Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29092 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #120 -: Септември 03, 2012, 01:26:19 pm »
Не бих ги и поискала. Както и да е, няма значение, тук всички сме субективни, които сме с водни Луни. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #121 -: Септември 03, 2012, 01:30:39 pm »
Хенри Форд - добър професионалист, или изобретател е?

Слагаме ли равен знак на генерирането на идеи и професионализъм?

Сега ще спориш за разликата между патка и йордечка ли? Аз отказвам да ти се връзвам на заврънтиите. Ако някой друг иска, да заповяда.

« Отговор #122 -: Септември 03, 2012, 01:31:54 pm »
Не бих ги и поискала. Както и да е, няма значение, тук всички сме субективни, които сме с водни Луни. :)
Нямах предвид теб лично -;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #123 -: Септември 03, 2012, 01:33:06 pm »
само за меркурий ли е важно кой управлява асцендента? Предполагам, че не.

Не. Господарят на Асц /или хороскопа/ има главно значение за всичко друго. Един бляскав ум може да си пробие изход в живота само през силен господар на Асц.

Цитат
Меркурий при Хенри Форд:
изгрява пред Слънцето
изгорен
в хайз
във фиксиран знак
следващ дом
управлява 2 дом (може и 11 също)
перегрин под владение на Слънцето, което е в собствен знак, хайз и много възможно да управлява Асц предвид рейтинг В
в каква фаза е ти кажи -:)))

това го може всеки компютър. интересно ми е да прочета какво следва от това. ако ще говорим астрологично, де.
защото това, което попрочетох отгоре-отгоре като цялостна дискусия дотук не ме заинтригува особено.

Следва това, че самостоятелно не означава нещо особено, освен че интелектът е уникален  - въпреки изгарянето е в хелиакална фаза и е видим, стабилно концентриран /неподвижен знак/, детайлен. Ако Слънцето е господар на хороскопа, му дава особена сила за изява. Останалото по Меркурий отива към домовете, на които е управител. Като планета, която изгрява пред Слънцето може да се бори за права върху професионалната изява и ако има надмощие това ще покаже и една уникална професионална изява.

А какво ще кажеш за твърдението, че западните Меркурий и Венера са по за предпочитане и имат повече сила от гледна точка на това, че са вътрешни планети и когато изгряват след Слънцето ? 

*

Asol

• 4140
« Отговор #124 -: Септември 03, 2012, 02:01:49 pm »
Понякога някои хора се чудят защо все не ги "чува" аудиторията, колкото и компетентно и да се представят - възможно ли е това да зависи от хелиакалната фаза (видим/невидим)?

Други могат да бият тъпан за глупости и всички да ги слушат със зяпнала уста - видим Меркурий. :)

По принципа на аналогията всеки проявява интерес към тези хора, към които чувства сходство.

« Отговор #125 -: Септември 03, 2012, 02:56:57 pm »

А какво ще кажеш за твърдението, че западните Меркурий и Венера са по за предпочитане и имат повече сила от гледна точка на това, че са вътрешни планети и когато изгряват след Слънцето ?

За Венера съм съгласен. Тя е женска планета.
Меркурий е тако и вако - не си знае пола. И положението му преди или след Слънцето го наклонява към някой пол. Пред Слънцето е с мъжка ориентация, след - със женска. И според пола на притежателя може да се прецени кое е по-добре.
Според геоцентричната система за Сатун, Юпитер и Марс, които са висши планети /външни/ и мъжки, е добре да са източни. За вътрешните /нисшите/, които се водят женски, си права, че е по-добре да са зад Слънцето. В традицията мъжът е пробивната сила, жената идва в безопасното за нея, на сигурното. Мъжът има стратегия и копие, жената го направлява отзад -:)))
Но Меркурий е с неопределен пол и за него трудно може да се каже от коя страна на Слънцето е по-добре. При мъж ще е по-добре да е мъжки - пред. Стратегически. При жена - зад. Абстрактен. Ляво и дясно полукълбо. Но това има значение само за да се определи как функционира. Да не вземете сега да женосвате всички мъже с Меркурий зад Слънцето или да мъжосвате жените с Меркурий пред Слънцето -:)))

*

Asol

• 4140
« Отговор #126 -: Септември 03, 2012, 03:18:14 pm »
А, какво ще кажеш за този Меркурий - беше споменат наскоро ? Дали му липсва видимост и стратегически ум, макар, че последното знака го предполага донякъде, но пък е западен. Доколкото съм чувала Шумахер съдейства и около техническата работа по болида. За сметка на това обаче Марс изгряващ преди Слънцето съответства на правилото, че външните планети е по-добре да са източни.

*

Asol

• 4140
« Отговор #127 -: Септември 03, 2012, 03:30:04 pm »
Още една тема по въпроса.

« Отговор #128 -: Септември 03, 2012, 03:30:23 pm »
Майкъл има страшно аналитичен и проницателен ум. Дори и аз, която нищо не разбирам от индийска астрология, го видях в рашито му. :P Не, наистина не разбирам от индийска, просто го следя от толково много години, че съм го опознала.
Той и Рос Браун изведоха Ферари преди години на онова високо ниво.

И допълвам, че е много остроумен, с чувства за хумор. Доста самокритичен, обективен. Обикновено е добре разположен към околните, но умее да захапе в стил Хаус, когато има за какво.

То лагна в раши му попада н накшатра Критика (самото име е красноречиво), а Луната в Ардра мисля, че отлично допълва това съчетание между физическа активност и аналитичност.
У5 е Меркурий в 9-ти дом и знак на Сатурн (атмакарака и йогакарака), аспектиран от Юпитер в 5-ти дом и Марс в 6-ти (при неговия АС обаче не са функционални бенефици).
В навамша Меркурий (отново У5) и Сатурн (лагнеш) са в съвпад с 1-ви дом.
Ако часът на раждане е точен, в D-27 (присъщата природа) У5 е Марс в 7-ми и в Близнаци, което пак се връзва със светкавична мисъл, бърза обработка на потока от информация. Меркурий е в съвпад със Сатурн в Риби в 12-ти дом - може би интуитивност, способност за дълбок анализ.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 03:45:17 pm от Mirabella »

*

Asol

• 4140
« Отговор #129 -: Септември 03, 2012, 03:31:48 pm »
Мирабела, очаквах да се включиш.  :P
Един по "джаста праста" Меркурий няма много време да вниква и да обмисля, защото докато го е направил вече си е казал мнението.  ;D
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 03:36:18 pm от Asol »

« Отговор #130 -: Септември 03, 2012, 03:46:56 pm »
За Майкъл и теб винаги. ;D Допълних горе поста си, можеш да ме поправяш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Септември 03, 2012, 04:04:34 pm »
Мирабела, случайно да имаш някаква връзка между Меркурий и Юпитер в Д9?  :blink:

ПП. Нямам възможност да се включвам с коментари по същество от офиса, още съм на работа. До по-късно...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #132 -: Септември 03, 2012, 04:21:13 pm »
В D-9 Меркурий (У2 и У5) е дебилитиран в Риби, но поне е в собствена накшатра (Ревати) в 11-тия дом. Юпитер е в последния градус на Водолей в 10-ти дом. В тази варга Юпитер е атмакарака, а Меркурий му е асистент - аматякарака. Всъщност, ще я сложа вместо да се мъча с терминологията. ;D
Дали участват в йога? Оу, не мога на око да кажа. ;D Програмата дава, че участват в адхи йога - нищо специално. Меркурий е по-силно забъркан със Сатурн, както в раши, така и в навамша.

« Отговор #133 -: Септември 03, 2012, 04:31:43 pm »
А, какво ще кажеш за този Меркурий - беше споменат наскоро ? Дали му липсва видимост и стратегически ум, макар, че последното знака го предполага донякъде, но пък е западен. Доколкото съм чувала Шумахер съдейства и около техническата работа по болида. За сметка на това обаче Марс изгряващ преди Слънцето съответства на правилото, че външните планети е по-добре да са източни.

Не познавам Майкъл лично -:)))
Прочетох какво пише за него Мира-Белла ;), макар повечето да не го разбрах.

Какво да кажа, освен това - /извадено от интернет/

Мозъчните полукълба били картографирани и станало ясно, че всяко мозъчно полукълбо има характерен начин на възприемане на света и собствена реакция към него.

ЛЯВО ПОЛУКЪЛБО
 използва логиката
 ориентация към детайлите
 доминиране на фактите
 думи и език
 настояще и минало
 математика и науки
 може да разбира
 знае
 учи
 усещане за ред/подреденост
 наименование на обектите
 базира се на реалността
 формира стратегии
 практичност
 сигурност

ДЯСНО ПОЛУКЪЛБО
 използва усещания
 ориентация към общата картина
 доминиране на въображението
символи и образи
настояще и бъдеще
 философия и религия
 долавя смисъла
 вярва
 наслаждава се
 пространствено възприятие
познава функцията на обектите
 базира се на фантазията
 представя възможностите
 импулсивност
 поемане на рискове

Заедно с един доволно силен Марс, който може да има претенции за права върху професионалните му изяви /изгрява пред Слънцето/ имаш ли нещо да добавиш? -:))) Не го женосвай само защото има Меркурий зад Слънцето, че и в женски знак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Септември 03, 2012, 04:38:44 pm »
В D-9 Меркурий (У2 и У5) е дебилитиран в Риби, но поне е в собствена накшатра (Ревати) в 11-тия дом.

Наскоро тъкмо четох за дебелитираните и екзалтираните планети - не всички дебилитирани се проявяват негативно и респ. не всички екзалтирани са нещо, с което можеш да се хвалиш. :)

Ревати е хубава накшатра, има хуманистични и философски наклонности, от тях стават добри консултанти. Тук меркуриевото присъствие е по-подчертано, тъй като Меркурий е втори управител на накшатрата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #135 -: Септември 03, 2012, 04:43:01 pm »
А...разбрах-източен меркурий в женска карта-кофти
У на асц-венера-източна, пак кофти
Значи, лили, оказа се, че му има нещо на моя меркурий :)

« Отговор #136 -: Септември 03, 2012, 04:45:03 pm »
Благодаря за информацията, Лили. Много ми е полезно, споделяй каквото се сетиш (стига да имаш време).

*

Asol

• 4140
« Отговор #137 -: Септември 03, 2012, 04:53:22 pm »
За Майкъл и теб винаги. ;D Допълних горе поста си, можеш да ме поправяш.

Ооо, за мен е голяма чест, че ме поставяш редом със Шумахер. ;D
Не върви да те поправям и аз съм в период на учене по ведическа. Ти за кратко време напредваш със завидни темпове.  :blink:

Не съм я гледала по ведическа неговата карта - ще погледна и ще учим взаимно.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 05:08:25 pm от Asol »

*

Asol

• 4140
« Отговор #138 -: Септември 03, 2012, 05:08:06 pm »

Не познавам Майкъл лично -:)))

Заедно с един доволно силен Марс, който може да има претенции за права върху професионалните му изяви /изгрява пред Слънцето/ имаш ли нещо да добавиш? -:))) Не го женосвай само защото има Меркурий зад Слънцето, че и в женски знак.

Е, ти и примерите, които даде преди не ги познаваш лично. ;) Интересуваше ме само мнението ти за Меркурий в конкретната карта. Марс съм го споменала между другото, но все пак говорим основно за Меркурий и начинът му на изява в зависимост от разположението му спрямо Слънцето. Меркурий е западен и само заради това не е пасивен в смисъла "женчо", чакащ някой да го води за носа ;D, а вероятно повече обмисля и затова стратегическото мислене му е по-присъщо.

*

Asol

• 4140
« Отговор #139 -: Септември 03, 2012, 05:19:19 pm »
Картата на един човек с много проницателен ум и източен Меркурий.