Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33205 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: За унижението
« Отговор #20 -: Декември 07, 2012, 11:43:12 pm »
Аз също нямам архив.

А как проверяваш някоя теория, по която си чела различни твърдения-например от колко до колко градуса някоя планета е изгорена, и всъщност наистина ли проявата й хич я няма? Понякога нямам търпение да разбера, но не мога да направя телефонно проучване  :blink:

« Отговор #21 -: Декември 07, 2012, 11:57:37 pm »
Няма как, като нямам база данни. Наскоро започнах да си събирам ведически карти, но нямам повече от 20-25. Както се вижда, не съм се занимавала сериозно с астрология. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Декември 08, 2012, 12:03:17 am »
Ами не знам колко е сериозно, но във ведическата като чета бързо напредваш, пък си имаш и талант. За мен астрологията е хоби, но понякога аха и да повярвам, че сработва :)

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #23 -: Декември 08, 2012, 12:16:54 am »

Maрс в 7 дом може да предизивка необоснована агресия у другите.

Имам го, така е. И прави опозиции с планетите в първи... Предполагам и един плутон в 7ми би изиграл такава роля, че и по-жестока..

+ Слънце в 12ти, преди години съм била " пасивна " срещу грубияните, не защото са били прави  ;D , може би съм била по-плаха и неуверена, по-свита..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Декември 08, 2012, 12:23:27 am »
Имам го, така е. И прави опозиции с планетите в първи... Предполагам и един плутон в 7ми би изиграл такава роля, че и по-жестока..
А сега продължаваш ли да изпадаш в такива ситуации?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #25 -: Декември 08, 2012, 12:54:34 pm »

Не се е случвало скоро.. /може да е от пр. луна във везни  ;D/ Но при мен е по-различно, като бумеранг е, била съм и от двете страни, и аз съм унижавала  :(

Сега се сещам,преди време бях чела, че слънце в съвпад с плутон /имам го/ привлича непреднамерени обиди.. и за това търси на подсъзнателно ниво да се свърже с човек с аспект луна съвпад плутон.. и за двете имам наблюдения, че е така.

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Декември 08, 2012, 03:28:59 pm »

Papy, "базите с данни" са радиксите на роднини и приятели, за които би могла да имаш обективна оценка. Всичко друго са напусти дрънканици, хе ле пък като стане въпрос за публични личности. Някои от юзърките безусловно се кълнат в това или онова. Много важно какво бил казал някой астро авторитет след като с първите 2-3 карти, с които съм го "проверила", теорията му е отишла по дяволите. :)
 Проверявай чрез собствената си карта- все ще има я транзит, я аспект или домова позиция, с които да обориш схоластиците. :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Декември 08, 2012, 03:40:16 pm »
Ами, уран, аз колкото и разнообразен човек да съм, все пак съм човек-ограничен. Няма как да имам всички интересни аспекти, които ме интересуват, близките ми-също :)
Иначе си права-да-едно е във форум, друго е в живота, но нали все пак астрологията ни е събрала тук, надявам се на чуждо-що-годе обективно мнение.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #28 -: Декември 08, 2012, 04:03:04 pm »

Papy, "базите с данни" са радиксите на роднини и приятели, за които би могла да имаш обективна оценка. Всичко друго са напусти дрънканици, хе ле пък като стане въпрос за публични личности. Някои от юзърките безусловно се кълнат в това или онова. Много важно какво бил казал някой астро авторитет след като с първите 2-3 карти, с които съм го "проверила", теорията му е отишла по дяволите. :)
 Проверявай чрез собствената си карта- все ще има я транзит, я аспект или домова позиция, с които да обориш схоластиците. :)
Да,бе,Бонати и Лили( не нашата)знаят всичко, ти ни карай да нищим картите на родата.:D
Мисля,че това с унижението не е универсално,а въпрос на синастрия.
Някой те подразни,ти волю- не волю " му сипеш да яде".

*

Papy

• 4343
« Отговор #29 -: Декември 08, 2012, 04:08:50 pm »
Не, не става въпрос за изолирани явления, а за хора, които цял живот попадат в ситуации, в които някой си излива гнева в/у тях-както писа по-горе xtz-марс в седми е добра предпоставка
Някои отхвърлиха моята теория за слв в 1-ви, тук имало много такива и не били жертви. Ама те пък си мълчат
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 04:26:57 pm от Papy »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #30 -: Декември 08, 2012, 04:14:25 pm »
Имам двама познати със СВ в първи,не са от покорните и оставащите се да бъдат унижени.
За Марс в 7 ми е много чудно това твърдение,по - скоро са хора ,които често влизат в конфликти с другите,едва ли са прицел на чуждата агресия и я понасят без ответна реакция.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #31 -: Декември 08, 2012, 04:30:45 pm »
Rahu in 1st House | 1st House Rahu

Цитат
Rahu in the first House can adversely affect the health  of a native. The native will be physically weak. Rahu in this position gives a serious, repressed and willful nature if malefic. This combination also affects marriage and married life. The native may suffer from disagreements and quarrels in the married life. He will have a poor to fairly good married life, but not very fruitful.

The native with Rahu in the first house will achieve a higher position, more than his qualification . People with this combination benefit a lot from government and obtain good results from the works related to the governmental. The native will be short lived, but will be extremely wealthy and powerful. He may suffer from the disease in the upper part of his body. The native will have the ability to destroy the power of his enemies. He will come under the influence of anyone, very easily. The native may remain detached from his family and marital life, in spite of having many wives. Disagreements and trust may be a matter of concern.

The native with Rahu in the first house will see live life to the fullest and see each phase as experience. He is constantly looking for opportunities to grow in every aspect of life. When un-evolved in their own thoughts,  they make for high levels of egocentricity with high levels of Spirituality. These people may have their individuality suppressed early in life, but will eventually find it at later phase of life.

Rahu in this house gives the result of exalted Sun, but spoils the fruits of the house in which Sun is placed. Rahu also give bad results, If Mars, Saturn and Ketu are weak, otherwise it gives good results when placed in an ascendant.

If Rahu is malefic the native should resist from purchasing any electric equipments or blue/black clothes from his in-laws, else his son could be affected adversely. The malefic result of this placement could lasts till the age of 42 years.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Декември 08, 2012, 05:08:09 pm »
Добрее :) вървим напред
Значи жертва не е:
Слв в 1-ви, тия с марс в седми сами го предизвиквали (някой да потвърди?)
Тия със слв в 1-ви-в детските години само несигурни (от къде дойде числото 42 :)? )
Евентуално останаха тия, изброени от акрукс:
Слънце кв сатурн-лош за самочувствието и заради това-жертва
Уран кв сатурн-частично, защото може все да са навъпреки, и заради това обект на спорове/конфликти

Потенциален насилник-марс кв юпитер
Тия със слв като големи - сила над противниците-значи излиза, че по-скоро са насилници?

На мен лично възлите са ми особено интересни, и друг път съм казвала
Та колко от вас с възли в 1/7 се чувстват силни/слаби?

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Декември 08, 2012, 05:43:16 pm »
Нищо не е унизително само по себе си. Умът го определя като такова. Затова хората трябва да правят осъзнати избори, за да не се чувстват след това "прекарани" или "унизени" от други хора или от обстоятелствата. Много харесвам една сентенция, която ми е лайт-мотив в момента: "Начертай си планове за собствения живот, защото съществува вероятност да попаднеш в нечий чужд план. И тогава, познай какво са планирали там за теб? - не много !" За да не се чувства унизен, човек не бива да разчита на случайността, а да управлява живота си сам. Тук не говоря за случайно подхвърлени обиди, на които всички сме били подлагани в една или друга степен от злобни и отмъстителни хора, а по-скоро за постоянното чувство, че си никога на тебе не ти се пада сребърната лъжица, а видиш ли ти заслужаваш повече. Когато човек смята, че заслужава повече, трябва и да се бори повече.
« Последна редакция: Декември 08, 2012, 05:48:00 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Декември 08, 2012, 05:43:56 pm »
У1 в 1-ви на трон, неаспектиран-прави те по-скоро егоцентрик :)
Добре е, че имаш луна в седми

Наистина е странна ситуацията с тоя младеж, казваш-съвпад на марс с юлв в пети? Според мен по южен са неразчистени сметки, вие имате ли такива?

*

Asol

• 4140
« Отговор #35 -: Декември 08, 2012, 05:44:38 pm »
Основното е както вече отбелязаха синастрията - всеки човек ни провокира да покажем различни черти от характера си - с един може да си четем мислите, а пък с друг да сме груби. Затова и вариантите може да са различни в зависимост от взаимодействието. С Марс в седми човек може да привлича борбени натури или пък агресивни - в първия случай марсовата енергия се изразява от привличащия конструктивно, а във втория е възможно да се избягва директното противопоставяне и отстояване на собствената позиция.

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Декември 08, 2012, 05:51:40 pm »
Нищо не е унизително само по себе си. Умът го определя като такова. Затова хората трябва да правят осъзнати избори, за да не се чувстват след това "прекарани" или "унизени" от други хора или от обстоятелствата.

Няма универсална истина в живота, ние сме хора-субекти, и всичко е субективно. А да се каже, че умът/възприятията, правят нещо черно или бяло, значи нищо да не кажем-човек без ум-нормален имам предвид :)-няма
Аз затова обичам да питам хората тук-чудесно е, че сме различни, субективни, и всеки има негова истина. Когато 80% имат съвпадение на наблюденията-и то в/у случайна извадка от карти, вече можем да направим някакъв практически извод, който вероятно ще е приложим в 80% от случаите
Good enough

*

Papy

• 4343
« Отговор #37 -: Декември 08, 2012, 06:15:57 pm »
Доста завъртяна история, малко в страни от темата, но дали някакви твърди аспекти към луната не те правят уязвима по някакъв начин, или да са благоприятна почва да спекулират с теб, например квадрат юпитер?

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Декември 08, 2012, 06:38:06 pm »
Доста завъртяна история, малко в страни от темата, но дали някакви твърди аспекти към луната не те правят уязвима по някакъв начин, или да са благоприятна почва да спекулират с теб, например квадрат юпитер?
твърди, твърди- съвпад с тр Уран в 7д и квадрат с тр Плутон в 4д все още
с Юпитер тр  Марс е в квадрат

Това сега
Аз питах по-скоро в наталната карта, ако има и други подобни случки, разбира се
Ранена луна и юпитер намесен?
Последно - няма да те тормозя повече :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #39 -: Декември 08, 2012, 06:45:16 pm »
Нищо не е унизително само по себе си. Умът го определя като такова. Затова хората трябва да правят осъзнати избори, за да не се чувстват след това "прекарани" или "унизени" от други хора или от обстоятелствата. Много харесвам една сентенция, която ми е лайт-мотив в момента: "Начертай си планове за собствения живот, защото съществува вероятност да попаднеш в нечий чужд план. И тогава, познай какво са планирали там за теб? - не много !" За да не се чувства унизен, човек не бива да разчита на случайността, а да управлява живота си сам. Тук не говоря за случайно подхвърлени обиди, на които всички сме били подлагани в една или друга степен от злобни и отмъстителни хора, а по-скоро за постоянното чувство, че си никога на тебе не ти се пада сребърната лъжица, а видиш ли ти заслужаваш повече. Когато човек смята, че заслужава повече, трябва и да се бори повече.
Това много ми хареса.Да вървиш по чужди пътеки е сигурен белег,че никога няма да си щастлив.
Хората имат различни потребности и трябва да живеят според тях.
Сега по темата.
С У1 на трон в 1 си признавам,че съм егоцентрик и очаквам ако не хората да се съобразяват с мен,то поне да не ми се бъркат в плановете. ;D
Имам лоши спомени от училище,в класа бяхме много момичета(май 20 )непрекъснати изхвърляния и конфликти и към пубертета се заформиха две групи- "богопомазаните" и " мършите" ;D.Съзнателно избрах след кратко двоумене да мина към вторите,в която бяха пълничко момиче,такова с очила,дъщеря на разведени родители и т. н.,накратко,момичета без самочуствие.
От този момент нататък в рамките на две или три години чувах не особено ласкави неща за себе си,едно,че се бях опълчила,едно,че гаджетата,секса,цигарите и напиванията не ми бяха приоритет.Отделно имах злобна братовчедка в съседния клас,която наливаше много масло в огъня и настройваше съученичките ми още повече.
Ходех с голямо нежелание и страх на училище и се родих,когато мина балът.
За 19 години не съм отишла на едно събиране на класа ,няма и да ида.
Сега си давам ясна сметка,че е било проява на завист и пубертетски страсти( имам си каре Луна/ Плутон),но в онези години си мислех,че нещо не ми е било наред,въпреки,че бях отличник,от нормално семейство,финансово стабилна.
За тези 19 години по ирония на съдбата богоизбраните се превърнаха в едни едрогабаритни тетки,а за мършичките времето е било доста по - благосклонно.Наскоро го установих от едни снимки,качени в нета.