Здравей Гост

Слънце във втори дом

• 62 Отговора
  • 8577 Прегледи
*

tania

• **
  • 743
Re: Слънце във втори дом
« Отговор #20 -: Март 15, 2013, 01:30:15 pm »
Едно въпросче по горните две карти може ли?

Ще познаете при кого от двамата самочувствието е с покритие?  :rolleyes:
Смятам, че при първата карта самочувствието е с покритие. При втората Слънцето е в квадратура към Юпитер и Нептун, което може да даде погрешна представа за себе си. Освен това участва в голям воден тригон, който по мои наблюдения води често до мързел.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Нова

• 3491
« Отговор #21 -: Март 15, 2013, 01:37:47 pm »
Кво е това писане и изтриване днес, бе хораа, давайте го по-бързи, смели и сръчни! Пашата обича смелите!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 15, 2013, 01:40:34 pm »
Успях да го прочета.  :blink:

Студено, много студено...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Март 15, 2013, 01:41:07 pm »
Оффф колко  писах и го изтрих без да искам. Та логиката ми е,че притежателя на първата карта би трябвало да успял в професио ален план у10 във 2,у2 в 10,юпитер у1 е съуправител на рибите и той във 2. Плюс Марса в коза и той дава бачкатори,поне по мое мнение тези хора винаги трябва дапавят нещо,не мързелуват. Докато втората карта Мерк и Венера в Овен....на приказки може и да се изхвърля....с тази екзалтирала луна и тя може да дава егоизъм и алчност. Заточен юпитер квадратиращ светилата и венера...
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Нова

• 3491
« Отговор #24 -: Март 15, 2013, 01:43:42 pm »
Оффф колко  писах и го изтрих без да искам. Та логиката ми е,че притежателя на първата карта би трябвало да успял в професио ален план у10 във 2,у2 в 10,юпитер у1 е съуправител на рибите и той във 2. Плюс Марса в коза и той дава бачкатори,поне по мое мнение тези хора винаги трябва дапавят нещо,не мързелуват. Докато втората карта Мерк и Венера в Овен....на приказки може и да се изхвърля....с тази екзалтирала луна и тя може да дава егоизъм и алчност. Заточен юпитер квадратиращ светилата и венера...

Тъй, тъй, ама казаха, че е било студено. Явно ни насочват към паднали планети, ама ние не, та не. Е, не, аз си казах първа и туйто.

« Отговор #25 -: Март 15, 2013, 01:47:58 pm »

Тъй, тъй, ама казаха че е било студено. Явно ни насочват към паднали планети, ама ние не, та не. Е, не, аз си казах първа и туйто.

Здраве да е  ;D пиша през мобилния и ми е малко зор. Понякога заточените планети и тези в падение са по- малкото зло от екзалтиралите. Но това си е мое мнение разбира се. Сега гледам,че в първата карта един марс в земен знак,много огън и въздух....то не,че във втората е мн по- различно де

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Март 15, 2013, 01:50:22 pm »
За егоизма и алчността си права (карта № 2), но и първата не е много по-различна - самодоволна консуматорка.

Карта № 2 (мъжът) е на програмист бази данни, има изключителен финансов усет, освен това е талантлив, има изслючително добър вкус. След завършване на висше образование отива в чужбина, където завършва още едно висше с магистърска степен в ИТ областта. Много е артистичен, забавен, свири на китара.

Карта № 1 (жената) е без никакво покритие. Нито е много умна и интелигентна, нито да кажеш, че е красива. Има средноспециално образование, учила е за акушерка, работи като медицинска сестра. На 24 години изпада в "духовна криза", че още е неомъжена, омъжва се успешно за момче от интелигентно семейство и успява да се измъкне от мизерното общежитие в покрайнините на града и се мести в голям апартамент на пъпа на града. Всяко лято ходи по почивки с детето и съпруга, през почивните дни обича да се занимава с цветарство на вилата извън града, която наследи в съсобственост.

« Последна редакция: Март 15, 2013, 01:57:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #27 -: Март 15, 2013, 01:50:57 pm »

Тъй, тъй, ама казаха че е било студено. Явно ни насочват към паднали планети, ама ние не, та не. Е, не, аз си казах първа и туйто.

Здраве да е  ;D пиша през мобилния и ми е малко зор. Понякога заточените планети и тези в падение са по- малкото зло от екзалтиралите. Но това си е мое мнение разбира се. Сега гледам,че в първата карта един марс в земен знак,много огън и въздух....

Ся, да не се отметнеш, за да спичйелиш? Казана дума... И аз видях огъня с въздуха, ама.. то така се разпалват хубавите неща.

*

Нова

• 3491
« Отговор #28 -: Март 15, 2013, 01:52:51 pm »
За егоизма и алчността си права (карта № 2), но и първата не е много по-различна - самодоволна консуматорка.

Карта № 2 (мъжът) е на програмист бази данни, има изключителен финансов усет, освен това е талантлив, има изслючително добър вкус. След завършване на висше образование отива в чужбина, където завършва още едно висше с магистърска степен в ИТ областта. Много е артистичен, забавен, свири на китара.

Карта № 2 (жената) е без никакво покритие. Нито е много умна и интелигентна, нито да кажеш, че е красива. Има средноспециално образование, учила е за акушерка, работи като медицинска сестра. На 24 години изпада в "духовна криза", че още е неомъжена, омъжва се успешно за момче от интелигентно семейство и успява да се измъкне от мизерното общежитие в покрайнините на града и се мести в голям апартамент на пъпа на града. Всяко лято ходи по почивки с детето и съпруга, през почивните дни обича да се занимава с цветарство на вилата извън града, която наследи в съсобственост.

Ся, Лили, който може, го може. За туй си требе талант и дамата си го има заложено.

« Отговор #29 -: Март 15, 2013, 01:55:15 pm »

Здраве да е  ;D пиша през мобилния и ми е малко зор. Понякога заточените планети и тези в падение са по- малкото зло от екзалтиралите. Но това си е мое мнение разбира се. Сега гледам,че в първата карта един марс в земен знак,много огън и въздух....

Ся, да не се отметнеш, за да спичйелиш? Казана дума... И аз видях огъня с въздуха, ама.. то така се разпалват хубавите неща.
Лили ако беше обявила награда нямаше само двете да пишем.тогава щях да се отметна  ;D
Лили кой кой е,че си писала все карта 2 :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Март 15, 2013, 01:59:07 pm »
Обърках се, пиша от офиса и бързам.

Карта 1 - жена, без покритие (Юпитер на трон, Венера и Марс в екзалтация)
Карта 2 - мъж, с покритие (Юпитер и Венера в заточение, Марс в падение)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Март 15, 2013, 02:01:47 pm »
Обърках се, пиша от офиса и бързам.

Карта 1 - жена, без покритие (Юпитер на трон, Венера и Марс в екзалтация)
Карта 2 - мъж, с покритие (Юпитер и Венера в заточение, Марс в падение)
Объркала съм се,но човек се учи докато е жив  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 15, 2013, 02:06:29 pm »
Мисля си, че и планети на трон/в екзалтация, и планети в заточение/падение дават равни шансове по принцип, т.е. не може да се каже, че едните имат предимство пред другите.

Изявата им зависи в голяма степен от средата, обкръжението и ценностната система на натива. За едни хора е ценно да имат собствена градина и да садят цветя, за други - да се развиват творчески и професионално.  :blink:

И двете карти си приличат в едно отношение - ценностната система се гради върху материалния статус. Това е "лицето", с което застават пред хората.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Март 15, 2013, 02:17:58 pm »
И още нещо.

Мъжът с Марс в падение първоначално щеше да става военен, изкара една година във Военноморското училище и после се отказа. След това се пренасочи към компютърна специалност. Има добра спортна форма. Изключително привлекателен, лицето му е с много правилни и красиви черти.

Жената с екзалтирал Марс в първи дом няма кой знае какви спортни способности, но по рождение е висока и с по-атлетично тяло, мъжка структура, рязък глас, доминираща и властна, но за пред хората умее да се мазни (по Луна и Венера) и да създава добро впечатление (АС Стрелец с тронов управител), когато има интерес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #34 -: Март 15, 2013, 02:25:44 pm »
Нещо за вертекса в седми дева?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 15, 2013, 02:29:25 pm »
В случая има реална планета в 7 дом, която също оказва влияние.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #36 -: Март 15, 2013, 02:31:44 pm »
Ахъм, забелязах. Питам упорито, щото и моя е в седми дева, и моя сатър е там + още разни.

« Отговор #37 -: Март 15, 2013, 02:44:58 pm »
Мисля си, че и планети на трон/в екзалтация, и планети в заточение/падение дават равни шансове по принцип, т.е. не може да се каже, че едните имат предимство пред другите.

Изявата им зависи в голяма степен от средата, обкръжението и ценностната система на натива. За едни хора е ценно да имат собствена градина и да садят цветя, за други - да се развиват творчески и професионално.  :blink:

И двете карти си приличат в едно отношение - ценностната система се гради върху материалния статус. Това е "лицето", с което застават пред хората.

Аз за това писах понякога,смисъл права си, много е относително и зависи от много фактори.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Март 15, 2013, 02:52:26 pm »
Има правилни и красиви черти на лицето, сигурно специфичния отнесен поглед на водолеите, поради асцендента си- чаровници са мъжете с такъв асц, действат хипнотично на жените, особено на зрелите жени.

Външно прилича на актьора Били Зейн, но е по-малко сладникав.

Очите и погледът са изразителни, но повече сякаш ги свързвам с Луна в Телец - мек, кадифен поглед, кравешки очи. Очите са красиви, но не са хипнотични като при плутонианците, няма нищо специфично.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Март 15, 2013, 03:12:47 pm »
Не смятам, че водният тригон води до мързел...

Зависи какви планети участват във водния тригон.

В случая с твоя близък част от тригона са Слънцето, Марс и Плутон в Скорпион - тук има достатъчно енергия човек да си постига целите. Всъщност тук можем да говорим за конфигурация "хвърчило", нещо повече от просто голям тригон.

И аз съм с воден тригон, но е доста електризиращ, все пак в него участват Марс и Уран.

Докато един воден тригон с Луна, Венера и Юпитер или Нептун ще се изяви в друга насока, тук енергията протича по-плавно.

И за прехвалените големи въздушни тригони с Луна, Меркурий, Юпитер, Сатурн и Уран на практика съм забелязвала, че не винаги дават забележителен интелект, нито гениалност. Някои гениални хора могат да имат семплички на пръв поглед карти, без да са налице специални аспектни конфигурации, затова ще ни е нужен по-задълбочен и детайлен прочит.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.