Здравей Гост

Който има нужда

• 400 Отговора
  • 66738 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Който има нужда
« Отговор #200 -: Май 05, 2013, 12:23:41 pm »
И на мен ми се искаше да бъда финансово независим, даже преди 2 години се опитах да се махна и да си намеря работа в друг град, ама не стана.  :(
Те мислят само за това кой на какво не обърнал внимание в къщата, кой не спазвал часа за обяд или вечеря, а не им дреме, че от малки ги гледаме и слушаме как се карат всеки божи ден и заплашват, че щели да се махнат.
Ще изляза, но нямам желание да се връщам...

Благодаря на всички вас за подкрепата, която ми оказвате!!!
« Последна редакция: Май 19, 2013, 07:34:49 pm от Veselin »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #201 -: Май 05, 2013, 12:29:46 pm »
И къде ще се махнат? Ще заминат да живеят на село?

Весо, на мен много пъти не ми се е искало да се прибирам в къщи, намирах отдушник в работата.
Истината е, че ти трябва една разтърсваща промяна, в такава отровна среда не може да се живее вечно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #202 -: Май 05, 2013, 12:32:03 pm »
Там е работата, че няма къде да се махнат, защото нямаме и село...
Трябва ми да, искрено се надявам на следващия си солар, той ми обещава нова работа, и любов, и връзка, и отделяне на родителите, дано наистина се окаже вярно. Жалко само, че има още половин година дотогава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #203 -: Май 05, 2013, 12:35:00 pm »
Жалко само, че има още половин година дотогава.

Половин-една година е нищо на фона на годините, които си прекарал в такава атмосфера.
Постепенно нещата ще се наредят  :blink:, но трябва искрено да се стремиш към това и да положиш началото на желаната промяна, да не се оставяш на инерцията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #204 -: Май 05, 2013, 12:37:58 pm »
Опитвам се не се оставям. Яд ме е, че сега не изниква нищо подходящо за работа, колкото и да търся. А по много обяви пък нямам нужната квалификация и опит, които искат. Единствено в София вероятно бих могъл да си намеря, но за момента дори нямам възможност и да ида до там, камо ли пък, ако ме вземат на работа, да мога да започна.
Вярвам, че ще се случи нещо и дано наистина положително се развият нещата.

Все повече се убеждавам, че не всеки е по-добре да създава семейство и деца. Като ги гледам нашите с това 'така е редно', а докъде са стигнали...

*

satin_

« Отговор #205 -: Май 05, 2013, 12:39:26 pm »
Няма ли никакви варианти да се отделите с брат ти. Такава обстановка само ще те съсипе психически.
Може за начало някоя стая да си наемете, разходите не би трябвало да са големи.

Или им слагай успокоителни в кафето  ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #206 -: Май 05, 2013, 12:40:50 pm »
За момента не, нямаме абсолютно никакви спестявания. Последните, които имах, ги дадох за зъболекар преди седмица.
Ще се опитам да изтърпя още няколко месеца.

*

satin_

« Отговор #207 -: Май 05, 2013, 12:45:25 pm »
Не работиш ли? Каква работа си търсиш?
Сега набират персонал по морските курорти, защо не потърсиш нещо.  Така ще можеш и да прекараш лятото далеч от скандалите у вас.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #208 -: Май 05, 2013, 12:47:59 pm »
Помагам на майка ми в една работа на един павильон, но тя е много ниско платена.
То хубаво да търся, ама няма при кого да отида. Нашите отдавна са скъсали отношения с много роднини, а повечето дори не ги знам из кои краища на България са разпръснати. Единствено леля ми в Перущица, ама тя сега си има много проблеми и няма как да помогне. Затова и за момента търся само работа в Пловдив.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #209 -: Май 05, 2013, 12:48:54 pm »
С брат ми мислим да излезем за известно време, пък дано после да са се успокоили.
Благодаря ви отново на всички!

« Отговор #210 -: Май 05, 2013, 12:51:15 pm »
И аз обичам повече котките - харесвам арисотратизма и дистанцираността им. Кучета хич не харесвам попринцип - твърде са любвеобвилни и енергични и като започнат да скачат и да те ближат, единственото, което искам е, да ги махна. А и нямам нерви, честно казано, да ги извеждам по разходки и т.н. Котките някак живеят сами за себе си, кучетата те поставят в състояние, в което усещаш, че зависят от теб твърде много. Иначе сега нямам домашен любимец, но ако си взема, определено би било котка.
ПС: Май съм била с една или няколко страници назад с темата, за което се извинявам

*

satin_

« Отговор #211 -: Май 05, 2013, 12:54:12 pm »
Помагам на майка ми в една работа на един павильон, но тя е много ниско платена.
То хубаво да търся, ама няма при кого да отида. Нашите отдавна са скъсали отношения с много роднини, а повечето дори не ги знам из кои краища на България са разпръснати. Единствено леля ми в Перущица, ама тя сега си има много проблеми и няма как да помогне. Затова и за момента търся само работа в Пловдив.

Веско при сезонната работа на морето обикновено осигуряват квартира.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #212 -: Май 05, 2013, 12:58:03 pm »

Между другото, това наистина е вариант - да изкара едно лято на морето.
Ще го спукат от работа, може и да не спести достатъчно пари, но със сигурност една такава промяна в обстановката, далеч от дома и скандалите, ще му се отрази добре. А и като цяло по-динамичният живот и повече нови запознанства ще са му от полза, струва ми се.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #213 -: Май 05, 2013, 01:24:58 pm »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #214 -: Май 05, 2013, 01:37:00 pm »
Те мислят само за това кой на какво не обърнал внимание в къщата, кой не спазвал часа за обяд или вечеря, а не им дреме, че от малки ги гледаме и слушаме как се карат всеки божи ден и заплашват, че щели да се махнат.
Ще изляза, но нямам желание да се връщам...
Весо,съчуствия.
Тая твоя изповед ме наведе на разни размисли.
Часове за обяд ,вечери и особено празничните тарапани са нещо,което родителите ми не успяха да наложат на нас с брат ми.Ние сме много по-големи от теб,живеем в непосредствена близост и споделяме обща кухня.
Значи,нито аз с Водолейското Слънце,нито брат ми с Уран на АЦ сме от хората,които харесват традициите на родители с Рачешки Луни(тя и моята е такава,но е сериозно зашеметена от Уран)
През годините успяхме да си извоюваме правата и свободите и днес никой не се сърди,че онзи не ял,другия закъснял.
Имам един спомен,като студентка бях на гости в приятелка,майка й ,слънчев Рак,беше приготвила за вечеря невероятни вкусотии,бащата се обади,че има спешна задача и ще закъснее,всички домашни,в това число и аз, седнахме да решаваме кръстословици  и чинно дремахме до 22ч.Просто припадах от глад,ама кво да правиш.. ;D
Това за мен не е форма на уважение,а закостенялост някаква-да ям и пия под час и в пълен състав на масата. ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #215 -: Май 05, 2013, 04:36:18 pm »

Между другото, това наистина е вариант - да изкара едно лято на морето.
Ще го спукат от работа, може и да не спести достатъчно пари, но със сигурност една такава промяна в обстановката, далеч от дома и скандалите, ще му се отрази добре. А и като цяло по-динамичният живот и повече нови запознанства ще са му от полза, струва ми се.
Не знаех, че осигуряват и квартира.  :-[ Благодаря ви отново, ще започна да търся, и без това ми се иска да се махна от тука.
Никога не съм обичал тяхните установени часове и традиции, за мен винаги това са били пълни глупости. Просто ми се иска да живеем в хармония, ама явно засега няма да стане.

Между впрочем, като бяхме навън с брат ми, видяхме едно момиче водеше една котка на каишка точно като на пинчер, но котката се дърпаше много, а момичето пищеше.  ;D

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #216 -: Май 05, 2013, 04:48:58 pm »
Може би раздвижване в професионален план , да имаш нови възможности на работа ...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #217 -: Май 05, 2013, 05:01:15 pm »
Гадното е, че баща ми утре пак някакъв го кани да пият ракия.  :-X Така намразих всякакъв алкохол заради него.  :angry: Не знам как да го спра, а ми е мъчно за него. Недоволен е много от живота си, а само се вайка и говори, че ние сме му били виновни. Не сме били такива и онакива, а не гледа себе си...

*

Papy

• 4343
« Отговор #218 -: Май 05, 2013, 05:10:16 pm »
Почвай да ровиш обявите на морето, че руснаците заидваха. От теб зависи колко дълго ще траеш тормоза, баща си нито можеш да го промениш, нито да го спреш
Бивши алкохолици не познавам, може и да има някъде

*

satin_

« Отговор #219 -: Май 05, 2013, 05:13:21 pm »
Точно и аз да ти се накарам, но Papy ме изпревари  ;D