Здравей Гост

Валидност на хорарната карта

• 45 Отговора
  • 6385 Прегледи
Валидност на хорарната карта
« -: Април 04, 2013, 07:04:21 pm »
Интересува ме колко време според вас е валидна хорарната карта,защото чувам най-различни мнения по този въпрос.Варират от 3 месеца до 1 година,но мое лично мнение е,че картата може да бъде валидна и до 2,5 години-времето за което прогресивната Луна преминава през даден знак.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
Re: Валидност на хорарната карта
« Отговор #1 -: Април 04, 2013, 07:06:30 pm »
Много зависи от въпроса. Ако въпросът ти е за събитие, което ще се случи още същия ден, тогава хорарната карта няма да бъде валидна на другия ден.

« Отговор #2 -: Април 04, 2013, 07:08:34 pm »
Сега чета тук,че важали от 3 до 6 месеца,но как може да се прецени колко точно?

« Отговор #3 -: Април 04, 2013, 07:09:29 pm »
Ами ако задам въпрос примерно за събитие,което предстои да се случи след години???

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Април 04, 2013, 07:09:45 pm »
С хорарната астрология доста се спекулира. :blink:
Хорарната карта е времева карта и като такава тя отговаря за определен времеви диапазон, както и за конкретен въпрос.
Аз лично с хорарната астрология /в редките случай в които се допитвам и до нея/ сверявам и наталната карта.
Има противоречия понякога...И според мен винаги мога да се доверя на натала..,а не на хорара...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #5 -: Април 04, 2013, 08:16:54 pm »
Зависи сигнификаторите на въпроса в какви знаци се намират - кардинални, фиксирани, мутабелни и от други неща разбира се. Хорарната карта е спомагателна и е хубаво да се гледа заедно с наталната.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #6 -: Юни 18, 2013, 12:40:02 pm »
а ако самият въпрос съдържа ограничение за време? например - до 1 месец ще...? тогава за 1 месец ли важи или за 3 все пак показва тенденциите?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #7 -: Юни 18, 2013, 12:42:59 pm »
Щом във въпроса се съдържа ограничение за време, хорарната карта ще важи до изтичане на това време.

« Отговор #8 -: Юни 18, 2013, 04:07:16 pm »
Въпроса е дали имаме право да определяме време и ако е така до какво време трябва да се ограничим?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #9 -: Юни 18, 2013, 04:30:40 pm »
По мои наблюдения ако някой пита- имаме ли бъдеще, ще се срещнем ли, ще замина ли?, ще ме одобрят ли за тази работа? - то тогава си е рамка до 3 месеца- показва тенденциите.

Ако някой пита за събитие утре или вдругиден- как ще си изкарам на купона едикога си, ще си взема ли изпита другата седмица- то чарта е за това събитие.

Има въпроси като - има ли чувства към мен? излъгал ли ме е?- те не предполагат време, там аз лично гледам просто състоянието на планетите.

тоест за мен хорарните въпроси са 3 типа- за развитие, за събитие и за състояние

"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Uran

• 6041
« Отговор #10 -: Юни 18, 2013, 05:18:44 pm »
Да ви кажа, хорарни въпроси задавани за мен (самата) или от мен, на 90%, че и повече, не са се "сбъдвали".
Забелязвам, че при другите си работят хорарите. Оправдавам неслучването, с възможността за противопоказност да знам "резултатите". ;D

« Отговор #11 -: Юни 18, 2013, 05:25:54 pm »
Да ви кажа, хорарни въпроси задавани за мен (самата) или от мен, на 90%, че и повече, не са се "сбъдвали".
Забелязвам, че при другите си работят хорарите. Оправдавам неслучването, с възможността за противопоказност да знам "резултатите". ;D
Хммм...възможно ли е да има такава противопоказност?

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #12 -: Юни 18, 2013, 08:00:01 pm »
И при мен е така, много повече описват емоция, състояние-асц, луна, но не и конкретност в развититето...

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Юни 18, 2013, 08:06:36 pm »
И при мен е така, много повече описват емоция, състояние-асц, луна, но не и конкретност в развититето...
Точно така. Описват интереса, но не резултата/развитието.

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Юни 18, 2013, 08:47:59 pm »
На мен ми работят, но само като краен резултат :)

Винаги ги задавам в ситуации, когато постоянно има разни "за" и "против", и винаги - спонтанно, не се чудя дали да не задам хорарен въпрос, хрумне ли ми - записвам часа

и само да ви кажа - не зависят от наталната карта :)))

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #15 -: Юни 19, 2013, 08:27:43 am »
По мои наблюдения ако някой пита- имаме ли бъдеще, ще се срещнем ли, ще замина ли?, ще ме одобрят ли за тази работа? - то тогава си е рамка до 3 месеца- показва тенденциите.

имаш пропуски в наблюдения очевидно, след като малко по-назад поместих обратна връзка на въпрос, който се е изпълнил след 2г

Ако отговора на хорара е бил НЕ, а аз прочетох, че е имало и такова тълкуване- то това е било вярното тълкуване за идните три месеца.

Това, че след 56 000 години въпроса се е развил не променя принципите на хорараната астрология. За това като тълкувам въпроси и като не видя розовото бъдеще аз казвам за хората- за сега- на този ЕТАП няма как да станат нещата и т.н

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #16 -: Юни 19, 2013, 08:28:54 am »
намерих въпроса , отговорите и обратната връзка на момичето
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4015.msg290071.html#msg290071

Stellla (nebesna) е дала положителен отговор, а Mirabella отрицателен

Прото Мирабела е била правата.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #17 -: Юни 19, 2013, 08:44:57 am »
А относно това дали хорарите работят- при мен работят на 100%.
Но понякога се случва да си ги разтълкувам грешно ;D Защото...нали знаете, човек като си гледа свойта карта- все за нещо се хваща, дето да му да де надежди в желаната посока или пък е прекалено критичен и скептичен..

Но ако съм задала въпрос как ще се развие нещо си...и имам луна без курс...и след месец или два попитам някак си извъртяно дали ще се случи пак нещо във връзка със ситуацията- е, тогава картите са нерадикални, двузначни или дават отрицателни отговори. За това е изключително важно да се чака развитието на 3те-4те месеца (освен ако хорара не е за конкретно събитие от утре примерно)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #18 -: Юни 19, 2013, 09:01:15 am »
И при мен работят. Понякога съм се обърквал обаче кога да гледам не само класическите управители, ами и "модерните". В много случаи класическите у-ли са давали отрицателен отговор, а другите - положителен, и в различните случаи един път модерните са давали отговора, друг път - другите. Интересно ми е при хорарите за изгубени вещи, ако на К2 имаме да кажем Скорпион, Водолей или Риби, кои от у-лите е по-добре да гледаме?
Иначе съм имал хорари с въпроси за една година напред и наистина са се оказвали валидни, че и за повече време даже. Като например: "Дали с X ще си запазим добрите отношения и през следващата година?" и наистина е ставало така, въпреки че може да е имало периоди на караници и недоразумения.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #19 -: Юни 19, 2013, 09:30:45 am »
Аз гледам следсатурновите като допълнителна ориентация и задължитено ако са ко-сигнификатор на кверент/квезит

Няколко пъти съм казвала, че Урана при ретро сатурн ми е показвал верните отговори, ако съм имала знак Водолей за сигнификатор.

А относно това за годината и отношенията....ами ако така е бил зададе въпроса..то е същото като да попиташ- ще си взема ли изпита утре.
Макар, че хората според мен се променят- като мисли и действия и това влияе на събитията в живота им.
От тази гледна точка има смисъл хорарите да са с 3 месечна валидност