Това не е картата на лекар, а на чудовище, занимавало се с експерименти върху хора.
Йозеф Менгеле -
http://www.astro.com/astro-databank/Mengele,_Josef. Прикачвам ведическата му карта, направена с астро.ком, и имам няколко въпроса.
Какво толкова малефично влияние има върху Луната му, за да го направи толкова жесток? Или жестокостта идва от взаимната рецепция (паривартана йога) между Марс и Сатурн, които са и във взаимен аспект (и в западната, и във ведическата карта)? Марс е екзалтиран (силен е и при Хитлер, но там е в ъглов дом, образувайки Ручака йога, типична за лидерска позиция и такава в армията), а тук е свързан с 8-мия дом на смъртта, медицината, изследванията и т.н. Сатурн е дебилитиран*, тясно свързан с Раху.
На колко жестокост е способна Луна в Хаста? Не мисля, че е от най-жестоките накшатри, освен това и аспектите върху Луната са важни.
Лили, ти беше писала, че Кету акцентира есенциално силните планети, което и аз съм чела, че е така (въпреки че бях писала веднъж тук противоположното му твърдение, което е грешно). Имаш ли информация как действа Раху върху планети с есенциални достойнства? По-специално, върху дебилитирани. По логиката на ведическата астрология един слаб малефик би трябвало да прави по-малко бели от силен, нали? Но сигурно зависи и от дома. А Раху изкривява, преекспонира...
* Допълвам се. Дебилитацията на Сатурн не се ли неутрализира от позицията на Слънцето (планета, екзалтираща в знака, където Сатурн е дебилитиран) и Венера (планета, управляваща знака на екзалтация на Сатурн) в ъглов дом от Лагна и Луната съгласно Ничабханг йога?... Малко съм разхвърляна днес, извинявам се за което.