Здравей Гост

Елекции от А до Я - теория и практика

• 122 Отговора
  • 16744 Прегледи
Re: Елекции от А до Я - теория и практика
« Отговор #20 -: Август 15, 2013, 07:52:24 pm »
Детски стоки ли ще продаваш? Питам заради активната ос 5-11 дом. През интернет ли ще е?
дамска мода, за сега готова конфекция

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 15, 2013, 08:01:12 pm »
Може и Луна в Телец да се избере, но да е в разходяща опозиция със Сатурн, но съвпадът с Кету също не е особено препоръчителен. Евентуално Луна в Криттика, последна декада Телец. Луна в Рохини също е ок, пада се в Близнаци.
В Ревати (Овен) ще има много напрегнати аспекти, този вариант отпада.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #22 -: Август 15, 2013, 08:34:44 pm »
Може и Луна в Телец да се избере, но да е в разходяща опозиция със Сатурн, но съвпадът с Кету също не е особено препоръчителен. Евентуално Луна в Криттика, последна декада Телец. Луна в Рохини също е ок, пада се в Близнаци.
В Ревати (Овен) ще има много напрегнати аспекти, този вариант отпада.
Lillie, не разбирам нищо от ведическа астрология. Гледах основно Луната да не прави напрегнати аспекти със Сатурн, Плутон, Марс, Нептун и Уран. 21 август е пълнолуние и дните след това са с намаляваща луна. Знам, че е добре да се започва ново начинание на растяща луна, но не мога да отлагам :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Август 16, 2013, 12:38:47 am »
...тази година екзалтира в Рак...не би ли следвало да му се намери по-добра позиция с тази екзалтация...
...особено внимание бих обърнал в/у управителя на Асцендента и позицията му...

Според теб къде би се чувствал най-добре? В 7 дом или ако управлява АС може би?

Елективната карта не тълкувам като натална.
Планета на МС или близо до него според мен е като "пътеводна светлина", при всички положения оказва силно влияние.

Асцендентът символизира самото начинание, неговия първоначален тласък. Луната също трябва да е благоприятно поставена и нейната позиция да се избере според вида дейност и желания резултат.

« Последна редакция: Август 16, 2013, 12:45:00 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Август 16, 2013, 09:01:28 am »
Дори и ако се гледа като натална карта, 10-тият дом (МС) пак е важен. Екзалтиран бенефик най-високо в картата не е никак зле да има - дано пази от поражения. Още повече, че картата е за бизнес начинание, а това е десетодомна работа.
В този дух - този дебилитиран Марс ако можехме да го разкараме от там. Не ми се нрави много и У1 в 12-ти дом. Все пак не е някаква незаконна дейност, дето се планира да се развива.
В тауто влиза У1, това не ми изглежда добре. Уран и две от т. нар. финансови планети - Юпитер и Плутон. Откъм доходи може да се окаже нестабилно начинанието. У1 както е тронов, да влезе в 1-ви дом и да избегне участието в напрегната конфигурация - ако може, разбира се.
Но мен не ме слушайте много, аз не разбирам.
« Последна редакция: Август 16, 2013, 09:19:09 am от Mirabella »

« Отговор #25 -: Август 16, 2013, 10:15:16 am »
Дори и ако се гледа като натална карта, 10-тият дом (МС) пак е важен. Екзалтиран бенефик най-високо в картата не е никак зле да има - дано пази от поражения. Още повече, че картата е за бизнес начинание, а това е десетодомна работа.
В този дух - този дебилитиран Марс ако можехме да го разкараме от там. Не ми се нрави много и У1 в 12-ти дом. Все пак не е някаква незаконна дейност, дето се планира да се развива.
В тауто влиза У1, това не ми изглежда добре. Уран и две от т. нар. финансови планети - Юпитер и Плутон. Откъм доходи може да се окаже нестабилно начинанието. У1 както е тронов, да влезе в 1-ви дом и да избегне участието в напрегната конфигурация - ако може, разбира се.
Но мен не ме слушайте много, аз не разбирам.
Mirabella, за тази какво ще кажеш? Венера поне не е в 12дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 16, 2013, 11:38:21 am »
Уф, тия елекции са голяма краста - колкото и да въртиш картата, никога няма да е "достатъчно добра".

Този вариант сякаш не изглежда да е зле, само ако можехме да разкараме квадрата между Плутон и Уран от ъглите...

При всички положения за успешно бизнес начинание трябва да има силен 10 дом - със силно поставен управител, силен бенефик или благотворна неподвижна звезда там. Но ако разчитаме на клиенти, трябва да има и активност по оста 1/7 дом, по възможност управителите им да имат хармоничен аспект, макар че да се постигне това и да се спазят всички останали препоръки не винаги е възможно.

А с изгряващ Стрелец (накшатра Анурадха) как ви се струва?

Но тук у7 (клиентите) е много близо до Слънцето и вероятно е невидим - това дали е фактор с определящо значение?
Иначе пък в сидералната карта ще има силно поставено Слънце в 10 дом от Лагна - Слънце и Меркурий в накшатра Магха (Регулус).

И една с по-късен час - знакът на АС не се променя, но Венера става управител на МС, екзалтиралият Юпитер (у1) минава в 7 дом.

« Последна редакция: Август 16, 2013, 11:44:43 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Август 16, 2013, 12:36:20 pm »
Уф, тия елекции са голяма краста - колкото и да въртиш картата, никога няма да е "достатъчно добра".

Този вариант сякаш не изглежда да е зле, само ако можехме да разкараме квадрата между Плутон и Уран от ъглите...

При всички положения за успешно бизнес начинание трябва да има силен 10 дом - със силно поставен управител, силен бенефик или благотворна неподвижна звезда там. Но ако разчитаме на клиенти, трябва да има и активност по оста 1/7 дом, по възможност управителите им да имат хармоничен аспект, макар че да се постигне това и да се спазят всички останали препоръки не винаги е възможно.

Но тук у7 (клиентите) е много близо до Слънцето и вероятно е невидим - това дали е фактор с определящо значение?
Иначе пък в сидералната карта ще има силно поставено Слънце в 10 дом от Лагна - Слънце и Меркурий в накшатра Магха (Регулус).

И една с по-късен час - знакът на АС не се променя, но Венера става управител на МС, екзалтиралият Юпитер (у1) минава в 7 дом.
Lillie, в преговори съм за закупуване на магазина. Това трябва ли да го съобразя с картата на откриването. Би ли погледнала тази карта

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 16, 2013, 12:40:28 pm »
Надявам се и други съфорумци да се изкажат, нямам голям опит в елекциите - просто предлагам варианти.

Ето един пример на успешно работеща елекция - интернет сайт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Август 16, 2013, 01:48:58 pm »
И двете са важни - и елективната карта, и нейната "синастрия" с наталната карта на човека, за когото се прави. Но когато става въпрос за група/организация и един "продукт", нещата доста се усложняват.
Тогава правиш синастрия с този, който ти поръчва елекцията.. Или ако ти си  пряко намесена в събитието и  ти е важно ти да се вместваш и да се чувстваш добре в събитието, правиш синастрия с твоята карта...
Чувала съм, че така президентът на Беларус Лукашенко си преправил наталната карта, т.е  сетил се, че е роден 10 минути по рано, за да може синастрията с  картата на страната да му осигури непоклатима  и "вечна" власт... ;D ;D...

На мене този дял от астрологията ми е изключително интересен и го намирам за изключително полезен  в ежедневния живот за всички хора, които искат да  са успешни. Наскоро един приятел ме помоли да  му  препоръчам  ден за нанасяне в новопостроения му дом. Оказа се, че много трудна работа. Чак през август имаше два, три  благоприятни дни и после чак през декември, Той на всяка цена беше си планирал да се мести през юни. Определих му  чат-пат един ден през юни, най-благоприятния, но за нанасяне в квартира под наем или за временно местожителство. За постоянно местожителство нямаше. Той не искаше да чака до август...
Мисля, че при определяне на подходящо време винаги сме принудени да се  вместим в рамките на един определен период   - седмица, две, месец най-много... И избираме най-доброто от това, което има в рамките на  този ограничен период, Иначе ако чакаме моментът да узрее по всички правила и параметри - планети, домове, накшатри, фаза на Луната и пр, да  има доооста да почакаме.
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Август 16, 2013, 01:58:33 pm »
За мен голям най-проблем в елекцията представлява синхронизирането на западната карта с ведическата.
Често се случва благоприятна мухурта по ведически правила, след като се пресметне по западна система, да не изглежда кой знае какво. И обратното важи - в благоприятна западна карта могат да изникнат някои нежелани констелации от гледна точка на ведическите правила. Тогава какво правим, на коя от двете даваме приоритет?

Да, права си за синастрията - във всички елекции, правени от мен дотук, има планета в градуса на моя Асцендент - в същия знак или в хармоничен аспект в него. И не го правя преднамерено - просто елекцията издава астролога.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 16, 2013, 02:16:49 pm »
Мисля, че при определяне на подходящо време винаги сме принудени да се  вместим в рамките на един определен период   - седмица, две, месец най-много... И избираме най-доброто от това, което има в рамките на  този ограничен период, Иначе ако чакаме моментът да узрее по всички правила и параметри - планети, домове, накшатри, фаза на Луната и пр, да  има доооста да почакаме.

Така е - много рядко имаме възможност да спазим всички правила, често се налага да избираме в рамките на няколко дни или измежду две-три дати, тогава просто се стараем да минимизираме негативните фактори и да фокусираме положителните, съотношението да е в полза на вторите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Август 16, 2013, 02:49:14 pm »

А сега, какво да правя :-[

« Отговор #33 -: Август 16, 2013, 03:34:12 pm »
I am sorry. Нищо не разбирам от елекции. Не трябваше да се бутам в темата, извинявай, Боряна. Последната карта на Лили (с АС в Стрелец за 15:30 на 21-ви) не изглежда никак зле. Каквото и да избереш, ти пожелавам успешен бизнес!

« Отговор #34 -: Август 16, 2013, 03:37:47 pm »
I am sorry. Нищо не разбирам от елекции. Не трябваше да се бутам в темата, извинявай, Боряна. Последната карта на Лили (с АС в Стрелец за 15:30 на 21-ви) не изглежда никак зле. Каквото и да избереш, ти пожелавам успешен бизнес!
Mirabella, благодаря ти :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 16, 2013, 10:10:30 pm »
Не съм правила много елективни карти, а изборът на домификация зависи и от целта на елекцията, с какво е свързана. Но осите са най-важни и всичко, което е по и до тях, би трябвало да излезе на фокус.

« Последна редакция: Август 25, 2013, 02:36:03 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #36 -: Август 25, 2013, 02:28:45 pm »
Здравейте!
Имам малко странна молба за съставяне на елективна карта. Целта на елекцията е... сдобряване с важен за мен човек, мой приятел, с когото напоследък се караме все за глупости, а ми се иска да се сдобрим за дълго време. Възможно ли е да се намери подходящо време, по което да го потърся и помоля да се сдобрим и това сдобряване да бъде за дълго време (поне 6 месеца)?
Снощи например, ми се разсърди, че избързах да изгледам един филм, който ми беше пратил преди време, и после го изтрих от хард диска. Вярно е, че самият филм не ми беше особено интересен и моя беше грешката, че избързах, но сега се крие и не знам кога ще е подходящо времето да го потърся и да го помоля да ми прости.
Истината е, че не искам да се караме и колкото и да се старая да избягвам конфликтните ситуации, все се случва така да се скараме (не само с него, и със семейството ми е същото). Правя грешки, като всеки друг, но няма ли право всеки на още една възможност?
Доколкото знам, най-подходящо време е, когато Луната е в Телец (сигурно скоро ще навлезе там) или в Рак (след няколко дена). Това, което ме безпокои за Луната в Телец е, че ще направи опозиция със Сатурн в Скорпион, а пък за Луната в Рак, че ще направи квадратура с Уран. Не знам и какъв трябва да бъде асцендента - дали не е по-добре да е във фиксиран или кардинален знак, за да бъде сдобряването трайно, или пък в мутабелен знак, за да се сдобрим бързо?
Знам, че е много смахнат въпроса ми и надали някой е правил подобно нещо, но ще съм благодарен на всеки, който ми помогне!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 25, 2013, 02:34:33 pm »
Ако става въпрос за отношения, сдобряване, виж задължително какви са транзитите към вашите карти - трябва да има синхрон.

---

Надявам се да има обратна връзка и от Боряна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Август 25, 2013, 02:36:06 pm »
Tyrsi harmoni4ni aspekti na Venera kym Lunata...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #39 -: Август 25, 2013, 02:42:41 pm »
Благодаря ви!
Ами тя Венера сега е във Везни, а тогава май Луната ще трябва да е в Близнаци предполагам, или в Лъв (понеже търся да избера време през идващата седмица).