки. И дори и серийните такива понякога се оказва, че имат любяща жена, която често хабер си няма

*

psyche

• 2
  • In my secret life...
« Отговор #196 -: Февруари 05, 2013, 11:22:50 pm »
Нещо във връзка с голямата любов, дано някой реши да отговори :blink:

Защо мъжът се влюбва в жената?
Защото я носи в себе си, иначе никога не би се влюбил. А защо именно ти се влюбваш в точно определена жена?
На света съществуват хиляди, милиони жени и въпреки това, в един миг само една става важна за теб, като че ли всички останали са изчезнали, а единствено тя продължава да живее?
Защо?
Защо онзи мъж е така привлекателен за тебе? Защо в миг нещо там дълбоко вътре в тебе така сладостно щраква?
Тантра казва: " Ти носиш в себе си образа на жена или мъж. Всеки мъж носи в себе си по една жена и всяка жена носи в себе си по един мъж. И когато някой отвън изведнъж съвпадне с вътрешния образ, ти се влюбваш - това е положението с любовта, това е нейният смисъл."
ОШО

Как мислите АСТРОЛОГИЧНО? Кое в нас носи образа на мъжа/жената - :sun: :mar: / :moo: :ven:?
Означава ли това, че хората, които ни подхождат и които са за нас трябва да имаме планети в една стихия?

*

abroad

• 2187
« Отговор #197 -: Февруари 05, 2013, 11:27:12 pm »
Според мен какъвто и да си-и най-пропадналият, и най-самовлюбеният, някъде има човек за теб. Може да не е идеален, но има.

аз съм на мнение, че не е само един, а няколко
друг въпрос е дали няма да се разминете и дали въобще ще се срещнете :blink: - е, те тук идва астрологията ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #198 -: Февруари 05, 2013, 11:32:53 pm »
И аз щях да напиша "няколко", ама мързел  :blink:

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #199 -: Февруари 06, 2013, 12:09:35 am »
Има ли нещо в натала, което говори за "пропуснати възможности" и любовта, която никога не идва макар и да я търсиш ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен