Какво мислят, че постигат така?! Коя кауза (в която човек сам вярва) си заслужава да се самоубиеш пред хората?!
Не винаги е кауза, в някои случаи е отхвърляне на действителността, бягство от нея- както навремето девойките са се хвърлили от скалата на Калиакра, предпочели да станат храна на рибите, вместо курви на рязаните.
И сит на гладен не вярва- доказано! Млада и хубава жена, която няма грижи по дом, деца и е с хубава заплата, на някое гишенце, не може да се сравнява с човек над 50г изпаднал в отчаяние, поради наглостта на шайка престъпници!
Не оправдавам и толерирам постъпката на този или друг самоубиец, но в такива случаи е нужно поне малко разбиране, а не "ама тоя е луд, затова така"- никой не е застрахован от полудяване, пациентите в лудницата не са се родили там, преди това и те са били нормални.
Ако визираш мен, в грешка си. Нямам си деца, но грижите си ги имам по дома и нито съм на ГИШЕНЦЕ, нито заплатата ми е хубава. И на малкото съм доволна, по-зле има от мен, да - баща ми( той е на 53) . Като започна да дължи огромни суми пари, по банки и на криминални лица, и с месеци не му тръгваше работата, и ми се разплака по телефона, че му платих 500лв вноска по кредит в една банка. Дали сме си нямали грижи и ние, пък и много много хора са зле. Ама човека не е спал нормално от месеци за да работи и да се стабилизира, а не да ляга и да умира и да вини тоз и ония. Много добре съм наясно!!! Проявявам разбиране, като знам, че някой издържат, други - не.
аз мисля 4е всеки сам има право да решава дали иска да живее живота който му е даден и как то4но да го направи...
не ми пука дали на някои моите аспекти по натал или ина4е му се струват склонни или не да ме доведат до самоубийство ....
имам само един въпрос кой то4но дава право на хората да съдят другите прави ли са в постъпките им или не...
до колкото си спомням имаше в библията нещо за това този които не е сгрешил тои пръв да хвърли камък....
аз ли4но подкрепям 4овека за това което е решил...не вижда смисъл да се бори ок...живота си е негов...това 4е други решават да се борят ок ...нека го направят ...щом това е желанието им...
не виждам смисъл и от сравнения аз така пък еди кой си ина4е...
това няма да върне 4овека или да го накара да се откаже...
има и друго ти си помогнала на баща си ...ами ако на него не е имало кой да му помогне
много е лесно да се съди друг 4овек...
когато оба4е живееш неговия живот тогава можеш да кажеш дали 100 тояги са му малко
и дали е полудял или не...
и съжалявам но теорията която се шири навсякъде 4е самоубийците са психи4но болни нека колегите психолози си я наврът по моркова на сянка...
самата аз сам писала дипломна работа на тема суициди и психи4ни разстройства водещи до суицид...
не всеки посегнал на себе си е луд...нищо 4е за съжаление в нашето комформистко общество всеки разли4ен от нас е смятан за болен и луд...
жалкото е 4е вместо да се видят истинските при4ини за това всеки сега гледа друго...как тои си бил търсел виновници ...
ама виновни наистина има...ако е душевно болен както го класифицират някои защо не е усвидетелстван
къде е държавата на която се плащат данъци за това...
ако се е самоубил защото е останал без работа...какво кризата ли е виновна ами тя ще е виновна още 20 г
нали на работодателите им е по лесно да се възползват от нея и така да си трупат парици за 4ерни дни...по швейцарски сметки..нищо 4е има криза само в няколко сектора другото е фалшиво...
или е виновен 4овека 4е няма образование ами аз познавам хора с по 3 образования ама не ги наемат на работа именно защото са образовани...
няма да развивам теории но са ме у4или
4е за умрелите или само добро или нищо...
така 4е ако някои иска да обижда покойник...нека погледне себе си преди да го съди..