•4-ти тригон обединява домовете 4, 8 и 12, които спадат към водния елемент. От тук се вижда приключването на земното съществуване, както и духовния опит на Аза, т.е. от тези домове виждаме как роденият ще напусне земния свят в духовен или материален аспект.
a.4-ти дом ни дава ключа за разбирането на последната третина от живота (от 56 до 84 г.) и напредналата старост. От тук разбираме дали роденият ще почине беден или богат, как ще настъпи неговият край (в немилост, при децата и т.н.), кои ще са духовните и материалните интереси на родения, които ще изпълнят неговата последна трета от живота. Този дом показва и края на физическия живот, но не като болест, а като обстановка, например погребението.
b.8-ми дом ни дава ключа за кончината на физическото тяло, за смъртта и обстоятелствата, свързани с нея, както и опитите да се хвърли поглед в тайните на природата (минаване през тунел) и да се надникне зад булото на смъртта.
c.12-ти дом. Той също дава възможност да се види краят на физическото тяло, освен това този дом си поставя за цел преодоляване на земните страсти и на всички съществуващи човешки слабости, както и тяхното отмиване. Това е домът на очистването и под неговото влияние човек чрез страдание стига до понататъшно етично, духовно и религиозно развитие.
........................
Ся, глейте на кво се натъкнах преди секунда във виртуалното пространство, щото Гол. воден тригон през лятото ми забучва точно тези домове, а юпитера го играе 2 пъти - транзитно и натално.
Та сега въпроса ми е ще се умира или няма да се умира? Ще се мъча ли или направо към "обстановката, например погребението" отивам?
А?
Ах, адиос амигос.