Папи, и твоята майка ли беше с планети във Водолей? Нещо такова ми се върти като спомен.
Моята е със Слънце и Луна във Водолей.
Но според мен тя рано си е показвала заложбите. Не може човек да се обърне толкова крайно, ако не го има заложено в себе си. Разговаряла съм с баща си дали е била такава на младини. Според него си е била по-остра и тогава, обичала е да командва и тогава. Все страда по някакво минало, все миналото й се привижда хубаво, а настоящето и бъдещето без перспектива.
Аз не харесвам такива хора.
Омъжена е щастливо, според моите разбирания. Има мъж, който не е агресивен, тя е Принцесата. Той може да готви, пере, чисти, пазарува, не употребява алкохол, не изневерява, обича я дълбоко и искрено, грижи се за нея и всичките й прищявки, не си крие парите, страхотно работлив, с непримирим оптимизъм. Той е прекрасен човек, не защото ми е баща. Златен е. Има сърце, което може да побере цял свят. Страхотен кулинар е. Тя не вижда, когато той приготви някоя засукана вечеря, която тя никога няма да направи, тъй като не е по домакинската работа. Тя ще вдигне скандал и ще се цупи, че е нацапал 2 вилици повече, а после ги е измил, но не ги бил сложил на правилното място. Ужасно непризнателна е.
Имали са и трудни моменти като семейство, здравословни проблеми, операции. Но това не е причина да се вгледаш в чернилката на живота.
За приятелите си е добър човек в общи линии, но в семейството е ужасяваща. Макар черногледството й да отблъсна всичките й приятелки. Защото нахалството й премина всякакви граници. Започна да става съдник на чуждите семейства, постави себе си на пиедестал, от който да съди околните. А същото време разби семейството си. И фактите са, че има дъщеря, която не желае да контактува с нея. И мъж, който се връща в дома си с нежелание. И въпреки това й е верен. Може да звучи крайно грозно, но аз много искам да намери жена, която да го уважава и цени. Не желая да оставя майка ми, да се развежда, защото тя е толкова глезена, че дори не пазарува, ще умре от глад, ако живее сама. Но никога няма да му се разсърдя, ако намери жена, която да го прави щастлив и му дава кураж, за да се справя с несгодите. Но той е прекалено принципен и едва ли ще го стори.
Но това винаги е било така. Аз помня това от нея - вечното й "Аз бих направила това за редно, според мен така трябва да се направи." Изказано с укор и гордост, че тя винаги е права.