Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22949 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re: Вечният безработен
« Отговор #80 -: Октомври 25, 2012, 05:36:43 pm »
Браво,Романтика,браво..
А ние ще ставаме рано да плащаме помощите за седмото чаве на еди коя си циганка..Щот тя е разбрала къде е истината в БГ- раждаш до премала като самотна майка,помощи по разни пера,после училищата се избиват да предлагат екстри за сополивото и циганче.
Пък ти се квалифицирай колкот си щеш и чети чичо ти Бил Гейтс,ако си нямаш работа ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Октомври 25, 2012, 05:39:25 pm »
Всичко е в драйва, бе, хора
Докато мама и тате дават покрив и манджа-да-няма да работиш в макдоналдс
Но ако имаш 2 деца и трябва да плащаш квартира, не в макдоналдс, ами и на автомивка ще работиш-примерно
Човек скача според въжето

Докато бях отчасти зависима от нашите, не си и помислях, че някой ден ще стана преводач.
Всеки скача според въжето, тук си права. Някога може и да съм успявала да работя със свръхнатоварване по няколко месеца в годината, а през останалото време да чакам следващия сезон, но вече отдавна не мога да си го позволя. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #82 -: Октомври 25, 2012, 05:46:27 pm »

иначе, някой да ми се хвали, че му харесва на социални помощи..! ами те не са безплатни ! плащат ги всички тези, които стават сутрин и отиват на работа !
За да си на социална помощ( изключая менте положенията) означава,че ти е дадена по някаква уважителна причина.
Предполагам,не отказваш финансови бонуси в работата?
По тая логика,дайте да не раждаме,да изтрепем пенсионерите,болните и инвалидите,щото ставаме да работим и за тях.

*

Grace

• 2257
« Отговор #83 -: Октомври 25, 2012, 05:51:37 pm »
Браво,Романтика,браво..
А ние ще ставаме рано да плащаме помощите за седмото чаве на еди коя си циганка..Щот тя е разбрала къде е истината в БГ- раждаш до премала като самотна майка,помощи по разни пера,после училищата се избиват да предлагат екстри за сополивото и циганче.
Пък ти се квалифицирай колкот си щеш и чети чичо ти Бил Гейтс,ако си нямаш работа ;D

Видно е, че няма и смисъл да четете. По-добре се квалифицирайте до 5-о висшо и пишете писма, ръкопляскайки си. През това време други ще ви плащат сметките. Ако всички имаха мисленето на Бил Гейтс, всички щях да са милиардери. Да, ама Не :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #84 -: Октомври 25, 2012, 05:54:24 pm »

иначе, някой да ми се хвали, че му харесва на социални помощи..! ами те не са безплатни ! плащат ги всички тези, които стават сутрин и отиват на работа !
За да си на социална помощ( изключая менте положенията) означава,че ти е дадена по някаква уважителна причина.
Предполагам,не отказваш финансови бонуси в работата?
По тая логика,дайте да не раждаме,да изтрепем пенсионерите,болните и инвалидите,щото ставаме да работим и за тях.

Ти очевидно не се трепеш от работа за пенсионерите, тъй че споко. И вероятно имаш много уважителна причина да си на социална помощ.

*

Papy

• 4343
« Отговор #85 -: Октомври 25, 2012, 05:58:37 pm »
Аз пък имам един друг въпрос-към работещите: колко от вас успяват да спестят 1000 или повече пари месечно?
Щото ако никой-то пък за какво работите-за едната манджа
Няма нужда да сме крайни-монетата е с 2 лица

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Октомври 25, 2012, 06:02:28 pm »
Аз пък имам един друг въпрос-към работещите: колко от вас успяват да спестят 1000 или повече пари месечно?
Щото ако никой-то пък за какво работите-за едната манджа

Те и по 1000 на година ще са добре, а ти говориш за ежемесечни спестявания. :))

За храна и сметки работят 2/3 от населението в България, а и не само тук. Да му мислят тия, дето имат да изплащат дългосрочни кредити, тяхното бреме е почти доживот.

Лично за себе си мога да кажа, че с тия калпави платци, за които се налага да работя, не само не успявам да спестя, а се налага да харча от спестяванията. Затова от време на време пускам бесни хорари.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #87 -: Октомври 25, 2012, 06:06:11 pm »
Знам, че е така
Ама можеш ли на фона на ситуацията да кажеш, че 2/3 от населението е тъпо и мързеливо?
Щото ако не изкарват много-кво се пра'ят

*

Grace

• 2257
« Отговор #88 -: Октомври 25, 2012, 06:07:31 pm »
Поне полагат усилия, не се правят на тарикати. И това е достойно за уважение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Октомври 25, 2012, 06:14:19 pm »
Ама можеш ли на фона на ситуацията да кажеш, че 2/3 от населението е тъпо и мързеливо?

Не обобщавам кой е тъп и мързелив, а и идеята на тази тема първоначално не предполагаше в обхвата на моята представителна извадка да попаднат млади, способни и желаещи да се развиват хора преди 25/30-годишна  възраст, когато се предполага, че се полага някакъв старт в професионалното поприще и човек още не е много наясно какво на него най му приляга. Говорех за "професионални безработни" на по 40, 50 и повече години, които нито са работили като наемен персонал, нито на свободна практика, нито са били предприемачи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #90 -: Октомври 25, 2012, 06:16:25 pm »
Поне полагат усилия, не се правят на тарикати. И това е достойно за уважение.

Те и другите полагат-една близка търси работа няколко месеца и сега работи за 300лв в държавната администрация-няма стаж

Сори за спама :)

« Отговор #91 -: Октомври 25, 2012, 06:27:14 pm »
Четем, четем, но не и биографиите на разни подобни. Самият живот си е достатъчен учител сам по себе си, че да чета живота и на друг с един куп художествени измислици, само и само да изкара пари и от книгата си. На мен поне Бил Гейтс не може да ми е никакво вдъхновение, освен да ми покаже на преден план стратегиите и материализма си. Не му искам и кармата, която го чака. А и не напразно се казва, че зад всяко едно богатство стои по едно престъпление.
Все пак да е жив и здрав и да си харчи парите със здраве дълго време. Но в Новия свят, който идва - място за такива няма.

София не е България! Голяма част от познатите ми работят, за да преживяват - да, точно за една манджа. За спестявания да не говорим. И това са хора висшисти, знаещи и можещи ~35-40 год. възраст.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Октомври 25, 2012, 06:50:54 pm »
София не е България! Голяма част от познатите ми работят, за да преживяват - да, точно за една манджа. За спестявания да не говорим.

Така е, като всяка столица тя предлага по-висок стандарт. Същото казват и за Москва - има една Москва и цяла Русия извън нея. :))

Но и в столиците животът не е лесен за всички. Според мен който може да намери достоен начин да оцелее и в родното си малко градче, може да успее и в столицата. Столиците имат своите предимства, предполагат повече възможности, но спрямо пристигащите от други населени места важи законът на джунглата - по-силният и адаптивният оцелява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #93 -: Октомври 25, 2012, 06:54:28 pm »

Ти очевидно не се трепеш от работа за пенсионерите, тъй че споко. И вероятно имаш много уважителна причина да си на социална помощ.
Там е работата,че се трепя.
Плюс това на още две места,като на едното за двучасова ежедневна работа към USA компания получавам доста повече от БГ заплатата си.
Давам уроци,гледам деца
Но 1000 на месец не мога да спестя,не че не мога,но парите са за харчене.
Достойно за уважение е първо да се самоуважаваш,пък тогава да се бъхтиш за тоя ,дето духа.
Иди ги разправяй на други,че е похвално да работиш на всяка цена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Октомври 25, 2012, 11:27:34 pm »
В България социални помощи за трайно безработни няма, с изключение на такива за стимулиране на раждаемостта сред ромското население. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Октомври 26, 2012, 08:16:14 am »
Да бе, ще намалят майчинството и това ще засегне българските майки, които и без това повече от едно не раждат, ако изобщо раждат (за младите говоря). А бледоликите ни събратя ще намерят начин да решат проблема, както казваш, може и всяка година по едно. Те да не са по-глупави от Дянков, я! :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #96 -: Октомври 26, 2012, 09:19:34 am »
Ако намалят майчинството, ще засегнат БГ майките.
Циганките и без това получават минимума, защото тях не ги интересува на колко са се осигурявали 18 месеца по-рано. Ако изобщо са се осигурявали.
Аз май ще изляза от темата, щото циганите, социалните и майчинските на циганите са ми болен въпрос и съм чувствителна! Както и не приемам да ги наричам роми, след като са си цигани. И в англоезичните държави им викат gipsy, защо тук да ги ромея.... не разбирам и не го правя. "Аз съм дете инатче и се водя само с добро"  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #97 -: Октомври 26, 2012, 09:21:05 am »

Преди 10г, когато закриха фирмата, в която работех, всички от фирмата бяхме на социална помощ 9мес, като размерът и беше изчислен спрямо заплатите, които сме получавали през последните години, т.е. плащали сме данъци и сме си платили предварително помощите. Социална помощ се отпуска еднократно на много социално слаби хора, другото е обезщетение на безработни, което се дава на съкратени от работа при определени условия, не може някой да е бил месец-два на работа и да получава после помощи, така че не знам къде ги видя тези социални помощи на трайно безработни, за които е темата?! И понеже си споменала Бил Гейтс, каква е съдбата на младежа, с който са били заедно в началото, за Пол Алън питам, че ми е любопитно  :mellow:

Не знам и не ме интересува. Не ми се влиза в лични дискусии. За мен е въпрос на самоуважение да се работи т.е. човек сам да се грижи за себе си. Който може е разбрал написаното. Харесвам хора, които се борят в живота, сещам се за Анабел и The One от форума - и двете са млади, интелигентни и борбени. Не им е лесно, но работят, имат потенциала и рано или късно ще успеят. Защото вярват в себе си и не стоят със скръстени ръце. А иначе, все ми е тая дали някой ще стои вкъщи или ще ходи в Англия да бере ягоди. Ползата е еднаква.

*

Papy

• 4343
« Отговор #98 -: Октомври 26, 2012, 11:20:13 am »
Това, че се разпляскват във форума(ите), съвсем не е доказателство за успешна кариера
Не е ли добре да съдим по делата (заплатите), а не по думите :)

*

Константин

« Отговор #99 -: Октомври 26, 2012, 11:53:05 am »
Заплатите невинаги са качествен измерител на работата, която се извършва :) Особено пък в нашата държава :) Следователно са ненадежден фактор :)