Здравей Гост

Либоффффф

• 57 Отговора
  • 7115 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Либоффффф
« -: Март 15, 2013, 12:51:22 am »
Не знам има ли такава или подобна тема изобщо, но смятам че всеки има какво да сподели като опит или изживявания в момента...било по натални "таланти" или някой транзит и т.н....естествено всички сме наясно, че нещата са комплексни, но все пак по-конкретно.....
според астрологията "любовта" може ли да се раздели на чисто физическа и/или такава с емоционално и чувствено обвързване...или винаги нещата са преплетени.....?
"сексуалните" планети не са ли и планети на "чувствата"....?
къде е границата според вас...?
виждате ли такава?
мъжете страх ли ги е от женската им страна(жените)/повече от колкото си признават?
жените отдават ли се повече на мъжката си страна(мъжът) повече от колкото е нужно...?
Венера, Луна, Марс, Слънце....Лилит...пЛутон...
« Последна редакция: Март 15, 2013, 09:50:58 am от vanilla »

*

adi

• *
  • 84
Re: Любовните терзания и мъки
« Отговор #1 -: Март 15, 2013, 01:27:34 am »
Темата която си поела е интересна поне за мен...
аз от скоро се интересувам от астрология но от 4етеното до тук
и от опита по мойте връзки и тези на близките и приятелите ми съм стигнала за себе си до няколко може и да прозву4ат на пове4ето смешни разсъждения и заклю4ения, но за мен са валидни...
а те са 4е в натала на 4овек е заложено каква любов има и носи в себе си и каква търси...
и затова и 4есто много обещаващи връзки с аспекти на пепеляшки и какво ли не завършват зле... :-X меко казано....
разглеждайки картите на хората с които сам била и на близки приятели
установих за себе си
4е ако имаш хармони4ни аспекти на венера с друга планета  то тогава в теб има така любов и тя е лесно смилаема за теб и партнъора ти, но ако имаш нехармони4ни аспекти от сорта на Плутон квадрат/опозе венера то тогава нещата стоят по друг на4ин...
много 4есто хора с такива аспекти търсят именно то4но такава любов, но именно тя за мен им е противопоказна, защото винаги завършва с болка
ето и прост пример
бивш мой приятел имаше такъв аспект  и любовта ни запо4на със страст по Плутон..
но моя Плутон в синастрия беше в съвпад с неговия и така аз докато бях с него му активирах още по силно наталния квадрат м/у Плутон и Венера...и така постоянно убивах неговата Венера...когато връзката ни премина на друго ниво по Нептун - тогава оба4е се задейства моя натален квадрат Нептун Венера и така в любовта не вървеше или единия мъ4еше другия или обратно...като 4есто дори незнаем какво ни мъ4и
аз не осъзнавах, 4е моя плутон мъ4и неговата венера
докато не ме сполетя същото с неговия нептун...

осъзнах 4е трябва преработка на твърдите аспекти, защото ина4е за да избягаш от тях трябва да търсиш 4овек без твърди аспекти, а такива дори и да има едва ли това е любов...
после се замислих пак над толкова разискваната тема какво е любовта  и осъзнах нещо, което и преди знаех, но не му обръщах внимание...
а именно, 4е любовта има разли4ни проявления, но е все любов...
и ако си представим, 4е любовта е разли4на то и в астрологията вероятно тя може да се интерпретира разли4но...
марс/венера - секс /за една нощ/
плутон/венера - страст
венера/лилит - обсебване и съблазън
венера /хирон - любов като в приказките
венера/юпитер - оби4,приятелство и веселие
венера/сатурн - уважение, отговорност,проява на загриженост
венера /уран - магнети4но влюбване, оригиналност и нестандартност
венера/меркурии - разбирателство
венера/слънце- харесване

сигурно съм допуснала грешки и някои не биха били съгласни с тази ми интерпретация, но аз смятам, 4е в нея има много истина...
защото на изток имат теория, 4е 4овек трябва да бъде нау4ен да култивира в себе си любов към себе си и към другите ...а какво е да култивираш , ако не и да преработиш и създадеш нещо ново...
много пъти хората търсим още и още нещо, което го имаме и е в излишък у нас само дето незнаем как да го култивираме/преработим, за да ни е от полза...
така 4е стигнах до извода, 4е когато в натала ми има твърд аспект примерно
плутон квадрат/опозе венера аз търся същото защото си мисля, 4е имам нужда пак от такава любов, защото тя ми е позната ...но колкото пове4е полу4авам от нея толкова пове4е не сам доволен и един ден просто тя умира в мен, защото трупам излишък, които няма на кого да отдам и незнам как да преработя...
а всяка друга любов която е хармони4на или не ми е дадена по натал ми е сякаш неприсъща и безинтересна ...
странното е, 4е наблюдавайки щастието на родителите ми и на баба ми и на дядо ми осъзнах и още нещо,  4е тяхната любов не е умряла-  не защото не са имали трудни аспекти/времена ...а защото са осъзнали как да култивират и преработват излишъка и как да приемат несвойствената за тях любов..
вси4ки знаем, 4е страстта е до време..няма как да сме страстни на 40 така както сме били на 20  ;)
но според мен, за да няма излишна болка 4овек трябва да се нау4и да култивира любов в себе си и към другите а не само да търси и да употребява...
знам 4е сме консуматорско общество, но много бързо се отказваме от любовта
а според мен тя трябва да се заслужи и трябва да се бориш за нея...ако искаш да я има...ина4е просто само си при4иняваме болка един на друг...
разбира се това е само мое мнение ... :blink: 
« Последна редакция: Март 15, 2013, 01:35:45 am от adi »

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: Либоффффф
« Отговор #2 -: Март 15, 2013, 04:49:13 pm »
Ади много хубав пост, много подробен и много ти благодаря за него,съгласна съм напълно с теб,че трябва да култивираме в нас любов към себе си и другите,и наистина когато Венера-Плутон са квадрат -опозе-доста е жестока болката,просто трябва да се отработят тези напрегнати аспекти и тогава спира да боли....
А колкото до това да се борим-и това е до време -просто има и случаи в които борбата не си е заслужавала,а ние не сме знаели,че това не е правилния човек и така болката е неописуема, това е по Венера -Плутон -опозе-квадрат...или както казват хората Химия-или я има или я няма .   
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3 -: Март 15, 2013, 05:14:00 pm »
Ади много хубав пост, много подробен и много ти благодаря за него,съгласна съм напълно с теб,че трябва да култивираме в нас любов към себе си и другите,и наистина когато Венера-Плутон са квадрат -опозе-доста е жестока болката,просто трябва да се отработят тези напрегнати аспекти и тогава спира да боли....
А колкото до това да се борим-и това е до време -просто има и случаи в които борбата не си е заслужавала,а ние не сме знаели,че това не е правилния човек и така болката е неописуема, това е по Венера -Плутон -опозе-квадрат...или както казват хората Химия-или я има или я няма .   
А как е по плутон тригон венера?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Март 15, 2013, 05:45:37 pm »
Предстоящ цикъл Венера-Марс... :blink:

Радват ме теми...,свързани с любовта. Ще споделя по-късно...опит.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #5 -: Март 15, 2013, 06:35:23 pm »
Може би  са по-плавни нещата,нали тригона предполагаме,че е нещо хубаво..При теб ли е така Милки?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #6 -: Март 15, 2013, 06:48:36 pm »
Може би  са по-плавни нещата,нали тригона предполагаме,че е нещо хубаво..При теб ли е така Милки?
Да,в момента тр плутон е на 2 градуса от точния тригон.Но 2014г. ще се осъществи.Скоро пак ще се отдръпне :lol:

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #7 -: Март 15, 2013, 06:55:54 pm »
Милки,значи всичко ще е ОК :blink:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #8 -: Март 15, 2013, 07:35:46 pm »
Милки,значи всичко ще е ОК :blink:

От твойта клавиатура,в Божиите уши!!!!! ;D ;D :blink:

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #9 -: Март 15, 2013, 08:19:07 pm »
Точно така Милки  :blink:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 15, 2013, 08:31:01 pm »
Любов винаги има... :blink: и ще има дори и когато нас ни няма....

Любовта не е само Венера...Не  е само Нептун ..,Марс...,Плутон.
Всяка планета има аналогии с любовта.
Например - управителя на 5-ти дом в аспект с управителя на 3-ти значи любов чрез съседи , близки...,писма...,съученици...,чрез интернет. Управителя на 5-ти в аспект с управителя на 6-ти любов на работното място...Връзката на управителя 5-ти/9-ти любов с човек от друг град...или село...
В наталната карта управителя на 5-ти дом , 7-ми дом и 11-ти дом и взаимовръзката м/у тях показват как и по какъв начин срещаме и получаваме любовта. А планетите и техните аспекти как ще изразим и получим тази любов.
Аспект на тежка планета към куспидата на 5-ти дом винаги покзава движение по темата любов!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Март 15, 2013, 08:55:06 pm »
За последното...не съм сигурна
Съвсем скоро тр сатурн и тр уран ми бяха в аспект с к5 и нищо не се е случило

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Март 15, 2013, 09:02:20 pm »

определено се оглеждай края на март и началото на април. после сподели дали е имало нещо интересно.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 15, 2013, 09:11:11 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=e7adDceI0M4

Ще се убедиш... :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Март 15, 2013, 09:15:48 pm »
Обещавам да докладвам :)
Ама нали знаете, че аз съм от тия-чепатите :)))
Аз ко не искам...как ще стане

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 15, 2013, 09:21:33 pm »
Обещавам да докладвам :)
Ама нали знаете, че аз съм от тия-чепатите :)))
Аз ко не искам...как ще стане

Това беше правилен отговор. ;D И точен...
Тенденциите на хороскопа и възможностите на планетарните енергии зависят от СВОБОДНАТА ВОЛЯ..на всеки от нас. ;D
Затова..,доста често астролога е обвиняван ..,че не познава. ;D И понякога на практика не е виновен астролога..,а свободната воля на консултирания...клиент./опс...често пациент/. ;D
Не е към теб Папи..последното..,но ми хареса поста ти...подходящ за реплика на мислите ми.... :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Март 15, 2013, 09:28:08 pm »
Мда-много хора ме обвиняват, че гледам предимно лошите неща, но всъщност не е така. Търся най-вече какво иска човекът,  кое го кара да върви напред и кое не му стига, за да е щастлив. Което е почти едно и също.
Затова кофти конфигурациите стигат по-далеч

И в този смисъл-ако някой има нужда от много любов, ще я търси цял живот, ще попада в ситуации, ще има връзки-успешни/неуспешни и т.н.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Март 15, 2013, 09:28:52 pm »
Един интересен въпрос имам.

Разглеждате ли мунданните транзити на планетите ,като ваши собствени управители на домовете?
Ще се поясня с пример:

Скоро транзитен марс ще съвпадне с тр уран.
При мен марс е У5 ,а уран у7. И аз примерно да имам събитие по съвпада на тези планети,свързано с личните ми домове?

Може ли да се говори за такава предиктивна техника?
Дано ми разбирате въпроса.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 15, 2013, 09:54:18 pm »

Разглеждате ли мунданните транзити на планетите ,като ваши собствени управители на домовете?
Ще се поясня с пример:

При мен марс е У5 ,а уран у7. И аз примерно да имам събитие по съвпада на тези планети,свързано с личните ми домове?

Разбира се..,това е продължение..или част от планетарен цикъл... :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Март 15, 2013, 09:57:26 pm »

Ще се поясня с пример:

Разбира се..,това е продължение..или част от планетарен цикъл... :blink:

Значи ще има гръм и трясък при мен свързано с 5ти и 7ми дом :blink: