Здравей Гост

Лъжците

• 135 Отговора
  • 16685 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Лъжците
« -: Март 12, 2013, 09:54:18 pm »
И понеже в предишната тема за мъжа Близнак говорехме за лъжите,кой аспекти в натала според вас дават лъжци. :blink: :blink: :blink:Според мен са може би лоши  аспекти на меркурй и нептун.И двете карти ,които имам на такива хора са с опозиции на меркури и нептун.И двамата са патологични лъжци .
« Последна редакция: Март 12, 2013, 10:07:45 pm от elodiq »

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Лъжците
« Отговор #1 -: Март 12, 2013, 10:10:34 pm »
И понеже в предишната тема за мъжа Близнак говорехме за лъжите,кой аспекти в натала според вас дават лъжци. :blink: :blink: :blink:
Понякога лъжата не е това,което е... ;)
Меркурий в аспект,често напрегнат с нептун,плавните аспекти пък водят до-поетичност и творч. фантазия-оттам-лъжа ли е,или приказка-кой да ти каже. Сладките риби,които живеят в измислен понякога свят и си вярват-лъжат ли?
Меркурий в огнен знак,както и в аспект с Юпитер-нужда да разказват цветно и да украсят нещата от живота...преувеличават, ама е много забавно с тях, иска ни се да сме и ние така спонтанни...
Везните -лъжат ли,тези радетели за хармония/В ХАОСА,НАРЕЧЕН ВСЕЛЕНА?/Неееее, ама като ти кажат грозната истината с евфемизими, та чак да замяза на похвала-дали лъжат,не знам.../ОМ./
Козирогът ще излъже и себе си откъм емоции, дали истината му ще е "вярна",но не-и той не лъже.
Скорпионът лъже ли,ако премълчи с "хм-хм" истината,която ще убие другия. Той-СК. може да я понесе,да я изживее, изцели... а ти? :mellow:
А близнаците,дето ги плюха достатъчно тази вечер-те пък винаги ще се измъкнат, особено тези с троновия мерк, но за да не кажат неща,които не искат. Казах измъкнат, не излъжат ;). Но то-пак си е лъжа май, или не?
А дали има истина-обувка за всеки крак?
Опозиците на меркурий понякога лъжат,не винаги.
А най-ни лъжат хората от стихии и"зодии", които не хармонират с нашите. Или ние се лъжем в тях, от предварителните си очаквания...
Едва ли?
Всичко е относително. А който лъже с поведение и несериозност, не спазва обещания-той лъже ли?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #2 -: Март 12, 2013, 10:14:22 pm »
Другото което забелязах в тези карти,с които разполагам е ,че и при двамата има хармоничен аспект на мерк с плутон.Отделно и в двете карти е наличен положителен аспект между нептун и плутон.И аспектите между планетите и в двете карти са едни и същи.
« Последна редакция: Март 12, 2013, 10:19:52 pm от elodiq »

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #3 -: Март 12, 2013, 10:21:17 pm »
Другото което забелязах в тези карти,с които разполагам е ,че и при двамата има хармоничен аспект на мерк с плутон.
Ами да.ти си го казала в първия пост.
Мерк-нептун логика и въображение. Нептун е склонен да бяга от грубата материя, затова е добър в изкуства, кино ...знаеш. Човекът избягва ясни позици, да, може да се каже лъжец. Идеята е да разберем защо  прави това, едва ли се кефи да лъже,както 1 нееволюирал близнак ще се забавлява да скача от тема на тема,за да обърка другия, защото примерно мрази бавномислещи, или глупави според него хора.Нептун е бягство д р. свят, място, или скриване в нищото-без позиция.
 А добри ли са тези люде, които визираш в нептуновите сфери?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #4 -: Март 12, 2013, 10:26:33 pm »
Странен въпрос и двамата никакви ги няма що се отнася до изкуство,както и в който и да било положителен аспект на нептуновите теми.От там са взели само лошите неща. :angry: :angry:

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5 -: Март 12, 2013, 10:30:24 pm »
Странен въпрос и двамата никакви ги няма що се отнася до изкуство,както и в който и да било положителен аспект на нептуновите теми.От там са взели само лошите неща. :angry: :angry:
[/quoteДругото -за плутон-меркурий такъв може да използва казаното от срещу теб-винаги. Дори и ти да си забравил какво си казал междудргото дори да е било. А и-те владеят темата,знаят и го казват като безспорна истина,дори когато се спори дали ще завали довечера. Плутон дава императивност на изказа, на мислите.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #6 -: Март 12, 2013, 10:32:50 pm »
Сега като се замисля си права описанието за аспектите на плутон и мерк е много точно и за двамата.

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Март 12, 2013, 10:54:12 pm »
много се извинявам, че ще ви разбия илюзиите, но Нептун не прощава
творчеството не изключва лъжата, но не онази творческата, а чисто прагматичната или по навик, развита в следствие на много практика

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #8 -: Март 12, 2013, 10:56:56 pm »
хармонично аспектиран меркурии , водеща стихия - въздух.. , зависи .. моята истина, може да не е истина за другите  ;) юпитер с нехармонични аспекти?
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #9 -: Март 12, 2013, 10:59:05 pm »
творчеството не изключва лъжата, но не онази творческата, а чисто прагматичната или по навик, развита в следствие на много практика
Правилно ли да те разбирам, че тези с мерк-нептун не просто бягат от трудно,грозно, или лошо, ами просто си лъжат?
А защо? Аз имам опит с рибешки меркурий-винаги казва това,което е нанюхал, често ев 10-ката, ама моя мерк е тронов и...добре,че този е човек,когото обичам, но опре ли до факти,дати, имам едно наум и слушам себе си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Март 12, 2013, 11:04:46 pm »
Нептун не прощава..особено когато е в аспект със Слънце... ;D съвпад... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #11 -: Март 12, 2013, 11:07:12 pm »
Правилно ли да те разбирам, че тези с мерк-нептун не просто бягат от трудно,грозно, или лошо, ами просто си лъжат?
А защо? Аз имам опит с рибешки меркурий-винаги казва това,което е нанюхал, често ев 10-ката, ама моя мерк е тронов и...добре,че този е човек,когото обичам, но опре ли до факти,дати, имам едно наум и слушам себе си.
Ами и аз мога да кажа същото и при двамата не е бягство ,а са си чисти лъжи и манипулации.

*

abroad

• 2187
« Отговор #12 -: Март 12, 2013, 11:11:18 pm »
Нептун не прощава..особено когато е в аспект със Слънце... ;D съвпад... ;D

пак чела-недочела ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Март 12, 2013, 11:13:20 pm »
В картите на много писатели има връзка меркурий/нептун, или луна/нептун
Аз си умирам от кеф да ме лъжат :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #14 -: Март 12, 2013, 11:17:26 pm »

не знам дали ме разбираш, моят Мерк не е тронов :blink: - никъде не споменах Меркурий в Риби, нито само Меркурий
но иначе, аз му викам бягство от реалността, за което можем да вкараме и другите във филм или фото, което да наранява и вреди

ставаше въпрос за твърдите аспекти на Нептун към Луна, Слънце, Меркурий, тези на Юпитер - също
при Нептун и Юпитер съвпад не се счита за неблагопирятен аспект, или четем различни астрологии

има и по-крайни изказвания според които Нептун квадрат Меркурий, особено точен, не е сред благоприятстващите астрологичните занимания, или по-точно ефективните такива :blink:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #15 -: Март 12, 2013, 11:18:08 pm »
Е може ама става въпрос за онези най-долните и първични лъжи.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #16 -: Март 12, 2013, 11:18:34 pm »
Нали нептун в най-висшето си проявление е равно на вдъхновение, не може да е само лошо. Виж за дълъг път с такива люде не е лесно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 12, 2013, 11:21:06 pm »
Меркурий/Нептун ще лъже дотолкова, доколкото Юпитер и Сатурн му позволят.

Познавам хора с Меркурий в аспект с Юпитер /с Нептун може и да няма/, които лъжат безогледно.

Комбинация Меркурий/Кету/Юпитер също може да даде както изявена пророческа дарба, така и изкусно изтъкани лъжи - така да те омота, че да забравиш на кой свят се намираш.

Много са факторите... Сещам се, че вече имаме тема за лъжците, потърсете в архивите на форума.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Март 12, 2013, 11:22:37 pm »
Да..четеш м/у редовете се иска повече от Меркурий...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Март 12, 2013, 11:23:05 pm »
Тъкмо се допитах до човек с нептун-опозиция луна/слънце в 1-ви
Каза, че първо ще се самоубеди, че от лъжата му има полза, и после като лъже, окото му няма да мигне :)