Здравей Гост

Духовенството - Стрелец VS Риби

• 26 Отговора
  • 3395 Прегледи
Духовенството - Стрелец VS Риби
« -: Август 03, 2012, 04:06:08 pm »
Днес имах много интересно преживяване - среща с много духовна личност, която направо ме зашемети със своята история, своята вяра в Бог и изобщо с ценностната си система. Човек, който е преживял изключителни трудности, и все пак има вярата в Бог и в справедливостта. В живота на този човек Бог се е намесвал много пъти и е доказвал своето присъствие, история за медицински феномен чрез вярата в Бог и т.н. и т.н. Човекът е със слънце в Риби (съжалявам, но нямам данни за час на раждане) асц. видимо Телец - Скорпион (имаше силно присъствие на Плутон) и от там започнах да съпоставям този случай с друг подобен, на слънце в Стрелец, при когото духовенството пак беше много извисено, но се усеща някаква разлика в двете енергии. По мои наблюдения духовното при Риби се изразява в отшелничество, състрадателност, жертвоготовсност и т.н., а при Стрелец в оптимизъм, вяра и честност. Имате ли наблюдения как се разграничават двата духовни принципа на двете най-духовни зодии в зодиака?  :rolleyes:
:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Духовенството - Стрелец VS Риби
« Отговор #1 -: Август 03, 2012, 04:35:15 pm »
О, това са прекрасни преживявания радвам се за теб,  ;).

Ама не ги обобщавай така - "най-духовни". Аз такива черни учители съм срещала под знака Риби, бедна ти е фантазията.  ;) :P

Дънов е Рак и е духовен и виждащ, например, въпреки, че Ракът е "най-ниската" зодия, погледнато мунданно и казано метафорично . И понеже в този форум най-редовно спорим кой е най-духовен (а аз като Козирог  ;D :P съм се убедила, че най-голяма чистота запазват земните зодии) не искам пак да се почне този спор.

Огнените зодии са идеалисти, гениални, такива идеи имат - това също е духовно (да виждат в съзнанието си). Въздухът е "праведен", не дай си боже да не постъпваш човечно и коректно спрямо другите, те ще се борят до смърт, но ще си извоюват правата, които считат, че всеки човек заслужава. И ще уважават всеки и всяко мнение. Земята има интуиция, веднага усеща къде е силна и чиста енергията и се настанява там. Не е умна и мислеща, но "знае", земните души са стари души и имат вродената интуиция. Водата изобщо не осъзнава къде е, нито забелязва околния свят стига душата и да се храни с емоции. И няма значение преживяванията негативни или позитивни са, стига да има емоции и хората да се чувстват добре.

Рибите се грижат за душата на всеки, без значение какво е "морално" или "здравословно" или "безопасно". Стрелецът има някакви идеи, стремежи и ги гони, може да е груб (квадрат с риби), да наранява емоциите на човека от среща, но той вижда първи е съзрял бъдещето (последните 4 зодии отговарят за бъдещето) и няма да се откаже от него, заради нечии чувства. Той е на път и рано или късно всички ще го последват.  :P Пък Рибите знаят, че универсалните ценности са вечни, и много, много не ги "енят" на Стрелеца идеите, особено ако залага човешката душа. Стрелецът е екстровертен, насочен е към реформация на външния свят, Рибите са интровертни, насочени са навътре.  ;) :P
« Последна редакция: Август 03, 2012, 05:01:07 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #2 -: Август 03, 2012, 04:49:19 pm »
Анабел, много ми хареса тази съвкупност от мъдрост, знание и опит! Накара ме да видя "голямата" картина, а астрологията винаги те обогатява с нещо ново! Благодаря отново за включването  :wub:  :P  :blink:
:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3 -: Август 03, 2012, 04:59:18 pm »
Анабел, много ми хареса тази съвкупност от мъдрост, знание и опит! Накара ме да видя "голямата" картина, а астрологията винаги те обогатява с нещо ново! Благодаря отново за включването  :wub:  :P  :blink:

;D това беше идеята, иначе темата е готина - разликите между Стрелец и Риби, защото двете зодии имат общо (упр Юпитер и т.н.), но и се различават. 

« Отговор #4 -: Август 03, 2012, 07:03:17 pm »
Много хубава тема...интелектуално-духовните въпроси са ми много любими.  :blink: Не знам колко общо имаме с рибите ние стрелците, но бих обобщила само- много хлъзгава зодия и за мен лично много алогична, определено не ги разбирам.(тези които познавам лично)...А и съм предавана от риба, така че определено не са ми фаворити... :mellow:
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Август 03, 2012, 07:41:13 pm »
9-ti i 12-ti mundanni domove...
Ediniq taen - drugiq otkrit.

В РИБИ ТОЙ Е ДНЕВЕН УПРАВИТЕЛ....Юпитер. :blink:

Огъня и водата са несъвместими стихии. Това е една от причините за противоположност на двата знака.
« Последна редакция: Август 03, 2012, 07:47:43 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Август 03, 2012, 07:46:04 pm »
Не знам колко общо имаме с рибите ние стрелците, но бих обобщила само- много хлъзгава зодия и за мен лично много алогична, определено не ги разбирам.(тези които познавам лично)...А и съм предавана от риба, така че определено не са ми фаворити... :mellow:

welcome to the club :))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Август 03, 2012, 11:54:47 pm »
Незнайно защо най-много престъпници и хора, злоупотребили с нещо по някакъв начин, има сред тези два знака, не само гурута и духовници. Юпитер, като дневен и нощен управител, има две лица. И не само според позицията му в хороскопа, той просто е двойнствена планета, може би затова транзитите му не са чак толкова лесно предсказуеми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #8 -: Август 04, 2012, 01:43:33 pm »
(а аз като Козирог  ;D :P съм се убедила, че най-голяма чистота запазват земните зодии) не искам пак да се почне този спор.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #9 -: Август 04, 2012, 01:53:51 pm »
(а аз като Козирог  ;D :P съм се убедила, че най-голяма чистота запазват земните зодии) не искам пак да се почне този спор.
Въобще не говори такива...като не искаш да почне спор,иначе ще вземеш да получиш една метафора за "петолевките"и чистотата. :blink:
По темата-всеки човек в кръговрата на живота и въпросите без отговор има шанс да живее духовен живот.Роден е-доказателство за предходното изречение.Това,с което човек идва-наталната карта не е краят-,а началото-така че внимавайте с обобщенията.И архитипът символизиращ Риби може да претърпи модификация,в която човек покровителства,обича живота и вявра в Бога и в себе си съответно-нима не е възможно,а иначе тези качества бихме ги "предписали" в съдържанието на някой друг.Темата е много интерсна и дълга.Нептун и Юпитер са сложни.Разтваряне и идейна широта биха могли да се комбинират,а не да ги разглеждаме като квадратиращи.В по-новата астрология юпитер управлява и риби,тези втори двойки на противопоставяне-огън -вода;холеричност-флегматичност,оттам трябва да се тръгне.Иначе според е напълно възможно и Марсов тип човек да бъде духовен и да бъде водач или пък Венерин и тн.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Август 04, 2012, 02:09:36 pm »
това беше шега, целта на която беше да покаже, че всеки счита себе си за ДУХОВЕН :P ;D. Ако беше прочела/прочел целия ми пост щеше да го проумееш - изрично съм написала, че всяка зодия е духовна. Или просто искаш да си се заяждаме за спорта, че отдавна не е имало сериозен конфликт...да не губим тренинг ;D :rolleyes:

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #11 -: Август 04, 2012, 02:18:12 pm »
Нека аз съм крив.Приемам.А за понятието "проумяване"-заповдяй съждението,че не всеки дори се счита за духовен-оглеждайки се в тази минута дори само през "прозореца"-тв,нет,улица-и с просто око ще видиш,че за значителна част-духовни неща няма или съществува някъде там някаква пропаганда за такива неща и те отъждествяват и ценностите с пропаганда и евентуална лъжа,която стои зад всичко,че даже и другите,които си мислят"врели-некипели"са по-наивни и не виждат"реалността".И няма как за тези да има духовен вода.Така че,изживяванията като на господина,който започна статията по-трудно могат да бъдат докоснати от тези,които не допускат,че ги има.Макар,че и там в крайна сметка се случва да разберат за ирационалното и е по-смайващо дори :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Август 04, 2012, 02:22:21 pm »
добре внасям 1 малка корекция - почти всеки активен участник в този форум, се счита за духовен (търсещ, занимаващ се с нещо окултно) и това много ясно може да се види във всички теми за духовността пускани тук и всяка тема завършваше с конфликт...  ;)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #13 -: Август 04, 2012, 02:34:02 pm »
Но,тази още не е завършила. :blink:Конструктивно предложение би било разискване за юпитеровата и нептуновата енергетика като дейности ,в които носителите им имат склонност или им се отдава да ги вплитат.Например на кое измежду тези две течения,повече подхожда "догматиката"-фундаменталната думичка,за да има религия(из философия на религиите) и на кое течение подхожда търсенето на тъй нареченото окултно,непризнато в оластта на духовните търсения.Друго-коя енергия търси "учителствуване" и предаване на тази духовност,защото духовния живот-независимо 1 минута на ден или 24 часа,може да бъде уединение,молитва,разговор,размишление,челна стойка според някои дори или пък едно четиристишие,песен,цвете,целувка.Според мен Юпитеровият типаж е малко по-склонен да търси навън символите на духовното,а Нептуновия навътре.Покорител и Дарител  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Август 04, 2012, 02:41:55 pm »
Юпитер е мащабен, но Меркурий отговаря за преноса на божествените "съобщения", например ;). За Нептун аз лично не се наемам да коментирам, защото там са много специфични нещата, но нека кажа - дава сензитивност, каквато Юпитер няма, но морал и чест, добродетелите, които Европа цени - спокойствие на духа, разумност, умереност, в никакъв случай. Нептуниянците могат да чуят БУКВАЛНО цветята, когато са жадни, но това духовност ли е (и Луната е психична, ама по-често е демонична, отколкото въздигаща - и в картите Таро, картата на Рака не е "добра").

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #15 -: Август 04, 2012, 03:05:54 pm »
Интересно е за картите таро,не съм компетентен да кажа нещо.И човекът-духовно същество,може да живее бездуховно.Така,че всеки от основните фундаменти би могъл да бъде транслиран и първично,животинско,а и по друг начин.Вероятно не само Луната по-често срещана в лошите,гротескни състояния,някаква деградация,така би могло да бъде и за представителите ,които обсъждаме,че носят силен Нептун или Юпитер.За добродетелите на Европа е вярно,а и не само Европа,нека вземем и исляма и будизма,ще видим,че там разбирането на "човек за едната си чест..."може да бъде още по-крайно и все пак да звучи справедливо,а територията им се простира из Африка и Азия.Интересно от гледна точка на територията е Новият свят-на какво е носител той-унищожаването на завареното население и култура донякъде от европейските завоеватели на нови хоризонти-ето негативна проява на изкривени юпитерови ценности,разширяване,опознаване,експанзия и погубване,налагане,религиозни войни...и бумеранговия ефект след няколко века на този нов свят Американският етикет за "култура" върху нашата среда на живот.Ето интересни щрихи.Да чуваш цветята може да бъде духовност-израз на интимен процес-това е красота.А може да бъде пиянство.А,бягството през опияти и различни видове изкуства,които често се вплитат,нима не са изява на Нептун,която дава уникални резултати-шедьоври,фантазия,мечти,но и умопомрачение,бягство...удавяне

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Август 04, 2012, 03:25:40 pm »
Дали се прави разлика между дух и душа - едното е в правомощията на въздуха, а другото на водата. Юпитерианците ги влече да проповядват, да го раздават носители на някаква Истина -  нали се свързват с огъня в частност с егото. Юпитер не се "чувства" добре във въздушни знаци, та не знам доколко като приложимост неговите идеи могат да имат голяма стойност, а няма да са просто в сферите на утопичното. За сметка на това може да излезе добър търговец от него в тези области.
Думичката "духовенство" я свързвам единствено с църква.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #17 -: Август 04, 2012, 03:40:03 pm »
има огромна разлика между душа и дух - всеки има душа (някой усилено се опитват да се откажат от нея, ама...), но кой го осенява "Божия дух", това вече не се наемам да коментирам.

Според астрологията - Слънцето е духа, и Слънцето - Аполон си имат атрибути - пророчески дарби, музика, би трябвало хората, които са духовни да са поне виждащи (пророци) поне според астрологията. Душата според езотеричната астрология е асцендентът (когато човек дорасне да живее на ниво душа, а не личност). Иначе водната стихия има отношение към душевните преживявания (защото душата се храни с емоции, чувства...). Истина е, че и Раците и Скорпионите и Рибите могат да бъдат изключително жертвоготовни за тези, които обичат (като за тях обич е точно връзката на душите).

И най-тъжното нещо, което съм видяла аз лично през живота си е момиче Рак, загубило човека, който е обичало. Някак другите стихии много по-лесно се справят с душевните си преживявания.   

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #18 -: Август 04, 2012, 03:59:46 pm »
Ето добре се получи полемиката.Обогатяваме се.Ще взема отношение по тезата-на Asol-"духовенство,че се свързва с църква"И не само ти,а  много други също така.И какво от това?  :blink: Духовенство в тесен смисъл е синоним на семинаристи-хора,завършили богословски факултет,а в по-широк смисъл всеки,който общува с Бог и търси общуване с него и чрез неговрите творения :blink: в Още по-широк смисъл всеки,който иска да учи що е любов и пак стигаме до.. юпитер може би  :blink:
 Връзката между твърдението,е Юпитер не се чувства добре във въздушни знаци,а духът е сред правомощията на въздухът,би трябвало да доведе до изводът,че не е достатъчно духовна планета ли,така че проявленията на идеите да нямат стойност?Това не ни убеждава много-много.От самата причина по пътя към следствието,куца причината,аз бих могъл да аргументирам ,че духа е във връзка и с огъня божествения елемент,идейния свят и със земния елемнт,който е призван да направи мостът.
 Дух,душа и тяло-това единство между тленно и нетленно.И Anabell  говори за него.Всеки може да говори за него навярно :blink:Много съмнително асцендентът да е душата.По-скоро на архитипно ниво-асц е плътта,луната -по-скор душата,слънцето се свързва с духа,а неговата природа е огнена,но понеже може да бъде във всеки знак,дълго може да спорим само въздухът ли има правомощия над духа.Ще разберем,ако е писано  :blink:
Душата и духът се отнасят като субективно към обективно,човешкият дух е истински свободен и не умира.Тялото е физическото въплъщение на духа и мига на раждане-асц + аспекти планети-към него,господар природа,имайки значение за аза ни отвеждат и към облика най-вероятно.Духа се свързва с волята и още неща,които знааете,но той вероятно е и много повече неща,които не знаем.Душата е нашата болка :)и Яворовото -И ето аз ви казвам има и мъка-и в мъката любов :blink: Тя би трябвало да е мостът между тяло и дух,човек с нея да усеща истина и неистина.Водата наистина има отношение към нея.Както и огънят като пръв елемент има отношение към началото на нещата,водата към края,всичко е свързано  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 04, 2012, 04:31:58 pm »
Асцендентът по-скоро ще да е "порталът", през който се въплъщава душата в материята, той определя не само физическите ни характеристики, а и нашата среда, обстоятелствата в нашия живот - цялата домификация започва от Асцендента и от него зависи как ще бъдат разпределени планетните енергии в хороскопа.

Орфей, много интересен начин на мислене имаш, приятно ми е да те чета.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.