Здравей Гост

Психичното здраве

• 40 Отговора
  • 4670 Прегледи
*

Emma

• *
  • 321
Re: Психичното здраве
« Отговор #20 -: Март 06, 2013, 12:05:07 pm »
Сатурн е у6, а Луната у12.
Меркурий има опозиция и към Нептуна.
У4 е Венерата, а тя е гръмната с една плутонова опозиция.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Март 06, 2013, 12:23:44 pm »
За Луната съм сигурна, че е в Риби. Изключително надарен човек, голямо въображение, силно чувствителен, но не умее да борави с тази чувствителност, живее в негов си свят, отвлечен е от реалността.

Emma часът е неизвестен
Биполярно разтройство предполагам е заболяването...Вероятно е циклично. Не мисля, че е постоянно това му състояние.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 06, 2013, 12:23:50 pm »
Изключително надарен човек, голямо въображение, силно чувствителен, но не умее да борави с тази чувствителност, живее в негов си свят, отвлечен е от реалността.

Вероятно от време на време и чува разни "гласове" да му говорят. Ако канализира тази чувствителност, би могъл да развие и пророческа дарба.

И аз имам съмнения за някаква форма на раздвояване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #24 -: Март 06, 2013, 01:13:38 pm »
Сетих се за Зелда Фицджералд, съпругата на Скот Фицджералд, шизофреничка, умира при пожар в лудницата. Тя е смятала, че е много талантлива, като съпруга си, а също и че той краде от нейните творби – тя няма публикувани такива, и чрез нейния талант се прочува.

Ето картата от астрокома

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJxFTk0LwiAY_jVBwTtQ5z5K3kOXgqhTRNDNobnRdLE5xH59rkunB57v0L06ZMJYlFQ4hYfOf4weZa_goXsl4QmMQwV0SwiQYscJtGUAIycgcBmcN4PVY4T9ecXI-nbdQF0GWkPOHGMwQ15XkLGCL2khVeOk1fhrTv7_2CIp6TUynvjT3McEy6ZofHyng9a3KH0Q7RQxo2KckN6PXy1pOWQ

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Март 06, 2013, 01:18:25 pm »
Сетих се за Зелда Фицджералд, съпругата на Скот Фицджералд, шизофреничка, умира при пожар в лудницата.

Интересно, няма нито един квадрат в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #26 -: Март 06, 2013, 01:20:09 pm »
Луна на трон в съвпад с У3 и в опозиция на У6. Съвпад на двамата управители на У4. Луна в опозиция на Сатурн - чувства се недооценена.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #27 -: Март 06, 2013, 01:21:01 pm »
Сетих се за Зелда Фицджералд, съпругата на Скот Фицджералд, шизофреничка, умира при пожар в лудницата.

Интересно, няма нито един квадрат в картата.

Да, това не показва ли, че фрустрацията не идва от вън, а е в самата нея? Не преработва опозиците си.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #28 -: Март 06, 2013, 01:25:20 pm »
Меркурий няма напрегнати аспекти

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Март 06, 2013, 01:27:27 pm »
Да, това не показва ли, че фрустрацията не идва от вън, а е в самата нея?

Напълно е възможно при толкова опозиции да е проектирала вътрешните си конфликти върху заобикалящия свят.

Лично мнение - опозиции по-трудно се проработват, за разлика от квадрата.

Ти си или на единия полюс, или на другия, като периодично можеш да заставаш ту от едната страна на опозицията, ту от другата. Някои трайно се фиксират върху единия полюс - по-приемливия и удобен за тях, а ролята на другия се изпълнява от друг човек, група хора или определен тип ситуации. На малцина им се удава да намерят трайна равновесна точка и да интегрират поравно противоположностите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #30 -: Март 06, 2013, 01:31:34 pm »
Да, това не показва ли, че фрустрацията не идва от вън, а е в самата нея?

Напълно е възможно при толкова опозиции да е проектирала вътрешните си конфликти върху заобикалящия свят.

Лично мнение - опозиции по-трудно се проработват, за разлика от квадрата.

Ти си или на единия полюс, или на другия, като периодично можеш да заставаш ту от едната страна на опозицията, ту от другата. Някои трайно се фиксират върху единия полюс - по-приемливия и удобен за тях, а ролята на другия се изпълнява от друг човек, група хора или определен тип ситуации. На малцина им се удава да намерят трайна равновесна точка и да интегрират поравно противоположностите.

Склонна съм да се съглася с теб. При квадрата действаш и въпреки, че напрежението си остава, вече си избрал едно действие и знаеш дали е подходящо или не. Така избираш как да контролираш квадратурата и активността, която тя изисква.
От друга страна, опозицията винаги си одтава като полярност, тя не зависи от външни намерения, а е вътре в теб. Така аз преживявам двете си опозиции. Те винаги ме колебаят, а с квадратурите си съм наясно вече, там компромис не търпя.

Но имам една приятелка, която е на другото мнение от нашето, а смея да кажа, че е добър астролог. При нея анализът си идва и по усет....

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 06, 2013, 01:33:03 pm »
Да добавя, в тази карта преобладават опозиции и тригони, но без да навлизавме в детайли е трудно да се предположи наличие на психични отклонения. Нужен е доста задълбочен прочит.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 06, 2013, 04:03:13 pm »
А по въпроса за психичното, ментално и интелектуално здраве  ;D - вижте на какво мнение са учените:

Цитат

"Учени: От секса наистина се поумнява"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5581871

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Март 06, 2013, 07:34:47 pm »
какво значи да си нормален

да реагираш адекватно, дори и на неадекватна среда
а нашата от години е такава

и със сатурн, и без, и с плутон, и без - всички трябва да сме малко луди, за да оцелеем

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 06, 2013, 07:38:35 pm »
да реагираш адекватно, дори и на неадекватна среда
а нашата от години е такава

Точно така.
В неадекватна среда оцеляват най-адаптивните.

Достатъчно е да умееш добре да имитираш, за да се впишеш в представите за нормалност. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Март 06, 2013, 07:41:38 pm »
Задавам си въпрос...риторичен ;D..

Дали "психично болните" не са ЗДРАВИ.., а здравите "ПСИХИЧНО БОЛНИ"... ;D

« Отговор #37 -: Март 08, 2013, 07:15:07 am »
 :mellow:  всички сме психо....,но малко са освидетелствани,зависи колко тежкари ни изтрещяват за момента 
от началото на годината 125 самоубийства
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #38 -: Март 08, 2013, 12:27:02 pm »
Миналата година истински се шокирах като чух,че всеки 4-ти в БГ имал психическо разстройство,предполагам говорят за депресията. После пък научих, че последната била"настинката на психическите заболявания". Така че...

*

Papy

• 4343
« Отговор #39 -: Март 08, 2013, 01:06:30 pm »
Тъй, тъй

На някакъв кастинг за тв предаване-на всеки 10 души, 2 откачалки