Ако се абстрахираме от излъчването на снимката (виждам го за пръв път), бих добавила следното:
Наскоро с колежките в офиса коментирахме, че в България не само няма потомствена аристокрация, а и напоследък ни управлява "от кол и въже събрано", т.е. хора, които не са потомствени политици и по други канали са се озовали в политиката.
Та, в тоя ред на мисли това, че новоназначеният служебен премиер е потомствен дипломат, ми вдъхва известни надежди, дано не са напразни.

Ако се обърнем към физиогномиката, бихме могли да направим следните предположения:
- високо чело с ясна линия, пропорционално - може да загатва за далновидност, хуманистични заложби; визионер;
- издължени очи с леко приповдигнати крайчета - наблюдателност, проницателност;
- тънки притиснати устни - говорят за сдържаност, умереност, умение да се спазва разумна дистанция, но и критикарството не му е чуждо;
- сравнително прав нос - нито прегърбен, нито скъсен и чип, леко издължен - интелектуален тип, прагматичен, с умерена амбиция, не се стреми на всяка цена да завземе властта; краят на носа не е месест, не е сплескан, не се разширява силно надолу - това говори за относителна хармония между духовното и материалното, първичната природа е овладяна, не се стреми към приоритетно задоволяване на материални и плътски потребности, не е елементарен.
На мен лично не ми изглежда мазен, има сравнително приятно излъчване.
Мазен ми се струва Сергей Станишев, на всички снимки без изключение ми прилича на хамстер.

А от чия "порода" е новоназначеният премиер тепърва предстои да разберем. :mellow: