Здравей Гост

Безпардонност

• 66 Отговора
  • 8090 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Безпардонност
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2013, 01:32:02 pm »
Ами аз лично-щом нямам алтернатива-ще й вдигна скандал, и ако продължи, ще помоля шефа да дойде в стаята и пред нея ще му обясня проблема
Ако той не направи нищо-ще произвеждам колкото мога, без да се тормозя за бройката
Може заплащането ми временно да пострада, но дългосрочно шефът едва ли ще го устройва положението

Ако пък човек не обича скандали-може и по заобиколния път-да му се намекне за ситуацията
П.п. Слушалките ми решиха подобен проблем, музиката служеше само за фон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2013, 01:42:45 pm »
Ами аз лично-щом нямам алтернатива-ще й вдигна скандал, и ако продължи, ще помоля шефа да дойде в стаята и пред нея ще му обясня проблема
Ако той не направи нищо-ще произвеждам колкото мога, без да се тормозя за бройката
Може заплащането ми временно да пострада, но дългосрочно шефът едва ли ще го устройва положението

Рару, вратата към шефската стая е постоянно отворена, той просто е много толерантен човек или не му прави впечатление. Стелиумен Водолей с Луна в Овен - не му се занимава с дребнотемия.  :blink:

Няма никаква връзка с финансови еквиваленти, просто не намирам такова поведение за много уместно. Но сте прави, тя просто не се усеща и може би си мисли, че дадено нещо щом на нея й харесва, трябва да създава същия комфорт и за другите (Луна/Венера  ;D). Тактичността е качество, което или имаш, или нямаш, при някои е в липса. Дори не съм сигурна, че в случая става въпрос за тактичност, тъй като с контрагенти и по-висшестоящи се държи изключително на ниво, а въпросните изпълнения си позволява само в нашата стая, където сме трима души бюро до бюро.

На мен пък възпитанието не ми позволява да си сложа демонстративно тапи или да вдигна скандал.  :P

Цитат
Ако пък човек не обича скандали-може и по заобиколния път-да му се намекне за ситуацията

Има хора, които от намеци не разбират, а ако се държиш малко по-остро, ще се направят на учудени. Не съм човек, който си пада по скандали и забележки, особено когато виждам, че ефектът ще е нулев и отсрещният няма да се осъзнае - самогъзие не се изкоренява лесно, особено на средна възраст и нататък, когато характерът и навиците са вече окончателно изградени и трудно подлежат на промяна при липса на гъвкавост.

« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 01:50:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #22 -: Февруари 02, 2013, 01:44:24 pm »
От компютъра ли пуска музика или от радиото? Защото ако е радио, може случайно да се повреди. :rolleyes:

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2013, 01:45:58 pm »
От компютъра ли пуска музика или от радиото? Защото ако е радио, може случайно да се повреди. :rolleyes:

Ама си подлаа  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2013, 01:49:36 pm »
От компютъра.  ;D

Не знам, аз ли съм станала по-нетърпима, сега нали Уран ми е в точен квадрат с Луната.
И в градския транспорт напоследък все на някакви луди попадам...

Но по-добре в транспорта, отколкото у дома или в офиса.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Февруари 02, 2013, 01:51:52 pm »

Ама си подлаа  ;D

Нали. ;D Стават инциденти. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2013, 01:53:32 pm »

Ама си подлаа  ;D

Нали. ;D Стават инциденти. ;D

Недей, че в офиса вече ме "обвиниха", че като идвам на работа, веднага спира нета и трябва да се рестартира рутера. Сигурно антените му прихващат от урановите ми вибрации. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Февруари 02, 2013, 01:54:49 pm »
Още по-добре. Без нет няма интернет радио. ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2013, 01:56:58 pm »
в случая, струва ми се - не става въпрос за конструктивна чуденка - как аз да си свърша работата качествено и бързо - защото ако беше така - тапите биха решили и приключили отдавна въпроса.

иде реч за - как аз да докажа на всички околни, че моята работа е по-по-важна - интелектуална - и просто ми се полага аз да определя правилата в стаята според как аз ги виждам нещата - без радио и разговори например - от работата на някаква си там секретарка и т.н. типично кокоши борби за власт и пера. ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2013, 01:57:33 pm »
Още по-добре. Без нет няма интернет радио. ;D

Бързо ме разконспирира.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2013, 02:00:44 pm »
в случая, струва ми се - не става въпрос за конструктивна чуденка - как аз да си свърша работата качествено и бързо - защото ако беше така - тапите биха решили и приключили отдавна въпроса.

иде реч за - как аз да докажа на всички околни, че моята работа е по-по-важна - интелектуална - и просто ми се полага аз да определя правилата в стаята според как аз ги виждам нещата - без радио и разговори например - от работата на някаква си там секретарка и т.н. типично кокоши борби за власт и пера. ;D

Прия, на теб що все борби за власт ти се привиждат, не мога да проумея?

Става въпрос за елементарно възпитание, съобразяване с отсрещния, а не доказване на кой му е по-важна работата.

При условие, че не създавам никому дискомфорт и никому не преча, защо трябва да ми се пречи на мен?

Съжалявам, но на мен ми е трудно да приема някои неща, макар и да ги толерирам. Въпрос на манталитет, възпитание, характер - наричайте го както щете.

Вярно е, позна - сред кокошки не мога да вирея, понякога ми идват в повече. :))

Сейлс отделът, където са двама мъже, вече демонстративно затваря вратата към нашата стая - това говори ли ви за нещо? :) Сигурно защото аз искам да определям правилата. :)

« Последна редакция: Февруари 02, 2013, 02:06:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2013, 02:08:02 pm »
1. Прия, на теб що все борби за власт ти се привиждат, не мога да проумея?

...

2. Съжалявам, но на мен ми е трудно да приема някои неща, макар и да ги толерирам. Въпрос на манталитет, възпитание, характер - наричайте го както щете.

1. ре-1: върни се назад в темата и опитай да си прочетеш собствените постове. но може този път с очила  - не слънчеви :)

2. ре-2: хм... - трудно ти е да приемеш - у другите - а у себе си? пп: тук се връщаме отново на личните диоптер и ползвани лещи/очила.

3. тези неща обикновено са взаимни - синастрични, както отбеляза Асол.

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2013, 02:09:52 pm »
На мен пък възпитанието не ми позволява да си сложа демонстративно тапи или да вдигна скандал.  :P

И това всъщност какво решава, ако де факто това търсиш ? Помоли я директно, ако трябва всеки път когато възникне подобна необходимост, ако това ти затруднява процеса на работа. То ако така си мълчим учтиво и чакаме някой да прояви съобразителност, много хора може да ни се качат на главата.  ;) И изобщо не е нужно да се вдига скандал.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2013, 02:10:51 pm »
Прия, не изпадай в смешни ситуации да си съдник някому, когото не познаваш.

В случая, ако се държеше по гореописания начин, същото щях да кажа и за теб. Липса на елементарно възпитание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2013, 02:14:30 pm »
И това всъщност какво решава, ако де факто това търсиш ? Помоли я директно, ако трябва всеки път когато възникне подобна необходимост, ако това ти затруднява процеса на работа.

Асол, по-горе вече съм споменала, че молби съм отправяла неколкократно. Ефектът е нетраен, след час-два пак се възобновява, с още по-голяма интензивност. Ще търпя, това е положението. Но не мога да кажа, че не е дразнещо, особено към края на седмицата, когато вече си преуморен и трябва да успееш да подготвиш всички материали за петъчната публикация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2013, 02:15:26 pm »
Прия, не изпадай в смешни ситуации да си съдник някому, когото не познаваш.

В случая, ако се държеше по гореописания начин, същото щях да кажа и за теб. Липса на елементарно възпитание.

обикновено съм съдник на хора, които не познавам. така е по-малък субективизмът казват. и не - никак не са ми смешни такива ситуации.

тъй като възпитанието ти те лишава от възможността да ме прочетеш обаче - приключвам с участие в темата ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Февруари 02, 2013, 02:16:33 pm »
тъй като възпитанието ти те лишава от възможността да ме прочетеш обаче - приключвам с участие в темата ти.

Благодаря за съобразителността.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Февруари 02, 2013, 02:19:54 pm »
Ще го правиш на въпрос докато е небходимо. Няма да се даваш толкова лесно. ;D А колежката ти не може ли да си слуша радиото със слушалки ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2013, 02:24:21 pm »
Не, на нея не й трябват, нали е с тронов Меркурий - трябва да слухти за всичко.  :P

(тук се шегувам, да не кажете сега, че правя астрологични обобщения)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Февруари 02, 2013, 06:36:11 pm »
клин-клин избива на безпардоност само безпардоност ,отразяваш я като огледало да се види и изпита същото като теб дразнение :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...