Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29276 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #40 -: Септември 02, 2012, 04:03:56 pm »
Твоят е фазов, ретрограден и изгорен - специфичен случай.

А защо да го подлагаме на анализ, каква теза ще доказваме? :)

Дали и само на факта преди и след Слънцето можем да говорим и да твърдим за определени качества. При мен например има каре Меркурий-Сатурн и логиката и точността са много важни...

Защо изгорен да е моя ...градусите са повече от 5 м/у Меркурий-Слънце....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #41 -: Септември 02, 2012, 04:04:15 pm »

Или пробвайте да имате шофьор със Западен Меркурий.  :P

Шумахер има Мерк след Слънцето. Явно не му се е отразил толкова зле на шофирането ;D .

Туй е защото Анабел не го познава.  :P

в случая грешиш (но нали имаш западен Мерк, простено ти е).  ;)

грешните предположения по коя планета са?

В случая просто се шегувам бе, душа.  :blink:

много обичам шегите  :P, още повече тези, с които се казва нещо смислено.  :P Може и да е по Източен Мерк.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #42 -: Септември 02, 2012, 04:07:45 pm »
Твоят е фазов, ретрограден и изгорен - специфичен случай.

А защо да го подлагаме на анализ, каква теза ще доказваме? :)

Дали и само на факта преди и след Слънцето можем да говорим и да твърдим за определени качества. При мен например има каре Меркурий-Сатурн и логиката и точността са много важни...

Естествено, че може Слънцето е големият БОС.  :P :-[

как са разбирали кой ще стане император в древността - източни планети.

коя планета носи две имена, само заради позицията си спрямо Слънцето, защо изгорялата планета е толкова важна, или казимито... никакъв аспект или знак не може да я спаси.  ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Септември 02, 2012, 04:08:05 pm »

Според индийската школа и моя е прегорен, нищо че градусите са цели 11.

Мисля, че около 8-8,5 градуса се вземаха в античната школа, толкова е орбисата и за негативния ефект на новолунието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Септември 02, 2012, 04:18:40 pm »

Според индийската школа и моя е прегорен, нищо че градусите са цели 11.

Мисля, че около 8-8,5 градуса се вземаха в античната школа, толкова е орбисата и за негативния ефект на новолунието.

Зависи ...различните автори дават разични параметри. Бонати е най-щедър.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Септември 02, 2012, 04:21:13 pm »
Индийците също допускат по-широки орбиси.
Там те зависят и от планетата, която е в съвпад със Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Септември 02, 2012, 04:23:09 pm »
Индийците също допускат по-широки орбиси.
Там те зависят и от планетата, която е в съвпад със Слънцето.

Навремето Леон ми казваше , че няма да сбъркам , ако на светилата им пусна 15гр. :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Септември 02, 2012, 04:28:15 pm »
Да, древните са доста дашни откъм орбиси.
В някои източници съм срещала орбиси от 10 до 12 гр. за светилата, в други стигат до 15.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Септември 02, 2012, 04:28:53 pm »
Предлагам да вземем моя-ретрограден, без положителни аспекти, освен към асц; скаут

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 02, 2012, 04:30:38 pm »
Предлагам да вземем моя-ретрограден, без положителни аспекти, освен към асц; скаут

Че какво му е на твоя?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Септември 02, 2012, 04:33:35 pm »
Добре би било да разгледаме няколко Мерка...
Аз не приемам лично нещата , когато става дума за астрология...Предполагам Папи също.
Да започваме... ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #51 -: Септември 02, 2012, 04:33:51 pm »
Нищо му няма-според мен-марая искаше да разкости един меркурий-аз не съм тънкообидна-костете :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #52 -: Септември 02, 2012, 04:37:25 pm »
Ето ви пълно описание:
26*51' ретро в козирог-4-ти дом (слънце във водолей-7*1')
У на интерсептирани близнаци-в 9-ти и 12-дева
Квадрат с юпитер, опозиция сатурн, квадрат с хирон, тригон асц, полусекстил луна
Диспозитор на марс
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 04:41:59 pm от Papy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Септември 02, 2012, 04:41:09 pm »
Специфичното при моя Меркурий е в повишената му селективност при боравене с всякакъв вид информация. И тъй като ми се налага да работя с голям обем информация, запомням само това, което има някаква ценност за мен. Същия подход имам и към астрологията - цедката е много ситна при избора на автори и информационни източници за самообучение.

Когато бях ученичка, имах изключителна памет. Беше ми достатъчно да слушам изложението на преподавателя в часовете по любимите ми предмети, за да го преразкажа на следащия ден, без да е нужно да го чета за домашно. Но учебните предмети, които не представляваха интерес за мен, бяха голяма мъка, там не минаваше без четене и подготовка, като имах навика да прекарвам часове в правене на домашни по любимите ми предмети (биология, история, география, рисуване, език и литература), а нелюбимите да ги оставям накрая "за десерт" - математика, физика, химия.

Бих казала, че съм преобладаващо хуманитарен тип, не съм с афинитет към точните науки, макар че и там имам известни (неразвити) заложби, щом си вземах изпитите по висша математика, анализ и статистика. По-добре се справям в частта на анализа, където се извеждат определени трендове и зависимости, но нямам почти никакво пространствено мислене, геометрията за мен беше голяма мъка. Имам изразени лингвистични заложби, без да съм завършвала такава специалност.

Също така умея да импровизирам добре - да отида на някоя лекция без предварителна подготовка и да се справя блестящо, но само ако успея да овладея неувереността си. Така ми се е случвало веднъж-два пъти да водя туристически маршрути, както и езикови курсове, но само когато представянето на материала пред съответната аудитория не изисква догматичен и строго структуриран подход, а творчески и отворен за дискусия.

« Последна редакция: Септември 02, 2012, 04:56:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Септември 02, 2012, 04:50:13 pm »
Ето ви пълно описание:
26*51' ретро в козирог-4-ти дом (слънце във водолей-7*1')
У на интерсептирани близнаци-в 9-ти и 12-дева
Квадрат с юпитер, опозиция сатурн, квадрат с хирон, тригон асц, полусекстил луна
Диспозитор на марс

Силна усложлива математическа памет. Залагаща на точност , акуратност и логика. Сериозно отношение при общуване ,без своеволия и излишни приказки. Стегната реч , материализираща интуитивните помисли...подлагаш ги на тест за да отсееш семето и плявата. Важно е да бъдеш разбрана и да разираш. Сериозно възпитание и отношение към дома,рода и семейството...

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Септември 02, 2012, 05:08:11 pm »
От всички предмети в училище, най-слаб ми е бил историята, най-добра съм била по математика, с малко усилия, по литература също бях много добра-без усилия, в най-добрия случай прочитах произведението

Памет-къса, когато чета. При всички други случаи-помня дълго и вадя от торбата като потрябва. Най-лесно помня като слушам
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 05:50:49 pm от Papy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Септември 02, 2012, 05:13:32 pm »
И да добавя, че по мои наблюдения един източен Меркурий (при подходяща аспектация и достойнства) се справя доста по-добре във вербалното представяне, т.е. когато това предполага да говори пред публика, аудитория. При доста учители и преподаватели, на които ежедневно им се налага да говорят и преповтарят едно и също в час, срещам Меркурий в позиция преди Слънцето.

Тези със западен Меркурий може би се справяме по-добре в писмените изложения - доклади, експертни оценки, становища, анализи, контент поддръжка.

Виждала съм източен Меркурий, който говори много несвързани и повърхностни неща (или заучени фрази), но го прави толкова убедително, че всички го слушат със зяпнала уста. Едно от най-силните му качества е силата на убеждението, при родените с Меркурий след Слънцето като че ли го срещам доста по-рядко. Аз ако не мога с нещо да си аргументирам твърденията, предпочитам да замълча, иначе ако става въпрос за лаф моабет, там нямам проблем да говоря и лесно намирам слушатели. Но да изляза с доклад пред аудитория не мога, предпочитам да го напиша и публикувам някъде.

ПП. Тук намерих една объркана буквичка и бързам да се редактирам, да се таковам в перфекционизма. ;D

« Последна редакция: Септември 02, 2012, 05:21:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Септември 02, 2012, 05:19:55 pm »
Памет-къса, когато чета. При всички други случаи-помня дълго и вадя от торбата като потрябва. Най-лесно помня като слушам

А при мен е наобратно - най-лесно запомням, когато преписвам нещо или чета (като ученичка запомнях и чрез слушане), ако става въпрос за учебни материали, а не просто поток от споделена информация.

Навремето дори си правех пищови, които никога не ползвах (никога не съм преписвала по изпити), но така по-бързо запомнях информацията, а не с четене на глас и папагалско преповтаряне на "мантри".  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Септември 02, 2012, 05:20:15 pm »
Меркурий в стрелец-ретрограден, квадрат сатурн, мс, съвпад юлв, асц

Не винаги другите разбират какво им говориш, известна подозрителност, понякога казваш неща, които другите не искат да чуваш
Знаеш от къде идваш и какво си, както и къде искаш да отидеш
В началото на връзката с друг/други се раздаваш, после се разочароваш
Иска ти се да те разбират от половин дума, имаш мащабни планове, понякога прекалено оптимистични
Предпочиташ голяма публика и динамика, партньорствата са на фокус

Урок за научаване: два пъти мери-един път режи, първо давай, после искай

*

Papy

• 4343
« Отговор #59 -: Септември 02, 2012, 05:22:24 pm »

А при мен е наобратно - най-лесно запомням, когато преписвам нещо или чета (като ученичка запомнях и чрез слушане), ако става въпрос за учебни материали, а не просто поток от споделена информация.

Преписването е по друг вид памет
Така и аз помня много