Здравей Гост

Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?

• 101 Отговора
  • 11278 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?
« Отговор #20 -: Август 23, 2012, 10:03:47 pm »
Човек бяга умишлено от нещо най-често, когато го е страх. Помисли от какво те е страх - от обвързване, от близост. Изоставяш, отблъскаш, за да не бъдеш ти изоставената? Луната в квадрат с Плутон е обсебена на тема контрол. Дали това не е твоят начин да контролираш връзката, като отдалечаваш потенциалния източник на любов? Или се самонаказваш за нещо? Или партньорът ти омръзва твърде бързо?

Не съм съвсем съгласна. Ние приемаме по дифолт, че "нормално" е да си с един партньор дълготрайно. Но аз не съм намерила потвържение на тази теория в нищо, извън някакви остарели морални принципи. За мен е много нормално да бъдем с различни хора в различни етапи от живота си. Тя с този въздух и огън, аз не я виждам много в рамки... Даже хич. И няма защо да е.

« Отговор #21 -: Август 23, 2012, 10:09:17 pm »
Добър разбор :) Ние сме пт последния тип, въпреки, че миналата година ми се въртяха едни мисли "Той ли е правилният".
:blink: Мерси!

И моята връзка е от последния тип, но се усещам, че ако не е баща ми, дядовците ми, преподавателите ми (възрастни мъже, които са ме подкрепяли и ме ценят и като ми писне отивам да ги видя за някой и друг професионален съвет), други възрастни мъже, с които работата ми ме среща, се чувствам недооценена, изморена и нещастна.  ;) Въпреки, че моят хубостник е на моята възраст и считам, че на емоционално ниво е с 6-7 годинки след мен.......така, че солидно го захранвам с енергия... а и астрологията помага - има ли проблем, аз съм на среща.

Моята първа сериозна връзка бе с мъж с 10 год по-възрастен от мен и той пък научи мен.... пренос на енергия...докато двамата не станете зрели личности и не се стигне до нивото на Венера (има една теория, че първата любов е все по Луна - консумираща, търсеща майката/партньорът, който да те дондурка). ;)

С теб имаме много общо. Съпругът ми е по-голям от мен с 6 г. но все едно е по-малък от мен на моменти,
Това за другите мъже около мен също е вярно. Къде ти е Венерата? Или за подобна интерпретация трябва да гледаме друго?
Ако искаш дай на лични, да не спамим.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #22 -: Август 23, 2012, 10:23:00 pm »
А, то никъде не е казано, че с един ще векуваш.

точно, дори е противопоказно, защото човек израства и се променя.

Ако се върнем пак на А-Б - то на астрологията, за да имаш устойчиви връзки фиксираната стихия в натала трябва да ти е много силна и ще е много добре, ако оста асц-десц е във фиксирани знаци (телец, лъв, скорпион, водолей) и ако и упр 1 дом във фиксиран знак.  ;)

иначе към @ Mono - по всяко време в следващите 15 годинки можеш да срещнеш някой. Въпросът, както каза Мирабела, е какво ти искаш (твоят вкус). Връзката не е любов, най-вече е удобно партньорство. Аз на 22 исках да пътувам, уча, да се доказвам, все Слънчеви и Марсови характеристики, днес ми писна да се правя на мъж, искам да живея по-спокойно, да се грижа повече за тялото си, за душата си, да се виждам с приятелки, с роднините и грам не ме интересува обществото и да се доказвам и предпочитам някой друг да се бори за мен, а аз да го карам на Лунни усещания, емоции, да съм по-интровертна. Затова и се опитвам да бъда във връзка. Но не очаквам някаква манна небесна да се изсипе върху мен - ака ЛЮБОФФФТА!

Ако искам огромно количество енергия, трябва да се върна да преподавам в Университета, тогава поне 20-30 човека, ще ме гледат влюбено, с възхищение и ще ме зареждат...никой мъж не може да ми го даде това....само концертите. ;)

При теб надличностни планети са ти в 7 дом - може да търсиш в партньора силна колективна енергия, която би могла да получиш само от организации, институции, някакви колективни мероприятия. Имам позната женена за професор, при нея Нептун е в 7 дом - тя не се отделя от него, и винаги е около студентите и учениците му и е свикнала да се захранва с огромно количество енергия. Майка и също е била учителка и цял живот тази жена е обградена с МНОГО млади хора. 

Споделям само наблюдения. Иначе един човек със силен Нептун може да стане луд фен на някой роман, филм и моментално да се включва в енергийното поле на всички фенове, независимо къде се намират по света.  ;) 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #23 -: Август 23, 2012, 10:23:51 pm »
Добър разбор :) Ние сме пт последния тип, въпреки, че миналата година ми се въртяха едни мисли "Той ли е правилният".
:blink: Мерси!

И моята връзка е от последния тип, но се усещам, че ако не е баща ми, дядовците ми, преподавателите ми (възрастни мъже, които са ме подкрепяли и ме ценят и като ми писне отивам да ги видя за някой и друг професионален съвет), други възрастни мъже, с които работата ми ме среща, се чувствам недооценена, изморена и нещастна.  ;) Въпреки, че моят хубостник е на моята възраст и считам, че на емоционално ниво е с 6-7 годинки след мен.......така, че солидно го захранвам с енергия... а и астрологията помага - има ли проблем, аз съм на среща.

Моята първа сериозна връзка бе с мъж с 10 год по-възрастен от мен и той пък научи мен.... пренос на енергия...докато двамата не станете зрели личности и не се стигне до нивото на Венера (има една теория, че първата любов е все по Луна - консумираща, търсеща майката/партньорът, който да те дондурка). ;)

С теб имаме много общо. Съпругът ми е по-голям от мен с 6 г. но все едно е по-малък от мен на моменти,
Това за другите мъже около мен също е вярно. Къде ти е Венерата? Или за подобна интерпретация трябва да гледаме друго?
Ако искаш дай на лични, да не спамим.

на лични пиша.  ;)

« Отговор #24 -: Август 23, 2012, 10:31:03 pm »
Човек бяга умишлено от нещо най-често, когато го е страх. Помисли от какво те е страх - от обвързване, от близост. Изоставяш, отблъскаш, за да не бъдеш ти изоставената? Луната в квадрат с Плутон е обсебена на тема контрол. Дали това не е твоят начин да контролираш връзката, като отдалечаваш потенциалния източник на любов? Или се самонаказваш за нещо? Или партньорът ти омръзва твърде бързо?

Не съм съвсем съгласна. Ние приемаме по дифолт, че "нормално" е да си с един партньор дълготрайно. Но аз не съм намерила потвържение на тази теория в нищо, извън някакви остарели морални принципи. За мен е много нормално да бъдем с различни хора в различни етапи от живота си. Тя с този въздух и огън, аз не я виждам много в рамки... Даже хич. И няма защо да е.

Не си прочела постовете й или пък ме разбираш от гледната точка на нещо, срещу което се бунтуваш цял живот. Не съм много по различна от теб, както ще разбереш по-надолу. Любовта действа на мозъка като наркотик. Колкото повече, толкова повече. Затова и доста хора (не казвам всички) се стремят към продължителна връзка, когато са намерили подходящата "доза" (подходящия човек). Една много забавна книжка мога да препоръчам във връзка с това - тази. Човек е създадан да обича и да се привързва. Аз съм бунтарка, но не мога да се бунтувам срещу доводите на биохимията. Книжката е добра, не се шегувам, все още не съм я дочела докрай. ;D

Mono не е доволна от начина си на поведение във връзките си. Проблемът не е, че сменя мъжа до себе си всеки ден, примерно, и обществото я нарича с лоши думи. Майната му на обществото. Въпросът е тя да е доволна, на кого му пука за другите. И това е проблемът - че тя не се чувства щастлива от онова, което тя прави, от собствения си модел на поведение.
Аз не приемам нищо по default. Default е онова, което я прави щастлива. Различно е за всеки. Ако тя се чувстваше добре от това, че отблъсква мъжете, които обича (докато не се откажат от нея), нямаше да постне темата.

И аз съм въздух и огън. Плюс Везни. Тя има Козирог вместо моите Везни. Но има повече воден елемент спрямо мен.

Mono, връщам се отново към първия ти пост. Доколко една връзка ще е "свястна", зависи от твоята дефиниция за свястна, с какъв човек си решила да я създадеш и какво ще направите ти и този човек, за да сте щастливи заедно.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Август 23, 2012, 10:39:49 pm »
чакайте, партньорствата по Везни са за да не се загуби семейната земя, собственост, за да се обединят две фамилии, за да се осигури наследник с правилното гражданство (Атина vs Спарта и тн) и е измишльотина на аристокрацията.

На Изток - Япония - Китай е имало периоди, в които мъжът е отивал при жена си (тя продължава да живее в семейния дом) само, за да осигури наследник... 

Зависи какво искаш, и зависи съвременното общество, в което живееш какво ще ти позволи.

« Отговор #26 -: Август 23, 2012, 10:49:44 pm »
...

Ако искам огромно количество енергия, трябва да се върна да преподавам в Университета, тогава поне 20-30 човека, ще ме гледат влюбено, с възхищение и ще ме зареждат...никой мъж не може да ми го даде това....само концертите. ;)

При теб надличностни планети са ти в 7 дом - може да търсиш в партньора силна колективна енергия, която би могла да получиш само от организации, институции, някакви колективни мероприятия. Имам позната женена за професор, при нея Нептун е в 7 дом - тя не се отделя от него, и винаги е около студентите и учениците му и е свикнала да се захранва с огромно количество енергия. Майка и също е била учителка и цял живот тази жена е обградена с МНОГО млади хора. 

Споделям само наблюдения. Иначе един човек със силен Нептун може да стане луд фен на някой роман, филм и моментално да се включва в енергийното поле на всички фенове, независимо къде се намират по света.  ;)

Вярно е! Младите хора зареджат с много оптимизъм. Защо не го направиш наистина - да преподаваш? Тук или в Америка.
Добавям, че хората със силен Нептун попиват чуждото творчество, сякаш интуитивно.
« Последна редакция: Август 23, 2012, 10:54:13 pm от Mirabella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #27 -: Август 23, 2012, 10:53:58 pm »
Аз коментирах частта за страха, Мирабела. За мен това не е вярно, защото ако човек по натал не е тип "и живели щастливо до края на дните си", няма как да му се получи. Без да го е страх. Тя може да се самоанализира, разбира се, но на тези години ми се струва, че е по-важно да се отдаде на това, което й идва отвътре, отколкото да пуска теми "кога ще дойде Той?" Аз не виждам в натала й много предпоставки за "традиционен" личен живот, мога и да бъркам. Но ако съм права, не е добре да търси страхове там, където ги няма. Може би просто трябва да приеме себе си, каквато е. Любовта си е любов, не е с крайна дата. Всеки има нужда от любов, но това не е равнозначно на "единственият до живот". Това е моето мнение, разбира се.

Анабел, аз имам фиксирани оси, та А и Б на астрологията нещо...  ;D Вярно, че У1 е в кардинален знак, но осите са си оси.  ;D

« Отговор #28 -: Август 23, 2012, 10:54:57 pm »
Сега те разбрах и съм съгласна с теб. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #29 -: Август 23, 2012, 10:57:51 pm »
А, наздраве.  ;D За сватбата.  ;D Книжката обаче ще я прочета.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #30 -: Август 23, 2012, 11:01:40 pm »

Анабел, аз имам фиксирани оси, та А и Б на астрологията нещо...  ;D Вярно, че У1 е в кардинален знак, но осите са си оси.  ;D

4-10 е за дом-кариера, за партньорство ти трябват 1-7.
Или стелиум във фиксиран знак и поне 1-2 лични планети в него.  ;)

« Отговор #31 -: Август 23, 2012, 11:03:45 pm »
Имаш ли линк? Ето - The Scientific American Book of Love, Sex and the Brain: The Neuroscience of How, When, Why and Who We Love. Само че я имам само в .epub формат.
« Последна редакция: Август 23, 2012, 11:10:31 pm от Mirabella »

« Отговор #32 -: Август 23, 2012, 11:06:59 pm »
Добре де, за да има "и заживели шастливо" кое го определя? Нямам данни на дългогодишна двойка, неизневеряваща си, нетърсеща друго освен самите себе си, за да видя кое по натална карта дава показатели за непоклатимост в брака/връзката.

Сега, да не ме чуе възлюбения, но аз мисля, че човек не е моногамен по природа. Неминуемо търсим чуждите енергии, независимо под каква форма (интелектуална, физическа) за да презаредим вижданията си за "заживели щастливо", да дадем нова насока на брака.

Анабел, мен най-много ме зареждаха преподавателите в университета и гимназията. И досега като изпадна в труден момент, просто им пиша да си разменим две-три думи. Голяма опора са ми.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #33 -: Август 23, 2012, 11:10:23 pm »
Анабел, разбрах.  ;D

Мирабела, оттук да тегля ли е това?

jasmin_veni , има такива двойки, аз имам в рода си, извадени като от филмите, но не им знам данните, отдавна са покойници. Много са аспектите, които се спрягат, не мисля че някой е извел точните. Виж, за обратното е по-лесно да се види, поне според мен. Но част от картината ще са фиксирани знаци, както избори и Анабел, оси там, Сатурн, възли и аспекти от и към всички тези. Но ето, ти търси начин да дадеш нова насока на брака, такива като мен излизат от връзката. Тоест, на теб ти е дадена волята да съживяваш, аз нямам такава воля, нито желание.

« Отговор #34 -: Август 23, 2012, 11:11:14 pm »
Да, за теглене. Пиратско копие. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #35 -: Август 23, 2012, 11:12:52 pm »
Мерси.  ;D

« Отговор #36 -: Август 23, 2012, 11:17:27 pm »
Анабел, разбрах.  ;D

Мирабела, оттук да тегля ли е това?

jasmin_veni , има такива двойки, аз имам в рода си, извадени като от филмите, но не им знам данните, отдавна са покойници. Много са аспектите, които се спрягат, не мисля че някой е извел точните. Виж, за обратното е по-лесно да се види, поне според мен. Но част от картината ще са фиксирани знаци, както избори и Анабел, оси там, Сатурн, възли и аспекти от и към всички тези. Но ето, ти търси начин да дадеш нова насока на брака, такива като мен излизат от връзката. Тоест, на теб ти е дадена волята да съживяваш, аз нямам такава воля, нито желание.

Да, аз това търся :) И аз имам двойки, ама са покойници, затова търся актуални такива ;D ;D

Не знам доколко и как ще ми е волята, ще поживеем и ще видим.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #37 -: Август 24, 2012, 12:09:32 am »
е че това си го пише в натала. АКо имаш Венера в 7 (без партньор за мен няма хармония и красота) в тригон към Юпитер в 11 (имаме си цели, искаме си бонбоните и приятелите, защото обичаме да се стимулираме интелектуално), ще си намерим и такъв партньор.  ;) ;D

Поне моите наблюдения са показали, че хората със силен 1 дом си намират хора със силен 1 дом, хора със силна Луна, си намират хора със силна Луна (4 дом, Рак) и т.н. - намират се по интереси. Всичките ми приятелки са имали има асц скорпион или силен 8 дом, или са с изгряващ Сатурн като мен, няма пропуск. И си приличаме, особено изгряващият Сатурн е като магнит за хора със Сатурн в съвпад с упр асц, или Слънце или Луна...родени под един лъч/вибрации.

Някой със силен 12 дом, ще си намери човек със силни Риби в натала, и ако Венерите им са хармонични - това е приятелство за цял живот и голямо разбирателство.

Няма как да е иначе, аз няма как да се събера с моята силна Луна в 9 дом, с някой, който няма силен Юпитер, че аз цял живот съм в академичните среди, как някой без подобни на моите интереси, ще се срещне с мен. Приятелят си го срещнах на курсовете си по Руски език (Юпитер му е в тригон със Слънцето и двамата сме посещавали с учебни цели Русия). И се срещнахме в музикалния салон (той има 4 планети в 12 дом, аз 2 лични в Риби) - музиката е важна част от животите ни. И двамата искаме професионално развитие (при мен стелиум в Козирог, при него две лични планети в 10 дом - вкл упр асцендент) и затова учихме руски, и се готвихме да взимаме сертификати. Той има изгряваща Луна, аз 2 лични планети в 4 дом (вкл упр асц) и двамата държим на рода, фамилията, семейството и двамата сме близки с бабите си и кръстени на бабите си (и той... :P). Той е Везни, аз имам екзалтираща Венера. Той свири от 18 години, аз рисувам от толкова (двамата сме с изгряващ Сатурн - перфекционизъм и контрол над материята). И двамата сме направили от хобито си професия. Принципите за света, които той е извел от музиката си, са същите, които аз съм извела от рисуването.

Нещата и в астрологията са същите и в математиката.

Ето Ви пример за синхронни натали.

*

Mono

• 13
« Отговор #38 -: Август 24, 2012, 06:34:15 am »
До тук ми се разкриха няколко ментални фактора,които очевидно не са в унисон с душевните ми потребности.Според мен сега като го мисля отново , на подсъзнателно ниво , аз не желея да съм обвързана, но в същото време искам някой да ме обича , според мен това се дължи на въздушната ми Луна (за това си твърдение не съм много сигурна , защото не съм много добра в разчитането на наталната си карта).Друго нещо,което си мисля е ,че винаги съм се страхувала от загубата на партьор,което може би е следствие от загубата на най-важният мъж в живота ми - моят баща(почина преди около 6 години внезапно).
Попринцип досегашните ми връзки са били или с Близнаци или с Телци (какъвто беше моят баща) .Не мога да си обясни някои случки в живота си , но може би както каза Mirabella страхът е основния фактор.
На есен се записах да уча отново,дано енергията на младите хора ме зареди и този въпрос за неуспеха в любовта заглъхне поне за малко в съзнанието ми!

« Отговор #39 -: Август 24, 2012, 07:47:43 am »
Всички се променяме. Работата е там, че и партньорите ни се променят.
или не се/ако е  някой фикс/ ,а ние живеем с илюзията / У7 съвпад Нептун/,че ще се променят, или искаме да ги променим,а не просто да ги приемем,такива ,каквито са в действителност и когато ти умрат илюзиите истината боли :mellow:

е тогава се стига до У1,У7 имат ли аспект и те в какви знаци са
аз пък имам подвижна ос 1-7,но У7 фикс- в стелиум, дори и тр.Уран през Дсц,тр.Плутон през IC- не го гътнаха -брака,не ,че не се опитаха многократно

от подвижността- адаптивност , ог фикса- издържливост на натоварване
« Последна редакция: Август 24, 2012, 08:03:03 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...