Здравей Гост

Хоби/Колекционери

• 84 Отговора
  • 10488 Прегледи
Хоби/Колекционери
« -: Март 16, 2013, 12:20:21 pm »
От известно време си търся интересно хоби и се чудех къде в картата можем да търсим хобитата? Това ще ми е от голяма полза, а и не само на мен  :mellow: А и отделно може да обсъдим различните видове хобита, от обичайни до странни и прочие.. Интересно ми е в частност колекционерството - как да го търсим като хоби в картата? Познавам жена, която колекционира четирилистни детелини, но нямам никакви нейни данни  :rolleyes:
:)

*

Lillie

• 30532
Re: Хоби/Колекционери
« Отговор #1 -: Март 16, 2013, 12:25:33 pm »
Колекционирам котки - живи, не препарирани.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Март 16, 2013, 12:28:56 pm »
 :yahoo: Обожавам котките.. жалко, че никога не съм си имал.. заради майка ми..  аз колекционирах свещи.. в кой дом са хобитата  :-\ ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 16, 2013, 12:32:34 pm »
Колекционерството би трябвало да е отчасти по 2 дом (натрупване), по 5 дом са всички онези неща и занимания, които ни доставят удоволствие. Двата дома се свързват и с талантите, според индийците и 3ти също (тук може да попадне и някое хоби, ако е свързано със спорт, танци или художествено/музикално оформление, дизайн).

Иначе в ученическата си възраст предполагам, че повечето от нас са минали през тоя етап - да колекционират разни дребни нещица, навремето беше много модерно. Колекционирах малки календарчета, беше голяма мания в училище, а също картинки с персийски котки - е, сега вече имам цели 5.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Март 16, 2013, 12:40:21 pm »
Колекционирането на котки идва от самосебе си, ако имаш женска и мъжка некастрирани котки. ;D За 1-2 години виждаш нагледно как работи законът на Малтус за растежа на числеността на популацията - експоненциално. Имам познат с такъв случай.

Допълвам само и 11-тия дом за групови дейности (хобита).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 16, 2013, 12:44:11 pm »
Колекционирането на котки идва от самосебе си, ако имаш женска и мъжка некастрирани котки. ;D

О, да, тук стана цяла популация - мъжки (татко), женска (майка) и шест малки, от които три запазих и сега сме едно голямо котешко семейство. По-нататък се наложи да кастрирам женската, на мъжките им запазих атрибутите и сега вече ме ухажват мен и започнаха да се бият от ревност. Ако се появи и мъж, сигурно ще му пишкат в обувките.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Март 16, 2013, 12:47:51 pm »
Да, котките могат да бъдат много ревниви за човешко внимание. Познавам един такъв пухкав ревнивец - един от котаците на познатия ми. Не дава друга котка да се гали в негово присъствие, само той да получава ласки.

« Отговор #7 -: Март 16, 2013, 12:49:14 pm »
Колекционирането на котки идва от самосебе си, ако имаш женска и мъжка некастрирани котки. ;D

О, да, тук стана цяла популация - мъжки (татко), женска (майка) и шест малки, от които три запазих и сега сме едно голямо котешко семейство. По-нататък се наложи да кастрирам женската, на мъжките им запазих атрибутите и сега вече ме ухажват мен и започнаха да се бият от ревност. Ако се появи и мъж, сигурно ще му пишкат в обувките.  ;D

:57: :57: :57:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 16, 2013, 12:50:14 pm »
Всички ги галя поравно, но с възрастта бащата стана много крив и започнах да му обръщам по-малко внимание, сега тормози децата си, гони ги  - съскане, рев, грачене... И да го кастрирам него, ще почнат останалите три мъжки да се бият помежду си, след като дъртият се кротне.

:57: :57: :57:

Смешно ти е на теб  ;D, но беше голямо събитие, когато мъжкият заплоди женската, карахме бременност, раждахме... После като се родиха шест малки, беше голяма изненада, тъй като очаквах не повече от три-четири. Асистирах на котката по време на раждане, рязах пъпната им връв, после ги дохранвах с адаптирано мляко от малко шишенце с биберон.

Един приятел като ме питаше в скайпа какво правя, аз все отговарях, че кърмя.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Март 16, 2013, 12:51:40 pm »
Как беше лафът за двата петела в един кокошарник. Така е и с мъжките котки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 16, 2013, 12:56:48 pm »
Допълвам само и 11-тия дом за групови дейности (хобита).

Да, наистина има резон - ако сформираме група съмишленици според някое любимо хоби и го практикуваме заедно, тогава минава и по 11 дом.  :blink:

Клуб за плетки, клуб за шах, клуб на пенсионера, клуб на анонимните алкохолици, клуб на суингърите, астрологичен форум - всички те попадат в 11 дом.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Март 16, 2013, 01:09:31 pm »
Сатурн...търсете Сатурн по темата...и Луната.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #12 -: Март 16, 2013, 01:13:33 pm »
Моето хоби е авиация от 4 годишен се занимавам с авиация , която на по-късен етап се превърна в колециониране на малки модели на самолети , в 5 ти дом имам плутон ,едва ли го свързвам с Авиация ... с авиация може би по-скоро Нептун или греша? хмммм върха на пети дом е вьв Венера ... пак не е авиация :lol:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Март 16, 2013, 01:13:51 pm »
Че защо пък Сатурн?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 16, 2013, 01:14:10 pm »
Сатурн...търсете Сатурн по темата...и Луната.

По Луна/Сатурн познавам колекционери тип Плюшкин - трупане на ненужни неща, които по принцип са си за изхвърляне. По Венера също може да се правят колекцийки - дизайнерски нещица, модни и естетични аксесоари, предмети на изкуството. По Луната се "запасяваме".

Между другото, с моята рачешка Луна никога не държа запаси от храна. Но си имам друга мания - натрупвам запаси от ежедневна козметика и домакински препарати. Някак се чувствам по-спокойна, когато отворя шкафа и видя, че е пълен догоре.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Март 16, 2013, 01:15:07 pm »
Моето хоби е авиация от 4 годишен се занимавам с авиация , която на по-късен етап се превърна в колециониране на малки модели на самолети.

Меркурий/Марс/Уран + Раху (Северен Лунен възел).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #16 -: Март 16, 2013, 01:26:06 pm »
точно това се замислих че Мерукий трябва да играе роля , натален меркурии  секстил марс. Меркурии в девети дом  :blink: а Марс на върха на 11 , 11 го свързвам с 5 ti

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 16, 2013, 01:28:17 pm »
точно това се замислих че Мерукий трябва да играе роля , натален меркурии  секстил марс.

Може и Луната да участва - в кобминация с Меркурий/Марс или Марс/Уран, а също с Раху, Меркурий/Раху, Марс/Раху.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Март 16, 2013, 01:35:24 pm »
22 юни 1970г
Гр.София
02:45 мин

Какво колекционира този мъж? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #19 -: Март 16, 2013, 01:36:16 pm »
Моето хоби пък е да събирам оригинални CD-та от 80-те и 90-те.  :P Имам Близнаци на К5, а Мерк е в Стрелец в съвпад с Уран и ЮЛВ.  :thinking: