Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22931 Прегледи
Re: Вечният безработен
« Отговор #100 -: Октомври 26, 2012, 12:23:12 pm »
Има и нещо друго, големите хвалби колко съм по-по-най-, често са без покритие в действителност. Защото човешката природа ни е такава, че използваме маски и най-много ги използваме, когато страдаме, когато се чувстваме слаби, тогава просто упорито лъжем. Да, всеки ЛЪЖЕ!

"Истината е, че най-хубавите моменти в живота ни често идват, когато не живеем в удобство, когато не се чувстваме щастливи или осъществени, когато се борим и търсим..." Из "Изкуството да бъдеш Бог - 3 част"

*

Константин

« Отговор #101 -: Октомври 26, 2012, 12:33:32 pm »
Четем, четем, но не и биографиите на разни подобни. Самият живот си е достатъчен учител сам по себе си, че да чета живота и на друг с един куп художествени измислици, само и само да изкара пари и от книгата си. На мен поне Бил Гейтс не може да ми е никакво вдъхновение, освен да ми покаже на преден план стратегиите и материализма си. Не му искам и кармата, която го чака. А и не напразно се казва, че зад всяко едно богатство стои по едно престъпление.
Все пак да е жив и здрав и да си харчи парите със здраве дълго време. Но в Новия свят, който идва - място за такива няма.

София не е България! Голяма част от познатите ми работят, за да преживяват - да, точно за една манджа. За спестявания да не говорим. И това са хора висшисти, знаещи и можещи ~35-40 год. възраст.

Като цяло съм напълно съгласен с теб, освен с последната част :) Можещ и знаещ човек няма как да стигне до момент, в който да "преживява" :) Затова според мен в живота, най-важното са били личностните качества и изграждането на такива, а не чак до такава степен знанията (които са достатъчното условие, но не и необходимото) :) Относно богатството, не знам какви са познанията ти по икономика, но като цяло човечеството досега е на принципа в природата - по-силният оцелява :) В нашия случай, този с повече личностни качества експлоатира и прибира "излишъка" на този със знанията :)
« Последна редакция: Октомври 26, 2012, 12:38:13 pm от Константин »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Октомври 26, 2012, 12:51:18 pm »
Това, че се разпляскват във форума(ите), съвсем не е доказателство за успешна кариера
Не е ли добре да съдим по делата (заплатите), а не по думите :)

И аз съм на мнение, че заплатите не винаги са адекватен измерител, ако говорим за това кой колко е "успял" в България.
Но за другото си права - виртуалното изхвърляне все още не е гаранция, че отсреща имаме човек, който в реала е постигнал нещо значимо. Толкова виртуални измислици съм чела, познавайки човека и в реала, че трудно ще се хвана на захаросана стръв.

А и постиженията при различните хора са по различен начин измерими, тъй като не се раждаме при еднакви условия и не получаваме еднакъв старт в началото на живота.

За някое богаташко отроче Харвард може да е постижение, но за човек, роден в бедно семейство на село, ще е голямо постижение да иде в големия град, да се изучи и да намери работа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #103 -: Октомври 26, 2012, 12:51:48 pm »
Не познавам лично никой от форума. Не знам кой каква заплата взема и не ме интересува. Единственото, което виждам във форума, е начина на мислене на хората. А той определя всичко останало. 

*

Papy

• 4343
« Отговор #104 -: Октомври 26, 2012, 01:08:22 pm »
Да обобщя значи :)
Всички сме против търтеите
Но не всички безработни са търтеи
Но пък и не вярвам в "много кадърен, но безработен"- доколкото разбирам-и грейс също
А темата май беше за тях

За работните-кой, колко, какво-друг въпрос
Важното е да не сме мързеливи
Аз така разбирам нещата

А че начинът на мислене е определящ-съгласна
И е хубаво човек да се отразява в правилните неща/хора-поне от време на време

*

Grace

• 2257
« Отговор #105 -: Октомври 26, 2012, 01:10:35 pm »
Да обобщя значи :)
Всички сме против търтеите
Но не всички безработни са търтеи
Но пък и не вярвам в "много кадърен, но безработен"- доколкото разбирам-и грейс също
А темата май беше за тях

За работните-кой, колко, какво-друг въпрос
Важното е да не сме мързеливи
Аз така разбирам нещата

А че начинът на мислене е определящ-съгласна
И е хубаво човек да се отразява в правилните неща/хора-поне от време на време

;D   ;D   съгласна

*

Константин

« Отговор #106 -: Октомври 26, 2012, 01:27:59 pm »
;D   ;D   съгласна

Дойде и тоя момент :X

« Отговор #107 -: Октомври 26, 2012, 01:45:18 pm »
Относно богатството, не знам какви са познанията ти по икономика, но като цяло човечеството досега е на принципа в природата - по-силният оцелява :) В нашия случай, този с повече личностни качества експлоатира и прибира "излишъка" на този със знанията :)

+1
+1

Най-ценното в цялата дискусия -:)))

« Отговор #108 -: Октомври 26, 2012, 02:05:44 pm »
Можещ и знаещ човек няма как да стигне до момент, в който да "преживява" :) Затова според мен в живота, най-важното са били личностните качества и изграждането на такива, а не чак до такава степен знанията (които са достатъчното условие, но не и необходимото) :) Относно богатството, не знам какви са познанията ти по икономика, но като цяло човечеството досега е на принципа в природата - по-силният оцелява :) В нашия случай, този с повече личностни качества експлоатира и прибира "излишъка" на този със знанията :)

1) Моя роднина, на 41г., не семейна, с висше образование и магистратура - отличен успех... Съкратиха я от административна работа от голяма Община след изборите. Търсеше работа - но не успя да намери и отиде на борсата. След това благодарение на подходящите познати я назначиха на що-годе добра работа в държавна структура. Заплатата ѝ е около 600-700лв.
Живее сама в стара къща наследена от родителите си, които са вече покойници, няма партньор в живота.
Как с тези пари ще може да покрие елементарно нуждите си и да поддържа що-годе нормален стандарт?! Да не говорим да спестява. Или пък ако е заделила някой минимален лев зад гърба за черни дни, то вече депозитът ѝ ще бъде обложен с данък. Защото онези там "умните" са точно против тези хора. Никой от тях с пачките няма да държи парите си в Бг банка, нали?
И още примери мога да дам, но не необходимо щото кой знае какви грешки в личността някой ще намери...

2) Имам познания по икономика, професионалната ми квалификация е по аграрна икономика ;D

3) Дарвин го е казал много точно, че не оцелява най-умният и най-интелигентният, а най-лесно приспособимият.

4) За мен личностните качества и знанията вървят ръка за ръка.

Имам чувството, че някои стоят само във форумите и нямат обективна преценка за ситуацията извън централната капсула, нар. София?! Или обществото е тотално зомбирано :lol:
« Последна редакция: Октомври 26, 2012, 02:24:32 pm от romantica »

*

Константин

« Отговор #109 -: Октомври 26, 2012, 02:11:09 pm »
От неособено дългия си житейски опит съм се убедил, че единствената променлива, която оказва влияние на това, дали ще направиш нещо е - желанието :) Искаш ли много силно нещо, рано или късно ще го постигнеш :) Аз също мога да ти дам много примери, но е безсмислено :) Има ли желание - има начин, няма ли силно желание - има оправдания :)

« Отговор #110 -: Октомври 26, 2012, 02:20:23 pm »
Наборе, т.е. всички хора, които например са при Отец Иван в Нови хан - нямат силни желания, а само оправдания, че са там?!

Но който поне веднъж в живота си не е броил последните си стотинки за хляб или си е месил, защото е нямало как да си купи - просто няма как да разбере или пък по-късно ще отрече.

Както и да е. Аз каквото мислих по темата си го написах...

*

Константин

« Отговор #111 -: Октомври 26, 2012, 02:40:03 pm »
Ще ти го обясня от чисто психологична и първична гледна точка :) При нормални обстоятелства, предполагам ти не би убила човек :) Когато обаче, някой се опита теб да те убие, тогава ще ти се активира инстинкта за самосъхранение, който от своя страна е най-силното желание, което може човек да изпита :) Активира ли се той, ти ще убиеш другия, който се опитва да те нарани :) След всичко това, пак ли ще твърдиш, че не е до желание :) Аз неслучайно казах, че не го искат достатъчно силно :) Друг е вече въпроса, че повечето хора на възраст 40-50 са най-прецакани, тъй като до няква степен са били свикнали с режима в България преди 89(където държавата ти е давала някаква сигурност, осигурявайки ти почти всичко), та адаптивността определено не им е най-силното качество :) Въпреки това, пак заставам твърдо зад думите си, че всичко зависи от това, колко силно искаш нещо :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #112 -: Октомври 26, 2012, 02:42:56 pm »
Друг е вече въпроса, че повечето хора на възраст 40-50 са най-прецакани, тъй като до няква степен са били свикнали с режима в България преди 89(където държавата ти е давала някаква сигурност, осигурявайки ти почти всичко), та адаптивността определено не им е най-силното качество :) Въпреки това, пак заставам твърдо зад думите си, че всичко зависи от това, колко силно искаш нещо :)

Как сме с математиката? Преди 23г тези хора на колко са били, та да придобият 20-годишни трайни навици? Айде, моля, да не говорим наизуст. Хубаво е да имаме мнение по тема, но е добре и да сме запознати с фактологията, а не само чули-недочули.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Константин

« Отговор #113 -: Октомври 26, 2012, 02:48:48 pm »
Теб ти трябват 20 години навици, за да свикнеш с нещо ли ? Бавничко се адаптираш :) Преди 20 години са били на 20-30, а човек на тази възраст вече е сформирал визия и навици за живота си :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #114 -: Октомври 26, 2012, 03:25:24 pm »
Има ли желание - има начин, няма ли силно желание - има оправдания :)

Самата истина !   :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Октомври 26, 2012, 03:27:38 pm »
Да обобщим -
астрологична дискусия не се получи, но всяко мнение е ценно.  :blink:

Но който поне веднъж в живота си не е броил последните си стотинки за хляб или си е месил, защото е нямало как да си купи - просто няма как да разбере или пък по-късно ще отрече.

Точно така - ситият не разбира гладния, а успелият неуспелия...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #116 -: Октомври 26, 2012, 03:44:40 pm »
Ще ти го обясня от чисто психологична...

Благодаря, но нямаше нужда!
На обясненията от представителите на зодия везни и по-специално на мъжката част съм с резерви на 100% ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Октомври 26, 2012, 03:49:36 pm »
На обясненията от представителите на зодия везни и по-специално на мъжката част съм с резерви на 100% ;D

И пламнаха искри  :P... това е да си в опозиция! ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Октомври 26, 2012, 05:28:56 pm »
Имам чувството, че някои стоят само във форумите и нямат обективна преценка за ситуацията извън централната капсула, нар. София?! Или обществото е тотално зомбирано :lol:

И това го има, в известна степен. Забелязвала съм леко прикрита надменност от страна на живущите в столицата към споделени трудови неволи от живущите в провинцията - "Какво не ви харесва? И на това трябва да сте доволни!". Не се изрича директно, но се чете между редовете понякога... Само че и в столицата не всички вземат по 1000 и нагоре заплати.

А 600-700 пак е добре :)) - визирам твоята роднина, за която споменаваш, че едва преживява с тия пари. Предлагам да дойде във Варна и да намери работа със заплата, по-висока от 500 лв., при това целогодишна (като висшист и квалифициран персонал).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #119 -: Октомври 26, 2012, 07:18:54 pm »
Докато Луната е в Козирог, да пусна една бачкаторска тема и да я разнищим.  ;D

Чудех се какви трябва да са указанията в радикса за това, че човек през целия си живот почти няма да работи (и не иска).

Тук не говорим за рентиери, мутреси и богати наследници, те са ясни. Няма да говорим и за малцинствените групи. :))

В страните от Западна Европа с по-развита социална политика доста хора водят такъв начин на живот - за какво е да работят, като могат да преживяват и със социални помощи?

Познавате ли хора, които през целия си живот почти не са работили и трудно могат да съберат дори няколко години трудов стаж? Ако познавате такива, какво ви е направило впечатление в техните натални карти?
Да жената на бивш любовник / добре че се отървах от него/  :blink:, не е работила нищо от както е в Бг,за преди това само стаж  а е завършила фармация, т.е. не е някоя простачка :blink:
Ето и ги данните 25.07.1963 1.40 Дубно Украйна :blink:
Причината да си стои в къщи не и здравословен проблем,  деца няма
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей